⭕️ آب حربه سیاسی ترکیه در منطقه (۴)
✅ در سال جاری #وبسایت_paxforpeace از نتایج تجزیه و تحلیلی #ماهوارهای خبر داده است که بر اساس آن #۱۲_سال_جنگ تاثیرات مخربی بر #جنگلهای_سوریه گذاشته و در این مدت بیش از #یک_سوم_کل_جنگلهای_سوریه از بین رفته است.
✅ بر پایه یافتههای این مطالعه، #افزایش_درگیریهای_مسلحانه و بهدنبال آن #جنگلزدایی، بر #زندگی و #معیشت_غیرنظامیان_تاثیر_گذاشته و #پیامدهای_اقلیمی در پی داشته است.
✅ این تحقیق با استفاده از #دادههای_سنجش_از_راه_دور، میگوید در #غرب_سوریه بیش از #۳۶_درصد_عرصههای_جنگلی در #سالهای_۲۰۱۸_تا_۲۰۲۰ به دلیل #قطع_درختان و #آتشسوزیهای شدید آسیب دیدهاند.
✅ از سوی دیگر نبود دسترسی به #برق و #سوخت، #قطع_درختان را برای #تامین_انرژی افزایش داده است.
✅ ترکیه بر اساس #پروتکل_سال_۱۹۸۷ موظف است #۵۰۰_مترمکعب_در_ثانیه از آبهای رودخانه #فرات به #سوریه_حقابه_بدهد و از این رقم #۵۲_درصد باید #سهم_عراق باشد.
✅ این #توافق اما #به_بهانههای_مختلف_فراموش_شده و #ترکیه در عوض؛ اجرای #ابرپروژه_گاپ را در پیش گرفته است؛
✅ پروژهای که با پایان آن، #میزان_آبهای_دجله_و_فرات که به سوی #سوریه سرازیر میشود، از #۹۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه به #۴۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه کاهش می یابد.
ادامه دارد...
منبع: مهتاب جودکی، پیام ما_ شماره ۲۶۶۱.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
💧آب، مهمترین محور برنامه هفتم توسعه
❇️ وزیر نیرو:
✅ تدوین #برنامه_هفتم_توسعه کشور چند محور اصلی دارد که به جرات می توان گفت #موضوع_آب، #اصلی_ترین_محورهای این برنامه است.
✅ براین اساس باید بتوانیم در یک مدت محدود #همه_پروژه_های_مدیریت_منابع_آبی کشور را اجرایی کنیم.
✅ باید در #بخش_مصرف نیز با اجرای پروژههایی که پیش بینی شده، شاهد #کاهش_مصرف، #مدیریت_مصرف و #رعایت_الگوی_مصرف #بهویژه در #بخش_کشاورزی باشیم.
✅ #مهمترین_محور در #توسعه_اقتصادی، #اجتماعی و #فرهنگی کشور #توجه_به_بحث_آب_است و از زمان شروع به کار #دولت_سیزدهم توجه به #مساله_آب در #صدر_برنامه_ها قرار دارد.
✅ #مساله_آب در #بودجه_سال_۱۴۰۱ مورد توجه جدی بود به گونه ای که احکام بسیار خوبی در #لایحه این #بودجه توسط دولت تدوین شده بود.
✅ این #لایحهها با #حمایت_قاطع_نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و به ما اجازه داد بتوانیم طرحهای خود را بهسرعت عملیاتی کنیم.
✅ برای تدوین #لایحه_بودجه_۱۴۰۲ نیز این موضوع بهطور دقیق رعایت شده و امید است با حمایت قاطع نمایندگان بتوانیم مصوبه های خوبی داشته باشیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ رهبر معظم انقلاب:
✅ ما #هرگز شهادت شهید سلیمانی را #فراموش_نخواهیم_کرد؛ این را بدانند.
✅ حرفی زدیم در این مورد، #پای_آن_حرف_ایستادهایم.
در #وقت_خودش، سر #جای_خودش #انشاءالله_انجام_خواهد_گرفت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ سد چم شیر پنجمین سد بزرگ ایران
❇️ وزیر نیرو:
✅ #سد_چم_شیر یکی از پروژههای بزرگ کشور است که توسط متخصصان کشور #طراحی و اکنون در مراحل پایانی #اجرا قرار دارد.
✅ #اجرای این #طرح با استفاده از #آخرین_استانداردها مطالعه شده و در موضوع #محیط_زیست نیز براساس #قوانین_سخت_گیرانه_کشور در بخش محیط زیست بوده است.
✅ همه #مجوزهای_لازم از #نهادها و #سازمان_حفاظت_محیط_زیست دریافت شده و در مدت اجرا با #۲۵_گزارش_دقیق_زیست_محیطی اجرا شده است.
✅ بهتازگی نیز یک #تیم_کارشناسی از سازمان حفاظت محیط زیست در این پروژه حضور یافته و گزارش های خود را ارائه کرده است و نگرانی های مطرح شده را پاسخ داده است.
⭕️ گفتنی است؛ #سد_و_نیروگاه_چم_شیر در #۲۵_کیلومتری_جنوب_شرقی_شهر_گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. سد چم شیر #پنجمین_سد_بزرگ_ایران برشمرده شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔 سازمان مدیریت بحران کشور برگزار می کند:
✅ دومین رویداد بین المللی نمایشگاهی #مدیریت_بحران_ایران_قوی_۱۴۰۲
🗓 ۳ الی ۵ دی ماه ۱۴۰۲
🕌مصلای امام خمینی (ره) تهران
https://idmevent.ir/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ مرکز تحقیقات ملی نمکزدایی
✅ موضوع ایجاد #مرکز_تحقیقات_ملی_نمکزدایی کشور از جمله پروژههایی ملی است که #مطالعات_نقشه_راه_فناوریهای_نمکزدایی بر لزوم ایجاد آن تأکید داشته و هم اکنون در دستور کار مرکز تحقیقات آب و فاضلاب #مؤسسه_تحقیقات_آب قرار دارد.
✅ مهمترین #وظایف_مرکز_تحقیقات_ملی_نمکزدایی، ایفای نقش مرکز تخصصی علمی تحقیقاتی در حوزه #نمکزدایی_از_آب_دریاها برای کشور است.
✅ بسترسازی لازم برای #توسعه_تعاملات_بینالمللی در حوزه #نمکزدایی و #آبهای_غیرمتعارف ازجمله دیگر وظایف این مرکز است.
✅ کمک به #اصلاح، #توسعه و #ارتقای_فناوریهای موجود در کشور و #بومیسازی_فناوریهای_مرتبط_بانمک_زدایی، #توسعه_فناوریهای_نمکزدایی با سامانههای تأمین انرژیهای تجدیدپذیر و دوستدار محیطزیست از دیگر وظایف این مرکز است.
✅ همچنین حمایت از بخشهای R&D #صنعت و #ایجاد_تعامل_مثبت بین #تولیدکنندگان_داخلی و #بهرهبرداران و #سرمایهگذاران_صنعت_نمکزدایی از جمله وظایف مرکز ملی نمکزدایی است.
✅ #جانمایی_سامانههای_نمکزدایی پیشرفته با کمک شرکتهای مهندسان مشاور و بهویژه با درنظرگرفتن #ظرفیتهای_اکولوژیکی مناطق کشور و نهادینهکردن ارزیابی چرخه عمر برای انتخاب فرایند، احداث و توسعه سامانه نمکزدایی از محور فعالیتهای مرکز ملی نمکزدایی است.
✅ تهیه #بانک_اطلاعاتی_جامع #سامانههای_نمکزدایی_کشور و #تولید_محتوی_علمی، تهیه و یا خرید #گزارشهای_تخصصی و مرجع و در اختیار گذاردن آن برای جامعه علمی و صنعتی کشور نیز از فعالیتهای این مرکز خواهد بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔 #تغييرات_اقليمی، #سلامت و #حكمرانی_امنيت_غذایی در ايران
🗓دوشنبه: ۳ مهرماه ۱۴۰۲
⏰ ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۰۰
https://vc.behdasht.gov.ir/sagh1/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ نیروهای مسلح امنیتساز هستند
❇️ رهبر معظم انقلاب:
✅ قدر #نیروهای_مسلّح را باید دانست. #عزّت و #شرف_نیروهای_مسلّح را بایستی #جزو_مسائل_ضروری_و_لازم به حساب آورد.
✅ #تکریم_نیروهای_مسلّح را باید بر خودمان لازم بدانیم. #امنیّت_همهچیز_است. اگر امنیّت نباشد، #علم هم نیست، #اقتصاد هم نیست، #آرامش_خاطر_خانوادگی هم نیست، #راحتی نیست.
✅ #امنیّت_همهچیز_یک_کشور_است. #نیروهای_مسلّح_امنیّت_سازند. #باید_به_نیروهای_مسلّح از جهات مختلف #رسیدگی_کرد، #حضورشان را #مغتنم دانست، #تلاششان را #ارج نهاد؛ #چه آن کسانی که این ایمنی را #در_مرزها به وجود میآورند، #چه آنهایی که #در_داخل به وجود میآورند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ طرح ملی تعیین آب مصرفی محصولات زراعی و باغی آبی کشور (۱)
✅ طرح مذکور در #سال_۱۳۹۵ به پیشنهاد #معاونت_آب_و_خاک با تصویب #کمیته_تخصصی_آب_وزرات_جهاد_کشاورزی آغاز و مقرر شد بصورت مستقیم #آب_مصرفی _۳۵_محصول عمده #زراعی_و_باغی_آبی در #۳۱_استان کشور اندازه گیری شود.
✅ فاز اول: در #سال_زراعی_۱۳۹۵_۱۳۹۶ ، #۷_محصول شامل #گندم،# برنج، #چغندر_قند، #ذرت_علوفه_ای، #لوبیا، #پسته و #زعفران در سطح #۶۰۸_مزرعه_و_باغ در سراسر کشور انتخاب و عملیات اجرایی انجام شد و پس از بررسی، نتایج برای تعیین خط مشی گذاری در راستای ارتقای #امنیت_غذایی در کمیته تخصصی آب وزارت جهاد کشاورزی ارائه گردید و مورد تصویب قرار گرفت.
✅ فاز دوم: در #سال_زراعی_۱۳۹۶_۱۳۹۷، #۷_محصول_دیگر شامل #یونجه، #سیب_زمینی، #پنبه، #سیب_درختی، #زیتون، #خرما و #انگور در سطح #۸۲۲_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی انجام شد و نتایج برای تعیین خط مشی گذاری در راستای ارتقای امنیت غذایی در کمیته تخصصی آب وزارت جهاد کشاورزی ارائه گردید و مورد تصویب قرارگرفت.
✅فاز سوم و متمم آن: در #سال_زراعی_۱۳۹۷_۱۳۹۸، #۸_محصول_دیگر شامل #هلو، #شلیل، #گردو، #هندوانه، #گوجه_فرنگی، #کلزا، #پرتقال و #نارنگی در سطح #۹۸۸_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی شد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ طرح ملی تعیین آب مصرفی محصولات زراعی و باغی آبی کشور(۲)
✅ فاز چهارم: در #سال_زراعی_۱۳۹۸_۱۳۹۹، #۱۲_محصول _دیگر شامل #الو( گوجه سبز، الو برقانی، قطره طلاو...)، #لیمو، #گیلاس، #انجیر، #بادام، #انار، #سویا، #آفتابگردان، #جو، #پیاز، #خربزه و #خیار در سطح #۱۶۹۱_مزرعه_و_باغ در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی شد.
✅ نتایج اولیه حاصل شده از #اندازه_گیری_آب_مصرفی در #فاز_اول_و_دوم، مبین #کم_آبیاری_اجباری در تولید #۱۴_محصول_مذکور بوده است. بطوریکه در #برخی از #محصولات حتی #۵۰_درصد_آب_موردنیاز نیز در اختیار گیاه قرار نگرفته است و این الزام در شرایطی گریبانگیر کشاورزان شده است که زارعین با استفاده از #روشهای_نوین_آبیاری و #عملیات_به_زراعی_و_به_نژادی حداکثر تلاش را برای #تولید_محصول_بیشتر به ازای #مصرف_آب_کمتر به بوته عمل می گذارند.
✅ به علت #کم_آبی حادث شده، بهره وری مورد انتظار حاصل نمی گردد؛ هرچند که در سنوات اخیر در اثر عملیات زیر بنایی شامل اجرای #سامانه_های_نوین_آبیاری و #تجهیز_و_نوسازی_اراضی و #توسعه_شبکه_های_مدرن_آبیاری_و_زهکشی، راندمان آبیاری افزایش چشمگیری یافته است
✅ ولی اثرات ناشی از #خشکسالی و #تغییر_اقلیم، بهره برداران آب کشاورزی را مجبور نموده است که با اعمال کم آبیاری اجباری با کم آبی حادث شده خود را سازگار نمایند و نتیجه آن موجب کاهش عملکرد در واحد سطح و کاهش بهره وری آب کشاورزی شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سازمان هواشناسی
✅ پیشبینی #بارندگیهای_نرمال و تا حدی بالاتر از نرمال در فصول سرد امسال #صرفا_یک_پیشبینی است و با توجه به #عدم_قطعیت مسائل مربوط به شاخصهای کلان اثرگذار بر #شرایط_آبوهوایی_ایران و البته احتمال وقوع پدیدههای حدی ناشی از #تغییرات_اقلیمی، هنوز نمیتوان این پیشبینی را قطعی دانست.
✅ هنوز نمیدانیم که شدت #النینو_در_زمستان دقیقا چقدر خواهد بود یا #نوسان_نائو در فصول سرد امسال در چه فازی قرار میگیرد یا دیگر شاخصهای ذکرشده دقیقا چه شرایطی را در طول فصلهای پاییز و زمستان سال جاری تجربه خواهند کرد.
✅ با وجود تمام مسائل، #احتمال این که در #نیمه_دوم_پاییز و #نیمه_اول_زمستان_۱۴۰۲، #میزان_بارشها در #اغلب_نقاط_کشور_نرمال یا تا حدی #بالاتر_از_نرمال باشد، وجود دارد و با توجه به این که در #۳_سال گذشته شاهد #کمبارشی محسوسی بودیم، امیدواریم بارندگیهای نسبتا مناسب امسال کمک کند تا خسارتهای ناشی از #کمآبیهای اخیر اندکی ترمیم شود.
⚠️⚠️ حتی اگر در پاییز و زمستان امسال شاهد فصلهای بسیار پربارشی باشیم، #بازهم_معضل_کمآبی در کشورمان #برطرف_نخواهد_شد، زیرا #۳_سال_آبی متوالی است که اغلب نقاط کشورمان با کمبارشی محسوسی مواجه است.
✅ #متولیان_آب_کشور از همین حالا برای #مدیریت_منابع_آب_سطحی حاصل از #بارندگیهای پیش رو با اتخاذ #تمهیدات_لازم در بخشهای #آبخیزداری، #آبخوانداری، #پخش_سیلاب، #کنترل_هوشمند_منابع_سدها و #تغذیه_سفرههای_آب_زیرزمینی برنامهریزی کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🚩🏴 #شهادت مظلومانه #یازدهمین_پیشوای_شیعیان جهان
#حضرت_امام_حسن_عسکری (ع) را به پیشگاه فرزند غائبشان
#امام_عصر_حضرت_مهدی صاحبالزمان (عج) و به #عاشقان_و_شیفتگان_اهل_بیت عصمت و طهارت تسلیت عرض می کنیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO