هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن جغرافیای ایران برگزار می کنند؛
📔 ❇️ نقد و بررسی #کتاب_آموزش_و_یادگیری_جغرافیا
تالیف #دکتر_محمود_شورچه
✅ با حضور:
#دکتر_بهلول_علیجانی
#دکتر_سیدعلی_بدری
🗓دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡 خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
✅ برنامه حضوری برگزار می شود.
✅ ورود عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️📷 گزارش تصویری نقد و بررسی #کتاب_آموزش_و_یادگیری_جغرافیا
✅ با حضور:
مؤلف: #دکتر_محمود_شورچه
ناقد: #دکتر_بهلول_علیجانی
🗓دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲
🏡 خانه اندیشمندان علوم انسانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب مصرفی در بخش های اقتصادی (۳)
✅ بیشترین مصرف آب در کشاورزی است و حدود #۴۰_درصد از #آبیاری_مزارع با #آب_های_زیرزمینی صورت می گیرد. اگر در استفاده از #سامانههای_آبیاری که راندمان بالا دارد؛ #حسابداری_مناسب_آب و #اجرای_مقررات_سختگیرانه_برداشت همراه باشد، مصرف آب غیر مفید در سطح حوضه آبریز رودخانه تا بیشتر از #۷۰_درصد کاهش مییابد.
✅ بعد از منابع و مصرف آب در هر بخش، #مسئله_فاضلاب_ها بسیار اهمیت دارد. فاضلاب ها و تصفیه آن و سپس استفاده از آب تصفیه شده در بخش کشاورزی بسیار مفید و جذاب است. استفاده مجدد از فاضلابها (با تصفیه مطمئن) منجر به #بازیابی_مواد_مغذی می شود و مزایای حیاتی برای سلامت انسان و محیط زیست به همراه دارد.
✅ #بازیابی_مواد_مغذی از فاضلاب ها نه تنها باعث تأمین بخشی از تقاضای جهانی مواد مغذی در بخش کشاورزی می شود بلکه به درآمدزایی نیز کمک می کند و منافع اقتصادی بسیاری دارد.
✅ #فاضلاب_های_تولیدی_در_دنیا به طور #سالیانه_۳۸۰_کیلومتر_مکعب تخمین زده می شود. این میزان فاضلاب تولیدی پس از طی کردن مراحل تصفیه، پتانسیل این را دارد تا #میلیون_ها_هکتار زمین های کشاورزی را آبیاری کند.
✅ مورد آخر ارتباط بین #رژیمهای_غذایی و #مصرف_آب است. رژیمهای غذایی سالم دارای تبعات زیست محیطی کم و به صرفه و از لحاظ فرهنگی قابلقبولی هستند. رژیمهایی که شامل مصرف محدود (گوشت، قندهای افزودنی و غذاهای کاملاً فراوری شده و مصرف غذاهای گیاهی متنوع است) یک رژیم غذایی سالم تلقی می شود.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊🛰 روند #تغييرات_ماهانه تراز محدوده شمالی #درياچه_اروميه بر مبنای تصاوير ماهوارهای از ابتدای سال ۲۰۱۶ تا اكتبر (ماه دهم) سال ۲۰۲۳
📊📉در دو ماه انتهایی ماه سپتامبر و اكتبر (۱۰ شهريورماه تا ۹ آبانماه) ميانگين تراز ماهانه روی ۱۲۶۹/۸ متر بالاتر از سطح دريای آزاد تثبيت شده است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔥🌎 #هفتمين_كنفرانس_بين_المللی_تغيير_اقليم
🗓 ۹ و ۱۰ بهمنماه ۱۴۰۲
✅ مهلت ارسال چكيده مقالات:
۳۰ آذرماه ۱۴۰۲
📎وبسايت كنفرانس:
https://iccc7.ir/fa/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب خلیج فارس به مرکز ایران رسید (۲)
✅ طول خط لوله سوم: #۹۲۰_کیلومتر
✅ محل مصرف: تامین آب #شرب و #صنعت استان #اصفهان
✅ ظرفیت انتقال آب: #۲۰۰_میلیون_متر_مکعب در سال
✅ وضعیت: در حال #طراحی و #اجرا
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بازار آب... (۱)
✅ #بازار_آب با هدف پاسخ به #نیازهای_جدید_تأمین_آب، #افزایش_بهرهوری و #کمک_به_تعادل_بخشی_آبخوان ایجاد شده و در حال توسعه است.
✅ #بازار_آب از شهریورماه #سال_۱۴۰۰ در #خراسان_رضوی به صورت آزمایشی درمحدوده مطالعاتی خاص، فعالیت خود را آغاز کرده و در این زمان نیز حدود #۸۰۰_هزار_متر_مکعب آب در بازار مبادله شده است که #فروشندگان آن #فعالان_بخش_کشاورزی هستند و #خریدار آن نیز #واحدهای_صنعتی مستقر در #سنگان_خواف هستند.
✅ تاکنون در این طرح #۸۰۰_هزار_متر_مکعب فروش داشته که به ازای #هر_متر_مکعب در #سال_۱۴۰۰ معادل ریالی حدود #۶۵۰۰_تومان و در #سال_۱۴۰۱ نیز این رقم مبلغی بالغ بر #۱۸_هزار_تومان بوده است.
✅ در #بخش_کشاورزی با اجرای #سیستمهای_آبیاری_نوین صرفهجویی انجام میگیرد که #آب بخش #صرفه_جویی_شده، در اختیار #صنعت گذاشته میشود اما تنها محلهایی قابل استفاده خواهد بود که بتوان حجم بهرهبرداری از آن را کنترل کرد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب مصرفی در بخش های اقتصادی (۴)
✅ در #سال_۲۰۱۴ تقریباً #۱۰_درصد از #برداشت_آب برای #تولید_انرژی (تولید برق) اختصاص داشت اما تنها #۳_درصد از این میزان مصرف شد. همچنین استفاده از همین میزان برای صنایع دیگر نیز تخمین زده شده است.
✅ بر اساس آمار و ارقام مصرفی پیشبینی هایی برای تقاضای جهانی آب وجود دارد. برای مثال پیش بینی می شود که بین #سالهای_۲۰۰۰_تا_۲۰۵۰ تقاضای جهانی آب باعث افزایش #۴۰۰_درصدی در #تولید و #۱۴۰_درصدی در #تولید_برق_حرارتی می شود.
✅ همچنین بر اساس مطالعات دیگر پیش بینی می شود تا #سال_۲۰۳۰ برداشت آب صنعتی تا #۲_برابر_افزایش پیدا می کند.
✅ بسیاری از شرکت ها ضررهای بالایی را در سال متحمل می شوند. برای مثال طبق گزارشها در #سال_۲۰۱۸ زیان مالی شرکت ها که ناشی از آب بوده است؛ ۳۸/۵ #میلیارد_دلار اعلام شد.
✅ این رقم ممکن است بیشتر نیز باشد، چرا که برخی شرکت ها قادر به ارائه ارقام نبودند. در دو سال پیش نیز #ریسک_تجمع_ناشی_از_آب در کسب و کارهای مختلف بیشتر از #۴۲۵_میلیارد_دلار بوده است.
منیع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ فریب دشمن را نخورید
❇️ ⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ #دشمن_شبهه درست #می_کند، #بزرگ_نمایی هم #می_کند. جوری هم #دشمنان_ما در #دستگاههای ارتباطی و #تبلیغاتی خودشان حرف میزنند که؛ #هزار_نفر_را_یک_میلیون_معرّفی_می_کنند؛ اینجوری #وانمود_می_کنند.
✅ #فریب_اینها_را_نباید_خورد، #فریب این #بزرگنمایی_های_دشمن را هم نباید خورد. #اگر_چنانچه_تحلیلهای آنها نسبت به جمهوری اسلامی، #تحلیلهای_واقعی_باشد، #باید_صد_بار_تا_حالا_ما_کفن_پوسانده_باشیم.
✅ #روز_اوّل_هم_می_گفتند جمهوری اسلامی #تا_شش_ماه_دیگر_از_بین_خواهد_رفت؛ #بعد سرِ شش ماه دیدند نشد، #گفتند_تا_دو_سال_دیگر؛ چهلسال گذشته!
✅ #به_توفیق_الهی_همه_بدانند ما در این مرحله و در مراحل دیگر، دشمنان خودمان را، #آمریکای_جنایتکار را و #همدستان_آمریکا را #به_فضل_الهی_زمینگیر_خواهیم_کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بازار آب...(۲)
✅ تنها #۲۰_درصد از آبی که اجازه بهرهبرداری از آن وجود دارد را میتوان در #بازار_آب عرضه کرد؛ چرا که #پروانههای_چاهها در بخش کشاورزی مختص زمینهای کشاورزی بوده و هیچ فردی نمیتواند بدون مجوز #وزارت_نیرو، آب چاه را واگذار کند.
✅ ضرورت ایجاد #بازار_آب به سه دلیل عمده بوده است؛ در گام #نخست #تعادل_بخشی_آبخوانها یا #سفره_آب_زیر_زمینی، ضرورت #دوم #افزایش_بهرهوری_آب است. ضرورت #سوم نیز این است که چون هیچ منبع جدیدی برای تخصیص آب جهت مصارف مختلف در اختیار نداریم، برای آنکه بتوانیم به نیازهای جدید همچون واحدهای صنعتی که ارزش افزوده و اشتغالزایی بالایی ایجاد میکنند پاسخ دهیم مجبوریم از طریق #ایجاد_و_توسعه_بازار_آب به این نیازهای جدید پاسخ گوییم.
✅ #موانعی نیز در #راهاندازی_بازار_آب وجود داشت و شرایطی همچون #اختلاف_شوری_دو_چاه باعث شده چرخ بازار آب کُند بچرخد که چنانچه این موارد تسهیل شود، میتواند اثر خوبی برای بهبود شرایط #آبخوان داشته باشد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ استفاده از آب متعارف برای صنایع منوط به مجوز وزارت نیرو شد.
✅ در جریان بررسی جزئیات #لایحه_برنامه_هفتم_توسعه، در#بند_ب_ماده_۳۹ اصلاح شده این لایحه آمده است:
۱) #آب مورد نیاز #صنایع_آب_بر (به جز) صنایع #غذایی، #بهداشتی و #آشامیدنی از #پساب و #آب_نامتعارف تأمین می شود. #وزارت_نیرو مکلف است در مواردی که امکان تأمین آب از #پساب یا #آب_دریا وجود ندارد، #مجوز_آب_متعارف را به صورت #موقت_صادر_نماید.
✅ #آئیننامه_اجرائی این جزء و تعیین #مدت_موقت برای هر مجوز، همچنین تعیین #ارزش_اقتصادی_آب و تعیین #مدت_موقت برای هر مجوز توسط #وزارت_نیرو و با همکاری وزارتخانههای #صمت، #راه_و_شهرسازی و #جهاد_کشاورزی ظرف مدت #سه_ماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
۲) #وزارت_نیرو موظف است در راستای #مدیریت_یکپارچه_آب_و_برق، در چارچوب #سیاستهای_کلی_ابلاغی نظام در #حوزههای_آب و #انرژی و #قوانین_مانعزدایی از صنعت برق، #توزیع_عادلانه_آب ضمن بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای فنی و اجرایی بخش غیردولتی، در #توسعه، #اجرا و #بهرهبرداری از طرحهایی که توسط سرمایهگذاران حوزه آب و برق اجراء میشود؛ نظارت نماید. مجریان این طرحها مکلفند در چهارچوب نظام فنی و اجرائی و سیاستهای ابلاغی و مقررات وزارت نیرو طرحها و پروژههای خود را اجراء نمایند.
✅ #آئیننامه_اجرائی این جزء توسط #وزارت_نیرو و با هماهنگی #وزارت_صمت، ظرف مدت #سه_ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO