باسلام وعرض ادب واحترام وتبریک وتسلیت بمناسب شهادت امام حسن عسگری و سالروز به امامت رسیدن منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعودعلیهماالسلام
خدمت اعضای محترم گروه #فراجناحی_بیندیشیم و کانال #ولایت_فقیه و#ظهور
خلفای عباسی به دلیل ترس از نفوذ ائمه معصوم (ع)، تهدیدی جدی برای حیات و زندگانی امام مهدی (عج) محسوب می شدند، بنابراین به خواست خداوند آن حضرت از دیده ها پنهان شد و به این ترتیب، غیبت صغری شکل گرفت.
امام زمان (عج) دوازدهمین پیشوای شیعیان جهان در روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال 260هجری برابر با شهادت پدر بزرگوارشان امام حسن عسگری (ع) درسامرا، امامت را آغاز کردند.
هرچند ایشان در زمان غیبت نیز سرپرستی و هدایت شیعیان را بر عهده دارند اما این غیبت و هجران، درد و حرمان بزرگی برای پیروان آن حضرت محسوب می شود
آغاز امامت امام زمان(عج) در مناسبت های رسمی کشور، در سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. نگاه اهلبیت(ع) همانند نگاه قرآن بر مساوات میان مسلمانان متمرکز بوده، بنابراین آغاز امامت ولی عصر (عج) روزی است که با تاکید بر برادری و برابری و همچنین «ید واحده» بودن مسلمان ها در برابر کفار، مشرکان و دشمنان، انگیزه ای بر تحکیم بیش از پیش اتحاد و همدلی به شمار می رود.
در بحث از امامت و غیبت امام مهدی(عج) با دو مساله مواجه هستیم. ابتدا اثبات امامت آن حضرت و سپس بحث از غیبت ایشان که فرع بر بحث امامت است. زیرا تا زمانی که امامت و ولایت امام مهدی(عج) ثابت نشود غیبت ایشان نیز اثبات نخواهد شد.
برای اثبات امامت امام مهدی(عج) برهانهایی اقامه شده است که یکی از ازان برهانهای پر کاربرد، برهان «سبر و تقسیم منطقی» است. روش اثبات در این برهان بر اصول سه گانه استوار است: 1- اعتقاد به وجوب امامت 2- اعتقاد به عصمت امام 3- اعتقاد به خارج نبودن اعتقاد حق و درست از دایره امت اسلامی.
پس از تبیین اصل اول که عقلی است و اصل دوم که عقلی و نقلی است و اصل سوم که بدیهی است، تمام مذاهب و فرق هایاسلامی با این مقیاس های سه گانه سنجیده شده اندو هر مذهبی که با اصول مذکور وفق یافت، حق است.
علمای شیعه به ویژه شیخ طوسی در مقام پاسخ به به اشکالات وارد شده از سوی مخالفان از این روش استفاده و حقانیت ادعای مذهب شیعه، امامت و ولایت ائمه را اثبات کرده اند.
افراد و گروه های مختلفی که با این مقیاس سنجیده شده و از دایره شمول اصول سه گانه فوق خارج میشوند عبارتند از: مذهب تسنن، مدعیان دروغینی از جمله: کیسانیه، زیدیه، باقریه، نفس زکیه، اسماعیلیه، ناووسیه، افطحیه، موسویه یا واقفیه، محمدیه، عسکریه و ...
همانطور که قبلا اشاره شد از اصول سه گانه دو اصل نیاز به بحث دارد که اولی به صورت عقلی و دومی به صورت عقلی و نقلی اثبات میشود. در این مقاله که بر مبنای کتاب غیبت شیخ طوسی نوشته شده است، به ترتیب هر یک از اصول را بررسی و اشکالات وارده را پاسخ میدهیم.