❇️⭕️🔔 مرکز مطالعات بین المللی دانشگاه خوارزمی با همکاری کرسی یونسکو در بازیافت آب برگزار می کند:
✅ #تجربه_گردشگری در #سازه_های_آبی معاصر و کهن ایران
🗓يكشنبه: ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔗لینک ورود:
https://vc.khu.ac.ir/cis/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ کاهش سطح تراز آب دریای خزر
✅ #فرایندهای_فرسایشی و #رسوبگذاری در #مناطق_ساحلی_دریای_خزر تداوم دارند و تغییر دینامیکی #لندفرم_های_ساحلی تحت تاثیر عوامل فوق الذکر سبب شده است که ماهیت فیزیکی عوارض مورفولوژیکی ساحلی دگرگون شود.
✅ خط ساحلی بخش شرقی #بندر_بابلسر حالت صاف و یکنواخت نداشته بلکه دارای انحنای فرسایشی و رسوبی است و تاثیر اسکله شرقی بندر موجب تعقر خط ساحل شده است و در #فاصله_۱_کیلومتری از آن نهشت رسوبات موجب تحدب خط ساحلی گشته است.
✅ کانال #رودخانه_شازده متاثر از کاهش سطح تراز آب حدود #۱۰۰_سانتیمتر فرسایش یافته و مسیر کانال در مجاورت دهانه به علت نهشت مواد رسوبی در جهت غرب به شرق دچار حالت #مئاندری گردیده و #میزان_فرسایش_کانال در #سمت_شرق تقریبا #۴_برابر_سمت_غرب آن می باشد.
✅ این موضوع تاثیر #رسوبات_ساحلی در ترمیم فرسایش دهانه غربی رودخانه را تایید می کند. یعنی #۲_تراس_فرسایشی در #فاصله_۵۰_متری و دهانه رودخانه تحت تاثیر سیلاب های رودخانه ای و تغییر سطح اساس دینامیکی رودخانه و منطقه ساحلی دریای خزر، شکل گرفته است.
✅ در مجموع اگر چه #دریای_خزر طی #۳_سال نزدیک به #۱_متر دچار #کاهش_سطح_تراز_آب شده اما عرصه ماسه ای بسیار وسیعی را از خود به جای گذاشته که دارای پتانسیل اقتصادی و زیست محیطی بالایی است.
✅ تحت این شرایط #حفاظت از #منطقه_ساحلی و #اراضی_مستحدثه_ساحلی بسیار الزامی است و نباید اشتباهات #دهه_۵۰_شمسی مجددا با ساخت و ساز در این ناحیه تکرار شود.
منبع: همایون خوش روان و حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ چرا هیچکس در ایران بحران آب را جدی نمی گیرد؟! (۴)
✅ #بحران_آب در کشورمان به ویژه از سوی #افکار_عمومی آنگونه که باید و شاید به عنوان یک #مساله_جدی تلقی نمی شود. در تحلیل دلایل و محرک های این مساله، توجه به ۳ نکته از اهمیت برخوردار است:
✅ در نهایت #سوم اینکه به نظر می رسد #بحران_آب آنگونه که باید و شاید برای #نخبگان_سیاسی نیز به یک #اولویت_و_مساله_مهم_تبدیل_نشده_است
✅ چه در زمان #انتخابات_ریاست_جمهوری_پیشین و چه #انتخابات_کنونی_مجلس و البته #بحث و مناظراتی که #میان_نخبگان_سیاسی_و_اقتصادی کشورمان برگزار می شود، کمتر شاهدیم که #بحران_آب به عنوان یک #مسئله_جدی در #سطح_نخبگانی مورد بررسی قرار گیرد.
✅ در حقیقت، هنوز برای #سیاستمدار و #نخبه_سیاسی_و_اقتصادی کشورمان، #موضوع_آب و #بحران_کم_آبی به یک مساله و #چالش_عینی_تبدیل_نشده_است. از این رو، #آنی_بودنِ این #بحران به #افکار_عمومی نیز منتقل نمی شود.
منبع: جامعه خبری تحليلی الف
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
16.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️📹 ببینید | «مدیریت»
✅ شهید حاج قاسم سلیمانی: اساس هر تحولی با زیادت آموزشها و تلقینها نیست!
#اساس_هر_تحولی و سادهترین راه هر تحولی و موفقترین راه هر تحولی
#بر_میگردد_به_مسئولین_آن_جامعه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برگزار می کند:
✅ هفتمین #كنفرانس_ملی_حفاظت_خاك و #آبخیزداری
(پیامدهای تغییر اقلیم بر كشاورزی و منابع طبیعی)
🗓 ۲۲ و ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۳
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 انجمن علمی گروه علوم و مهندسی آب با همکاری پژوهشکده آب و محیط زیست، پردیس رشد ایرانیان و آبفا مشهد برگزار میکنند:
✅ نخستین رویداد نیاز محور #نوآوری_های_اجتماعی_آب_شهری
📆 بهار ۱۴۰۳
🏢 دانشگاه فردوسی مشهد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️📊 ۵ ریسک اصلی شناسایی شده کشورها در سال۲۰۲۴
⚠️ ۵ ريسك اصلی ايران:
✅ تورم
✅ #كمبود_آب
✅ كاهش انسجام اجتماعی
✅ نابرابری
✅ ركود اقتصادی
منبع: هفتهنامه تجارت فردا
مرجع: گزارش ريسكهای جهانی در سال ۲۰۲۴ مجمع جهانی اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ ما زنده به آنیم، که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما، عدم ماست
به کانال #اندیشکده_حکمرانی_آب بپیوندید
لینک کانال: https://eitaa.com/WaterGovernanceThinkTankNGO
ارتباط با مدیر کانال: @MHDNGO
❇️⭕️ چاه ها، سرطان منابع آبی کشور (۱)
✅ #منابع_آب_زیرزمینی، به عنوان #منابعی_استراتژیک که در مواقع اضطراری می توانند آثار #خشکسالی یا #کم_آبی را تقلیل دهند، از اهمیت بسزایی برخوردارند.
✅ در #ایران به دلیل قرارگیری در #کمربند_خشک_جهان و #میزان_بارش به نسبت #کمتر نسبت به #متوسط_جهانی، میزان این وابستگی بیشتر است، به نحوی که #آب_زیرزمینی در حال حاضر یکی از #منابع_اصلی_تامین نیاز بخش های مختلف از جمله مصارف #کشاورزی، #صنعت و #شرب است.
✅ طی چند دهه گذشته به دلیل #خشکسالی، پدیده #تغییر_اقلیم و نیز #پیشرفت_تکنولوژی در بهره گیری از فناوری #حفر_چاه و #پمپاژ، میزان بهره برداری از آبهای زیرزمینی در دشت های مختلف کشور #روند_صعودی به خود گرفته است.
✅ بر اساس آمار و ارقام موجود، هم اکنون #۵۵_درصد از #۹۸_میلیارد_متر_مکعب_آبی که به صورت سالانه در کشور به مصرف میرسد، از طریق #چاهها و #قناتها (منابع آب زیرزمینی) تأمین میشود که #۸۵_درصد از #آب_استحصال_یافته از #سفرههای_آب_زیرزمینی، مربوط به #چاههای_مجاز_فعال است؛ وضعیتی که تداوم آن خسارتهای جبران ناپذیری را برای کشور در پی خواهد داشت.
ادامه دارد....
منبع: تسنیم
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ سيستان و بلوچستان و بارندگی...
✅ طبق گزارش هواشناسی #سامانه_جديد_بارشی از #۱۵_اسفند_ماه_جاری_بلوچستان را دوباره تحت تاثير قرار خواهد داد و اگر #سدهای__جنوب اين #استان تخليه نشوند، فاجعهای ديگر رخ می دهد.
✅ #اسفند_ماه_جاری در پی #بارندگی_های_شديد در #۱۱_شهرستان_سيستان_و_بلوچستان منجر به وقوع #سيلاب شد و بيش از #۱۱۰_هزار_نفر از مردم #روستاهای_جنوب اين #استان دچار #وضعيت_بحرانی شدند.
✅ #سيلاب سبب #طغيان_رودخانههای_فصلی و #بارش_سنگين در #قصر_قند، #بخش_تلنگ، #دشتياری، #بخش_پلان، #پير_سهراب و خسارت سنگينی به بخش كشاورزی، واحدهاي مسكوني خشت و گلی، راههای روستایی و زيرساختهای شهری و روستایی شده بهطوری كه راه تمام روستاها بسته شده و هيچ ارتباطی با ساير شهرستانهای همجوار و حتی يك روستا به روستای ديگر وجود ندارد.
✅ اگر #سد_زيردان وجود نداشت، اضافه حجم #۱۷۰۰_متر_مكعبی كليه مناطق پاييندست در جنوب استان سيستان و بلوچستان را زير آب فرو می برد.
✅ بارندگی در بالادست سبب شده تا #جريان_آب_رودخانههای_منطقه در #هر_ثانيه از #۲_ميليون_ليتر عبور كند، براي مثال #جريان_رودخانه_كاجو در بالادست به #۲_ميليون_و_۲۰۰_هزار_ليتر_در_ثانيه رسيد.
✅ #سد_خيرآباد با ادامه #بارندگی و #جاری_شدن_سيل در #رودخانه بالادست #كشيك، #هيتك و #داروكان سرريز شد. در پی بارندگی ها در سيستان و بلوچستان روستاهای زيادی در #بخش_پير_سهراب و #بخش_پلان_شهرستان_چابهار كاملا در محاصره آب هستند و راههای دسترسی به اين روستاها قطع است.
منبع: اعتماد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
10.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️❇️📹 ببینید | بخشهای از حضور #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی در کمک رسانی به مردم در #سیل_خوزستان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO