9.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ | حتّی النّصر باذن الله
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ #دولت_انصارالله و #ملت_یمن به مجاری حیاتی #رژیم_صهیونیستی ضربه زدند.
✅ آمریکا تهدید کرد، از آمریکا نترسیدند! #وقتی که #انسان_از_خدا_بترسد، #از_غیر_خدا_نمی_ترسد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 اولین #کنگره_ملی_پایداری_محیط_زیست بر پایه #مدیریت_هوشمند_منابع_آب
✅ با مشارکت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح
🗓 ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
⏰ سه شنبه ساعت ۱۵:۳۰
🏢 مرکز همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ سد دوستی، تنها منبع تأمین آب مشهد (۳)
✅ #خراسان_رضوی دارای #۳۲_سد_فعال است که در شهرستانهای « #تربت_حیدریه، #قوچان، #مشهد، #خواف، #درگز، #سبزوار، #تایباد، #تربتجام، #چناران، #سرخس، #نیشابور، #کلات و #فریمان» قرار دارند.
✅ میزان #ورودی>آب به بسیاری از #سدهای_استان با #کاهش_۷۰_درصدی روبهرو شده است. برای #تأمین_آب_شرب مردم #مشهد طی تابستان سال جاری #حفر_چاههای_متعدد در دستور کار قرار گرفت، لذا بار تأمین آب بر دوش #سفرههای_آب_زیرزمینی افتاده است که این موضوع خود موجب بحران بیشتر در آینده خواهد شد.
✅ #سدهای_دوستی، #طرق، #کارده و #ارداک به عنوان #۴_سد_اصلی در #تأمین_آب_شرب از #آبهای_سطحی هستند که متأسفانه بنا بر اعلام سازمان آب منطقهای #خروجی_آب در این #سدها به #صفر رسیده است و عملاً این سدها از دایره تأمین آب شرب مشهد خارج شدهاند.
✅ #هم_اکنون از #مجموع_۳۷_دشت استان #خراسان_رضوی، #نیمی در #شرایط_ممنوعه_بحرانی قرار دارد. در حال حاضر #۱۸_شهر_استان_درگیر_بحران_شدید_آب هستند و این در حالی است که در #فصل_زمستان قرار داریم و میزان مصرف آب به اندازه #فصل_تابستان نیست.
✅ #میزان_برداشت_آب از #تولید_آب در طبیعت بیشتر است و این مهم منجر به ایجاد پدیده خطرناک #نشست_زمین و #تهی_شدن_آبخوانها از #آب_زیرزمینی شده است.
منبع: ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ انجمن اقتصاد كشاورزی ايران برگزار می کند:
✅ #امنيت_غذایی و چالشهای آينده
🗓سهشنبه : سوم بهمنماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۹:۰۰ صبح
🔗https://meet.uok.ac.ir/ch/eval7
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ فرهنگستان علوم كارگروه سيمای آب برگزار می کند:
✅ آسيبشناسی #تنش_های_آبی كشور
🗓شنبه: ۷ بهمنماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۰۹:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🔗https://www.skyroom.online/ch/ias/farthink.room
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مركز ملی مطالعات راهبردی كشاورزی و آب اتاق ايران برگزار می کند:
✅ #چالشهای ارتقای پايدار #بهرهوری_آب_درايران
🗓 دوشنبه: ۲ بهمنماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🔗https://us04web.zoom.us/j/71408890080?pwd=CNn5Pr2xbT1NNy4fNJ4sKBY7YswWAa.1
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ «پریشان» و «بختگان» کاملاً خشک شدند (۱)
✅ #تالابهای_استان_فارس این روزها حال و روز خوشی ندارند و #اکثرا_خشک_شدهاند؛ خشک، بیجان و در حال فرونشست و تبدیل شدن به #کانون_گردوغبار !
✅ #تالابها_سرمایههای_آبی و مایه حیات، آبادی و زندگیاند؛ #تالابها از ظرفیتهای بینظیر #استان_فارس هستند؛ البته #اگر_آب_داشته_باشند!
✅ ولی سالهاست که این #سرمایههای_آبی و #آبادی و #زیبایی و #حیات_بخش به دلایل متعددی بیآب و بیرمق شدهاند و گاهی که از شدت خشکی و بیآبی دچار عطشِ بسیار می شوند، دست به خودسوزی میزنند و به بستری خشک و سوزان با گداختههای آتش تبدیل میشوند.
✅ #۱۳_تالاب در سطح #استان_فارس وجود دارد که #۵_تالاب_عضو_کنوانسیون_بینالمللی_رامسر هستند؛ یعنی #تالابهای_طشت، #کمجان، #بختگان، #پریشان و #ارژن؛ اما خشکی حتی به این #۵_تالاب_بزرگ و #بین_المللی_فارس هم رحم نکرده است؛
✅ خشکیای که بر اثر #حفر_چاههای_مجاز و #غیر_مجاز و برداشت بیحسابِ آب از #سفرههای_زیرزمینی و همچنین کاهش شدید بارش ها حاصل شده است. #کافتر و #پریشان به خاطرهها پیوستند.
ادامه دارد...
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️#حکمرانی_آب_Water_Governance
❇️ ابعاد و اهداف حکمرانی آب
۱_ بعد سیاسی ( #مشارکت_ذینفعان)
۲_ بعد اقتصادی ( #استفاده_بهینه)
۳_ بعد اجتماعی ( #استفاده_عادلانه)
۴_ بعد زیست محیطی ( #استفاده_پایدار)
✅ این #چهار_بعد
(سیاسی/ اقتصادی/ اجتماعی / زیست محیطی)
✅ و #چهار_هدف
( مشارکت ذینفعان/ استفاده بهینه / استفاده عادلانه/ استفاده پایدار)
✅ #حکمرانی_آب در
۵_ (بعد جغرافیایی) #جغرافیای_حوضه_آبریز با هم #تجمیع و #مدیریت و #عملیاتی خواهند شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ اینفوگرافی نقش و اهميت #تالابها
منبع: هفتهنامه تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️آب ژرف و سازگاری با خشکسالی در ایران (۱)
✅ #وزیر_نیروی_دولت_دوازدهم در #سال_۱۳۹۸ گزارش داد که «با حفاری در نزدیکی زابل و استخراج نمونه از عمق #۲_هزار_و_۱۹۱_متری، مشخص شد که آب دارای #مقدار_زیادی_نمک است و رسانایی الکتریکی (#E_C آن) #۲۵_هزار_میکرو_زیمنس_بر_سانتی_متر بود. #آب به این شوری #نه_آشامیدنی است و #نه برای اهداف #کشاورزی مناسب است. وقتی EC بیش از ۲هزار و ۲۵۰ باشد، به دلیل وجود یونهای زیاد کربنات و بیکربنات و سدیم است و pH بالایی دارد. این منابع راهبردی آبهای زیرزمینی، هزاران سال طول میکشد تا دوباره تجدید شوند؛ بنابراین باید فقط در موارد خاص و با دقت زیاد و به دلایل موجه مورد بهرهبرداریهای ویژه قرار گیرند. #حفاری هر #چاه_آب_خیلی_ژرف سالانه به حدود #۷_و_نیم_میلیون_دلار نیاز دارد».
✅ #برداشت_۷۵_تا_۶۲_کیلومتر_مکعب در سال از #آبهای_زیرزمینی_ایران به علت محدودیتهای فیزیکی منابع آبهای زیرزمینی جدید، به تخلیه و شورشدن بیشتر آبهای زیرزمینی در مناطق وسیع خشک و نیمهخشک مرکز و شرق ایران منجر شده که نشاندهنده «خطر شوری بسیار زیاد» برای آب آبیاری است.
✅ #طرحهای_اکتشاف_آب، اگر برای #آشامیدن و #آبیاری مورد استفاده قرار گیرد، چهبسا با صرف هزینههای خیلی زیاد، موقتا عطش مناطق دارای تنش آبی در کشور را برطرف کند؛ ولی #هزینه_بر و #برای_محیط_زیست_مضر هستند.
✅ استخراج آبهای زیرزمینی بسیار ژرف عواقب خطرناکی ازجمله #تغییر_چرخه_طبیعی_آب، #کاهش_سفرههای_زیرزمینی و احتمال #آلودگی محیط دارد.
ادامه دارد...
منبع: مهدی زارع
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ «پریشان» و «بختگان» کاملاً خشک شدند (۲)
✅ تقریبا در #۲_دهه_اخیر_آمار_بارندگی_فارس_کمتر از #حد_نرمال بوده که این امر موجب خشکی گسترده در سطح استان شده و طبیعی است #رودخانههای_دائمی و #تالابهای_فارس هم از اثرات این بیبارشی در امان نماندهاند، به نحوی که تقریبا همه تالابهای استان یا به کلی خشک شدهاند یا آسیبهای شدیدی به آن ها وارد شده است.
✅ در فهرست پیوست #آییننامه_جلوگیری از #تخریب_و_آلودگی_غیر_قابل_جبران_تالابها مصوب هیات وزیران در #سال_۱۴۰۰ برای استان فارس، #۱۴_تالاب ذکر شده است که #مساحتی_حدود_۲۰۹_هزار_هکتار دارد.
✅ از این #۱۴_تالاب، #۶_تالاب اکنون به طور کامل #خشک_هستند. #۲_تالاب از #۶_تالاب_خشک_شده یعنی #پریشان و #کافتر که روزگاری از #تالابهای_آب_شیرین و منشاء حیات و رونق منطقه بودند، بهشدت خشک شده اند.
✅ بیش از #۵۰_میلیون_مترمکعب زیر بستر این تالاب خالی شده و فرونشستها در سراسر آن در حال وقوع است. #تالاب_مهارلو هم سطحی حدود #۱۵ تا #۲۰_درصد_آب دارد، اما آلوده به انواع آلودگیهاست، ولی با توجه به کارکردهای #تالاب_مهارلو همین میزان آب هم غنیمت است.
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO