امام علی(ع) در بیانی بسیاری از امتیازات پیامبر اسلام(ص) بر انبیای دیگر را بر شمردهاند به جهت طولانی بودن این سخن، جهت رعایت اختصار فقط قسمت اول و آن بخش که مرتبط با موضوع کنفرانس است را نقل میکنیم
آغاز روایت چنین است: امام کاظم(ع) به واسطه پدران گرامش از امام حسین(ع) نقل کرده است: روزى یکى از علماى یهودى أهل شام که کتب آسمانى تورات، انجیل، زبور و صحف پیامبران(ع) را خوانده و بر دلائل و براهین همه آنها واقف و آگاه بود، به مجلسى وارد شد که در آن گروهى از أصحاب رسول خدا(ص)، امام علی(ع) و ابن عبّاس و ابن مسعود، و أبو معبد الجهنىّ حضور داشتند.
یهودى گفت: ای امت محمد هیچ درجه و فضیلتى از انبیا و مرسلین ترک نگفتید جز آنکه همه آنها را به پیامبر خودتان نسبت دادید، حال حاضرید به سؤالات من در آن مورد پاسخ گویید؟!
حضرت امیر(ع) وقتى اینگونه دید فرمود:
آرى من حاضرم، و این را باز تکرار میکنم که خداوند متعال هیچ درجه و فضیلتى به انبیاء و مرسلین عطا نکرده جز آنکه همه آنها را به محمّد(ص) بخشید، بلکه چندین برابر آنرا به محمّد عطا فرمود.
عالم یهودى گفت: آیا تو پاسخ مرا خواهى گفت؟
حضرت(ع) فرمود: آرى، امروز براى تو فضائلى از رسول خدا(ص) ذکر خواهم کرد که موجب روشنایى چشم مؤمنان، و برطرف کننده تردید شک کنندگان در فضائل آن حضرت شود.
حضرت علی هر گاه فضیلتى را براى خود بر میشمرد میفرمود: «مرا هیچ فخرى به ذکرفضایل نیست»، و من اکنون به نوعى فضائل آنحضرت را ذکر میکنم که هیچ خللى در شخصیّت انبیاى دیگر پیش نیاید، و این رافقط و فقط به جهت شکر خداوند در بخششهایش به محمّد همانند آنچه به تمام انبیاء داده است، ذکر میکنم.
اما آن قسمت از روایت که مرتبط با موضوع مااین است که:
عالم یهودى گفت: این حضرت موسى(ع) است که خداوند عزّ و جلّ در طور سیناء با او سخن گفت و نجوا کرد.[شما در مورد پیامبرتان چه چیزی دارید که مثل این فضیلت یا برتر از آن باشد؟]
حضرت فرمود: همین طور است، و خداوند در سدرة المنتهى به محمّد(ص) وحى فرستاد[و با او سخن گفت]، پس جایگاه وى در آسمان پسندیده، و در بالاترین مکان عرش مورد توجه است.
به هر حال بیان تمام ویژگیها و برتری پیامبر اکرم(ص)، بر انبیای دیگر نیاز به فرصت بیشتری دارد؛ از اینرو به برخی از شاخصه هاوبرتری های پیامبر اکرم(ص) اشاره میکنیم
شاخصهای برتری پیامبر(ص)
1. برتری کتاب آسمانی رسول اکرم(ص)
مقام و شخصیت معنوی هر پیامبر در کتاب آسمانی او تجلی میکند.
مقام موسی کلیم در حدّ تورات و مقام عیسی مسیح در حدّ انجیل جلوه گر شده است.
انبیای پیشین نیز در حدّ کتب و صحف آسمانی خود ظهور کردهاند.
اگرچه همۀ آنچه انبیای گذشته آوردهاند و کتابهای آسمانی آنان حقّ است، ولی بر اساس آیات قرآن همۀ کتابهای انبیای گذشته، زیر سیطره و نفوذ قرآن کریم حفظ میشود: «وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ الْکِتابِ وَ مُهَیْمِناً ً عَلَیْه» این قرآن را به حق بر تو نازل کردیم و این در حالى است که کتابهاى پیشین را که در برابر آن قرار دارد تصدیق میکند و شاهد و نگاهبان آنها است.
«هیمنه» یعنی سیطره و نفوذ علمی، نه نفوذ مادّی؛ چون «انبیاء با هم برادرند».
انبیا هیمنه مادّی ندارند اگر سیطرهای باشد همان سیطره علمی است.
منظور از سیطره علمی این است که نمیگذارد آنها از دست بروند، تحریف انها را تصحیح میکند به طوری که موارد تحریف شده انها را بعد از عرضه بر قرآن کریم به خوبی میتوان تشخیص داد و اصلاح کرد.
وقتی سیطره و فضیلت قران بر همه کتابهای انبیای سلف ثابت شود، سیطره و فضیلت رسول خاتم نیز بر دیگر انبیا ثابت میشود؛ زیرا پیامبر در حد قرآن است و قرآن، مهیمن است، پس پیغمبر اسلام مهیمن است.
2. خاتمیت
یکی از شاخصههای برتری پیامبر اکرم(ص)، بر انبیای دیگر، ویژگی خاتمیت آنحضرت است. خدای سبحان در مورد خاتمیّت رسول اکرم(ص) میفرماید: محمد پدر هیچیک از مردان شما نیست؛ اما فرستاده خدا و خاتم پیامبران است.
«خاتم» یعنی مُهر که در پایان نوشتهها و نامهها قرار میگیرد. نویسنده بعد از انگه نامه مینوشت و تمام مقاصد خود را بیان میکرد، پایان نوشته خود را مُهر میکردو ختم آنرا اعلام میکرد.
انبیا کتاب و کلام حقاند، چنانکه درباره حضرت عیسی(ع) آمده است: خداوند تو را به کلمه ای از خویش نوید میدهد که نامش مسیح، پسر مریم است.
خداوند که از طریق فرستادن پیامبران و وحی با انسانها سخن میگوید، پس از پایان کلمات و گفتارش، سلسله نبوّت و صحیفه رسالت پیامبران را با فرستادن پیامبر اکرم(ص) مُهر کرده است.
مقصود از خاتمیّت، تنها تأخّر و خاتمیّت زمانی نیست، بلکه خاتمیّت رتبی در قوس صعود نیز هست. بنابراین، از آیه مذکور چنین استفاده میشود که پیامبر اکرم(ص) واجد همه مزایا، فضیلتها و خصوصیات پیامبران گذشته است و تا روز قیامت احدی بهتر و کاملتر از او نخواهد آمد؛ زیرا اگر کاملتر از او یافت میشد، حتماً او به مقام خاتمیّت میرسید؛ نه رسول اکرم(ص).
3.بشارتهای انبیای گذشته
یکی دیگر از شاخصههای برتری پیامبر اسلام(ص) این است که انبیای گذشته بشارت به آمدن ایشانرا دادهاند؛ در قرآن کریم از زبان حضرت عیسی(ع) آمده است: «وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِن بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ»؛ و نوید دهنده به پیامبری هستم که پس از من خواهد آمد و نام او احمد است.
بشارت در موردی است که پیامبر بعدی، مطلبی نو و تازه برای امتش بیاورد. بشارت رامیتوان بازگویی خبری که سرور و شادی در بردارد، معنا کرد
4. پیامبر مورد تکریم دائمی خدا و ملائکه
یکی دیگر از امتیازات پیامبر اکرم(ص) این است که خداوند در آیاتی از قرآن علاقه خاص خود و فرشتگان را نسبت به پیامبر(ص) بیان میکند و مىفرماید: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً» خداوند و فرشتگانش بر پیامبر رحمت و درود میفرستند اى کسانى که ایمان آوردهاید بر او درود بفرستید و سلام بگوئید و در برابر فرمان او تسلیم باشید.
مقام پیامبر(ص) آن قدر والا است که آفریدگار عالم هستى و تمام فرشتگانى که تدبیر این جهان به فرمان حق بر عهده آنها گذارده شده است بر او درود میفرستند،
اخلاق نیکوداشتن مهمترین فضیلت برای پیشوایان دینی محسوب میشود
بهطوری که این خصلت نیکودر جلب دلهاورفعت مقام نزد خداومردم نقش مهمی دارد
امام صادق علیه السلام میفرماید:
مومن درروزقیامت هیچ عملی بعداز واجبان به پیشگاه خداوندمتعال نمیاوردکه ازخوش خلقی فراگیرهمه مردم،نزدخدامحبوبترباشد
حضرت صادق همانند پدران بزرگوارش درهمه صفات نیکووسجایای اخلاقی سرامد روزگاربود.
درباره حسن خلقی امام نقل کرده اند که مردی از حجاز واردمدینه شد خوابید بعد از خواب ک بیدارشد دیدکه همیان او نیست بیرون که رفت امام صادق رادید ودست امام را گرفت وگفت تو همیان مرادزدیده ای
امام بدون اینکه ناراحت بشه فرمود چه چیزی داخل او بود؟
مردگفت هزاردینار طلا
حضرت مرد را به خانه برد
وهزار دینار طلا ب اودادوقتی ک مرد ب خانه خودش برگشت همیان را درخانه خودپیداکرد
انوقت بسوی حضرت برگشت ،دینار هارابرگرداند واز حضرت عذرخواهی کرداماحضرت دینارهارا نپذیرفت وفرمود چیزی ک ماداده ایم پس نمیگیریم
وقتی مرد پرسیدوفهمیداوامام صادق است .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 حکومت، امانت مردم است
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در جلسه درس خارج فقه:
🔹️ همهی آن چیزهایی که مردم به ما میسپرند، امانتهای مردم است؛ مقام را به ما میسپرند، امنیّت را به ما میسپرند، دینشان را به ما میسپرند، حفظ نوامیسشان را به ما میسپرند؛ همهی اینها امانتهای مردم دست ما است. ما حکومتیم دیگر؛ هر کسی هر جا هست؛ یکی مثل بنده در یک جایگاهی قرار دارد، یکی در جایگاه دیگری قرار دارد؛ همهی اینها امانتهایی است که دست ما سپرده شده. هر کدام بهتر اداء #امانت کردید، در قیامت به پیامبر (ص) نزدیکترید. ۹۷/۸/۲۸
📥 سایر سخننگاشتها👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=40991
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 حق شهروندی و این چیزهایی که امروز غربیها یاد گرفتهاند، در روایات و قرآن ما هست
🔻 رهبر انقلاب در جلسه خارج فقه:
🔹️ این قراردادهای اجتماعی، همان حقوق شهروندی است. این چیزهایی که حالا امروز فرنگیها یاد گرفتهاند، حرفهایی است که در روایات و قرآن ما هست، در حدیث میگوید «اَوفاكُم بِالعَهد»؛ «عهد» یعنی قرارداد، آن چیزی که بین شما و بین دیگران قرارداد بسته شده.
🔺️ شما وقتی در یک محیط با هم زندگی میکنید، یک قراردادی با هم بستهاید دیگر؛ مثل این است که در یک آپارتمانی ده خانواده زندگی میکنند؛ اینها ولو هیچ کاغذی هم امضا نکردهاند، [امّا] یک معاهداتی در مقابل هم دارند؛ #حقوق_شهروندی یعنی این. ۹۷/۸/۲۸
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⚘ مردمی و با مردم باشید
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در جلسه درس خارج فقه:
🔹️ در حدیث آمده «وَ اَقرَبُكُم مِنَ النّاس» مردمی بودن. سبک زندگی اسلامی اینها است. همین «مردمی بودن» هم از حرفهایی است که حالا متجدّدین فکر میکنند که از دیگران یاد گرفتهاند؛ نه، اینها در روایات ما است. مردمی باشید، #با_مردم_باشید. ۹۷/۸/۲۸
📥 سایر سخننگاشتها👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=40991
ولایت فقیه و ظهور
🌸 🌷 با « ولایت فقیه » می جنگند، چون می دانند امامت و ولایت در تفکر شیعی چه حقیقتی است.. لینک عضویت
🌸 🌷
شیعۀ حقیقی (شیعۀ جعفری)...
به پیشوایان خود بنگريد كه مقتداى شما هستند، و با مردم همان گونه معاشرت كنيد كه امامان شما معاشرت مى كنند؛..
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه وظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
#بصیرت_قرآنی
❓❓وظیفه ما برای اینکه فتنه ها فراگیر نشده و دامنگیر ما نشود، چیست؟
🌹🍃🌹
آیه مربوطه:
«وَاتَّقوا فِتنَةً لا تُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَموا مِنكُم خاصَّةً» (سوره مبارکه الأنفال آیه ۲۵)
«و از فتنهای بپرهیزید که تنها به ستمکاران شما نمیرسد؛ (بلکه همه را فرا خواهد گرفت؛ چرا که دیگران سکوت اختیار کردند.)»
🌻🌼🌸
پاسخ:
««و اتّقوا فتنة لا تصیبنّ الّذین ظلموا منکم خاصّة» ، خیلی مهم است. ممکن است در یک ساختمان، آن کسی که بنزین میریزد و بیاحتیاطی میکند و کبریت میکشد، یک نفر باشد؛ اما کسی که میسوزد، فقط آن یک نفر نیست. ممکن است یک نفر کشتی را سوراخ کند؛ اما کسی که غرق میشود، فقط آن یک نفر نیست. قرآن میگوید از یک چنین فتنهای پرهیز کنید؛ که وقتی آمد، فقط دامن آن کسی را که موجب فتنه است، دامن آن کسی را که ظالم است، نمیگیرد؛ دامن بیگناهها را هم میگیرد؛ دامن کسانی را هم که در ایجاد این فتنه تأثیر نداشتهاند، میگیرد. «و اتّقوا»؛ از یک چنین فتنهای پرهیز کنید، مراقب باشید. لازمهی این کار چیست؟ لازمهاش خودْنظارتی است؛ یعنی بر یکدیگر نظارت کنیم؛ «و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر»؛ دائم تواصی کنیم.»
🌻🍃🌺
منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب، ۱۳۹۱/۰۳/۲۴.
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه وظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 «هرچی ایران رشد کرده, برای وقتی است که بر ما فشار آوردهاند»
🔹حجتالاسلام قرائتی: إن مع العسر یسرا
____
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه وظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
ســـــــؤال:💠 چرا #رهبـــرے جلوی تصویب برجام و Fatf را نگرفتند؟
🔷 نظام و انقلاب اسلامی ، همواره کانون هجوم دو طیف بوده: #کافران و #منافقان. کافران ، جبهه مهاجم بیرونی اند و منافقان ، دلدادگان کافران اند که در ساختار تصمیم گیر و تصمیم ساز نظام نفوذ کرده اند.
🔸تحریم اقتصادی ، آخرین حربه سپاه کافران علیه انقلاب و نظام بود. دشمن بیرونی ، پس از تحریم اقتصادی ، هیچ حربه و دست آویزی نخواهد داشت.
🔹جبهه داخلیِ هجوم به مبانی نظام نیز حربه های گوناگونی دارند که می توانند با آنها ، افکار عمومی را مدیریت کنند؛ اهرم های قدرت را مهره های تضعیف ، دوست را دشمن و خصم را مهربان جلوه دهند.
🔸جبهه مهاجم درونی ، طلبکار و داعیه دار است. خود را منجی وانمود می کند و کلید مذاکره را گشایشگر همه قفل ها می نمایاند. ادعا دارد زبان خصم بیرونی را بلد است و می تواند با تعامل ، او را متقاعد کند. پافشاری مومنان بر اصول را تندروی و بازی با معیشت مردم تلقی می سازد.
🔹به این جبهه باید فرصت داد تا همه حربه هایش را به کار گیرد و نشان دهد. این طیف ، باید با همه کارت هایش بازی کند تا بهانه ای برای جرزنی نداشته باشد. حتی اگر یک برگه راکد داشته باشد زمین و زمان را به هم می دوزد که اگر اجازه می دادید آن برگه را به کار گیرم ، نتیجه بازی تغییر می کرد.
🔸سیاست و داهیه #رهبران انقلاب اسلامی بر این بوده که برگه های طیف مهاجم داخلی را رندانه مدیریت کنند و با دست خودِ آنها به بازی گیرند. البته سیاست های کلان و اصلاحی را ابلاغ می کنند و خط قرمزها را پیش پایشان می گذارند ، ولی فرصت بازی را از آنها سلب نمی کنند. دستشان را باز می گذارند تا زبان درازشان بسته شود.
🔹سرمایه اصیل و اصلی نظام ، اعتماد و تجربه عمومی است. منافقان ، بزرگترین تهدید برای این سرمایه اند. اینان به هیچ اصل اخلاقی و الهی پایندی ندارند. راحت دروغ می گویند و آسان تهمت می زنند. اینان به دانش آموزان شلوغ کار و بدقلقی می مانند که انتهای کلاس نشسته اند و با هیاهو ، درس خوان ها و پاسخگویان را به سخریه می گیرند. بهترین مجازات اینها ، پای تخته کشاندن و ماژیک دادن به ایشان است. وقتی ناواردی شان را بر روی بوم به تصویر کشاندند ، رسوا و سرکوب می شوند.
🔸دشمنان بیرونی ، همه حربه هایشان را به کار بسته اند و دلشان به چند حربه باقی مانده در دست جبهه درونی خوش است. وقتی جبهه درونی برگه ای برای بازی نداشت ، نفاق ساختار شکنانه هم معنا نخواهد داشت.
🔹اللهم انا نرغب الیک فی دوله کریمه تعز بها الاسلام و اهله و تذل بها النفاق و اهله (مفاتیح الجنان ، دعای افتتاح)
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه وظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━