شاخصهای برتری پیامبر(ص)
1. برتری کتاب آسمانی رسول اکرم(ص)
مقام و شخصیت معنوی هر پیامبر در کتاب آسمانی او تجلی میکند.
مقام موسی کلیم در حدّ تورات و مقام عیسی مسیح در حدّ انجیل جلوه گر شده است.
انبیای پیشین نیز در حدّ کتب و صحف آسمانی خود ظهور کردهاند.
اگرچه همۀ آنچه انبیای گذشته آوردهاند و کتابهای آسمانی آنان حقّ است، ولی بر اساس آیات قرآن همۀ کتابهای انبیای گذشته، زیر سیطره و نفوذ قرآن کریم حفظ میشود: «وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ الْکِتابِ وَ مُهَیْمِناً ً عَلَیْه» این قرآن را به حق بر تو نازل کردیم و این در حالى است که کتابهاى پیشین را که در برابر آن قرار دارد تصدیق میکند و شاهد و نگاهبان آنها است.
«هیمنه» یعنی سیطره و نفوذ علمی، نه نفوذ مادّی؛ چون «انبیاء با هم برادرند».
انبیا هیمنه مادّی ندارند اگر سیطرهای باشد همان سیطره علمی است.
منظور از سیطره علمی این است که نمیگذارد آنها از دست بروند، تحریف انها را تصحیح میکند به طوری که موارد تحریف شده انها را بعد از عرضه بر قرآن کریم به خوبی میتوان تشخیص داد و اصلاح کرد.
وقتی سیطره و فضیلت قران بر همه کتابهای انبیای سلف ثابت شود، سیطره و فضیلت رسول خاتم نیز بر دیگر انبیا ثابت میشود؛ زیرا پیامبر در حد قرآن است و قرآن، مهیمن است، پس پیغمبر اسلام مهیمن است.
2. خاتمیت
یکی از شاخصههای برتری پیامبر اکرم(ص)، بر انبیای دیگر، ویژگی خاتمیت آنحضرت است. خدای سبحان در مورد خاتمیّت رسول اکرم(ص) میفرماید: محمد پدر هیچیک از مردان شما نیست؛ اما فرستاده خدا و خاتم پیامبران است.
«خاتم» یعنی مُهر که در پایان نوشتهها و نامهها قرار میگیرد. نویسنده بعد از انگه نامه مینوشت و تمام مقاصد خود را بیان میکرد، پایان نوشته خود را مُهر میکردو ختم آنرا اعلام میکرد.
انبیا کتاب و کلام حقاند، چنانکه درباره حضرت عیسی(ع) آمده است: خداوند تو را به کلمه ای از خویش نوید میدهد که نامش مسیح، پسر مریم است.
خداوند که از طریق فرستادن پیامبران و وحی با انسانها سخن میگوید، پس از پایان کلمات و گفتارش، سلسله نبوّت و صحیفه رسالت پیامبران را با فرستادن پیامبر اکرم(ص) مُهر کرده است.
مقصود از خاتمیّت، تنها تأخّر و خاتمیّت زمانی نیست، بلکه خاتمیّت رتبی در قوس صعود نیز هست. بنابراین، از آیه مذکور چنین استفاده میشود که پیامبر اکرم(ص) واجد همه مزایا، فضیلتها و خصوصیات پیامبران گذشته است و تا روز قیامت احدی بهتر و کاملتر از او نخواهد آمد؛ زیرا اگر کاملتر از او یافت میشد، حتماً او به مقام خاتمیّت میرسید؛ نه رسول اکرم(ص).
3.بشارتهای انبیای گذشته
یکی دیگر از شاخصههای برتری پیامبر اسلام(ص) این است که انبیای گذشته بشارت به آمدن ایشانرا دادهاند؛ در قرآن کریم از زبان حضرت عیسی(ع) آمده است: «وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِن بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ»؛ و نوید دهنده به پیامبری هستم که پس از من خواهد آمد و نام او احمد است.
بشارت در موردی است که پیامبر بعدی، مطلبی نو و تازه برای امتش بیاورد. بشارت رامیتوان بازگویی خبری که سرور و شادی در بردارد، معنا کرد
4. پیامبر مورد تکریم دائمی خدا و ملائکه
یکی دیگر از امتیازات پیامبر اکرم(ص) این است که خداوند در آیاتی از قرآن علاقه خاص خود و فرشتگان را نسبت به پیامبر(ص) بیان میکند و مىفرماید: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً» خداوند و فرشتگانش بر پیامبر رحمت و درود میفرستند اى کسانى که ایمان آوردهاید بر او درود بفرستید و سلام بگوئید و در برابر فرمان او تسلیم باشید.
مقام پیامبر(ص) آن قدر والا است که آفریدگار عالم هستى و تمام فرشتگانى که تدبیر این جهان به فرمان حق بر عهده آنها گذارده شده است بر او درود میفرستند،
اخلاق نیکوداشتن مهمترین فضیلت برای پیشوایان دینی محسوب میشود
بهطوری که این خصلت نیکودر جلب دلهاورفعت مقام نزد خداومردم نقش مهمی دارد
امام صادق علیه السلام میفرماید:
مومن درروزقیامت هیچ عملی بعداز واجبان به پیشگاه خداوندمتعال نمیاوردکه ازخوش خلقی فراگیرهمه مردم،نزدخدامحبوبترباشد
حضرت صادق همانند پدران بزرگوارش درهمه صفات نیکووسجایای اخلاقی سرامد روزگاربود.
درباره حسن خلقی امام نقل کرده اند که مردی از حجاز واردمدینه شد خوابید بعد از خواب ک بیدارشد دیدکه همیان او نیست بیرون که رفت امام صادق رادید ودست امام را گرفت وگفت تو همیان مرادزدیده ای
امام بدون اینکه ناراحت بشه فرمود چه چیزی داخل او بود؟
مردگفت هزاردینار طلا
حضرت مرد را به خانه برد
وهزار دینار طلا ب اودادوقتی ک مرد ب خانه خودش برگشت همیان را درخانه خودپیداکرد
انوقت بسوی حضرت برگشت ،دینار هارابرگرداند واز حضرت عذرخواهی کرداماحضرت دینارهارا نپذیرفت وفرمود چیزی ک ماداده ایم پس نمیگیریم
وقتی مرد پرسیدوفهمیداوامام صادق است .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 حکومت، امانت مردم است
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در جلسه درس خارج فقه:
🔹️ همهی آن چیزهایی که مردم به ما میسپرند، امانتهای مردم است؛ مقام را به ما میسپرند، امنیّت را به ما میسپرند، دینشان را به ما میسپرند، حفظ نوامیسشان را به ما میسپرند؛ همهی اینها امانتهای مردم دست ما است. ما حکومتیم دیگر؛ هر کسی هر جا هست؛ یکی مثل بنده در یک جایگاهی قرار دارد، یکی در جایگاه دیگری قرار دارد؛ همهی اینها امانتهایی است که دست ما سپرده شده. هر کدام بهتر اداء #امانت کردید، در قیامت به پیامبر (ص) نزدیکترید. ۹۷/۸/۲۸
📥 سایر سخننگاشتها👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=40991