❇️ همه دستگاهها به رعایت سقف مجاز مصرف آب مکلف شدند.
✅ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش #کمیسیون_تلفیق_برنامه_هفتم_توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب #ماده_۴۰ و #بند_الف این ماده به شرح زیر موافقت کردند:
✅ ماده ۴۰- بهمنظور #حفظ_منابع_آبی، #تعادل_بخشی و #مهار_افت_سطح_آبهای_زیرزمینی و #جلوگیری_از_اضافه_برداشت از منابع آبی کشور اقدامات زیر انجام میشود:
☑️ الف- #دستگاههای_اجرائی، #نهادهای_عمومی غیردولتی، #نهادهای_انقلاب_اسلامی جمهوری اسلامی ایران و #نیروهای_مسلح مکلفند با همکاری وزارت نیرو، در سال اول اجرای برنامه #تمامی_منابع_آبی در اختیار خود را به #ابزار_اندازهگیری_هوشمند_استاندارد تحت پایش این وزارت، مجهز و مصارف آب خود را در #سقف_مجاز_اعلامی_وزارت تنظیم نمایند. در صورت #عدم_رعایت این تکالیف، هرگونه برداشت از این منابع آبی، #غیر_مجاز_تلقی_شده و #وزارت_نیرو_موظف_است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط با آن #برخورد_نماید.
☑️ تبصره- در #شرایط_تنش_آبی با اعلام #شورای_عالی_آب، #دستگاهها، #نهادها و #ارگانهای مذکور #مکلفند_منابع_آبی و #اراضی_مستعد برای #حفر_چاه_آب_شرب خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ اتصال #خط_لوله_آب از #دریای_عمان به مرکز #سیستان_و_بلوچستان، تا پایان سال ۱۴۰۳
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊⚠️ نگاهی به #دریاچههای_خشک_شده یا درحال نابودی #جهان
منبع: اعتماد آنلاین
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکومت_و_حکمرانی
#Government_and_governance
⭕️🖌تفاوت حکومت و حکمرانی
✅ در حکومت #روابط_قدرت #عمودی اما در حکمرانی #افقی است.
✅ در حکومت #منطق_دستور حاکم است اما در حکمرانی #منطق_مذاکره_و_اقناع
✅ حکومت قائل به #تمرکز_قدرت_و_تصمیم_گیری است اما
حکمرانی بر #عدم_تمرکز_و_تنوع_بازیگران عرصه تصمیم گیری تاکید دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح های آبرسانی...
✅ در برنامه #طرحهای_آبرسانی عدد چشمگیر #تأمین و #ایجاد_زیرساخت برای #۷۰۰_میلیون_متر_مکعب تأمین #آب_شرب و #مصارف_بهداشتی آمده که این میزان، عدد قابل توجهی است؛ چرا که در ابتدای دولت سیزدهم #مجموع_آب_شرب و #بهداشت کشور #زیر_۸_میلیارد بود و اکنون #رشد حدود #۹_درصدی داشته است.
✅ اکنون #۱۸_طرح_آبرسانی با #ظرفیت_۱۸۶۰۰_لیتر_بر_ثانیه با #۵۸۸_میلیون_متر_مکعب به بهرهبرداری رسیده است.
✅ با اجرای #۱۰۵_طرح، #مجموع_آب انتقال شده، به #۲_میلیارد و #۱۰۰_میلیون_متر_مکعب می رسد.
✅ برای #شبکههای_آبیاری و #زهکشی مبلغی بالغ بر #یک_میلیارد_دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار #وزارت_نیرو و #وزارت_جهاد قرار گرفته است.
✅ این ضریب در بخش #شبکههای_آبیاری و #زهکشی به #۹۸_درصد خواهد رسید و در پایان دولت سیزدهم نیز این میزان ۱۱۷ درصد خواهد شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۱۵ الی ۲۱ مهر)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، وضعیت کمبارشی در سال آبی جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم تداوم دارد. برایناساس، برای هفته جاری وقوع بارش در نواحی شمالی پیشبینی میشود. بر پایه این گزارش:
💧#حوضه_آبریز_دریای_خزر این هفته با بیشینه بارش ۷۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۹.۳ میلیمتری، بیشترین میزان بارش را در میان حوضههای آبریز اصلی کشور دارد.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم هم با بیشینه بارش ۱۹.۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۵.۱ میلیمتری مقام دوم حوضههای پربارش را دارد.
💧#حوضه_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان بیشینه بارش ۱۶.۴ میلیمتری و متوسط محدوده سه دهم میلیمتری را تجربه میکند.
💧#حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۱۶.۱ میلیمتر و متوسط محدوده هشت دهم میلیمتری دارد.
💧این هفته #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه نیز بیشینه بارش ۱۳ میلیمتری با متوسط بارش ۲.۳ میلیمتر را دارد.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم این هفته با بیشینه بارش یکدهم و متوسط محدوده صفر میلیمتر جایگاه کمبارشترین حوضه آبریز را دارد.
همچنین این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجهدو کشور ۱۲ حوضه بدون بارش است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۲ الی ۲۸ مهر)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، وضعیت کمبارشی در سال آبی جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم تداوم دارد. باتوجهبه چشمانداز بارش پیشبینیشده برای هفته آینده، وقوع بارش برای مناطق شمال و شمال غرب کشور مورد انتظار نیست. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه (هفته آینده) تمام حوضه اصلی آبریز کشور دارای بارشهای متفاوتی خواهند بود که پربارشترین آنها، حوضه آبریز دریای خزر و کمبارشترین هم حوضه آبریز مرزی شرق خواهد بود. بر همین اساس، پیشبینی میشود:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه بیشینه بارش ۶۱.۵ میلیمتری و متوسط محدوده ۱۰.۳ میلیمتری را داشته باشد.
💧برای #حوضه_آبریز_خلیجفارس و #دریای_عمان نیز در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه بیشینه بارش ۵۲.۵ میلیمتری و متوسط بارش ۳.۵ میلیمتری پیشبینی میشود.
💧بر اساس پیشبینیها، #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۴۷.۶ میلیمتری با متوسط بارش ۸.۶ میلیمتر را خواهد داشت.
💧همچنین #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۲۷.۶ میلیمتری و متوسط محدوده ۹ دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم هم بیشینه بارش ۲.۶ میلیمتری با متوسط محدوده یکدهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم دارای بیشینه بارش یکدهم میلیمتری و متوسط محدوده بارش صفر میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین ۸ حوضه آبریز درجه ۲ هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 بحران منابع آب در ایران... (۱)
❌ بر پایۀ آمارهای در دسترس، طی #۶۰_سال_گذشته، #جمعیت_ایران_۵_برابر شده است. روشن است این جمعیت، هم به خوراک و پوشاک نیاز دارد، هم شغل و درآمد. سیاستهای اجراشده طی این چند دهه نشان میدهد بخش بزرگی از این نیازها با تکیه بر #کشاورزی_در_سرزمینهای_خشک به عنوان یک بخش کارآفرین و استقرار پیدرپی #صنایع_آببَر مانند #صنعت_فولاد در دل این مناطق خشک تأمین شده است.
❌ ادامۀ این سیاستهای ناکارآمد آیندۀ مبهمی پیش روی ایرانزمین قرار داده است؛ چنانکه امروز #تالابها و #دریاچههای ایران خشک و برهوت شدهاند، #تخلیۀ_روستاها و #رشد_مهاجرت و #حاشیهنشینی به رقم بحرانی #۲۰_میلیون_تن رسیده و در این میان، نهتنها از اقدامات اصولی خبری نیست، بلکه استقرار #صنایع_فولاد در داخل سرزمین بهویژه در #دشتهایی_با_بیلان_منفی همچنان و با افتخار ادامه دارد؛ از جمله در #خشکترین_استان_کشور، یعنی #سیستان و #بلوچستان که به لحاظ #فقر_منابع_آبی رو به #تخلیۀ_جمعیتی است.
❌ به گفتۀ یکی از مسئولان، این افتخار نصیب استان شد تا به #صنعت_فولاد با #ظرفیت_توسعۀ_۶۰_هزار_تُن و #تولید_۳۰_هزار_تن_میلگرد در فاز اول دست پیدا کند!
❌ یا در همین استان خشک و بیآب در #شهرستان_خاش، امسال حدود #۳۰۰۰_تن_سیبزمینی تولید شد تا برای حدود #۳۰۰_نفر_شغل ایجاد کند؛ استانی که بر پایۀ ارزیابیهای کارشناسانه و در پی قطع #حقابۀ_ایران_از_هامون، پیشبینی سختی برای آب آشامیدنی آن هم شده است.
ادامه دارد...
منبع: اطلاعات، محمد داودبیگی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | «مرزهای مقاومت»
🔺رهبر معظم انقلاب:
#دفاع_مقدس مرزهای ما را گسترش داد... عنوان « #مقاومت» را دفاع مقدس در دنیا جا انداخت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۷)
❇️ کربلا
✅ #قطربل، #بادوریا و #مسکن (مسگن) از جمله #تسوگ_های (طسوج به معنای شهرهای کوچک) #میان_رودان، بود. برخی این شهر را با #کربلای_فعلی یکی دانستهاند.
✅ #مقدسی ۶ رستاق را برای #مسکن ذکر کرده است. #کربلا در #جنوب_غربی_فرات قرار دارد؛ یعنی به سمت بیابان و نواحی کویری که منتهی به #بادیة_الشام میگردد.
✅ #کربلا حدود #۳۰_کیلومتر با رود #فرات فاصله دارد. #بادیة_الشام اولین کویر بزرگ و سوزناک #جزیرۀ_العرب محسوب میگردد که پس از آن ۳ ناحیه کویری #دهناء، #نفود و #ربع_الخالی آغاز می شود و تا #یمن امتداد مییابد.
✅ در #قرن_اول_هجری، گویا در محل قدیم کربلا، روستایی به نام #العین بوده است. با این حال، به گمان برخی این ناحیه تا قبل از آمدن #امام_حسین (ع) غیرمسکونی و خالی از سکنه بوده.
✅ به نوشته #طبری، امام حسین (ع) بعد از گذشتن از آبادیهایی چون: #ثعلبیه، #زباله، #عذیب، #قادسیه، و #ذیحسم در دوم محرم #سال_۶۱_هجری، در دهکدهای به نام « #عقر» در #نینوا فرود آمدند.
✅ تا #سده_سوم_هجری، #یعقوبی مورخ بزرگ و #ابن_خرداد_به وزیر دولت عباسی که از بسیاری از شهرهای این ناحیه یاد کرده اند، ذکری از کربلا با نام شهر به میان نیاوردهاند. اما در اطراف این مکان روستاهایی بود؛ زیرا آب در نواحی گرم و خشک، باعث تجمع میگردد و این ناحیه نیز زمینها و نخلستانهای بسیار داشته است.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 بحران منابع آب در ایران... (۲)
⭕️ آبهای زیرزمینی، ذخایر استراتژیک
❌ «متأسفانه هر سال حجمی از #ذخایر_نهفتۀ_کشور به میزان #۵_میلیارد_متر_مکعب برداشت میشود.
به این ترتیب تاکنون #۱۴۶_میلیارد_متر_مکعب از حجم این ذخایر برداشت شده و چون #منابع_آب_زیرزمینی محدود است، مصرف آن باید برنامهریزی دقیق داشته باشد.»
❌ «در کشوری مثل #استرالیا قوانین مربوط به ضریب پولی #جرائم_آب، هرساله بهروز میشود و مبلغ آنقدر زیاد است که کشاورز اگر زمین کشاورزی خود را بفروشد نیز نمیتواند آن مبلغ را پرداخت کند و این موجب شده است که کسی جرأت #حفر_چاه_غیر_مجاز نداشته باشد.»
❌ روند #کوچ_روستاییان و #تهی_شدن برخی از #آبادیها چندسالی است که در استانهای #اصفهان، #خراسان_جنوبی، #سیستان_و_بلوچستان و #کرمان آغاز شده و برخی درحال تخلیۀ محل سکونت خود هستند. در بعضی از این روستاها فقط چند پیرمرد و پیرزن ساکنند و بقیۀ مردم بهویژه جوانان از روستا خارج شدهاند. این بحران شوربختانه به صورت تدریجی در سایر نقاط هم در حال رخ دادن است.»
ادامه دارد...
منبع: اطلاعات، محمد داودبیگی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #حکمرانی_Governance
✅ « #حکمرانی سیستم پیچیده ای از تعاملات بین #ساختارها، #سنتها، #کارکردها (مسئولیتها) و #فرآیندها (عملکردها) است که؛
✅ به وسیله سه ارزش کلیدی یعنی #پاسخگویی، #شفافیت و #مشارکت مشخص می شود».
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO