✅ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، پیشبینیها نشان از تداوم کاهش بارش در سطح کشور دارد. بر اساس این گزارش، با توجه به چشمانداز بارش پیشبینی شده برای هفته آینده، وقوع بارش به صورت پراکنده در برخی از مناطق شمال و جنوب کشور مورد انتظار است. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۰ شهریور تمام حوضههای ۶گانه اصلی آبریز کشور بارش خواهند داشت. برایناساس:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۱۰ شهریور بیشینه بارش ۳۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۲.۷ میلیمتری را خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان هم بیشینه بارش ۳۶.۱ میلیمتری و متوسط محدوده دو دهم میلیمتری را تجربه میکند.
💧 در این مدت، #حوضه_آبریز_فلات&مرکزی بیشینه بارش ۲۴ میلیمتری و متوسط محدوده سه دهم میلیمتری خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۱۸.۴ میلیمتری با متوسط بارش ۶ دهم میلیمتر را دارد.
💧 #حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم هفته منتهی به ۱۰ شهریور، بیشینه بارش ۵.۸ میلیمتری و متوسط محدوده یک دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧 هفته آینده #حوضههای_آبریز_قره_قوم بیشینه بارش ۵.۱ میلیمتری با متوسط محدوده چهار دهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین ۸ حوضه آبریز درجه ۲ هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
حکمرانی مطلوب آب
❇️وزارت نیرو:
✅ در حوزه #شفافیت بهعنوان یکی از محورهای مهم #حکمرانی_مطلوب، ضمن تقویت #زیرساختهای_مدیریت_اطلاعات نظیر بهرهبرداری از #سامانه_جامع_تولید، #مدیریت و #انتشار_اطلاعات_پایه_منابع_آب، طرح « #رصدخانه_ملی_آب» هدفگذاری و طراحی پایه رصدخانه استخراج شد که تاسیس آن در حال پیگیری است.
✅ پرتال انتشار #آمار_پایه_منابع_آب به میز خدمت #دولت_الکترونیک متصل شد و همچنین #پیشخوان_رصد_منابع_آب کشور نیز به بهرهبرداری رسید.
✅ در محور #مشارکت نیز ضمن تدوین #سند_ساز_و_کار_مدیریت_بینبخشی_آب و تصویب آن در شورای عالی آب برای مشارکت همه #ذینفعان و #ذیمدخلان آب در فرایند تصمیم گیری، کارگروهها و جلسات مشترکی بین #وزارتخانههای_نیرو، #جهاد_کشاورزی و #صمت و #سازمان_محیط«زیست با هدف تعیین نقشها و مسوولیتهای طرفین و استخراج برنامه اقدام های مشترک در موضوع های مختلف برگزار شد.
✅ در این زمینه میتوان به موضوعاتی نظیر #کنترل_برداشت_چاههای_کشاورزی از طریق #کنتورهای_هوشمند_برق، #بازچرخانی_آب، #بازتخصیص_آب، #استفاده_از_پساب، #مدیریت_مصرف_آب، #تامین_حقابه_های_زیستمحیطی و غیره اشاره کرد.
✅ برای ارتباط بهتر با جامعه و پاسخگویی به دغدغهها و مطالبات عمومی، ضمن #انتخاب_سخنگوی_آب در حوزه های تخصصی مختلف، در موضوع های مهم نیز نشست های مختلفی با اصحاب رسانه برگزار شد و پاسخگویی لازم به سوالات انجام شد.
✅ تداوم این مسیر با هدف بهبود حکمرانی مطلوب آب کشور، جزو اهداف وزارت نیرو است و برنامه های لازم در این زمینه دنبال می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ کشاورزی با آب دریا
✅ #منطقه_ای_بیابانی در جنوب #استرالیا که از #بی_آبی رنج می برد اما با استفاده از #مزیت_در_کنار_دریا_بودن، توانسته از آب دریا، برای #کشاورزی استفاده کند.
✅ ۱۷.۰۰۰ تن گوجه فرنگی در سال معادل #۱۵% از کل گوجه فرنگی استرالیا از این #گلخانه_بیابانی و با #آب_دریا تولید می شود.
این #گلخانه حتی #به_خاک برای رشد گوجه فرنگی #نیاز_ندارد و از #روش_کشت_آبی ( #هیدروپنیک) برای رشد استفاده می کند.
بیرون از گلخانه، #برج_خورشیدی با #۲۳_هزار_آینه مامور #نمک_زدایی_آب دریاست و #روزانه_۱_میلیون_لیتر_آب شیرین تولید می کند.
منبع: کانال watlawgovernance
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
در #حوالی_بصره جایی که به نام #روستای_قرنه شناخته میشود، #فرات و #دجله بعد از #کیلومترها به یکدیگر #میپیوندند و پس از اتحاد با #کارون، #اروندرود (شط العرب) را تشکیل می دهند و پس از آن به #خلیج_پارس میریزند.
برخی چون #ابن_رسته نام #اروند را #فرات نوشتهاند و از #دریای_فارس در قسمتی که مجاور کنارههای فرات است.
#فرات معمولاً #از_دجله #پهناورتر_و_پرآب_تر بوده است. این نکته به شکل #ضرب_المثل رواج داشته است. پرآبی فرات، گاه به اندازهای بود که بر اثر تلاقی با #نهر_خابور (کنار شهر #رقه)، دژ مستحکم #قرقیسیا (اکنون قریه البصیره) به صورت #جزیره در میآمد.
این وضعیت به حدی بوده که در #قرن_چهارم_هجری #استخری، بیان کرده که #نهر_صرصر و #نهر_الملک و #نهر_عیسی که به نام هر سه، #شهرهای_آبادان نیز وجود داشته، #محل_کشتیرانی بسیار بوده است.
#ابنخرداد به #رئیس_مکتب_عراقی در #جغرافی و #وزیر_پست_عباسیان نیز از وجود کشتیهای بسیار برای تجارت بر روی فرات در #قرن_سوم_هجری یاد کرده است.
در #قرن_ششم_هجری نیز این پرآبی در گزارش های بر جای مانده دیده می شود. در این قرن، #ابن_بطوطه از زورقهایی به نام « #صنبوق» بر فرات نام میبرد و مینگارد:
«کشتیبانان این نواحی در حال ایستاده پارو میزنند. اکنون میزان تخلیه آن را تا #۲۵۰۰ (م) در ثانیه برآورد کردهاند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۸)
✅ آب دریای خزر از طریق #بارش_مستقیم و #رودخانه_های_ورودی به آن تامین شده و سپس از سطح دریا #تبخیر می گردد. بنابراین، #تغییرات_تراز_دریای_خزر را می باید در #تغییرات این #موازنه جستجو نمود.
✅ #رودخانه_ولگا به تنهایی #۸۰_درصد_آب_ورودی به دریای خزر را تامین می نماید و در رده های بعدی #رودخانه_های_آرال و #کورا، #سفید_رود و ... قرار می گیرند.
✅ بررسی ها نشان می دهد که اگرچه #ورودی_رودخانه_ها در سالیان گذشته به آرامی #رو_به_کاهش بوده ولی کاهش مداوم تراز دریای خزر را نمی توان به تنهایی به این عامل نسبت داد.
✅ #مطالعات_جهانی و #اندازه_گیری_های_انجام_شده در خصوص #دمای_محیطی و #آب_دریای_خزر همچنین نشان دهنده آن است که دمای محیطی در منطقه خزر به #میزان_یک_درجه طی دهه های اخیر افزایش یافته است.
✅ با توجه به اینکه #افزایش_دمای_هوا، #افزایش_تبخیر را به دنبال دارد، مطالعاتی در این خصوص انجام شده و نتیجه این بررسی نشان داد که #افزایش_یک_درجه_دمای_محیط معادل #تبخیر بیشتر آب به میزان #سالیانه_۴۰_میلیارد_متر_مکعب از سطح این #دریاچه می باشد که معادل بیش از #۱۰_سانتیمتر_کاهش_تراز_سالیانه است.
ادامه دارد...
منبع: سازمان نقشه برداری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الله مولانا
#نترسید؛ دچار #اشتباه_محاسباتی نشوید
#خدا_با_شماست...
اگر #ایمان_در_دل_و_در_عمل وجود داشته باشد؛ #کوه_ها در #مقابل یک #انسان_قوی هموار خواهد شد...
#از_خدا_استعانت_بجویید و #صبر_کنید و #پایداری_کنید...
بعضی ها می گفتند؛ ما گیر افتادیم...
#بدانید_خدا_با_ماست...
از #همه_امکانات استفاده می کنند برای اینکه #این_رویش_مبارک را #شکست_بدهند و نتوانستند...
#دشمنان_ما، با همه وجود آمدند در #مقابل این #انقلاب و این #حرکت #ایستادند و #ضربه_زدند و همه تلاش شان را بکار گرفتند...
خیلی این #انقلاب چیز #عجیبی است؛
#حالا_حالاها، #دردسر_برای_ارباب های دنیا در سرها #خواهد_داشت...!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
در مدیریت منابع آب اولویت اصلی بعد از شرب، باید تامین حقابههای زیست محیطی باشد
❇️ #سازمان_حفاظت_محیط_زیست:
✅ در #دولت_سیزدهم تعامل بسیار خوبی میان #وزارت_نیرو و #سازمان_محیط_زیست برقرار شده است که امیدواریم در ادامه، این #تعامل اثرات مطلوب خود را بر روی محیط زیست کشور نشان دهد.
✅ اکنون هم مجموعه #سازمان_محیط_زیست و هم مجموعه #وزارت_نیرو بر این باور هستیم که #اولویت_اصلی_تامین_آب بعد از بخش شرب باید حقابههای محیط زیستی باشد.
✅ باید #برنامههای_مدیریتی در #حوزه_آب به سمتی برود که ضمن #افزایش_بازدهی در #بخش_کشاورزی میزان #مصرف_آب در این بخش #کاهش_یابد و در مقابل #سهم_حقابههای_زیست_محیطی_افزایش_یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
پنج ابر پروژه انتقال آب دریا برای تامین آب کشور در حال اجرا است.
✅ این #پروژههای_بزرگ بخشی از #نیازهای_آبی مناطقی از کشور را تامین خواهد کرد و توسعه این ابرپروژهها با کمک #صنایع انجام میشود.
✅ یک خط از #دریای_عمان آب برای استانهای #سیستان_و_بلوچستان و #خراسان_جنوبی و #رضوی احداث میشود که این طرح #۱۳_درصد_پیشرفت_کار داشته است و #۲۸۰_میلیون_متر_مکعب شیرین سازی آب برای #۳۰_میلیون نفر در این طرح پیش بینی شده است.
✅ پروژه خط انتقال برای استانهای #یزد و #کرمان نیز #۹۶_درصد_پیشرفت دارد که در سال گذشته خط دوم این طرح کلنگ شد و #۲۰۰_میلیون_مترمکعب_آب شیرین و به #فلات_مرکزی منتقل میشود.
✅ خط بعدی انتقال آب برای استان #اصفهان است که برای رفع مشکل کمبود آب در #بخش_صنعت خواهد بود و #۴۰۰_میلیون_متر_مکعب آب برای اصفهان شیرین سازی خواهد شد که در گام اول #۲۰۰_میلیون_مترمکعب است.
✅ #طرحهای_انتقال_آب حدود #یک_میلیارد_مترمکعب را تا پایان #دولت_سیزدهم منتقل میکند که در #زاهدان طبق برنامه تا پایان سال آینده به سرانجام خواهد رسید.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
موسسه تحقیقات خاک و آب برگزار می کند:
📊 #مدیریت_داده_های گم شده در #علوم_آب_و_خاك
سخنران: دکتر میلاد نوری، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
🗓 ۱۳ شهريور ماه
⏰ ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰
#لینک ورود به جلسه:
🔗https://vc.areeo.ac.ir/ch/swrij
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح بازار تبادل آب کشور
✅ اجرای طرح بازار آب، #هم_به_نفع_کشاورزان و #هم_به_نفع_آیندگان است. ازاینرو ایجاد دفتر کارگزاری بازار آب بهصورت رسمی موجب انجام #تسهیلگری_اجتماعی و #شناخت_خریداران_و_فروشندگان و #کشف_قیمت در این کارگزاری های اجرایی میشود.
✅ با توجه به #کاهش_بارندگیها در چند سال اخیر و #عدم_توازن_بارش و با توجه به #افزایش_تقاضاها در بخشهای #شرب، #صنعت و #کشاورزی موضوع تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر #درآمد و #اشتغال با رویکرد #افزایش_بهرهروی_آب از اولویتها است.
✅ شرکت های آب منطقه ای با هدف #افزایش_بهرهوری، #تأمین بخشی از #نیاز_آب_صنعت و #توانمندسازی_کشاورزان و رسیدن به سایر اهداف #طرح_تعادل_بخشی (جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور، اصلاح و تعدیل پروانهها) در #آبخوان_ها، اقدام به اجرای طرح بازار آب در این استان ها کرده و کارگزاری آنها نیز به صورت رسمی افتتاح می شود.
✅ در اجرای طرح بازار آب به #صاحبان_پروانههای_مجاز_چاه_آب_کشاورزی اجازه داده میشود با رعایت و #حفظ_سطح_زیر_کشت و #الگوی_کشت و #کاهش_مصرف_آب نسبت به پروانه از طریق #افزایش_بهرهوری نسبت به فروش حداکثر ۱۰ درصد از حجم کل #پروانه_سالیانه_چاه_آب خود در #بازار_تبادل_آب به #صنایع_فعال بهصورت حجمی و یکساله اقدام کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
هم #دشمن_بداند،
هم #دوستان_با_اخلاص_بدانند،
هم آن #دوستانی_که_گاهی_دلشان_می_لرزد بدانند که #جمهوری_اسلامی_مستحکم_ایستاده است و بدانید آنها نمی توانند به ما سیلی بزنند، #ما_به_آنها_سیلی_خواهیم_زد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
افتتاح سومین #بازار_تبادل_آب کشور در سمنان
✅ #سمنان به عنوان یکی از #۶_استان_پایلوت اجرای این طرح در کشور بوده و #سومین_استانی است که #کارگزاری_بازار_آب در آن افتتاح شده است.
✅ #هدف_اصلی_بازار_آب در نهایت #کاهش_فشار_بیشتر_به_منابع_آبی_زیرزمینی برای تخصیص #مصارف_صنعت است.
✅ #افزایش_سهم_صنعت از آب مصرفی در #سمنان با #تغییر_رژیم_مصرف_آب از نتایجی است که انتظار آن با اجرای طرح بازار آب میرود.
✅ در اجرای #طرح_بازار_آب قرار نیست #سطح_زیر_کشت یا #تولید_محصولات_کشاورزی برای صرفهجویی و عرضه آب بخش کشاورزی در بازار کاهش یابد.
✅ به عنوان یکی از شروط اصلی، حداقل میزان تولید کشاورزی متقاضیان شرکت در بازار آب، باید مانند سالهای گذشته باشد.
✅ #بهرهوری_در_مصرف_آب و استفاده از راهکارهای مختلف باعث #کاهش_مصرف_آب میشود. قرار نیست بخش زیادی از #آب_چاهها در #بازار_آب_به_فروش_برسد و در نهایت در صورت #صرفهجویی و رعایت شروط لازم این طرح از سوی #کشاورزان، #حداکثر_۱۰_درصد از #حجم_پروانه_برداشت_آب_کشاورزی معتبر #قابل_فروش خواهد بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO