8.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😊 دیدنش انسان را به وجد می آورد
الله اکبر
سبحان الله
لاحول ولا قوه الا بالله
ازدیدن این کلیپ شادمیشوید
آفرینش با ترکیب رنگهای زیبا
هَل مِن خالِق غَیرِ الله
آیا آفریننده ای غیراز الله هست ؟
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ الْنَّهَارِ سِرّاً وَ عَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لَا هُمْ يَحْزَنُونَ (بقره/۲۷۴)
🔹كسانى كه اموال خود را در شب و روز، پنهان و آشكارا انفاق مىكنند، اجر و پاداششان نزد پروردگارشان است و نه ترسى براى آنهاست و نه غمگین مىشوند.
🔸در کتب تفسیر آمده كه این آیه در شأن حضرت على علیه السلام نازل شده است. هنگامى كه آن حضرت فقط چهار درهم ذخیره داشت، یک درهم را در روز، یک درهم را در شب، سومین آنرا مخفیانه، و چهارمین درهم را آشكارا در راه خدا انفاق نمود. البته وعدهى این آیه، شامل همه كسانى مىشود كه اینگونه عمل كنند. چنین افرادى نه از فقر و تنگدستى بیم دارند، چون به وعدههاى خداوند ایمان داشته و به او توكّل مىكنند، و نه بخاطر انفاق، اندوهگین مىشوند، چون به رضایت الهى و آثار اخروى انفاق توجّه دارند.
🔸شاید دلیل آنكه «لیل» بر «نهار» و یا «سرّ» بر «علانیة» مقدّم شده است، آن باشد كه انفاقهاى پنهانى در دل شب ارزش بیشترى دارد. این آیه به منزلهى جمعبندى چهارده آیه گذشته است كه درباره انفاق بحث مىكرد. موضوعى كه هیچ موردى در قرآن اینگونه مفصّل بحث نشده است. آثار انفاق بر كسى پوشیده نیست، از جمله: تعدیل ثروت و كمشدن فاصله طبقاتى، ایجاد محبّت، شكوفایى روح سخاوت و بالاتر از همه قرب به خداوند.
🔸انفاق، علاوه بر انفاق مال و ثروت، شامل انفاقِ علم، آبرو و مقام نیز مىشود. كلمهى انفاق، در لغت به معناى پُر كردن گودال و در اصطلاح، به معناى پُر كردن و بر طرف نمودن كمبودهاى مالى است. یادآورى این نكته لازم است كه توجّه اسلام به مسئله انفاق، به معناى گداپرورى و رواج تكدّىگرى نیست. زیرا در بسیارى از روایات، از كسانى كه بدون داشتن نیاز، از دیگران درخواست كمک مىكنند، مذمّت شده و از سوى دیگر بهترین نوع انفاق، در اختیار قراردادن ابزار كار به جاى پولدادن، معرفى شده است. لازم است این مورد اخیر انفاق که سهمی در اشتغالزایی خواهد داشت، در جامعه ما فرهنگسازی شود و مسؤولین امر به این مهم، توجه نمایند.
❇️ از پيامهای آیه
▫️داشتن روحیّهى انفاق و سخاوت مهم است، نه یكى دو بار انفاق آنهم از روى ترحّم. «ینفقون» فعل مضارع بر استمرار دلالت دارد.
▫️تعیین نشدن اجر الهى، نشانهى گستردگى آن است. «اجرهم»
▫️وعدههاى الهى، بهترین مشوّق انسان در كارهاى خیر است. «فلهم اجرهم»
▫️آرامش و امنیّت، از بركات انفاق است. «لا خوف علیهم و لا هم یحزنون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تا حالا مشاعره قرآنی ندیده بودم خیییلی جالب بود برام
افرین به این ابتکار 👏👏👏👏👏
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💚💛💙
💛💙
💚
❤️ ضرب المثل های فارسی در آیات قرآن ❤️
👈دست بالای دست بسیار است👉
🖐 ُ وَ فَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيم ٌ76 یوسف 🖐
💚
💛💚
💛💛💚
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨✨✨✨✨
🍂فضائل امیرالمؤمنین در قرآن :🍂
🔶 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ......
(مائده /۵۴)
⚡️ ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! هر كس از شما كه از دين خود برگردد (به خدا ضررى نمى زند، چون) خداوند در آينده قومى را خواهد آورد كه آنان را دوست دارد و آنان نيز خدا را دوست دارند....
🔴 دوستى متقابل ميان بنده و خدا، از كمالات بشر است.
🍁امام باقرعليه السلام درباره ى «يحبّهم و يحبّونه» فرمود: مراد علىّ عليه السلام و شيعيان اويند.
⭐️در روايات شيعه و سنّى آمده است كه پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله در جنگ خيبر، پس از ناكامى فرماندهان در فتح قلعه هاى دشمن فرمود:
به خدا سوگند فردا پرچم را به دست كسى مى دهم كه خدا و رسول او را دوست دارند، او هم، خدا و رسول را دوست دارد و پيروزى را به ارمغان مى آورد.
آنگاه پرچم را به دست على عليه السلام داد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 جایگاه حضرت علی(ع) در آیات قرآن
▫️در قرآن کریم، به جز آیاتی که در خصوص ولایت و امامت حضرت علی علیه السلام و یا در شأن اهلبیت علیهم السلام نازل شده است، مانند؛ آیه ولایت، آیه اطاعت، آیه تطهیر، آیه مودّت، آیه مباهله، آیه اکمال، آیه تبلیغ، سوره کوثر، سوره هل اتی و ... ، صدها آیه دیگر نیز در شأن حضرت علی علیه السلام نازل شده است که از باب نمونه به چند آیه اشاره میکنیم:
🔸شجاعت و ایثار حضرت علی(ع) در لیلة المبیت؛ و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤف بالعباد (بقره/۲۰۷)
🔹ایمان و جهاد حضرت علی(ع)؛ اجعلتم سقایة الحاج و عمارة المسجد الحرام کمن آمن بالله و الیوم الآخر و جاهد فی سبیل الله (توبه/۱۹)
🔸حضرت علی(ع) بهترین خلق؛ ان الذین آمنوا و عملواالصالحات اولئک هم خیر البریه (بینه/۷)
🔹حضرت علی(ع)، میزان اعمال؛ و نضع موازین القسط لیوم القیامة فلا تظلم نفس شیئا (انبیاء/۴۷)
🔸حضرت علی(ع)، رحمت الاهی؛ قل بفضل الله و برحمته فبذلک فلیفرحوا هو خیر مما یجمعون (یونس/۵۸)
🔹حضرت علی(ع) هدایتگر انسانها؛ انما انت منذر و لکل قوم هاد (رعد/۷)
🔸حضرت علی(ع) محبوب خداوند؛ یا ایها الذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتی الله بقوم یحبهم و یحبونه (مائده/۵۴)
🔹حضرت علی(ع) محبوب اهل ایمان؛ ان الذین آمنوا و عملواالصالحات سیجعل لهم الرحمن ودّا (مریم/۹۶)
🔸حضرت علی(ع) و عمل به آیه نجوا؛ یا ایها الذین آمنوا اذا ناجیتم الرسول فقدموا بین یدی نجویک صدقه ...(مجادله/۱۲)
⬅️ به این آیات هم میتوانید مراجعه بفرمایید: سجده/۱۷، هود/۱۷، تحریم/۴۰، الحاقه/۱۲، بقره/۲۷۴، صافات/۲۴، توبه/۱۱۹، نحل/۴۳، توبه/۲، تین/۷، احزاب/۲۳، جاثیه/۲۱ و ...
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 قرآنهای گویا ...
🔹حضرات معصومان علیهمالسلام اولیای الهی و ولات امرند که در صورت و هیئت قرآن ناطق و تجسّم بیرونی و عینی حقایق قرآنی و آیات کتاب مجید برای مردم و هدایت آنها بر صراط مستقیم برگزیده شدهاند. چنانچه پوشیده نیست، کسی که بخواهد آیات قرآن را قرائت کند، کتاب مکتوب را میگشاید و آیاتش را میخواند؛ امّا اگر کسی بخواهد، تجسّم خارجی قرآن و آیاتش را ملاحظه کند، میبایست در سیمای آل محمّد (صلوات الله علیهم) آن را ملاحظه کند.
🔸اهلبیت علیهمالسلام قرآن ناطقند؛ چنانکه در کلام و از کلام آنان و از میان همه اقوال و اعمالشان، آیات قرآنی بارز و هویدا میشود. قرآن صامت، همان قرآن مکتوب و موجود است و قرآن ناطق، محمّد و آل محمّد(ص) هستند. بر اساس روایات فراوانی که ذکر شده است، حضرت امیر و فرزندان والامقامشان، لسان و کتاب ناطق الهی و «قرآن» ناطق هستند.
🔹ابوبصیر میگوید: درباره آیه مبارکه «هذا كِتابُنا يَنْطِقُ عَلَيْكُمْ بِالْحَق؛ اين است كتابِ ما كه عليه شما به حق سخن میگويد.» از امام صادق(ع) پرسش کردم، ایشان فرمودند: «قرآن سخن نمیگوید، لیکن محمّد(ص) و اهل بیت او، ناطق به کتاب، یعنی قرآن میباشند.» در حدیثی دیگر آمده است، امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «من علم خداوند و ... زبان گویای خداوند هستم.» همچنین تعبیرهای «لِسَانَهُ النَّاطِق» و نظایر آن درباره امام علی(ع) و سایر ائمّه معصومان علیهمالسلام آمده است.
📚 حصن حصین» از آقای اسماعیل شفیعی سروستانی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🟢 قرآن از زبان برادر! / بخش اول
▫️امام علی علیه السلام به عنوان بزرگترین پرورش یافته مکتب قرآن و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله همواره در سراسر نهج البلاغه و به مناسبت های مختلف، ویژگیهای قرآن را بیان نموده و ارزشهای آن را برای مردم برشمرده و از آن تجلیل کردهاند و بارها مردم را به رعایت حق قرآن و تدبّر در آن ترغیب فرمودهاند و فرزندان خود را در عمل کردن به آن، وصیت میکنند و میفرمایند: «خدا را، خدا را، درباره قرآن (در نظر بگیرید) مبادا دیگران در عمل کردن به دستوراتش از شما پیشی گیرند»(نامه ۴۷). در روز ولادت با سعادت امیرالمؤمنین علیه السلام، به برخی از سخنان ارزشمند قرآن ناطق در نهجالبلاغه، توجه نمایید:
🔸نصیحت دهنده خیرخواه:
🔹بدانید که این قرآن آن نصیحت دهنده خیرخواه است که فریب نمیدهد (خطبه ۱۷۶)
🔸بهترین راهنما:
🔹قرآن راهنمایی است که گمراه نمیکند (خطبه ۱۷۶)
🔸گوینده راستگو:
🔹گوینده حدیث است که دروغ نمیگوید (خطبه ۱۷۶)
🔸محکمترین و مطمئنترین پناهگاه و دست آویز:
🔹بر شما باد عمل کردن به قرآن، که ریسمان محکم الاهی، و نور آشکار و درمان سودمند است، که تشنگی را فرو نشاند، نگه دارنده کسی است که به آن تمسک جوید و نجات دهنده آن کسی است که به آن چنگ آویزد، کجی ندارد تا راست شود و گرایش به باطل ندارد تا از آن برگردانده شود (خطبه ۱۵۶)
🔸شفا دهنده:
🔹از قرآن براى بیماریهاى خود شفا بطلبید، و به آن براى حل مشکلاتتان استعانت بجویید، چه اینکه در قرآن شفاى بزرگترین دردها است که آن درد کفر و نفاق و گمراهى و ضلالت است (خطبه ۱۷۶)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺