هدایت شده از *تبلیغات گستر*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#الهی_عظم_بلا ⏱
🔴 از ساعاتی قبل،آتشفشان مکزیک به وضعیت خطرناکی وارد شده است
✅خودتان را برای آینده آماده کنید.
✍ #رهبر_انقلاب : عزیزان من! هرچه میتوانید، خودسازی کنید.
🔺 برای شما خودسازی دینی و معنوی، آسانتر از کسانی است که سنّی از آنها گذشته است.
✔️تا آنجا که میتوانید، از گناه دوری کنید و هرچه میتوانید، به کار خیر، به صدق، به صفا، به معنویت، به محبّت، به خیرخواهی، به کمک، به تعاون در امور خیر، به درس خواندن و به تحقیق و مطالعه، اقبال و توجّه کنید و بپردازید - چه دختران، چه پسران - خودتان را برای آیندهی این کشور بسازید.
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
10.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سید حسن نصرالله: نتانیاهو به هیچ یک از اهداف خود نرسید
🔹دبیرکل حزب الله لبنان: گروههای فلسطینی به ویژه جنبشهای حماس و جهاد اسلامی به توافق رسیدند و به بنیامین نتانیاهو اجازه ندادند به هیچ یک از اهدافش برسد. وحدت گروههای فلسطینی، مانع از دسیسه فتنه انگیزی صهیونیستها شد. گروههای مقاومت در غزه با دقت، درایت، آرامش و تقسیم نقش، این نبرد را مدیریت می کنند و به دشمن اجازه نمیدهند به هیچ یک از اهدافش برسد
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
✍امام علی علیه السلام:
مـــروّت، انسان را از هرگونه پستى باز مىدارد.
📚 ميزان الحكمة: ج۹، ص ۱۱۰
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
هدایت شده از *تبلیغات گستر*
📚 حرکت جهادی فاطمیون افتخاری برای آنها و همهی افغانها است.
🔹 تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «خاتون و قوماندان» | دی ۱۴۰۱
📜 #لوح
تجليل خواهر عمر بن عبدود از جوانمردی مولانا امیرالمومنین علی علیه السلام
مولای رادمردان هنگامی که عمرو بن عبدود را کشت، به لباس های فاخر و تجهیزات جنگی او دست نزد. برخلاف پهلوانان عرب که پس از کشتن حریف، او را لخت و عور می کردند و برخی حتّی از سر عداوت و دنائت، مقتول را مُثله می نمودند، قهرمان با فتوّتِ اسلام، هرگز حریم حریف را نشکست و او را بسیار محترمانه در میدان رها کرد.
عمر بن خطّاب به حضرت علی علیه السلام اعتراض کرد و گفت: چرا لباس هایش را نکندی که زره اش سه هزار می ارزید و مانند آن در میان عرب پیدا نمی شد.
پاسخ داد: شرمم آمد که لختش کنم.
وقتی که خواهر عمرو بن عبدودّ به بالای سر جنازه برادرش رسید و او را با لباس های گران بهایش دید، بی اختیار گفت:
«ما قَتَلَهُ اِلاّ کفْوٌ کریمٌ /
قاتل برادرم همآوردِ بزرگواری بوده است.»
و پرسید که برادرم را چه کسی کشته است؟
پاسخ دادند: علی بن ابی طالب.
خواهر عمرو بن عبدودّ تا نام علی علیه السلام شنید با افتخار گفت:
«قاتله کفْوٌ کریمٌ / قاتل برادرم همآورد بزرگواریست.»
و اضافه کرد: برادرم خود همیشه آرزو می کرد، روزی که بالاخره کشته می شود به دست مرد کریمی کشته شود، و سپس در رثای برادر مقتولش مرثیه ای سرود به این ترتیب:
لو کانَ قاتلُ عَمروٍ غیر قاتِله * لکنتُ اَبکی علیه آخرَ الابدی
لکنَّ قاتلَه مَن لایعابُ به * مَن کانَ یدعی قدیما بیضةَ البلدی
- اگر قاتل برادرم غیر از علی بود، تا ابد برایش می گریستم، ولی قاتل برادرم مردی است که بر او عیبی نیست و کسی است که از قدیم، بزرگ مرد شهر و ماه مکه خوانده شده است.
افزون بر این مرثیه، خواهر عمرو بن عبدودّ مرثیه بلند دیگری نیز دارد که در آن بیش از آن که در مرگ برادرش بنالد، به قاتل برادرش - یعنی حضرت علی علیه السلام - می بالد و فتوّت و جوانمردی مولا علی علیه السلام را می ستاید.
جوانمرد اگر راست خواهی ولیست * کرم، پیشه شاه مردان علیست
📚شیخ مفید، الارشاد 1 / 107 - 109؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه 1 / 20؛ غروی یوسفی، موسوعة التاریخ 2 / 496
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
از غزوه حمراء الأسد چه می دانید ؟
یک روز بعد از بازگشت مسلمانان از «جنگ احد»، رسول خدا صلى الله علیه و آله به همراه تعدادی از شرکت کنندگان در این جنگ، از مدینه به «حَمْراءُ الأسَد» رفتند تا قریش را که تصمیم حمله دوباره به مدینه را گرفته بود متواری کنند.
از میان اصحاب احد تنها آنانی که مجروح شده بودند حق شرکت در این غزوه را داشته اند و افرادی که فرار کرده اند حق شرکت در این غزوه را نداشته اند. قمى روایت کرده که جبرئیل بر پیغمبر (صلی الله علیه و اله ) فرود آمد و گفت: محمّد، خداوند ترا فرمان مى دهد که از پى این قوم بروى و کسى با تو بیرون نمى آید، مگر آنان که زخمى بر تن دارند.
پس حضرت فرمود که منادى مجروحان را براى حرکت فراخواند.
📖تفسیر قمى، ۱/ ۱۲۵؛ بحار الانوار، ۲۰/ ۶۴
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
تربت مقدس حضرت حمزه علیه السلام
●عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (علیه السلام) قَالَ: إِنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) کَانَ سُبْحَتُهَا مِنْ خَیْطِ صُوفٍ مُفَتَّلٍ مَعْقُودٍ عَلَیْهِ عَدَدَ التَّکْبِیرَاتِ وَ کَانَتْ تُدِیرُهَا بِیَدِهَا تُکَبِّرُ وَ تُسَبِّحُ حَتَّی قُتِلَ حَمْزَةُ بْنُ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ (علیه السلام) فَاسْتَعْمَلَتْ تُرْبَتَهُ وَ عَمِلَتِ التَّسَابِیحَ فَاسْتَعْمَلَهَا النَّاسُ فَلَمَّا قُتِلَ الْحُسَیْنُ (علیه السلام) عُدِلَ بِالْأَمْرِ إِلَیْهِ فَاسْتَعْمَلُوا تُرْبَتَهُ لِمَا فِیهِ مِنَ الْفَضْلِ وَ الْمَزِیَّةِ
●امام صادق علیه السلام فرمود: حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، دختر رسول خدا (صلّی الله علیه و آله)، نخ پشمین بافته شده را به تعداد تکبیرات گره زده بود و آن را در دست می گرداند و تکبیر و تسبیح می گفت و آن تسبیحش بود. تا آن که حمزه بن عبدالمطلب (علیه السلام) شهید شد و تربت او را به کار گرفت و از آن تسبیح ساخت و مردم هم آن را به کار گرفتند. امّا وقتی حسین (علیه السلام) شهید شد، امر تسبیح به تربت او برگشت و به خاطر فضیلت و مزیّتی که داشت، تربت او را برای تسبیح به کار گرفتند.
📕مستدرك الوسائل/ج4/ص12
📕بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث/ج98/ص133
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
بز کوهی در جنگ احد
طبری در تفسیر خود می نویسد:
حَدَّثَنَا أَبُو هِشَامٍ الرِّفَاعِيُّ، قَالَ: ثنا أَبُو بَكْرِ بْنُ عَيَّاشٍ، قَالَ: ثنا عَاصِمُ بْنُ كُلَيْبٍ، عَنْ أَبِيهِ، قَالَ:
خَطَبَ عُمَرُ يَوْمَ الْجُمُعَةِ، فَقَرَأَ آلَ عِمْرَانَ، وَكَانَ يُعْجِبُهُ إِذَا خَطَبَ أَنْ يَقْرَأْهَا، فَلَمَّا انْتَهَى إِلَى قَوْلِهِ: {إِنَّ الَّذِينَ تَوَلَّوْا مِنْكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ} [آل عمران: 155]
قَالَ: " لَمَّا كَانَ يَوْمُ أُحُدٍ هَزَمْنَاهُمْ، فَفَرَرْتُ حَتَّى صَعِدْتُ الْجَبَلَ، فَلَقَدْ رَأَيْتُنِي أَنْزُو كَأَنَّنِي أَرْوَى
عمر در روز جمعه هنگام خطبه خواندن، سوره آل عمران را مىخواند تا رسيد به اين آيه: «آنان كه روز برخورد دو لشكر به شما پشت كرده و گريختند» سپس گفت: روز اُحُد پس از آن كه شكست خورديم، من فرار كردم و از كوه بالا مىرفتم به طورى كه احساس كردم كه همانند بز كوهى پرش و خيزش دارم و به شدت تشنه شده بودم
📚الطبري، محمد بن جرير، جامع البيان عن تأويل آي القرآن، جلد 7، صفحه 327،الكتاب: جامع البيان في تأويل القرآن، المؤلف: محمد بن جرير بن يزيد بن كثير بن غالب الآملي، أبو جعفر الطبري (المتوفى: 310 هـجری)،المحقق: أحمد محمد شاكر،الناشر: مؤسسة الرسالة،الطبعة: الأولى، 1420 هـجری - 2000 میلادی.
السيوطي، الحافظ جلال الدين، جامع الاحاديث (الجامع الصغير وزوائده والجامع الكبير)، جلد 14، صفحه 529.
الأندلسی، أبو محمد عبد الحق بن غالب بن عطیة، المحرر الوجیز فی تفسیر الکتاب العزیز، جلد 1، صفحه 529، تحقیق: عبد السلام عبد الشافی محمد، ناشر: دار الکتب العلمیة - لبنان، الطبعة: الاولى، 1413 هـجری - 1993 میلادی)
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
اگر حمزه و جعفر بودند داستان چیز دیگری می شد
◻️ از سدیر صیرفی منقول است که: ما نزد امام باقر علیه السلام بوديم ياد كرديم از آنچه مردم پس از پيغمبرشان رسول اکرم پديد آوردند و تا چه اندازه امیر المومنین را خوار شمردند، يكى از حاضران گفت:
اصلحک الله [خداوند روزگارت را سامان بخشد] ، عزت بنى هاشم كجا رفت؟ كجا بودند آن همه افراد دلاور بنى هاشم؟
🔺امام باقر علیه السلام در پاسخ او فرمودند: در آن روز چه كسى از رادمردان بنی هاشم مانده بود؟
مردان بنى هاشم همانا جعفر بن ابی طالب و حمزة بن عبد المطلب بودند كه در گذشتند، و دو مرد ناتوان و زبون و تازه مسلمان از بنى هاشم مانده بودند كه عباس و عقیل بودند و اين هر دو از طلقاء بودند اما به خدا قسم كه اگر حمزه و جعفر زنده بودند مخالفان به آنچه كه رسيدند نمیرسيدند، و اگر آنان شاهد آن دو ( ابوبکر و عمر ) بودند آن ها را میکشتند.
📚 الکافی - ط الإسلامية - ج8 ص189
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
حمزه محبوب ترین نام ها نزد رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)
شیخ کلینی(رحمه الله) از امام صادق(علیه السلام) نقل کرده است که:
«جاءَ رَجلٌ اِلَی النّبیّ(صلی الله علیه وآله) فقال یا رَسُول الله وُلِدَ لی غلامٌ فماذا اُسَمّیه؟ قال: سَمِّهِ بأحَبِّ الأسماء اِلیّ؛ حَمْزة».
📚الکافي ج۶ ص۱۹
«شخصی محضر رسول خدا(صلی الله علیه وآله) آمد و عرض کرد: ای فرستاده خدا، فرزند ذکوری برایم متولّد شده است، چه نامی بر وی نهم؟
فرمود: او را «حمزه» نام بگذار که محبوب ترین نام ها در نزد من است.»
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer
ابن ابي الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه می نویسد :
بسياري از روايت كنندگان نقل كرده اند كه او ( حضرت علي عليه السلام) پس از ماجراي سقيفه اظهار ناراحتي كرد و حق خود را خواسته و كمك طلبيد و فرياد كشيد؛ زيرا در نزد وي حاضر نشدند و بيعت نكردند. و او در حاليكه رو به سوي قبر رسول خدا كرده بود گفت:
" اي فرزند مادرم، اين قوم، مرا ناتوان يافتند و چيزي نمانده بود كه مرا بكشند" و فرمود: واي جعفر من امروز جعفر ندارم؛
واي حمزه؛ من امروز حمزه ندارم!!!.
روي كثير من المحدثين انه [علی بن ابی طالب ] عقيب يوم السقيفة تالم وتظلم واستنجد واستصرخ حيث ساموه الحضور والبيعة وانه قال وهو يشير الي القبر (يا بن ام إن القوم استضعفوني وكادوا يقتلونني)، وانه قال وا جعفراه ولا جعفر لي اليوم واحمزتاه ولا حمزة لي اليوم.
📖إبن أبي الحديد المدائني المعتزلي، أبو حامد عز الدين بن هبة الله بن محمد بن محمد (متوفاي655 هـ)، شرح نهج البلاغة، ج ج 11، ص 65، تحقيق محمد عبد الكريم النمري، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت / لبنان، الطبعة: الأولي، 1418هـ - 1998م
🌐http://forum.roq.ir
https://eitaa.com/Yaranmontazer