🔘 اگر انسان خودش را تحت سلطۀ نظم عالم نبیند، طغیان میکند!
🔘 توجه به «گذشت زمان» یک عنصر کلیدی در تربیت نسل جوان است
🔻 #گناه_و_توبه (ج۱۴)
🔸 ما در مسیر تربیتیمان برای بچهها باید به آنها یاد بدهیم که این جهان، جهان عمل و عکسالعمل است و نتیجۀ بینظمیِ ما در این جهان، به خود ما برمیگردد.
🔸 نظم حاکم بر عالم، واقعاً وحشتناک است و به طبعِ ما انسانها نمیخورد، لذا خیلیها سعی میکنند آن را فراموش کنند تا راحت باشند؛ چون انسان دوست دارد هرکاری دلش میخواهد انجام بدهد و هیچ نظمی بر او حاکم نباشد!
🔸 قرآن میفرماید: انسان تا خودش را مستغنی میبیند طغیان میکند! (علق/۶) پایۀ اول، برای از بینبردن حالتِ استغنای انسان، توجه به نظم حاکم بر طبیعت است!
🔸 انسان باید ضعف خودش را در مواجهه با طبیعت و نظم عالم ببیند. قبل از اینکه انسان را تسلیم خدا کنید، اول او را تسلیم طبیعت و نظم حاکم بر جهان کنید!
🔸 توجه به «حرکت بیوقفه و بیرحمانۀ زمان» بهعنوان زیرمجموعۀ نظم حاکم بر جهان-که انسان، مقهور آن است- یک عنصر کلیدی و پایهای در تربیت نسل جوان محسوب میشود.
🔸 امیرالمؤمنین(ع) وقتی میخواهد به نسل جوان، آموزش دین بدهد-در ابتدای نامۀ ۳۱ نهجالبلاغه- میفرماید: این نامه از جانب یک پدر فانی است که اقرار دارد به زمان؛ به قاهریت زمان! کسی که تسلیم روزگار است... یعنی من نتوانستم بر این روزگار سلطه پیدا کنم. روزگار هم یعنی چرخش ایام و همین طبیعت تغییرناپذیر!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۲.۲۹
👈🏻متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/5488
🍃 🌸 @Tasniim
╰━━⊰🍃🌺🍃⊱━━╯
7.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
💢 روزای آخر رمضان ، و......
همه جا یک سؤال شنیده میشه ؛
عیدِ فطر ، چه روزیه ؟
www.aparat.com/v/IkBU2
❌ حالا ...راستی واقعاً عید فطر، چه روزیه؟
🍃 🌸 @Tasniim
╰━━⊰🍃🌺🍃⊱━━╯
هدایت شده از درمحضرقرآن 📖 واهل بیت ع #فقط_به_عشق_علی
🌴🌾
🌾
🌾اگر تو نبودی، نه فقط امشب، که شاید همه عمر را خواب می ماندم.
برای همه بیدارباش هایت، ممنونم.
برای همه شب شکنی هایت، دستبوسم.
اگر نبودی، شاید شب های قدر قرآن روی سر ما نبود...نور ببارد به قبرت
🌾اگر امام نبود ایرانی که مدت ها در زیر گام های پادشاهان دیکتاتور و مستبد و استعمارگران اروپایی غارت شده بود با ادامه رژیم پهلوی به کجا می انجامید؟
@darmahzareghoran
┄┅─✵💝✵─┅┄
هدایت شده از درمحضرقرآن 📖 واهل بیت ع #فقط_به_عشق_علی
🌴🌾☀🌾
🌾
💓بسم الله الرحمن الرحیم💓
⤵از آنجا که شرح حال اولیاء خدا باعث بیداری از خواب غفلت می شود هر دوشنبه مختصری از زندگینامه یک ولی خدا تقدیم می شود
⤵امام راحل عرفان را جدای از حضور در صحنه های مختلف اجتماعی نمی داند، بلکه آن را وسیله ای برای تحوّل و اصلاح جامعه و مردم معرفی می کند و عارف واقعی را کسی می داند که انگیزۀ او الهی باشد. آنچه سلوک عرفانی امام(س) را از ویژگی خاصی برخوردار می نماید، طی نمودن سفرهای چهارگانۀ معنوی که به صورت کامل است؛ به گونه ای که ایشان را از سایر عارفان ممتاز ساخته بود.
⤵امام در عین حال که با شهامت و استقامت، تمام مردم را برای قیام با ستم مجهز می نمود، نهضت آنان را مظهر تجلّی ارادۀ خداوند می دانست. امام با معنویت، جامعه را تقویت نمود و رابطه ای تنگاتنگ بین سیاست و عرفان پدید آورد. در واقع امام، وقتی مراحل سلوک یک عارف را طی نمود و به حقیقت واصل شد، تکلیف خود را تمام شده نپنداشت و متوجه جامعه گردید، تا انسان ها را مورد تربیت و مراقبت قرار دهد. او که قبلاً شیطان را از ساحت تفکر و عمل خویش رانده بود، تصمیم گرفت عرصۀ اجتماع را از لوث وجود او تطهیر کند و در این مسیر، با حاکمیت طاغوت مواجه گشت و ستیز با طاغوت و عوامل آن را در برنامه های خود قرار داد.
⏪عرفان امام خمینی(س) آمیزه ای از گرایش های زاهدانه و عاشقانه بود و آن را از افراط و تفریط های این دو ساحت پیراسته بود. به همین دلیل، عرفان را در منظر گسترده تری می دید و گسترۀ بهره گیری از آن را به سیاست و زندگی تسرّی می داد. ایشان در پیامی به گورباچف، برای حل مقاصد اجتماعی ـ سیاسی، مطالعۀ کتب عرفانی همچون آثار محیی الدین عربی را توصیه فرمودند.
⏪امام خمینی(س) که سر سلسلۀ عارفان حقیقی در عصر حاضر می باشد، این نکته را به اثبات رسانید که جایگاه واقعی عرفان، تنها تلاش های انفرادی آدمی نمی باشد و حاکمیت خداوند باید تمام جنبه های زندگی انسان را فرا گیرد و تمامی روابط اجتماعی، بر اساس قوانین و سنّت های الهی بنا شود. او بر این باور بود که عارف وقتی رحمت حق را به قلب خویش رسانید، باید با چشم مهربانی و لطف به بندگان الهی نظر کند و خیر و صلاح همه را خواستار باشد و انبیا نیز به سعادت فردی و اجتماعی افراد نظر داشته اند
@darmahzareghoran
┄┅─✵💝✵─┅┄
هدایت شده از درمحضرقرآن 📖 واهل بیت ع #فقط_به_عشق_علی
4_200648640002262668.mp3
1.3M
✳️وداع با ماه مبارک
رمضان آیت الله مجتهدی وحاج منصور{عالی}
دعای 45 صحیفه سجادیه
@darmahzareghoran
┄┅─✵💝✵─┅┄
1_70484122.mp3
9.63M
5b9195610038b77c98802089_8019799758954994774.mp3
2.5M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
الحمدالله رب العالمین🍃
🎧 #تفسیر_صوتی #آیه129_30
#سوره_نساء ،آیه ۱۲۹_۳۰
👈حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.
─┅─═ঊঈ💗ঊঈ═─┅─
⏪سوره 4. نساء آيه 129_130
آيه🔻
⤵️وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمُ فَلَا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ وَإِنْ تُصْلِحُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيما
ً
ترجمه 🔻
⤵️و هرگز نمى توانید (از نظر علاقه ى قلبى) میان همسران به عدالت رفتار كنید، هرچند كوشش فراوان كنید.
پس تمایل خود را یكسره متوجّه یك طرف نسازید تا دیگرى را بلاتكلیف رها كنید. و اگر راه صلح و آشتى و تقوا پیشگیرید، به یقین خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
─┅─═ঊঈ💗ঊঈ═─┅─
نکته ها،🔻تفسیرنور☀️
🌾قانون آسمانى با فطرت تضاد ندارد. انسان به همسر جوان بیشتر از همسر سالخورده علاقه دارد. و لذا فرمان عدالت تنها نسبت به رفتار با آن دو است نه علاقه ى قلبى.
🌾حالا كه عدالت قلبى نمى شود عدالت در عمل بایستى باشد. در اسلام، تكلیف فوق توان نیست.
🌾 انسان قدرت بر تعدیل محبّت را ندارد ولى حداقل عدالت در برخورد، را باید داشته باشد.
🌾در روایات آمده است: پیامبرصلى الله علیه وآله حتّى در ایام بیمارى در آستانه ى رحلت، بستر خود را به عدالت به اتاقهاى همسران خود منتقل مى كرد، و حضرت على علیه السلام در روزى كه متعلّق به همسرى بود، حتّى در خانه ى همسر دیگر وضو نمى گرفت.
─┅─═ঊঈ💗ঊঈ═─┅─
پيام ها ⚡📬
1-🍁 بلاتكلیف گذاشتن زن، حرام است. «فتذروها كالمعلقة»
2-🍁 با صلح و تقوا، هم ضعف هاى گذشته بخشوده مى شود، هم غفلتهاى ناآگاهانه ى امروز. «و ان تصلحوا و تتقوا فانّ اللَّه كان غفوراً رحیماً»
─┅─═ঊঈ💗ঊঈ═─┅─
⏪سوره 4. نساء آيه 130
آيه 🔻
⤵️وَإِنْ يَتَفَرَّقَا يُغْنِ اللَّهُ كُلّاً مِنْ سَعَتِهِ وَكَانَ اللَّهُ وَسِعاً حَكِيما
ً
ترجمه 🔻
⤵️و اگر آن دو از یكدیگر جدا شدند، خداوند هر یك را از كرم و وسعت خویش بى نیاز مى كند. و خداوند همواره گشایش دهنده ى حكیم است.
─┅─═ঊঈ💗ঊঈ═─┅─
پيام ها ⚡📬
1-🍁 در اسلام، براى خانواده بنبست نیست، (بر خلاف مسیحیّت فعلى،) اگر عفو، صلح و اجراى حدود و هشدارها كارساز نبود، طلاق وجود دارد. «و ان یتفرّقا...»
2-🍁 با پیدایش گره در زندگى، نباید مأیوس شد. بلكه مسیر را باید عوض كرد. «وان یتفّرقا یغن الله...»
3-🍁 گام اوّل، اصلاح و تقوا است. (آیه ى قبل)، گام آخر، جدایى و طلاق است. «وان یتفّرقا»
4-🍁 طلاق و جدایى همه جا بد نیست، گاهى راهگشاست. زیرا چه بسا اختلافات خانوادگى به خودكشى و روابط نامشروع بیانجامد. طلاق، امیدِ تشكیل زندگى مجدّد را نوید مى دهد. «یغن اللّه كلاً من سعته»
5 -🍁 خداوند، ضامن گره گشایى است. «یغن الله كلا من سعته»
6-🍁 راه توسعه ى زندگى براى هركس به گونهاى است. گاهى با ازدواج «ان یكونوا فقراء یغنهم اللّه» گاهى با طلاق «و ان یتفّرقا یغن الله» تا وظیفه چه باشد. نه از ازدواج باید ترسید، چون خدا وعدهى بى نیازى داده است؛ و نه از طلاق، چون خداوند آن جا هم وعده ى وسعت رزق داده است. «یغن اللّه»
7-🍁 روزى دست خداست. «واسعاً حكیماً»
8 -🍁 تشریعِ طلاق یك تفضل الهى و بر اساس حكمت است. «واسعاً حكیما»
9-🍁 بهره گیرى از وسعت و قدرت، اگر همراه با حكمت باشد ارزش است وگرنه خطر است. «واسعاً حكیماً»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ـــــــــــــــ🌦ــــــــــــــــــ🔷ـــــــــــ
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.
📸 #عکس_نوشته
💠استاد انصاریان
🔸 زمانی كه در قم مشغول تحصيل بودم و مصرّ بر اينكه هر روز به حرم حضرت معصومه(س) مشرف شوم، امام خمینی(ره) را هنگام دعا و زيارت، در حال توجهي ميديدم كه پس از سالها هنوز در آرزوي تحقق آن در خود هستم.
🏴 بمناسبت سالگرد رحلت امام خمینی(ره)
🍃 🌸 @Tasniim
╰━━⊰🍃🌺🍃⊱━━╯