« معنویت افزایی طلاب ناب »
#ذوالحجة_الحرام
#خطبه_مبارکه_مفاخره
ا❁﷽❁ا
«وَ لَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرى، عِنْدَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهى»؛
بار ديگر نيز او را مشاهده كرد، نزد «سدرهًْ المنتهى».
(سوره مبارکه نجم، آیه ۱۳ و ۱۴)
┅═۞⚜️ فرازی از خطبه مبارکه مفاخره ⚜️۞✧═┅
📜 حضرت مادر، أم الائمة و الأبرار مولاتنا و سیدتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) در فرازی از خطبه مبارکه مفاخره می فرمایند:
▪️ «أَنَا ابْنَةُ سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى»؛
▫️ من دختر سدرة المنتهی هستم.
📓 عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد، ج ۱۱، قسم ۲، مولاتنا فاطمة سلام الله علیها)، ص ۲۶۲
✍️ خطبه مبارکه مفاخره که فرازهای شریفۀ آن در مقام معرفیِ ذوات مقدس حضرات أب الائمة الطیبین الطاهرین مولانا امیرالمومنین علی (علیه السلام) و أمّ الأئمة و الأبرار مولاتنا و سیدتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) به نورانیت، و ذکر مناقب و شئون انحصاری ایشان می باشد، در مصادر متقن شیعی ذکر شده است.
📔 از جملۀ این مصادر موسوعه «عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال» شيخ عبد الله بحرانى اصفهانى، شيخ محدّث ماهر، متتبّع جليل، متبحّر نبيل از فقها و محدّثان نام آور شيعه سده يازدهم و دوازدهم هجري مي باشد که جمله علماي رجال در آثار خويش به تبحر او در علم حديث و تتبع او در استخراج علوم آل محمد (عليهم السلام) تصريح كرده اند. و از آن جمله مي توان به دقت او در تبويب و نيز درج روايات بر اساس تاريخ صدور اشاره كرد كه كمك بزرگي به محققين در دريافت سير تاريخي مسائل مختلف بوده است.
📓 به عنوان نمونه مراجعه شود به: أعيان الشيعة، ج ۱، ص ۱۴۸؛ الذريعة إلى تصانيف الشيعة، ج ۱۵، ص ۳۵۶
┅═۞⚜️ إبنة سدرة المنتهی ⚜️۞✧═┅
✍️ حضرت أمّ الائمة و الأبرار مولاتنا الصدیقة الکبری (سلام الله علیها) در فرازی از این خطبه مبارکه، یکی از مناقب خویش را انتساب به «سدرة المنتهی» تعبیر فرموده اند.
▪️ سدرة المنتهی مقامی از مقامات قرب ذات است که دین به آن ختم می شود؛
▫️ «سِدْرَةِ الْمُنْتَهی أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ ... رسول الله (صلی الله علیه و آله) جَذْرُهَا وَ عَلِیٌّ (علیه السلام) ذِرْوُهَا وَ فَاطِمَهًْ (سلام الله علیها) فَرْعُهَا وَ الْأَئِمَّهًْ (علیهم السلام) أَغْصَانُهَا وَ شِیعَتُهُمْ أَوْرَاقُهَا ... و مَعْنَی الْمُنْتَهَی قَالَ: إِلَیْهَا وَ اللَّهِ انْتَهَی الدِّینُ مَنْ لَمْ یَکُنْ مِنَ الشَّجَرَهًْ فَلَیْسَ بِمُؤْمِنٍ وَ لَیْسَ لَنَا شِیعَهًْ».
📓 بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج ۲۴، ص ۱۴۰
▪️ اختصاص این مقام به حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره به شریعت أتم و أکمل محمدی دارد، چرا که إکمال و إتمام دین واحد (إِنَّ الدّينَ عِندَ اللَّهِ الإِسلامُ) توسط آن حضرت با ابلاغ ولایت حضرت مولانا امیرالمومنین علی و اولادشان (سلام الله علیهم اجمعین) به خلق صورت گرفت؛ «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ».
▪️ بنابراین «ابْنَةُ سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى» یعنی وجود مقدس حضرت صدیقة کبری (سلام الله علیها) که خَيْرُ أَهْلِ الْأَرْضِ عُنْصُراً وَ شَرَفاً وَ كَرَماً می باشند، دختر آن رسول مکرّمی اند که دین به سبب او ختم گردید.
🕊معنویت افزایی طلاب ناب
⚜️
🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️
« معنویت افزایی طلاب ناب »
#ذوالحجه_الحرام
#خطبه_مفاخره
#انا_الشجرة_التی_تأتي_اکلها_کل_حین
ا❁﷽❁ا
✨«أ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ* تُؤْتي أُكُلَها كُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ»
{آیا ندیدى چگونه خداوند کلمهی طیّبه را به درخت پاکیزهاى تشبیه کرده که ریشهی آن ثابت و شاخهی آن در آسمان است؟! هرزمان میوهی خود را به اذن پروردگارش مىدهد و خداوند براى مردم مَثَلها مىزند، شاید متذکّر شوند}
(سوره مبارکه ابراهیم ، آیات ۲۴و۲۵ )
ا┅═✧❁ ✨ ❁✧═┅ا
🕋قال أمير المؤمنين علي (عليه السلام) :
▫️أنا شجرة تخرج من طور سینین
➖من درختی هستم که از طور سيناء خارج شده است
🕋قالت مولاتنا فاطمه الزهراء (سلام الله علیها):
✨أنَا الشَّجَرَةُ الَّتِي تَأتي أُكُلَها كُلَّ حين
✨أنَا الشَّجَرَةُ الَّتِي تَأتي أُكُلَها (أعني الحسن و الحسین علیهما السلام)
▫️من درختی هستم که هر زمان، ثمرش را می دهد؛
[به اختلاف نسخ]
▫️من درختی هستم که ثمره هایش امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) هستند
📓خطبه مفاخره (لإبن شاذان قمی) ص۸۰
ا┅═✧❁ ⚜️ ❁✧═┅ا
📜حضرت مولاتنا فاطمة الزهراء (عليها السلام) در فرازی از خطبه مفاخره و در مقام بیان فضائل و شئونات ذاتی شان با بیان «أنا» که دلالت بر انحصار دارد، وجود مبارکشان را حقیقت شجره طيبه و عنصر و جوهرة ی آن معرفی می نمایند (۱).
شجره طیبه ی متکثّر و کثیر الخیر که أغصانش (شاخه هایش) وجود مقدس ائمه (علیهم السلام) از فرزندان حضرت کوثر اند (۲): أعني الحسن و الحسین (علیهما السلام).
☑️ثمره ی این شجره طيبه ، علم آل محمد (علیهم السلام) است (۳) که این علم به واسطه حاملان علم و شیعیان (۴) در کلّ عالَم به کثرت رسیده و در دسترس همه خلق قرار داده می شود. به عبارت دیگر، از کوثر فاطمی یعنی دامن کثرت حضرت اُمّ عالَم امکان، حضرت مولاتنا فاطمة الزهراء (عليها السلام) الی الابد شیعیان و مؤمنینی به وجود می آیند که منبع فیض و برکت و خیر هستند برای کلّ خلق.
📔منابع
(۱). عن أبي جعفر (عليهالسلام) : و عُنْصُرُ الشَّجَرَةِ فَاطِمَةَ [تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ص۲۴۶]
(۲).قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) : و الْأَئِمَّةُ مِنْ ذُرِّيَّتِهَا أَغْصَانُهَا [تفسير فرات الكوفي ؛ ص۲۲۰]
(۳).قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) : عِلْمُنَا ثَمَرُهَا تُؤْتِي أُكُلَها كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّها [الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي) ؛ج۱ ؛ ص۲۵۲]
(۴). عن الصادق (عليه السلام): نحْنُ نُعْطِي شِيعَتَنَا مَا نَشَاءُ مِنْ أَمْرِ عِلْمِنَا [تفسير کنزالدقائق و بحر الغرائب، ج۷ ص۵۲]
🕊معنویت افزایی طلاب ناب
⚜️
🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شوال_المکرم_۱۴۴۲
#عسکریه
#روایات
⚜️ خداوند متعال در حدیث لوح، فرمود:
حسنِ عسکری،
همان است که خزانه دار علم من است...
«و الخازن لعلمي الحسن»
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
✨هو الحَیُّ لا إِلهَ إِلا هُو فَادْعُوهُ مُخْلصِینَ لهُ الدِّینَ الحَمْدُ للهِ رَبِّ العَالمِینَ
✨اوست (همان) زنده ای که خدایی جز او نیست. پس او را در حالی که دین (خود) را برای وی بی آلایش گردانیده اید، بخوانید. سپاس (ها همه) ویژه خدا پروردگار جهانیان است.
📗سوره مبارکه غافر آیه ۶۵
💠 ابوالحسن سواق، از ابان بن تغلب روایت میکنند که امام صادق (علیه السلام) فرمود: ای ابان! هر گاه به کوفه رفتی این حدیث را روایت کن: هر کس با اخلاص گواهی دهد که جز الله هیچ خدایی نیست، بهشت برایش واجب خواهد شد.
👈🏻 ابان عرض کرد: مردم از هر صنفی نزد من میآیند. آیا این حدیث را برایشان روایت کنم؟
⚜️امام صادق (علیه السلام) فرمود: آری! ای ابان! هر گاه روز قیامت فرا برسد، «لا اله الا الله» از همه مردم، جز کسانی که به ولایت اعتقاد داشته باشند، گرفته میشود.
📗 کافی، ج ۲، ص ۳۷۸، ح ۱.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💗شهید؛ شفیعی است که در آخرت به درد آدم میخورد
🔻رهبرانقلاب: همین الان هم کسانی که در دنیا هستند، بعضیها که با شهدا اُنس بیشتری دارند، در #مشکلات زندگی متوسّل به شهدا میشوند و شهدا جواب میدهند.
🔹در این شرحِحالهایی که ما میخوانیم از خانوادهی شهدا، ازاینقبیل زیاد هست که همسر شهید، پدر شهید، مادر شهید دچار یک مشکلی میشوند، به شهید متوسّل میشوند؛ میگویند «تو که دستت باز است، تو که میتوانی، کمکمان کن»، و او کمک میکند. در برزخ هم همینجور است.
🔹شماها میروید دیگر؛ شماها
هم که ماندنی نیستید؛ من و شما همه رفتنی هستیم؛ ما هم همین عالم برزخ را، همین دالان را، همین وادی را در پیش داریم، به آنجا خواهیم رسید.
🔺وقتیکه رفتید، آنجا گرفتاریها زیاد است؛ اگر انسان آنجا بتواند شفیعی داشته باشد که این #شفیع به درد آدم بخورد، خیلی قیمت دارد. این شهید، شفیع شماها است. ۹۶/۰۳/۲۸
🌷 پنجشنبهها؛ مجموعه #فرهنگ_شهادت
هدایت شده از سایت دینی هدانا
📿 نماز پر فضیلت جعفر طیار با آثار فراوان
🔹این نماز بسیار مهم و ارزشمند است که با سندهاى فراوانى نقل شده است و براى آمرزش گناهان و برآمدن حاجات بسیار مؤثّر است و نام دیگر این نماز «نماز تسبیح» است و شیعه و اهل سنّت آن را با روایات متواتر نقل کرده اند.
🔅خواندن این نمازرا بزرگانی مثل حضرت آیت الله بهجت برای حوائج مهم سفارش می کردند.
✅بهترین وقت انجام این نماز، در ابتداى روز #جمعه است.
🔻کلیک کنید و به صورت کامل بخوانید:
https://hadana.ir/?p=38966
👇👇👇
🆔 @hadanair
🖥 http://hadana.ir