❇️⭕️ حضور #امیر_سرتیپ_دوم_دکتر_مجید_فخری، ریاست محترم سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در برنامه پخش زنده صبح بخیر ایران شبکه یک سیما با موضوع تبیین ماموریت ها و دستاوردهای سازمان جغرافیایی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ منشا و تبعات فرونشست در ایران
✅ ۵ استان در وضعیت خطر بالای فرونشست
✅ برداشت از آب زیرزمینی در ایران ۱/۵ برابر حد تعریف شده
✅ چون مصارف آب در کشور ۱۰ درصد بیشتر از منابع در اختیار است.
✅ ۱۸ استان کشور در وضعیت خطر هستند.
✅ ۸ میلیون واحد مسکونی در کل کشور (۱۰ درصد خانه ها) در خطر تخریب هسند.
✅ ۲۴ میلیون نفر در کشور تحت خطر هستند.
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب دریای عمان سال آینده در اصفهان (۳)
✅ هماینک این طرح #انتقال_آب در #۲۴_نقطه از #سیرجان_تا_اصفهان درحال پیشروی است و پیمانکاران در این پروژه مشغول فعالیت هستند که شامل #چند_صد_کیلومتر_کریدور و #چند_ده_کیلومتر_لوله_گذاری است.
✅ #رقم_سرمایه_گذاری در #فاز_اول این پروژه #۲۵_هزار_میلیارد_تومان است که برای تجهیزاتی چون #آب_شیرین_کنها و #لولهگذاری است که برای انتقال آب لازم است از #بندر_سیریک آب به استان #اصفهان برسد.
✅ این پروژه سهامداران مختلف دارد اما #سهم_اصلی_سرمایهگذاری مربوط به #فولاد است. عمده سهم #فولاد_مبارکه از محل ورقهایی است که تأمین میکند و یکی از عوامل اصلی پیشرفت پروژه همین است.
✅ #انتقال_آب_دریا برای #صنعت توجیه اقتصادی دارد. #سهم_هزینهای_انتقال_آب کمتر از حمل و نقل است ضمن اینکه امکان جابهجایی این کارخانه نیست و کل درصد هزینه این آب در تولید فولاد حدود #۳۰_هزار تا #۴۰_هزار_تومان به ازای هر مترمکعب است.
منبع: حمیرا حیدریان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
17.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ دکتر مجید فخری، ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح:
✅ #اندیشکده_حکمرانی_آب با هدف ارائه #راهکارهای_سیاستی_مناسب با مشارکت کلیه #نهادها_و_دستگاهای_متولی_آب در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح راه اندازی شده است.
✅ در سازمان جغرافیایی #۵۳_پژوهشکده، #مرکز، #دستگاه و #سازمان که در #حوزه_منابع و #مسائل_آب کار می کنند را شناسایی کرده ایم.
✅ با این نهادها #نشست_های_تخصصی برنامه ریزی شده است. هدف این است #موضوعات_مختلفی که در #جای_جای_کشور در خصوص #مسائل_آب وجود دارد؛ #ارزیابی و #راهکارهای_سیاستی_استخراج_گردد.
✅ موضوع #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح، گردهم آوردن این همه پتانسیل است؛ چرا که #۵۳_رده در #حوزه_مسائل_آب در کشور فعال هستند.
✅ #ما_متولی_بخش_آب_نیستیم و #قرار_نیست در این کار #دخالت_کنیم بلکه #می_خواهیم_به_اندیشه_ورزی و #تولید_محتوا در جهت مدیریت بهینه منابع آب کشور، #کمک_کنیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
25.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ #فرماندهان_گردان از #درون_آتشها انتخاب میشدند. بهترینها بودند. این ها #امانتدار_بچّههای_شما بودند. این ها #نگهداری_میکردند.
✅ این شد که #جنگ شد یک #منطقه_مطافی. یک #حوزه_متحرکهٔ_عملیهٔ_علمیهٔ_اخلاقیِ_اخلاص و #دینی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۳)
❌ میـکــروپـلاستـیـکهــا: #میکروپلاستیکها به عنوان #آلایندههای_نوظهور و #کمتر_شناخته_شده طی چند دهه اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفتهاند.
✅ این آلایندهها به #قطعات_پلاستیکی با #قطر_کمتر_از_۵_میلی_متر گفته میشود که از راههای مختلفی (۸۰ درصد از طریق روانآبهای ساحلی) به #محیطهای_دریایی وارد شده و #سلامت_محیط و #جانداران را به خطر میاندازد.
✅ #میکرو_پلاستیکهای موجود در محیطهای دریای برای هر سطحی از #شبکه_غذایی در دسترس هستند؛ از تولیدکنندگان اولیه گرفته تا موجوداتی که سطح غذایی بالاتری دارند (به عنوان مثال ۵۵ درصد ماهیان نمونهبرداریشده در یک پژوهش در اندونزی حاوی مقادیر مختلفی از میکروپلاستیکها بودند) و از این طریق میتوانند وارد بدن انسان بشوند. طبق گزارشهایی که اخیراً منتشر شد این ذرات در #خون و #شیر_مادران_باردار نیز مشاهده شدند.
✅ بر اساس مطالعات تاثیر #میکرو_پلاستیکها بر #مهرهداران و #بیمهرگان_دریایی از طریق بلعیدن مستقیم قطعات پلاستیکی است که به آسیبهای داخلی در جانداران منجر میشود،
✅ همچنین این آلایندهها بر #پراکنش_گونههای_خاصی از #جانداران_دریایی که از سطح این مواد به عنوان مکانهایی برای #تخم_گذاری استفاده میکنند، دارای اثراتی سوء هستند،
✅ با این حال بسیاری از پژوهشگران #مهمترین_اثر_میکروپلاستیکها در #محیطهای_دریایی را #جذب_آلایندههای_شیمیایی بر روی آنها برشمردهاند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آیا خشک شدن دریاچه ارومیه تنها به طوفانهای نمکی منتهی میشود؟ (۱)
✅ #دریاچه_ارومیه اکنون در #پایینترین_سطح خود در #چند_دهه_اخیر قرار دارد. به نظر کارشناسان #دلیل این وضعیت #خشکسالیهای_متمادی و #توسعه_کشاورزی در #اطراف_حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه است.
✅ #بزرگترین_مشکل_تالابها، #کشاورزی_در_حوضهها و #کشتهایی است که #مصرف_آب آنها #خیلی_بیشتر_از_استاندارد است.
✅ برای مثال در #حوضه_دریاچه_ارومیه #چغندر و #سیب کشت میشود که دو #محصول_بسیار_آب_بر هستند.
✅ #ساخت_بیش_از_۴۰_سد روی#دریاچه_ارومیه و #گسترش_زمینهای_کشاورزی از جمله اقدامات مخرب بوده است.
✅ #جایگزینی_گونههای_پرآب به جای #محصولات_کم_آببر از جمله جایگزینی #سیب_به_جای_انگور، جان رودخانههایی که به دریاچه ارومیه میرسیدند را گرفت تا دریاچه ارومیه خشک شود.
✅ #دولت_قبل برای نخستین بار #برنامه_احیای_دریاچه_ارومیه را روی میز اجرا آورد اما اجرای آن موفق نبود. بدین ترتیب #احیای_دریاچه_ارومیه به #دانشگاه_صنعتی_شریف سپرده شد.
✅ #نسخهای که از سوی اعضای #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه نوشته شده بود، همان نسخهای بود که دریاچه ارومیه را خشکاند؛ #سازهسازی و #انتقال_آب.
✅ البته #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه کاهش زمینهای کشاورزی و #جایگزینی_کشتهای_کمآب_بر به جای #پر_آببر را هم در برنامه داشت اما #در_عمل بیشتر برنامهها، به سمت سازه سازی رفت.
ادامه دارد...
منبع: زهرا کشوری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح: سومین نمایشگاه «ایران ژئو» برگزار میشود (۱)
✅ #امیر_سرتیپ_دوم_دکتر_مجید_فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: #سومین دوره #نمایشگاه_ایران_ژئو هفته آینده (۲ لغایت ۵ دی ماه ۱۴۰۲) در #نمایشگاه_بینالمللی_تهران برگزار و در آن از #محصولات_جدید_دانشبنیان رونمایی میشود.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دکتر مجید فخری: سومین نمایشگاه بینالمللی «ایران ژئو» دوم دیماه افتتاح میشود (۲)
✅ به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، #امیر_سرتیپ_دوم_مجید_فخری، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، در نشست خبری که عصر چهارشنبه ۲۹ آذرماه در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به سومین نمایشگاه ایران ژئو در حوزه #اطلاعات_جغرافیایی، اظهار کرد:
✅ این نمایشگاه برای اولین بار در #سال_۱۴۰۰ برگزار شد و #هدف ما #گردهمایی_مجموعههایی_است که در #حوزه_دادههای_جغرافیایی فعالیت دارند.
✅ وی ادامه داد: #شرکتهای_تولید_اطلاعات_مکانی باید همکاری بیشتری برای تأمین نیازهای سازمانها و نهادهای مختلف داشته باشند؛ موضوعات مختلفی مورد بحث ما در این نمایشگاه است که از آن جمله میتوان به #مسائل_مرزی و #بحث_آب که با همسایگان داریم و همچنین #زمین_خواری اشاره کنیم.
✅ امیر فخری گفت: #سومین_نمایشگاه_بینالمللی_ایران_ژئو، از #۲_الی_۵ دی_ماه در محل #نمایشگاه_بینالمللی_تهران برگزار میشود و #شرکتهای_دانشبنیان و #مراکز_علمی و #دانشگاهی و #سازمانهای_فعال در حوزه دادههای جغرافیایی در این نمایشگاه حضور دارند و از #آخرین_دستاوردهای_علمی و #فناوری_سازمان_جغرافیای_نیروهای_مسلح نیز رونمایی خواهد شد.
✅ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامه داد: #ساخت_و_سازهای_غیر_مجاز و #سطح_زیرکشت و #هیدروپلیتیک که ما با کشورهای همسایه داریم؛ از جمله موضوعاتی است که در این نمایشگاه مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دکتر مجید فخری: چالش کشور، یکپارچه کردن اطلاعات جغرافیایی و ارائه خدمات و محصولات این حوزه است (۳)
✅ ما در حوزه #تولید_اطلاعات_جغرافیایی در کشور دستگاههای متعددی داریم که وظایف مشخصی هم دارند. #چالش_کشور، #یکپارچه_کردن_این_اطلاعات و #ارائه_خدمات و #محصولات این حوزه است.
✅ موضوع #تشکیل_سازمان_ملی_جغرافیایی در کشور موضوعی است که بحث مبسوطی دارد ولی ما سعی کردهایم؛ #یکپارچه_کردن_اطلاعات_جغرافیایی را انجام دهیم که این کار را با #سازمان_مدیریت_بحران برای مدیریت هرچه بهتر بحرانها به پیش میبریم. برای آن کار تعامل مشترکی با سازمانهای مختلف انجام دادهایم که تا امروز به نتایج خوبی هم رسیدهایم.
✅ معاون وزیر دفاع گفت: برای #رصد_مرزها و #تحلیل_اطلاعات در این حوزه، #سامانههایی را طراحی کردهایم که سانحه را در اختیار مرزبانی قرار میدهد تا با استفاده از این تجهیزات و سامانهها، به مرزبانان ما در کنترل و حراست از مرزها کمک بیشتری کنند.
✅ امیر فخری درباره #اختلافات_مرزی با افغانستان گفت: نمایندگانی از دو طرف برای بررسی و حل و فصل اختلافات مرزی، از منطقه بازدید کرده و بحث #اشتباه_طرف_افغانستانی در خصوص لحاظکردن #دیوار_مرزی_زابل _به_عنوان_مرز با آنها مطرح و حقوق ایران در این خصوص، پیگیری شده است.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ امیر سرتیپ دوم مجید فخری: مسئول تعیین خطوط مرزی هستیم (۴)
✅ امیر فخری: #وظیفه این #سازمان به صورت جاری و مستمر که #تعیین_حدود_مرزها است، انجام میشود؛ این کار به صورت #یک_طرفه و #دو_جانبه با کشورهای همسایه پیگیری میشود؛ بهعنوان مثال احداث دیوار مرزی با نظارت و حضور کارشناسان ما انجام می شود؛ اخیرا در نشست مشترک با نمایندگان افغانستان، دیوار مرزی که در زابل احداث شده و کشور افغانستان آن را ملاک مرز دو کشور میدانست، برای آنها تبیین شد.
✅ همچنین در مناطق مرزی منتهی به کشور افغانستان، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت کشور در حال احداث دیوار مرزی هستند که در این محل، #نصب_دقیق_میلههای_مرزی با حضور کارشناسان این سازمان صورت میگیرد و حتی همین موضوع در رابطه با احداث #دیوار_مرزی توسط #ترکیه، صادق است.
✅ امیر فخری افزود: ما #مسوول_تعیین_خطوط_مرزی_هستیم و بر همین اساس، #وزارت_دفاع در حال تهیه سامانهای برای تجهیز مناطق مرزی به منظور #پایش_مرزها است تا ترددهای غیر مجاز رصد شوند؛ البته کنترل مرزهای کشورمان در شرق و غرب کشور، موضوع پیچیدهای است و کنترل آن، کار سادهای نیست اما تمام تلاش ها بر این است تا بیشترین کنترل بر ترددها صورت بگیرد.
✅ امیر فخری گفت: وسایل نقلیه متعددی وجود دارد که نیاز به سامانههای ناوبری دارند؛ از این روی سامانه ناوبری که این سازمان تهیه کرده، میتواند توسط هر وسیلهای مورد استفاده قرار بگیرد که در این صورت، نقشههای کاغذی در این وسایل، حذف میشوند.
منبع؛ دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO