🏷 گذشتِ متفاوت!
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
🔸«گذشت، به همان اندازه كه شخص بزرگوار را درست مىكند، شخص فرومايه را تباه مىگرداند».
🔹«العَفوُ يُفسِدُ مِنَ اللَّئيمِ بِقَدرِ إصلاحِهِ مِنَ الكَريمِ» .
📚كنز الفوائد : ج ۲ ص ۱۸۲
@Yaranmontazer
#پیامبر خدا صلى الله عليه وآله:
💠إنَّ مِنْ أَشْرَاطِ الْقِیَامَةِ، إضَاعَةَ الصَّلَوةِ، وَ اتِّبَاعَ الشَّهَوَاتِ، وَ الْمَیْلَ مَعَ الاْ هْوَآءِ، وَ تَعْظِیمَ الْمَالِ، وَ بَیْعَ الدِّینِ بِالدُّنْیَا؛ فَعِنْدَهَا یُذَابُ قَلْبُ الْمُؤْمِنِ وَ جَوْفُهُ کَمَا یَذُوبُ الْمِلْحُ فِی الْمَآءِ، مِمَّا یَرَی مِنَ الْمُنْکَرِ فَلاَ یَسْتَطِیعُ أَنْ یُغَیِّرَهُ...
❇️ از نشانههاى فرا رسيدن و نزديک شدن قيامت، تباه ساختن نماز، پيروى از شهوتها، تمايل به هوسها، بزرگداشت ثروت و فروختن دين به دنياست. در آن شرايط، همچنان كه نمک در آب حل مىشود، قلب مؤمن در درونش آب مىشود، به خاطر منكراتى كه مىبيند و توانِ تغيير دادن ندارد.
#آخرالزمان_شناسی
📚 بحارالانوار، ج ۶ ص ۳۰۵
◼️ منادی #زمان
@Yaranmontazer
💠 امام حسن (علیهالسلام):
🔹 «علَيكُم بالفِكرِ؛ فإنّهُ حَياةُ قَلبِ البَصيرِ و مَفاتيحُ أبوابِ الحِكمَةِ»
🔶 بر شما باد انديشيدن، كه آن، زنده كننده دل انسان بصير است و كليدهاى درهاى حكمت
📚 أعلام الدين : 297
️⃣ #اندیشیدن
@Yaranmontazer
💢 معاویه از منظر مولا علی علیهالسّلام
💠 تعبیر امیرالمؤمنین سلاماللهعلیه در کتاب «نهج البلاغه» در مورد معاویه این چنین است:
🔻 «فَوَ الَّذِی فَلَقَ الْحَبَّةَ وَ بَرَأَ النَّسَمَةَ مَا أَسْلَمُوا وَلَکِنِ اسْتَسْلَمُوا وَ أَسَرُّوا الْکُفْرَ فَلَمَّا وَجَدُوا أَعْوَاناً عَلَیهِ أَظْهَرُوهُ.»
✍️ سوگند به آنكه دانه را شكافت و انسان را آفريد! منافقين و دورويان مانند معاويه و عمرو بن عاص و مروان، در باطن اسلام نياوردند، ولى از ترس، زير بارِ اسلام رفتند و خود را مسلمان جلوه دادند و كفرشان را پنهان کردند؛ و هنگامى كه براى آن (یعنی کفر)، يارىكنندگانی يافتند، آن را آشكار ساختند و پرچم مخالفت با دين و زد و خورد با ما را افراشتند.
📚 نهج البلاغة، ترجمه فیضالاسلام اصفهانی، ج 5، ص 862.
لینک مطلب:
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
📎 #اربعین
📎 #عقاید
📎 #معاویه
@Yaranmontazer
🛑 اگر مردم #خیر_بیشمار_زیارت اباعبدالله را می دانستند برای رفتن به زیارت به روی هم #شمشیر می کشیدند و #اموال خود را می فروختند ...
#ویژه_اربعین
⭕️ قال الامام جعفر بن محمد الصادق علیه السلام
وَ لَوْ يَعْلَمُونَ مَا فِي زِيَارَتِهِ مِنَ اَلْخَيْرِ وَ يَعْلَمُ ذَلِكَ اَلنَّاسُ لاَقْتَتَلُوا عَلَى زِيَارَتِهِ بِالسُّيُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِي إِتْيَانِهِ وَ إِنَّ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ إِذَا نَظَرَتْ إِلَيْهِمْ وَ مَعَهَا أَلْفُ نَبِيٍّ وَ أَلْفُ صِدِّيقٍ وَ أَلْفُ شَهِيدٍ وَ مِنَ اَلْكَرُوبِيِّينَ أَلْفُ أَلْفٍ يُسْعِدُونَهَا عَلَى اَلْبُكَاءِ وَ إِنَّهَا لَتَشْهَقُ شَهْقَةً فَلاَ يَبْقَى فِي اَلسَّمَاوَاتِ مَلَكٌ إِلاَّ بَكَى رَحْمَةً لِصَوْتِهَا وَ مَا تَسْكُنُ حَتَّى يَأْتِيَهَا اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ [أَبُوهَا] فَيَقُولُ يَا بُنَيَّةِ قَدْ أَبْكَيْتِ أَهْلَ اَلسَّمَاوَاتِ وَ شَغَلْتِهِمْ عَنِ اَلتَّسْبِيحِ وَ اَلتَّقْدِيسِ فَكُفِّي حَتَّى يُقَدِّسُوا فَ إِنَّ اَللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ وَ إِنَّهَا لَتَنْظُرُ إِلَى مَنْ حَضَرَ مِنْكُمْ فَتَسْأَلُ اَللَّهَ لَهُمْ مِنْ كُلِّ خَيْرٍ وَ لاَ تَزْهَدُوا فِي إِتْيَانِهِ فَإِنَّ اَلْخَيْرَ فِي إِتْيَانِهِ أَكْثَرُ مِنْ أَنْ يُحْصَى
⭕️ امام صادق صلوات الله علیه فرمودند:
🔰 و اگر خير و بركتى كه در زيارت آن جناب است مردم مىدانستند قطعا و به طور حتم در نائل شدن به زيارت آن حضرت با شمشير با يك ديگر به مقاتله پرداخته و مالهاى خود را فروخته و به زيارت آن جناب مىرفتند. و #حضرت_فاطمه عليها السّلام هر گاه به ايشان (زائرين) نظر نمايند در حالى كه با وى هزار #پيغمبر و هزار #صدّيق و هزار #شهيد از كروبين مىباشند هزار هزار (يك ميليون) نفر آن حضرت را بر گريستن يارى و همراهى مىكنند و آن حضرت چنان فرياد مىزنند كه هيچ فرشتهاى در آسمانها باقى نمىماند مگر آنكه از صداى ايشان #بگريه مىافتد،😭 و آن حضرت آرام نمىگيرند تا وقتى كه پيامبر اكرم صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم به نزد ايشان آمده و مىفرمايند: دخترم، اهل آسمانها را به گريه انداختى و ايشان را از #تسبيح و #تقديس حق تعالى بازداشتى، پس خوددارى كن تا ايشان به تقديس حقّ بپردازند چه آنكه امر و فرمان خدا بر همه چيز نافذ و روان مىباشد. سپس امام عليه السّلام فرمودند: حضرت فاطمه عليها السّلام به كسانى كه از شما به زيارت سيّد الشّهداء روند نظر فرموده و از خداوند منّان براى ايشان هر #خير و #خوبى را مسألت مىنمايند، مبادا در رفتن، به زيارت آن جناب #بىرغبت باشيد چه آنكه خيرى كه در زيارت آن حضرت است بيشتر از آنست كه بتوان احصاء و #شمارش نمود.
📚کامل الزيارات ج ۱، ص ۸۶
💠 #عارف_به_حق امام یعنی اینکه حتی اگر بهانه نبود #پول داری اموالت را بفروشی و به زیارت بروی (نمی خواهد جان خودت و پدر و مادرت رو بدهی فقط از اموالت بده)
💠 گریه صدیقه طاهره صلوات الله عليها به حدی سوزان است که #ملائکه آسمان را از کار اصلی شان که #تسبیح است باز می دارد و به گریه می اندازد (قابل توجه مفلوکانی که #روضه و گریه بر اباعبدالله را سبک می شمارند) پس مبادا در حرم مطهر عملی به غیر از گریه انجام دهید کارهای لغو و #خنده و... که هیچ
💠 حیف است که خود را از عنایات حضرت صدیقه طاهره صلوات الله علیها #محروم کنیم آنهم خیری که قابل شمارش نیست و بی حد و اندازه هست
کدام عملی چنین است؟!!
@Yaranmontazer
🔴 دشمنی و کینه توزی سفیانی با اسامی اهل بیتی و نام مطهر رقیه...
🌕 امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند: «لَا يَزَالُ السُّفْيَانِی يَقْتُلُ كُلَّ مَنْ اِسْمُهُ مُحَمَّدٌ وَ عَلِیٌ وَ حَسَنٌ وَ حُسَيْنٌ وَ فَاطَمّةٌ وَ جَعْفَرٌ وَ مُوسَىٰ وَ زَيْنَبٌ وَ خَدِيجَةً وَ رُقَيَّة، بُغْضَاً وَ حَنَقَاً لِآلِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم.»
«سُفیانی از روی عداوت و کینه با آل محمد صلی الله علیه و آله، هر کس را که نام او محمد، علی، حسن، حسین، فاطمه و جعفر، موسی، زینب، خدیجه و رقیّه باشد، خواهد کشت.»
📗بشارة الاسلام، ص ۲۱۹
📗الزام الناصب، ج ۲، ص ١٦٣
📗یوم الخلاص، ص ۶۷۹
📗مجمع النورين، ج۱، ص ۳۲۹
📗علامات المهدی عج، ص ۱۱۴
@Yaranmontazer
الإمامُ الحسَنُ عليه السلام
هَلاكُ النّاسِ في ثَلاثٍ ; الكِبرُ و الحِرصُ و الحَسَدُ ؛ فالكِبرُ هَلاكُ الدِّينِ و بهِ لُعِنَ إبليسُ ، و الحِرصُ عَدُوُّ النَّفسِ و بهِ اُخرِجَ آدَمُ مِن الجَنَّةِ ، و الحَسَدُ رائدُ السُّوءِ و مِنهُ قَتَلَ قابِيلُ هابِيلَ .;
امام حسن عليه السلام :
نابودى مردم در سه چيز است; تكبّر و حرص و حسادت؛ زيرا تكبّر ، باعث نابودى دين است و ابليس به سبب همين خصلت لعنت شد، آزمندى دشمن جان است و به واسطه همين خوىْ آدم از بهشت رانده شد، و حسادت، راهنماى به سوى بدى و نابكارى است و بر اثر همين حسادت بود كه قابيل، هابيل را كشت.;
📚بحار الأنوار : 78/111/6
@Yaranmontazer
💢 مأموریت نعمان بن بشیر
▪️ وقتی کاروان آماده سفر شد، یزید نعمان بن بشیر را به ریاست گروهی مامور بازگرداندن آنها به مدینه کرد نعمان بن بشیر و همراهانش موظف شدند با اسرا برخورد شایستهای داشته باشند و احترام آنها رعایت کرده و هنگام استراحت از کاروان آنها فاصله بگیرند.
▪️ یزید به نعمان بن بشیر دستور داد به همراه عدهای دیگر اسرای کربلا به مدینه بازگردانند.
▪️ یزید دستور داده بود: هر کجا کاروان آنها برای استراحت توقف کرد آنان از ایشان دور شوند و خود و همراهانش مانند نگهبانانی در اطراف آنان پراکنده شوند، و جای خود را چنان قرار دهند که اگر یکی از آنان خواست وضو بگیرد یا قضای حاجت کند از آنان شرم نکند، آنها نیز چنان چه یزید سفارش کرده بود با اسرا مدارا کرده و مراعاتشان نمودند تا به مدینه رسیدند.
▪️ در مسیر شام به کربلا یا مدینه ماموان یزید با اهل بیت (ع) با خوبی رفتار کردند.
📲 wikifeqh.ir/اسرای_کربلا
📎 #امام_حسین
📎 #اهل_بیت
📎 #اسرای_کربلا
@Yaranmontazer
▪️#ویژهنامه| #امام_حسن
🏴 هفتم یا بیست و هشتم صفر، سالروز شهادت جانسوز امام حسن (ع)، بنابر نقل همه منابع در شیعه و اکثریت قریب به اتفاق منابع در اهل سنت، امام حسن (ع) با خوردن زهر به وسیله همسرش جعده و به تحریک معاویة بن ابی سفیان؛ مسموم و به شهادت رسیدند.
🍂آشنایی کلی🍂
➖حسن بن علی بن ابیطالب (ع) دومین امام شیعه و بزرگترین فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
➖ایشان در سن ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید، به مدت ۱۰ سال امامت امت را به عهده داشت و در سال ۴۱ه. ق. با معاویه، صلح کرد. دوره حکومت وی شش ماه و سه روز طول کشید.
➖امام حسن پس از صلح، به مدینه رفت و ۱۰ سال در مدینه بود تا اینکه در سال ۵۰ هجری با توطئه معاویه بر اثر مسمومیت در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه مدفون گشت.
🍂مقالات🍂
📲 wikifeqh.ir/کرامات_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_دوره_خلفا
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_در_عصر_علوی
📲 wikifeqh.ir/شهادت_امام_حسن_مجتبی
📲 wikifeqh.ir/رده:تاریخ_زندگانی_امام_حسن
📲 wikifeqh.ir/صلح_امام_حسن_(علیهالسلام)
📲 wikifeqh.ir/امام_حسن_مجتبی_(علیهالسلام)
🍂پرسمان🍂
📲 wikiporsesh.ir/انفاق_امام_حسن_مجتبی
📲 wikiporsesh.ir/جنگ_امام_علی_و_صلح_امام_حسن
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
📎 #ویژهنامه_اهلبیت
📎 #ماه_صفر
@Yaranmontazer
💢 دیدگاهها در مورد اسرای کربلا
▪️ برخی معتقدند این که یزید عدهای را به عنوان همراه و محافظ اسرای کربلا میفرستد در واقع علاوه بر محافظت از آنها سیطره بر اوضاع است، چرا که یزید از تاثیر اهل بیت در شهرها و نشر حقایق به سایر شهرها میترسید. یزید هراس داشت که در شهرهای واقع در مسیر اسرا علیه او شورشهایی برپا شود.
▪️ در این که آیا اسرای کربلا از شام به مدینه رفتهاند یا به کربلا اختلاف است. از بعضی از نصوص استفاده میشود که خروج از شام در بیستم ماه صفر (اربعین) بوده، شیخ مفید و شیخ طوسی نیز همین قول را آورده است.
▪️ اگر این روایت را بپذیریم نمیتوانیم قائل شویم که اهل بیت (ع) در اربعین به کربلا رسیدهاند.
▪️ اما طبق برخی از نقلها سر مقدس امام حسین (ع) و سایر شهدای کربلا، که به شام منتقل شده بود، به امام سجاد (ع) سپرده شد و آن حضرت بیستم ماه صفر آنها به بدنها ملحق کرد و به مدینه رفت.
📲 wikifeqh.ir/اسرای_کربلا
📎 #امام_حسین
📎 #اهل_بیت
📎 #اسرای_کربلا
@Yaranmontazer
💢قال الامام علی علیهالسلام:
إِنَّ مَنْ لَمْ يَحْذَرْ مَا هُوَ صَائِرٌ إِلَيْهِ
لَمْ يُقَدِّمْ لِنَفْسِهِ مَا يُحْرِزُهَا.
🔥همانا كسى كه از روز قيامت نترسد،
زاد و توشۀاى از پيش نخواهد فرستاد.
📜 نهجالبلاغه، نامه ۵۱
🔸http://eitaa.com
@Yaranmontazer
💎✨امام هدایتگر
🌷🍀ابوهاشم جعفری میگوید: دچار مضیقه و تنگنای شدیدی شدم، پس به خدمت امام هادی علیه السلام رسیدم، هنگامی که اجازه ورود و نشستن دادند و من نشستم، فرمودند: ای ابوهاشم کدامیک از نعمتهایی را که خداوند به تو ارزانی داشته، میخواهی شکرش را به جای آوری؟ که شکر نعمت نعمتت افزون کند.
.
ابوهاشم گوید: من بهت زده شدم و نمیدانستم چه بگویم؟!
💟✨امام علیهالسلام خودشان ادامه دادند: ایمان را روزیِ تو قرار داد، پس تو را بر طاعتش یاری فرمود؛ قناعت را روزیِ تو قرار داد، پس تو را از تشریفات زندگی و زیاده روی مصون داشت.
.
سپس فرمود: ای ابوهاشم به این دلیل از ابتدا این سخنان را گفتم که پنداشتم میخواهی نزد من شکایت کنی که چه کسی با تو چنین کرده (و تو را در مضیقه قرار داده!)؛ من دستور دادم یک صد دینار به تو داده شود، پس آن را بگیر.
اللهم عجل لولیک الفرج
@Yaranmontazer
#شیعه اهل بیت