❇️ طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان (۱)
✅ #طرح_انتقال_آب_خليجفارس به #صنايع_جنوب_كشور كه #سال_۹۵ مراحل اوليه خود را آغاز كرد، قرار بود علاوه بر #تامين_آب_گلگهر در #سيرجان، #معدن_مس در #سرچشمه_رفسنجان و #چادرملو_يزد، به كمبود #آب_شرب استان هم كمك كند.
✅ اين هدف برای #۴_پروژه_انتقال_آب بعدی هم اعلام شده و هم #تامين_آب_صنايع و هم #شرب_استانهای_مقصد پروژههاي انتقال آب.
✅ خط لولهای كه اعلام شده به تامين آب #۳۰_ميليون_نفر در #استانهای_شرقی كمك ميكند، آب را از #دريای_عمان به استانهای #سيستان_و_بلوچستان، #خراسان_جنوبی و #خراسان_رضوی منتقل ميكند و #فعلا_۱۳_درصد پيشرفت كار داشته است و قرار است #۲۸۰_ميليون_مترمكعب آب شيرينسازي شده را منتقل كند.
✅ پروژه #خط_انتقال_آب برای استانهای #يزد و #كرمان نيز #۹۶_درصد پيشرفت دارد كه در #سال_گذشته_خط_دوم اين طرح آغاز شد و قرار است #۲۰۰_ميليون_مترمكعب_آب_شيرين به #فلات_مركزی منتقل كند.
✅ #خط«بعدی_انتقال_آب برای استان #اصفهان است كه برای رفع مشكل #كمبود_آب در #بخش_صنعت خواهد بود و #۴۰۰_ميليون_متر_مكعب آب برای #اصفهان شيرينسازی خواهد شد كه در #فاز_اول_۲۰۰_ميليون_مترمكعب است.
✅ #طرح_انتقال_آب_شرب به شهرهای #كرمان و #رفسنجان هم با هدف #رفع_تنش_آبی اين دو شهر صورت ميگيرد و به گفته دولت قرار است #نياز_آبی حدود #يك_ميليون_نفر را تامين كند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_Governance
⭕️🖌#حکمرانی_فرآیندی_درهم_تنیده
است که #مشارکت را فراتر از #ایالتها (واحد های محلی) در نظر می گیرد.
به عبارتی #تصمیم_گیریها در فرآیند حکمرانی علاوه بر #نهادهای_عمومی،
#بخش_خصوصی، #جامعه_مدنی و #عموم_مردم را هم در بر می گیرد.
در این فرآیند #جوامع یا #نهادها تصمیمات مهم خود را می گیرند و تعیین می کنند که #چه_کسانی را در این فرآیند درگیر کنند
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح ۵۵۰ هکتاری خورستان
✅ بخش بزرگی از #طرح_۵۵۰_هزار_هکتاری با توجه به پتانسیل استان خوزستان در زمینه #آب_و_خاک در بخش کشاورزی در این استان اجرایی شده است.
✅ در #فاز_اول_۲۹۷_هزار_هکتار از این طرح به بهرهبرداری رسیده و قابل استفاده برای کشاورزان است.
✅ یکی از دستاوردهای مهم این طرح، #رکورد_خرید_گندم در #سال_زراعی_۱۴۰۲_۱۴۰۱ میباشد، زیرا بخش عظیمی از مزارع گندم در این طرح قرار گرفته و احیا شده است.
✅ یکی از ویژگیهای مهم #فاز_دوم، #مشارکت مستقیم #بهرهبرداران و #کشاورزان در این طرح است و در این مرحله #مهندسین_مشاور، #طراحان و ... نیز در خصوص شیوه مناسب و طراحی اظهار نظر میکنند.
✅ #۲۵۵_هزار_هکتار مربوط به فاز دوم این طرح است که #مطالعات_۱۳۲_هزار_هکتاری آن در حال انجام است و در حال حاضر #اسناد_۵۰_هزار_هکتار این طرح آماده شده و قابلیت اجرایی دارد.
✅ در #فاز_اول شبکه اصلی ایجاد و #تأمین_آب صورت گرفته بود. در #فاز_دوم طرح، سه عملیات فراهم کردن #شبکه_اصلی، #تجهیز_و_نوسازی و #زهکش_زیرزمینی باید با هم صورت گیرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ انرژی های تجدید پذیر و آب
❇️ مروری بر حجم مصرف آب در انواع نیروگاه های تجدیدناپذیر و تجدیدپذیر نکات جالب را ارایه خواهد کرد. مقایسه ای جالب از #حجم_آب_مصرفی برای تولید #۱_مگاوات_ساعت_انرژی_برق در انواع نیروگاههای مختلف به شرح ذیل است:
✅ مقدار آب مورد نیاز جهت تولید یک مگاوات ساعت در نیروگاه های:
۱) #زغال_سنگ: ۱/۱۰۰ گالن آب.
۲) #هسته_ای: ۸۰۰ گالن آب.
۳) #گاز_طبیعی: ۳۰۰ گالن آب.
۴) #خورشیدی: ۰ گالن آب.
بر اساس آمار مجموع برق تولیدی از #انرژی ( #خورشیدی، #بادی) #تجدیدپذیر_در_ایران کمتر از #۱_درصد_برق_تولیدی_ایران است در صورتی که #ایران از جمله کشورهای دنیاست که از #بالاترین و #بیشترین_منابع_نور&خورشید و #باد برخوردار است.
⭕️ در ایران #سالانه_۳۰۰_روز_آفتابی وجود دارد ولی #کشورهای_اروپایی_سالانه کمتر از #۶۰_روز_آفتابی دارند.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔰هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِياءً ...
او كسى است كه #خورشيد را #روشنايى_بخش قرار داد....»
✅ #امیدی در #دل_دوستان و
❌ #خاری در #چشم_دشمنان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 حکمرانی معانی متفاوتی دارد:
✅ که با حکومت به عنوان #مدیریت_متمرکزی از #قدرت و
✅ حکومتداری به عنوان #یک_تلاش_هدفمند برای #کنترل_و_مدیریت_جامعه متفاوت است.
✅ #حکومت که #انعکاسی_از_قانون_است صرفاً #زیر_مجموعه_ای_از_حکمرانی است.
✅ در واقع، حکمرانی آب مفهومی #کاملتر_از_حکومت است که بر #روابط بین #جغرافیا (آب)، #جامعه و #دولت تأکید می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان (۲)
✅ #۵_استان_فارس، #اصفهان، #يزد، #كرمان و خط انتقالی كه از استان #سيستان_و_بلوچستان به سمت #خراسان_رضوی می رسد، مقصد پروژههای انتقال آب انتخاب شدهاند.
✅ در صورت بهرهبرداری از همه فازهای اين پروژهها در #افق_بلندمدت، در مجموع (۱/۲) #ميليارد_مترمكعب_آب_شيرين به اين #۵_استان انتقال داده می شود.
✅ مطابق با آنچه در قالب #كارگروه_ملی_سازگاری_با_كمآبی در #وزارت_نيرو بررسی شده، فقط استان #خراسان_رضوی سالی #۸۹۰_ميليون_مترمكعب كسری منابع نسبت به وضع موجود مصارف دارد.
✅ ناترازی منابع و مصارف استان #كرمان_۱۰۳۰ ميليون مترمكعب، #اصفهان_۶۸۰ ميليون مترمكعب، استان #فارس_۱۱۱۵ ميليون مترمكعب، #يزد_۲۲۴ ميليون متر مكعب، #سيستان_و_بلوچستان_۳۰۳ ميليون مترمكعب، #خراسان_جنوبی_۱۷۶ ميليون مترمكعب است.
✅ در مجموع اين #۷_استان كه مقصد اين #۵_پروژه_انتقال_آب هستند، (۴/۴) ميليارد مترمكعب #ناترازی بين #منابع_و_مصارف آنها وجود دارد.
✅ مجموع #كل_تخصيص_آب اين پروژهها (۱/۲) ميليارد مترمكعب است كه در واقع نسبت آن كمتر از #۲۸_درصد ناترازی آب اين #۷_استان است. اين يعنی همچنان در صورت بهرهبرداری كامل اين #۵_پروژه هم فاصله معناداری با وضع موجود كسری نياز آبی آنها دارد.
ادامه دارد...
منبع: علي حاجی مرادی، پژوهشگر آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 هدر رفت منابع ملی
❌ سالانه در ایران از حاصل حدود #۷۰_میلیارد_متر_مکعب_آب ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود که حدود #۴۰_میلیون_تن از محصولات تولیدی در ایران #تبدیل_به_ضایعات می شود. این عدد #معادل_مجموع_دور_ریز مواد غذایی در #۲۷_کشور_اروپایی است که کلا #۹_میلیون_تن_در_سال است.
❌ بر اساس گزارش #سازمان_جهانی_خواربار_و_کشاورزی ( FAO ) هر روز به ازای هر نفر #۱۳۴_کیلو_کالری غذا در ایران به هدر می رود.
✅ #ارزش_ضایعات_مواد_غذایی در ایران #سالانه_۱۵_میلیارد_دلار است که با این حجم مواد غذایی می توان غذای #۱۵_میلیون_نفر را در سال تامین کرد.
✅ در این زمینه می توان به #۳۰_درصد ضایعات در #نان و بین #۳۰_درصد تا #۵۰_درصد ضایعات در #میوهها و #سبزیجات و #۱۰_درصد_ضایعات در #برنج و #۲۵_درصد ضایعات در #خرما و . . اشاره کرد.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 در واقع حکمرانی در حوزه آب به معنای:
✅ #سیاستگذاری_و_مدیریت_منابع_آبی به نحوی است که
✅ #از_نظر_اجتماعی_پذیرفته_شده و
✅ #هدف آن #استفاده_صحیح_و_پایدار از منابع آبی باشد.
⭕️ در چنین فضایی اجرای سیاست های آب مستلزم:
✅ #مشارکت_و_همکاری مؤثر
✅ #ذینفعان و #کنشگران درگیر در این فرآیند با #دولت می باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۱)
✅ #ایران جزو #تولیدکنندگان و #مصرف_کنندگان بزرگ #سوختهای_فسیلی در جهان است و این عامل موجب شده #بخش_کشاورزی ما در برابر اثرات ناشی از #تغییر_اقلیم آسیبپذیر باشد.
✅ #تغییرات_اقلیمی تاثیرات خود را هم در #بخش_کشاورزی و هم در #منابع_طبیعی نشان داده به طوری که تاثیرات آن در #کاهش_وسعت_جنگلها و برخی بلایای طبیعی مانند #خشکسالی، #سیل و #توسعه_سیستمهای_شکننده از جمله در بخش کوهستانی کشور قابل مشاهده است.
✅ #طرح_کلان_تغییر_اقلیم در کشور با راهبری #سازمان_تحقیقات_آموزش_و_ترویج_کشاورزی و با همکاری #موسسههای_تحقیقاتی، #بخش_خصوصی و #شرکتهای_دانشبنیان در حال اجرا است.
✅ این #طرح_۵_ساله از دو سال پیش در ۳ بخش عمده #آشکارسازی_تغییرات_اقلیمی، #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی و #آموزش_و_ترویج در حال اجرا میباشد.
✅ #سازمان_تات با توجه به اهمیت تغییر اقلیم بر تولید و پوشش گیاهی کشور، #طرح_کلان_تغییر_اقلیم را تدوین و اجرای آن را آغاز کرده و یک بخش از این طرح در حوزه #آشکارسازی است به طوری که در این طرح نخست باید ببینیم #تغییرات_اقلیمی چه تاثیراتی در #سطح_کلان دارد و در کدام بخشها تاثیر آن بیشتر است و چگونه اثرات زیانبار آن در بخشهای مختلف بروز مییابد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۶)
✅ حلّه
این شهر میان #کوفه و #بغداد در حاشیه #فرات ساخته شد. حلّه با تشدید لام به #حلّه_بنی_مزید یا #حلّه_سیفیه نیز مشهور بود. حلّه در #سرزمین_بابل قرار داشت. این شهر در #قرن_ششم_هجری آباد و پرجمعیت بود. یکی از نهرهای منشعب شده از فرات به نام « #نیل» در کنار #شهر_حلّه روان بود. این شهر تا #قرن_دهم_هجری آباد بود و بعدها تحت الشعاع #نجف قرار گرفت. #سد_هندیه بالای این شهر بر روی فرات ایجاد شده است.
✅ بابل
شهر #بابل ( ال ایلاه، همان ایلوی بابـ_ ایلو_ن و یا بابیروش)، #مرکز_تمدنی_بزرگ و باسابقهای طولانی بود. «بابل از شهرهای قدیمی که در #سوره_بقره_آیه_۱۰۲ نیز آمده است. میگویند: #ضحاک اول بار ساخته و عمالقه اول ساکنان آن بودند. #نمرود نیز آن را وسیع ساخت. #بابل حدود #سه_هزار_سال بعد از سقوط #دولت_آشور و #نینوا جای آن را گرفت و از نواحی مهم تجاری به شمار میآمد.
✅ حران
این شهر در ناحیه ای مهم و تمدنی قرار داشت. #حران در #جنوب_ترکیه_فعلی و #شمال_سوریه_کنونی در محلی به نام #ادسا یا #الرها (اورفا) قرار دارد. #فرات در آبرسانی به این شهر مؤثر بود.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور
✅ طرح شبکههای آبیاری فرعی و زهکشی غرب و شمالغرب کشور، #اراضی_۶_استان را در سطح #۲۲۷_هزار_هکتار پوشش میدهد.
✅ این طرح در استانهای #اردبیل، #آذربایجان_غربی، #آذربایجان_شرقی، #کردستان، #کرمانشاه و #ایلام در حال اجرا است.
✅ #هدف از اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی، #افزایش_تولید_در_بخش_کشاورزی، #مدیریت_و_هدایت_آبهای_سطحی، #افزایش_بهرهوری_آب و #افزایش_۴_تا_۵_برابری_عملکرد_تولید است.
✅ سطح هدفگذاری اجرای این طرح در #اردبیل بیش از #۴۲_هزار_هکتار است. برآورد اولیه این استان نشان میدهد برای #تکمیل، #رفع_نقص، #تجهیز و به #بهرهبرداری رسیدن این طرح به #اعتباری بالغ بر #۲_هزار و #۲۰۰_میلیارد تومان نیاز است.
✅ #تامین_آب در #شبکههای_اصلی از سوی #وزارت_نیرو و #سازمان_آب_منطقهای از مشکلات اجرای طرح مذکور است. #مسئولیت_تامین_آب با #وزارت_نیرو است و #بهرهبرداری بخشی از آب در #پایاب_سدها با #وزارت_جهاد_کشاورزی است.
✅ #توزیع_آب به #کشاورزان به میزان مورد نیاز در قالب این طرح صورت می گیرد. #آب در قالب این طرح به #تشکلهای_آببران تحویل داده می شود و آنها براساس #الگوی_کشت و #نیاز_کشاورزان، آب را توزیع میکنند.
✅ استان #اردبیل از نظر #تشکیل_تعاونیهای_تولید از پیشرفتهترین استانهای کشور است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO