ایشان حوزه های علمیه را مرکز آموزش اسلام و تعمیق آن در جامعه دانستند و گفتند: شناساندن معارف دینی به مردم بخشی از وظایف حوزه های علمیه است و بخش دیگر این وظیفه، محقق کردن معارف دینی در متن زندگی مردم است.
رهبر انقلاب اسلامی با استناد به آیات متعدد قرآن مجید درباره مجاهده و مقاتله انبیاء الهی تأکید کردند: وظیفه پیامبر فقط بیان معارف اسلام نیست، به همین علت نبی مکرم اسلام برای عملی شدن توحید و اقامه قسط، مجاهدت و مبارزه می کند تا اسلام در معنای جامع و کامل آن محقق شود.
ایشان خاطرنشان کردند: علما نیز به عنوان ورثه انبیا موظفند برای تحقق اسلام در محیط زندگی مردم تلاش کنند که اوج این تلاش را امام رضواناللهتعالیعلیه در مقام یک حکیم واقعی انجام داد.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از برخی که می گویند همراهی حوزه با امام برای تشکیل نظام اسلامی خارج از وظایف حوزه بوده است، گفتند: کاری که حوزه و بزرگان حوزه در زمان مبارزات منتهی به تشکیل جمهوری اسلامی انجام دادند، دقیقاً جزو وظایف ذاتی و هویتی حوزه بود.
ایشان در تبیین وظایف کنونی حوزه ها افزودند: بعد از تشکیل نظام اسلامی باید دولت اسلامی به معنای واقعی کلمه، سپس جامعه اسلامی، و بعد از آن تمدن حقیقی اسلامی بهوجود آید که حوزهها در این روند مسئولیتهای سنگینی دارند که باید با فکر و تعمق، این وظایف را درک و برای ادای آنها برنامه ریزی و تلاش کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تحسین بیان، لحن و ادبیات مناسب طلاب به آنها توصیه کردند: حرفهای خوبی را که امروز درباره «سبک زندگی»، «حکمرانی اسلامی»، «استقرار توحید در جامعه»، «مبارزه با طواغیت» و مسئله مهم «عدالت» بیان کردید، به میان مردم سراسر کشور ببرید و با افزایش معرفت جامعه، گفتمان های انقلابی را تقویت کنید.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین «چیستی و هویت حوزه» افزودند: حوزه مرکزی است که عالم دینی پرورش می دهد تا او با تسلط بر معارف اسلامی برای تحقق اسلام وارد میدان عمل شود، بنابراین همه برنامه ریزی ها و کارهای حوزه باید در چارچوب این هویت و شاکله اصلی انجام شود.
حضرت آیت الله خامنه ای جهت دادن به نحوه استفاده از علوم طبیعی در جامعه را از دیگر وظایف حوزه ها خواندند و در بیان چند نکته به طلاب تأکید کردند: فقه و درس خواندن را کاملاً جدی بگیرید.
ایشان اجتهاد را روش نظام مند درک و استنباط معارف از منابع نقلی و عقلی خواندند و افزودند: عالم دین باید بداند معارف و حقایق دینی را چگونه از منابع به دست آورد.
رهبر انقلاب اسلامی پرورش قوه اجتهاد را نیازمند کار و تمرین فراوان دانستند و خاطرنشان کردند: اگر این مِتُد درست آموخته شود آن وقت ارزشهای اخلاقی نیز درست استنباط می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای اختلاف نظر در حوزه ها در «مسائل عملی، جهت گیری های فکری و مسائل سیاسی» را بدون اشکال برشمردند اما تأکید کردند: مهم این است که این اختلافات مدیریت شود تا به درگیری و تشنج منجر نشود، همانگونه که بزرگان فقه، فلسفه و عرفان در حوزه ها در طول تاریخ با وجود اختلافات، همواره برای خدا به معنای واقعی کلمه اتحاد داشتند.
ایشان همچنین طلاب جوان را به ادب و اطاعت از بزرگان حوزه ها و مراجع تقلید توصیه مؤکد کردند و افزودند: بزرگان حوزه نیز در مقابل طلاب جوان، حلم و تحمل داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبی که برخی برادران و خواهران طلبه بیان کردند، گفتند: این مطالب که با تعابیر خوب و به صورت کارشناسی بیان شد، حاکی از عمق فکری و سطح بالای اندیشه و فهم، و حرکت و پیشرفت حوزه است که واقعاً تحسین برانگیز است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم مطالعه «منشور روحانیتِ» امام خمینی(ره) از جانب طلاب، به پیشنهاد یکی از طلاب برای راه اندازی مرکز نوآوری حوزه اشاره کردند و افزودند: استفاده از ظرفیت ها و خلاقیت های طلاب جوان و تأسیس یک بانک اطلاعاتی از این ظرفیتها پیشنهادی بسیار خوب است.
ایشان با استقبال از تخصص گرایی در رشته های مختلف حوزه های علمیه بویژه فقه، خاطرنشان کردند: فقه استخوان بندی و ستون فقرات زندگی اجتماعی و سیاسی است و تخصص گرایی در این زمینه نتایج خوبی خواهد داشت اما باید مراقب برخی عیوب تخصص گرایی نیز بود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب یک از طلاب خواهر درخصوص جایگاه اجتماعی خانم های طلبه، افزودند: حضور چند ده هزار طلبه فاضل خواهر در خانواده ها و در میان زنان جامعه، بسیار مغتنم است، ضمن آنکه باید از ظرفیت این طلاب در مراکز رسمی و فرهنگی استفاده شود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین حجتالاسلام والمسلمین اعرافی مدیر حوزههای علمیه را ظرفیت بسیار مغتنمی برشمردند و با اشاره به سخنان ایشان درخصوص تدوین برنامه جامع برای حوزه علمیه، گفتند: باید تمرکز اصلی بر اجرایی و عملی شدن این برنامه، قرار گیرد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در گزارشی با اشاره به تحصیل ۱۵۰ هزار طلبه در حوزههای علمیه گفت: شورای عالی و همه مراکز حوزه مصمم هستند در پرتو اندیشههای امام راحل و رهبر انقلاب، هدایتهای مراجع عظام تقلید و بهرهگیری از همه اندیشههای طلاب، فضلا و اساتید مسیر بالندگی و اعتلای حوزهها را هموار سازند برنامهریزی کنند.
در ابتدای این دیدار ۱۲ نفر از نمایندگان طلاب، حجج الاسلام:
- حسین نظری، مبلغ و فعال قرآنی
- سیدمحمدرضا آیت، طلبه خارج فقه
- مهدی رضایی، پژوهشگر و طلبه سطح ۴
- علی احدی، مدیر مؤسسه تبلیغی – جهادی مصباح الهدی
- سیدهادی ساجدی، دکترای فلسفه علوم اجتماعی
- مهدی مسائلی، استاد سطح ۲ حوزه
- سیدمحمد هاشمی، طلبه خارج فقه و مسئول راهیان نور و فرمانده گردان
- حسن یوسف زاده، دکترای ارتباطات و عضو هیأت علمی
و خانمها:
- صدیقه بهرامی، استاد حوزه و مبلغ
- حمیده بلّو، طلبه سطح ۳ از نیجریه
- افتخار یوسفی روشناوند، فارغ التحصیل سطح ۴ فقه
- سمیه صیادی، طلبه سطح ۴ و فعال قرآنی
بر محورهای زیر تأکید کردند:
- لزوم تأسیس مرکز نوآوری برای بروز خلاقیت طلاب جوان
- تاکید بر نقش حوزه در گرهگشایی از مشکلات جامعه اسلامی و لزوم ارتباط گستردهتر حوزه با مردم
- اهمیت ایجاد سازوکار مناسب برای ارتباط مؤثر حوزه با مراکز علمی و دانشگاهی
- لزوم ورود تشکلهای خودجوش انقلابی به میدانهای علمی با بهکارگیری صحیح نیروها
- لزوم تنظیم ساختارها و برنامهها برای نقشآفرینی طلاب خواهر
- انتقاد از چند شغله بودن برخی مسئولان
- یادآوری مسئولیت مستقیم حوزه نسبت به زبان فارسی
- انتقاد از بیتوجهی برخی مسئولان به ظرفیت طلاب و روحانیون
- پیشنهاد راهاندازی اردوهای حوزهشناسی به منظور شناخت صحیح از زندگی طلاب
- انتقاد از ورود دیرهنگام حوزه به برخی مسائل اجتماعی
- انتقاد از فقدان بسترهای لازم جهت حضور نظاممند و نخبگانی حوزه در عرصه بینالملل
- لزوم فرصت دادن به طلاب جوان و نخبه برای پذیرش مسئولیت در گام دوم انقلاب
- توجه به تبیین الگوی خانواده محور به صورت شفاف و کاربردی
- ضرورت کاربردی کردن علوم و پژوهشها با توجه به نیازهای روز جامعه
- اهمیت رصد نیازهای آینده اجتماع و تلاش برای تولید الگوی اصیل حوزوی
- لزوم تشکیل بدنه کارشناسی جوان از میان طلاب انقلابی برای تدوین برنامهها و ماموریتها جهت تحقق گام دوم انقلاب
- انتقاد از نبود حساسیت لازم در میان مسئولان در مورد فضای مجازی و استفاده نکردن از ظرفیتهای موجود در این عرصه
- اهمیت تبلیغ در فضای مجازی و ضرورت راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و حمایت از افسران جنگ نرم
#استان _کرمانشاه
#شهرستان _هرسین
#مدرسه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله علیها
#اهداء جوایز مسابقه کتابخوانی (منتظرم بیایی)
مسابقه کتابخوانی کتاب(منتظرم بیایی) در سطح شهرستان هرسین در بین دانش آموزان پسر ودخترمقطع ابتدایی با هدف آشنایی ومعرفت دانش آموزان نسبت به یگانه منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر(ارواحنافداه) با حضور ورقابت 900نفر از دانش آموزان در این شهرستان برگزار شد. که بعد از برگزاری مسابقه، به برگزیدگان در حضور معلمان و دانش آموزان مدرسه جوایزی اهداء گردید.
حوزه علمیه ریحانه الرسول علیها السلام ارومیه
محفل جمع خوانی قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان (هرروز) از ساعت 12الی 14همراه با ادامه نمازجماعت ظهر و عصر (باحضور طلاب و اساتید و دانشجویان دانش آموزان مدارس و عموم بانوان شهر)
جمع خوانی یکی جز از قرآن کریم و تقدیم آن به روحانی پرفتوح یکی از شهدای استان آذربایجان غربی همراه با قرائت بخشی از وصیتنامه شهید
بیان احکام
(همه روزه) اقامه نماز جماعت ظهر و عصر و تفسیر هر جزء از قرآن کریم توسط استاد گرانقدر موسسه اسرا متعلق به آیت الله جوادی آملی و موسسه آیت الله سبحانی حجت الاسلام والمسلمین اعلایی
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان بوشهر، طی نشستی با حضور روسای جهاددانشگاهی استان بوشهر و مدیر حوزه های علمیه خواهران استان، تفاهم نامه همکاری میان این دو نهاد علمی به امضا رسید.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر در این نشست با تأکید بر ضرورت همکاری میان این دو مجموعه، اظهار داشت: برای انعقاد این تفاهمنامه نشستهایی نیز در سال 97 میان حوزه علمیه خواهران و جهاددانشگاهی برگزار شد تا زمینه همکاری هرچه بیشتر فراهم شود.
فاطمه یوسفی در ادامه بیان داشت: جهاددانشگاهی در راستای توانمندسازی و برگزاری دوره های تخصصی زبان و فناوری اطلاعات و مشاوره میتواند اقدامات مهمی برای طلاب حوزه استان انجام دهد.
وی در ادامه افزود: حوزه علمیه در جهت همکاری های فی مابین میتواند گام های موثری در حوزه آموزش و پژوهش در استان بردارد.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر هم در این نشست گفت: همکاری و حضور در حوزه علمیه خواهران استان جهت همکاریهای آموزشی و پژوهشی یکی از برنامه های این نهاد علمی در استان می باشد.
دکتر علی احمدی زاده افزود: امید دارم با انعقاد این تفاهمنامه در راستای برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و پژوهشیهای کاربردی جهت طلاب حوزه گام های موثری را برداریم.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی میتواند اقدامات مهمی در راستای توانمندسازی و برگزاری دوره های تخصصی انجام دهد.
گفتنی است، این تفاهم نامه به منظور ایجاد زمینههای همکاری مشترک و با توجه به اهمیت و ضرورت ارتقاء سطح دانش، بین جهاددانشگاهی و حوزه علمیه خواهران استان بوشهر منعقد گردیده است.
05.mp3
3.95M
️ #جزء_خوانی
هر روز تلاوت تحدیر (تندخوانی) یک جزء از قرآن کریم
جزء پنجم
قاری: #معتز_آقایی
بشنویم
✔️مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان برگزار می نماید:👇
🔰طـرح ختم قرآن 🔰
👈نظر به اهمیت ترویج فرهنگ انتظار و دعا 🙏برای تعجیل در فرج منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و با توجّه به برکات ختم قرآن از جمله اجابت قطعی یک دعا برای ختم کننده، مدیریت استان اصفهان، با افتخار طرح ختم قرآن مجید را برگزار می نماید.
👈مدیران، اساتید و طلاب مهدوی برای شرکت در این طرح قرآنی می توانند با مراجعه به سامانه کوثر نت ، باگذاشتن یک شاخه گل ذیل پست مربوطه اعلام آمادگی نمایند.
لینک پست فراخوان ختم قرآن👇
https://kowsarnet.whc.ir/thewire/view/23729745
____🍃🌸🍃____
🆔https://eitaa.com/esfahan_whc
🔳 توانمندیهای طلاب خواهر به رسمیت شناخته شود
🔻سمیه صیادی طلبه حوزه علمیه خواهران در محضر رهبر انقلاب:
🔹سطح و افق انتظارات حضرتعالی نشان می دهد که تفکیک ساختارها، نباید منجر به نگاه تقلیلی نسبت به حوزه علمیه خواهران شود.
لذا قطعا میتوان امور خواهران را به خودشان واگذار کرد و حضور نقش آفرین آنان را در مجامع و مراکز حوزوی و کشوری فراهم ساخت.
🔹متاسفانه بایدعرض کنم که استمرار و سیطره همان نگاه #درجه_دومی به طلاب خواهر در برخی مسئولان و بزرگان مانع ایجاد زمینه ها و فرصتهای لازم برای انجام وظیفه مطلوب شده است.
🔹وجود حداقل #یکصدهزار طلبه خواهر با انگیزه و مشتاق خدمت به جامعه، ظرفیتی بی بدیل برای ایجاد مراکز تربیت مبلغ است. مبلغاتی که میتوانند، معرف #الگوی_زن_مسلمان ایرانی بوده و بخشی از نیاز بانوان را به ویژه در بستر فضای سایبری برآورده سازند.
▫️تدبیری #آینده پژوهانه همراه با ساختار و لوازم مناسب و پشتیبانی از طلاب خواهر، میتواند منجر به جریانسازی وسازماندهی استعدادهای درخشان و انگیزههای ناب باشد.
▫️بنابراین در خواستمان این است که توانمندیها و قابلیتهای طلاب خواهر به رسمیت شناخته شده و دیده شود، چرا که معتقدیم زنان میتوانند نقشهای ملی و بین المللی خود را در فرصت مناسب نشان دهند.