❇️ سه پیشنهاد ایران برای مقابله مشترک با معضل گرد و غبار
✅ رئیس جمهور در #اجلاس_بینالمللی_مقابله_با_گرد_و_غبار در تهران «استفاده از #ظرفیت_مراکز_علمی_و_تحقیقاتی»، «ایجاد #صندوق_مالی» و «تهیه #پیوست_فرهنگی_و_رسانهای» را به عنوان سه پیشنهاد ایران برای مقابله مؤثر با توفان شن و ماسه و گرد و غبار عنوان کرد.
✅ رئیس جمهور #مدیریت_منابع_آبی و #مدیریت_مصرف_برای_کاهش_خشکسالی را به عنوان یکی از عوامل اصلی جلوگیری از ایجاد گرد و غبار مهم و حائز اهمیت دانست.
✅ بدون تردید استفاده نادرست و ناعادلانه منابع آبی در پیدایش #توفانهای_ماسه و #گرد_و_غبار نقش دارد و این مسئله مستلزم توجه ویژه به مدیریت منابع آبی و مصرف آن است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امیرالمؤمنین (ع) دژ و قلعه رسالت، #خطاب_به_مردم زمان خودش میفرماید:
« #والله_اگر در دیدار با دشمن #اشتیاق من #به_شهادت_نبود،
#شما_را_ترک_میکردم و
#افسار_این_مرکب_را_رها_میکردم و
#از_شما_فاصله_میگرفتم.»
«فَوْقَ كُلِّ ذِي بِرٍّ بَرٌّ حَتَّى يُقْتَلَ الرَّجُلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَإِذَا قُتِلَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَلَيْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ ...»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ فرونشست زمین در ایران
✅ نتایج تحقیقات نشان از روند #فرونشست_زمین در پهنههایی از کشور که محل سکونت نیمی از جمعیت ایران است می دهد.
✅ سرعت بالای #برداشت_آب از #سفرههای_زیرزمینی در خیلی از مناطق ایران باعث شده از یک سو میزان #افت_ذخایر_آبی_زیرزمینی تا #۴_برابر دهه های قبل و از سوی دیگر #نرخ_سالانه_فرونشست به حداقل ۱/۵ برابر سال های گذشته برسد.
✅ این #بحران_انسان_ساز ۷ تهدید زیست محیطی و اقتصادی اعم از ( #مرگ آبخوان، #فرسایش_خاک، #مهاجرت_اقلیمی، #تهدید_امنیتی و... برای کشور در پی دارد.
✅ تحقیقات نشان می دهد که ایران دچار #مرگ_آبخوان شده است که اگر این روند ادامه یابد ایران برای همیشه از #احیای_چرخه_آبهای_زیرزمینی محروم خواهد شد.
منبع:مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅احداث مسیر گردشگری در سازههای آبیتاریخی شوشتر
❇️ پایگاه میراث جهانی سازه های آبیتاریخی شوشتر:
✅ با اتمام این طرح، شاهد تحولی عظیم در این سازه جهانی خواهیم بود. #شهر_شوشتر با دارا بودن #۱۸_اثر_جهانی همواره میزبان خیل عظیم #گردشگران از سراسر جهان در همه فصول سال بوده است و از این قاعده مستثنی نیست.
✅ طی بازدیدهای متوالی از محل طرح، #امکانسنجیهای دقیق و نظرات کارشناسی بر آن شدیم تا در راستای حفظ و رونقبخشی به این صنعت در #پایتخت_سازههای_آبی_جهان، این مهم اجرایی شود.
✅ در احداث #مسیر_گردشگری، حد فاصل اثر جهانی #کلاهفرنگی و #بند_میزان تا #قلعه_سلاسل؛ معرفی #ارزشهای_تاریخی این آثار و نحوه ارتباط موثر و تنگاتنگ آنها با یکدیگر در راستای صیانت و حفاظت از آثار با اولویت قرار دادن حرکتی جذاب و مهیج برای گردشگران و شهروندان به صورت پیاده و سواره (دوچرخهسواری) بهمنظور ارتقای سرزندگی، پویایی و تقویت ظرفیتها و نقاط قوت این محور، از چشماندازهای این طرح بزرگ است.
✅در طول مسیر ایجاد مکانهایی برای رفاه حال گردشگران به صورت موقت از #مصالح_بومی و اجرای سنگفرش، کفپوشهای موقت همراه با روشنایی و نورپردازی با کمترین مداخله و رعایت برگشتپذیری پیشبینی شده است.
منبع: گردشگری آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
10.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کوشش برای بهبود شرایط زیستمحیطی پیرامون #دریاچه_خشک_شده_آرال
⚠️طرح عظیم دولتی که در #سال_۲۰۱۸ به این منظور آغاز شده شامل #جنگلکاری در دل #دریاچه_خشکشده_آرال است.
✅ تاکنون در #۱_میلیون و #۷۳۰_هزار_هکتار از زمینهای این منطقه، #درختانی_مقاوم نسبت به #نمک_و_خشکی کاشته شدهاند. #هدف این طرح #بهبود_محیط_زیست_منطقه است.
✅ #باد سالانه #۱۰۰_میلیون_تن #غبار و #املاح_سمی را از کف خشک آرال به هوا میفرستد. #سیاه_تاغ #درخت_اصلی این طرح است و نقش یک #سپر_طبیعی را دارد.
✅ #ریشه_درختان انسجام خاک را حفظ میکند، یعنی #ماسه_و_نمک موجود را در سطح نگه میدارد. #جذب_دیاکسید_کربن و #تولید_اکسیژن هم تأثیر مفید دیگری است که درختان دارند.
منبع: یورونیوز فارسی به نقل از خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
شاخص هاي كلان بخش آب.pdf
1.96M
📘📊بررسی و تحلیل شاخص های کلان بخش آب در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ (گزارش فصلی)
✅ در گزارش حاضر اهم #شاخص_های_بخش_آب در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفته و وضعیت کلان این بخش در موضوعات مختلف تشریح شده است.
✅ در این راستا با استفاده از شاخص های مهم آب و هواشناسی در ۹ ماهه منتهی به خرداد ماه سال ۱۴۰۲، وضعیت #خشکسالی و تأثیرات آن در مناطق مختلف کشور و #حوضه_های_آبریز_فرامرزی و #مشترک تحلیل شده است.
✅ همچنین شرایط #منابع_آب_سطحی کشور در سه ماهه نخست سال جاری ارائه و نقش آن در #مدیریت_کلان_بخش_آب کشور و آثار آن در مناطق مختلف مورد بحث قرار گرفته است.
✅ علاوه بر این، ضمن پرداختن به اهم #وقایع_بخش_آب کشور در سه ماهه نخست امسال، #اعتبارات_تخصیص_یافته به بخش آب نیز ارائه شده تا ضمن آگاهی بخشی نسبت به وضعیت این بخش، بتوان چالش های پیش رو را نمایان کرده و به اتخاذ راهکارهای مناسب رهنمون شد.
منبع: مركز پژوهشهای مجلس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ دلایل کاهش تراز آب دریاچه ارومیه
❇️ سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه:
✅ #تراز_دریاچه_ارومیه در سنوات گذشته نیز شرایط مشابهی را نشان میدهد؛ #اصلیترین_علت_کاهش سطح آب دریاچه #ناترازی_بین_منابع_و_مصارف است.
✅ به بیان دیگر از #حدود_۲۵_سال_پیش این ناترازی با #توسعه_کشاورزی که اکنون نیز #بزرگترین_مصرف_کننده_آب است رخ داده و افزایش یافته است.
✅ در سالهایی که مشابه #۴_سال_اخیر بارندگی #کمتر_از_میانگین بارشها است، این ناترازی مشهودتراست.
✅ #کاهش بارش، #افزایش_میانگین_دمای_سالانه، #تغییر_رژیم_بارش از #برف_به_باران و #کاهش_۶۰_درصدی ذخیره برفی در زمستان گذشته و دیگر عوامل باعث #کاهش_ورودی_آب به #دریاچه_ارومیه شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ شعر مولوی
تو مکن تهدیدم از کشتن که من
تشنهی زارم به خون خویشتن
گر بریزد خون من آن دوست رو
پایکوبان جان برافشانم بر او
رقص و جولان بر سر میدان کنند
#رقص_اندر_خون_خود_مردان_کنند
چون جهند از دست خود دستی زنند
چون رهند از نقص خود رقصی کنند
می رسد آواز عشق از چپ و راست
منطق الطیر #سلیمانی کجاست
مطربانشان از درون دف میزنند
بحرها در شورشان کف میزنند
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
💧🌾 آب و غذا
🔻 بین ۶۹۱ تا ۷۸۳ (بهطور متوسط حدود ۷۳۵) میلیون نفر از جمعیت جهان از گرسنگی رنج میبرند. این رقم ۱۲۲ میلیون نفر بیشتر از تعداد گرسنگان جهان در سال ۲۰۱۹ (پیش از شروع همهگیری کووید-۱۹) است. شرایط مذکور در حالی است که بنا بر آمارهای بینالمللی، سالانه ۱.۳ میلیارد تن از غذای تولیدشده در جهان به طرق گوناگون ضایع میگردد و یا به هدر میرود.
🔻این مقدار از ضایعات و هدررفت غذا نه تنها سالانه مسبب انتشار ۳.۳ میلیارد تن گازهای گلخانهای به اتمسفر است؛ ۲۸ درصد از اراضی کشاورزی جهان را بدون کمترین بازدهی اقتصادی زیر سیطرهی خود دارد و هزینهای ۷۵۰ میلیون دلاری را به اقتصاد جهان تحمیل میکند
🔻 بلکه ۲۵۰ کیلومتر مکعب از منابع آب جهان را به یغما میبرد.
🔻 بنابراین، تلاش در جهت کاهش ضایعات و هدررفت غذا از جوانبی مختلف، امری بااهمیت تلقی میگردد.
منبع: مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔هجدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
تاریخ برگزاری: ۲۰ شهریور ۱۴۰۲
محل برگزاری: شیروان
شناسه ملی این کنفرانس: HAMYARCONF18
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان:
✅ وضع فعلی سیستان و بلوچستان را با قبل از انقلاب، غیر قابل مقایسه خواندند؛
اما تاکید کردند، با وجود کارهای فراوان انجام شده، مسئولان باید با جدیت، #خدمترسانی_به_منطقه را با قوت گسترش دهند که ایجاد خط آهن شمال به جنوب در استان و #تامین_حق_مردم_در_زمینه_آب از جمله کارهای ضروری است.
✅ #مسئلهی_آب_زابل خیلی اهمیت دارد. #همهی_کارها؛ #همهی_راهها باید پیموده شود برای اینکه #حق_مردم_در_مورد_آب_تأمین_بشود
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه
✅ دولت سيزدهم اهتمام جدی به #احیای_دریاچه داشته است. اتمام #پروژههای_سخت_افزاری از جمله به بهرهبرداری رساندن #تونل_انتقال_آب_کانیسیب، اتمام #تصفیهخانه_ارومیه، تکمیل #خطوط_انتقال_پسابهای_بهداشتی #تبریز و #ارومیه به دریاچه، اجرای کامل برنامه #رهاسازی_آب از #سدهای در حال بهرهبرداری و غیره را میتوان نام برد.
✅ برنامهها و #اقدامات_نرمافزاری در دستور کار جدی دولت قرار دارد،. در همین راستا #مدیریت_برداشت_آب از #چاههای_برقی، اجرای #الگوی_کشت، #تغییر_روشهای_آبیاری، #جلوگیری از #برداشتهای_غیرمجاز و غیره در دستور کار است.
✅ #اصلیترین_مولفه برای نجات دریاچه، #همراهی_مردم با #برنامههای_احیای_دریاچه است.
✅ #رهاسازی_آب از #سدهای در اختیار #وزارت_تیرو نیز بیش از برنامه منابع و مصارف سدها امسال انجام شده است.
✅ با توجه به رویکرد محیط زیستی دولت سیزدهم مبنی بر #احیای_تالابها از جمله دریاچه ارومیه و پیشبینیهای انجام شده در سال گذشته بر اساس #میزان_آب_در_دسترس، تمرکز بر تالابهای اقماری گذاشته و آب مورد نیاز زیست محیطی این تالابها، سال گذشته تامین شد و امسال نیز بر همین روال خواهد بود.
✅ در برنامه سال آبی آینده به طور کامل #تحویل_حجمی در #شبکه_آبیاری_مهاباد عملیاتی میشود؛ همچنین امسال با هماهنگی شکل گرفته بین #وزارت_نیرو و #وزارت_جهاد_کشاورزی، برنامهریزی به شکلی انجام شده که #الگوی_کشت برای سال آبی آتی با همراهی #کشاورزان اجرایی خواهد شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO