🍃بندگان محبوب و منفور خدا:
🔸اولین گام برای اینکه انسان بتواند بخشی از اموالش را در راه خدا مصرف نماید این است که وابستگی قلبی او با دنیا و مال و ثروت آن قطع شود.
🔸مولا علی (ع) در این رابطه چنین سفارش می کنند: «وقتی خداوند بنده ای را دوست بدارد مال و ثروت را در پیش او منفور و ناپسند جلوه می دهد و آرزوهای او را کوتاه می کند. و چون خداوند بدی بنده ای را اراده کند، مال و ثروت را محبوب او قرار دهد و آروزهایش را گسترش می دهد.»
🔸خداوند در قرآن میفرماید: هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمیرسید مگر اینکه از آنچه دوست میدارید، (در راه خدا) انفاق کنید؛ و آنچه انفاق میکنید، خداوند از آن آگاه است.
(آل عمران آیه ۹۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
کاری که شیطان🔥 برایش کف می زند 👌
🌸هماناشیطان ویارانش ازجایی شمارا می بیننددرحالیکه شماآنهارانمی بینید...( ۲۷ اَعراف)🌸
❤️ از پیامبر گرامی اسلام نقل شده❤️
🍃زمانی که زن با همسرش در منزل مرافعه و مشاجره میکند (دقیقاً) در همان زمان در هر یک از زوایای منزل یک شیطان مشغول کف زدن و شادمانی است.
•┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈•
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان_نزول🌴
#عاشق و معشوق ⚠️
(#مریم /64 ) 📖
🌼چند روزی وحی قطع شد و جبرییل ، پیک وحی الهی به سراغ پیامبر صلی الله علیه و آله نیامد ، هنگامی که به این مدت سپری گشت و جبرییل بر پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شد ،
🍃حضرت به او فرمود : چرا دیر کردی ؟ من بسیار مشتاق تو بودم . جبرییل گفت : من به تو مشتاق ترم ، ولی من بنده ای ماءمورم . هنگامی که ماءمور شوم می آیم و هنگامی که دستور نداشته باشم خودداری می کنم .
♦
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_شصتم
🦋پاسخ به منكر معاد🦋
🍁 پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم پس از توحيد، همواره فكر مردم را به روز رستاخيز و معاد متوجه مىكرد، و مىفرمود: روزى مىآيد كه همه مردگان زنده مىشوند.
🌱منكران، اين سخن را به مسخره مىگرفتند و مىگفتند: ما جز اين زندگى دنيا را نداريم، وقتى كه مرديم همه چيز ما تمام مىشود.
🍁روزى چند نفر از سران شرك مانند: ابى بن خلف، وليد بن مغيره، عاص بو وائل و... قطعه استخوان پوسيده مردهاى را به دست خود گرفته بودند و آن را با دست فشار مىدادند، اجزاء آن را (مثل پودر) در برابر باد مىپاشيدند و باد آنها را در فضا پراكنده مىنمود و مىگفتند: محمد را بنگريد كه گمان مىكند خداوند ما را بعد از مردن و پوسيده شدن استخوانهايمان را مثل اين استخوان، بار ديگر زنده مىكند، چنين چيزى محال است كه آيات 66 و 70 سوره مريم در جواب آنها نازل شد. در آيه 66 و 67 مىخوانيم:
وَ يَوَدُّ الاِْنسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ وَ لَمْ يَكُ شَيْئًا؛
🌱انسان (منكر) مىگويد: آيا پس از مردن، هنگام قيامت از قبر زنده خارج مىشوم؟ آيا انسان به خاطر نمىآورد كه ما او را قبل از اين آفريديم، در حالى كه چيزى نبود.
🍁خداوندى كه قدرت خود را نشان داده، و انسانها را كه قبلاً جزء خاك بودند آفريده، هم او قادر است كه بار ديگر آنها را از استخوان پوسيده بيافريند.
🌱نظير اين مطلب در آيه 78 تا 80 سوره يس آمده است، كه آن اشخاص منكر، آن استخوان پوسيده را به عنوان مثال نزد پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم آوردند و گفتند:
وَ مَن يُحيىِ العِظامَ وَ هِىَ رَمِيمٌ؛
🍁چه كسى اين استخوانها را زنده مىكند در حالى كه پوسيده است؟
🌱پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به فرمان خدا در پاسخ آنها فرمود:
يُحييهَا الَّذِى انشأَها اَوَّلَ مَرَّة وَ هُوَ بِكُلِّ خَلقٍ عَلِيمٍ...؛
🍁همان كسى آن را زنده مىكند كه نخستين بار آن را آفريده است و او بر هر مخلوقى آگاه است، همان خدايى كه براى شما از درخت سبز آتش آفريد، و شما به وسيله آن آتش مىافروزيد.
🌱با اين كه آب و آتش دو چيز ضد هم هستند، خداوند مىتواند آتش را در دل آب قرار دهد. با توجه به اين كه تمام چوبهاى درختان اگر محكم به هم بخورند، جرقه مىزنند و به همين دليل گاهى در جنگلهاى سبز، آتش سوزىهاى وحشتناكى رخ مىدهد، اين همان الكتريسيته است كه در درون همه ذرات موجودات جهان، نهفته است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_احمد_الرزیقی
📖 سوره مبارکه نحل (آیه ۸۱ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ أَنْ أَتْلُوَاْ الْقُرْءَانَ فَمَنِ اهْتَدَى فَإِنَّمَا يَهْتَدِى لِنَفْسِهِ وَ مَن ضَلَّ فَقُلْ إِنَّمَآ أَنَاْ مِنَ الْمُنذِرِينَ(نمل/۹۲)
🔹و (همچنین مأمورم) قرآن (را بر مردم) تلاوت كنم. پس هر كس هدایت را بپذیرد تنها به سود خود پذیرفته و هر كس گمراه شود، پس بگو: (من مسئول نیستم، زیرا) من فقط هشداردهندهام.
🔸آغاز سورهی نمل دربارهى اهمیّت قرآن است؛ پایان آن نیز از قرآن كریم بحث مىكند. قرآن دربارهى تلاوت خودش مىفرماید: « و ما تكون فى شأن و ما تتلوا منه من قرآن و لاتعملون من عمل الّا كنّا علیكم شهودا »(یونس/۶۱) اى پیامبر! ما بر سه چیز گواهیم: بر تمام كارهاى تو، بر تلاوت قرآن تو، بر تمام كارهایى كه شما مردم انجام مىدهید. یعنى تمام شئون و كارهاى پیامبراکرم(ص) و تمام كارهاى مردم در یک سو و تلاوت قرآن آن حضرت در سوى دیگر قرار گرفته و این نشانهى اهمیّت بسیار زیاد تلاوت قرآن است.
🔸از اینکه در آیهی فوق، بعد از تلاوت قرآن، از هدایت سخن گفته است رابطهی میان قرآن و هدایت آشکار میشود. باید توجه داشت که تلاوت قرآن رسول الله(ص) زمینه برای ابلاغ آیات الهی است، زیرا مأموریت اصلی پیامبر(ص) ابلاغ است. در آیات دیگر قرآن نیز به تلاوت پیامبر اکرم(ص) تصریح شده است:(جمعه/۲، بینه/۲)
❇️ از پيامهای آیه
▫️آورندهى قرآن، باید خود نیز اهل تلاوت باشد. «اتلوا القرآن»
▫️مهمترین مأموریّت پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله بعد از توحید، تلاوت آیات الهى بر مردم است. «اتلوا القرآن»
▫️محور تبلیغ باید قرآن باشد. «أن اتلوا القرآن فمن اهتدى ...»
▫️وظیفهى مبلّغ، رساندن حقایق به مردم است، پذیرش یا عدم پذیرش، مربوط به خود آنهاست. «ان اتلوا القرآن فمن اهتدى... و من ضلّ»
▫️تلاوت قرآن، مقدّمهى هدایت است. «اتلوا القرآن فمن اهتدى»
▫️سود و زیان ایمان یا كفر مردم، به خود آنها بر مىگردد. «لنفسه»
▫️پیامبر خدا(ص) مسئول گمراه شدگان نیست. «فقل انما انا من المنذرین»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_مودت
🍁آیهٔ #مودت بخشی از آیه ۲۳ سوره شوری است که شیعیان آن را دال بر فضیلت اهلبیت پیامبر اسلام میدانند و بر اساس آن، مودت و دوستی اهلبیت را پاداش رسالت محمد فرض کردهاند.
🍁 «آل حم»، «آیه قربی» و «آیه مودت ذویالقربی» از دیگر نامهای غیر مشهور این آیه هستند.
* قل اسئلکم علیه اجرًا الاالموده فی القربی *
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 رویارویی صحنهها در قرآن /
🔹در خصوص پیامهای تربیتی، در قسمت قبل به سه مورد اشاره کردیم و در ادامه به سه مورد دیگر توجه نمایید:
🔸یادآوری موقعیت انسان در برابر خدا: در برخی مقابلههای قرآنی، موقعیت انسان در برابر پروردگار عالم مورد توجه قرار گرفته است.
▫️انسانهای فقیر و نیازمند و خداوند غنی و بینیاز(فاطر/۱۵)
▫️وسعت بیکران علم خداوند و فقر علمی بشر(لقمان/۳۴)
🔸دلسوزی و شفقت: یکی از جلوهای زیبای اخلاق حسنه را میتوان در نمونه ذیل مشاهده کرد:
▫️در خلال دعای پر مغز حضرت ابراهیم(ع)(ابراهیم/۳۶)
🔸فناپذیر بودن همه چیز در دنیا: برخی انسانها در جمع ثروت و کسب مقام و بهرهگیری از همه لذتها چنان حریصانه میکوشند که میپندارند دست فنا، هیچگاه دامانشان را نمیگیرد و گویا مرگ تنها برای دیگران است!
▫️فنای همگان و بقای پروردگار جهان(رحمن/۲۶-۲۷)
▫️سیمای دو تمدن با شکوه تاریخ و فرجام آنان(سباء/۱۰-۱۹)
🔹فواید اجتماعی و سیاسی
🔸مرزبندی و جدا نمودن صفوف از یکدیگر: در سرتاسر قرآن، میتوان شاهد مقابلههایی بود که در آنها سیمای مؤمنان راستین و منافقان تزویرگر و اصلاحگران و مفسدهجویان و در یک کلام پیروان حزب خدا و پیروان حزب شیطان به وضوح به نمایش در آمده و معیارهای تشخیص آنان از یکدیگر از طریق بیان خصایص و مؤلفههای هر دو طرف مقابله، به روشنی ترسیم گردیده است.
▫️مؤمنان واقعی و مدعیان ایمان(انفال/۲تا۴ و ۷۴، نور/۴۷، حشر/۸و۱۱، نحل/۱۰۵، نور/۱۳، مجادله/۱۸)
▫️راستگویان در عرصه ایمان و دروغگویان ضعیفالایمان(حجرات/۱۵، توبه/۴۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh