💔💔
‼️پیری
به تازگی کتابِ «پیری» نوشته مهران حاجی محمدیان از سری کتاب های «مردم نگاریِ زندگیِ روزمره» منتشر شده، نویسنده با ۳۰ سالمندِ تهرانی (برخی در خانه سالمندان و برخی بیرون) مصاحبه کرده و پایِ دردِ دلشان نشسته.
بهتر است کسانی که در اطراف خود سالمند دارند این کتاب را بخوانند؛ شاید سختیهای زندگی در کنارِ آنها برایشان سادهتر و قابل تحملتر شود؛ چرا که زاویهء نگاهشان تغییر خواهد کرد.
در این کتاب سرگذشتِ
برخی سالمندان آمده که فرزندان ترکشان کردهاند!
برخی دیگر آواره و کارتن خواب شدهاند!
برخی با پیشنهادِ خودشان به خانه سالمندان رفتهاند تا سربارِ فرزندان نشوند؛ عده ای از آنها گاهی روزها و هفته ها چشم به راهِ بازدید و سرکشیِ فرزندان میمانند یا دوست دارند برایِ برخی مناسبتها آنها را برایِ یک روز هم که شده به خانه شان ببرند تا در کنارِ فرزندان و نوهها جشن بگیرند.
برخی از سالمندان همچنان مجبورند کارگری، دست فروشی یا حتی گدایی کنند .
بسیاریشان چون دچار فراموشی شدهاند یا نمیتوانند درست صحبت کنند، ترجیح میدهند سکوت کنند تا تمسخر نشوند!
شاید اثرگذارترین بخشِ کتاب که حالِ آدم را خراب می کند خاطره مردی است پا به سن گذاشته که برایِ گذرانِ زندگی، مسافرکشی میکند او می گوید:
«من بعضی وقتها در حساب کردن بقیه پولِ مسافرها گیج می شوم. قبلا اینطوری نبودم یک بار مردی که حساب کردنِ بقیه پولش طول کشید، وقتی در را بست گفت: پیرِ خرفت!».
خودم را جای این پیرِمرد میگذارم و میبینم چگونه همین دو واژه، سلول سلولِ روانم را ویران میکند.
در برخورد با افرادِ سالخورده کمی صبر و حوصله به خرج دهیم.
اگر راننده جلویی پیرمرد است و کمی پشتِ چراغ قرمز یا پیجیدن تویِ کوچه معطل میکند، بوقکِشَش نکنیم.
اگرچه مشتری است و هنگامِ خرید برایِ لحظاتی به فکر فرو میرود بیحوصله نشویم.
اگر وسطِ پیادهرو به کندی راه میرود، مدارا کنیم.
اگر آمد رویِ صندلیِ پارک و کنارمان نشست و خواست صحبت کند، در حدِ چند دقیقه وقت بگذاریم و با او همکلام شویم.
بهطورِ کلی خودمان را آماده کنیم برای موجِ پیریِ جمعیت که نیازمندِ آشناییِ بیشتر با خرده فرهنگِ سالمندان است. موجی که دیر یا زود خودمان نیز به آن خواهیم رسید
🇮🇷🌱◀️مستند_و_جدید
👈 بپیوندید @khakrizf
یه جو انصاف
🔷گفت و گوی خواندنی شفقنا با دکتر تیجانی مولف کتاب « آنگاه هدایت شدم!» (کتابی بیشاز ۱۰۰ باز در ایران چاپ و به ۲۶ زبان زنده دنیا ترجمه و باعث شیعه شدن (استبصار) ۳۰ میلیون نفر در آفریقا و
۲ میلیون نفر در ترکیه
و
حتی در یکی از روستاهای اندونزی ۶۰۰ نفر با خواندن این کتاب به مذهب حقه اهل بیت گرویده اند.)
تفکر شیعه تفکری اصیل است/ آیت الله سیستانی تعرض به اهل سنت را تعرض به خود می داند
شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)
دکتر «محمد التیجانی السماوی» مستبصر برجسته تونسی در گفت وگو ی اختصاصی با شفقنا معتقد است که تفکر شیعه تفکری اصیل، ناب و صحیح است که بر عقیده استوار است؛ این تفکر وارد اعماق قلب انسان می شود و از آن خارج نمی گردد برعکس وهابیت که اساس آن را مال تشکیل می دهد. مال فنا می شود اما عقیده فناشدنی نمی شود.
تیجانی یادآور شد: برخی از مسلمانان تاریخ را نمی خوانند و قطعا اگر می خواندند به حقیقت پی می بردند و در آن صورت بود که مسلمانان تحت لوای «لا اله الا الله محمد رسول الله» و اهل بیت علیهم اسلام متحد می شدند.
شفقنا با دکتر تیجانی گفتگویی خواندنی را انجام داده است که در زیر می آید:
شفقنا: مدت هاست که از گرایشتان به تشیع و یا به بیانی دیگر، هدایتتان می گذرد، این مرحله را چگونه توصیف می کنید؟
از استبصار و شیعه شدن من حدود ۵۴ سال می گذرد اما این استبصار بر شخص تیجانی متوقف نشده است بلکه همانند شجره طیبه ای است که با ریشه های ثابت و شاخه های سر به فلک کشیده ثمره داده است و به اذن پروردگار تناول آن فرا می رسد. امروزه هرجا می روم مردمی از شیعه و سنی را می بینم که از کتابم «ثم اهتدیت» (آنگاه هدایت شدم) تمجید می کنند و از تاثیر بالا و میزان مفید بودن آن سخن می گویند.
این کتاب به ۲۶ زبان زنده دنیا ترجمه شده و انقلابی در جهان عربی و اسلامی به راه انداخته است. مثلا در آفریقا بیش از سی میلیون مستبصر و در ترکیه بیش از هشت میلیون علوی در پی این کتاب به شیعه دوازده امامی گرویدند. اخیرا سفری به مالزی و کوالالانپور داشتم و عده زیادی از تایلند به این شهر آمده بودند که به شدت تحت تاثیر این کتاب قرار گرفته بودند حتی یکی از آنها به من گفت که ۶۰۰ نفر در روستای ما پس از خواندن این کتاب شیعه شده اند. به فضل خدا این کتاب به دعوت صادقانه و راستین به اهل بیت علیهم السلام تبدیل شده است.
بنابراین تفکر شیعه تفکری ناب و صحیح است که بر عقیده استوار است. این تفکر به اعماق قلب انسان ورود می کند و از آن خارج نمی گردد برعکس وهابیت که اساس آن را مال تشکیل می دهد.
تیجانی: شما امروزه و پس از وقوع آنچه نام بهار عربی به خود گرفته است، جزو افرادی هستید که سهم بسزایی در نشر فرهنگ اسلام و آموزه های اهل بیت علیهم السلام داشته و دارند؛ در زمینه نشر این آموزه ها بویژه در تونس و مغرب عربی با چه دشواری ها و مشکلاتی روبرو هستید؟
پس از این انقلاب ها با خشن ترین و شدیدترین برخوردها روبرو شدیم؛ چنین تحولاتی باعث شد تا بسیاری از شیعه شدگان دچار واهمه شوند و برخی نیز از بیم جان خود شیعه بودنشان را پنهان کنند و آخرین حد تقیه را درپیش بگیرند زیرا هجمه شدید، تهدید به قتل و تروریسم آشکاری علیه آنها وجود داشت. در زمان زین العابدین بن علی آزاد بودیم آن زمان دولتی سکولار به قدرت رسیده بود که شیعه و سنی برایش اهمیت نداشت و تنها چیزی که مهم بود امنیت و ثبات کشور بود. اما اکنون عده ای حکومت را به دست گرفته اند که ادعا می کنند مسلمانند اما اغلب آنها سلفی و وهابیونی هستند که همه مسلمانان را تکفیر می کنند. حتی پس از قتل شیخ حسن شحاته در مصر در تونس نیز به قتل ما دعوت می کردند و به من خبر رسید که عده ای از آنها قصد کشتن مرا دارند اما خوشبختانه یکی از مستبصران تونس به من خبر داد که با چنین تهدیدی روبرو هستیم و از من خواست تا کشور را در نزدیک ترین زمان ممکن ترک کنم. من نیز بری حفظ جان خود، تونس را به تهران و سپس عراق ترک کردم و در انجا اقامت گزیدم و پس از سقوط جزئی حزب النهضه با احتیاط به تونس رفت و آمد داشتم.
شفقنا: آیا این یعنی اینکه جنبش تشیع در تونس متوقف شده است؟
تیجانی: نه، متوقف نشده است بلکه عکس این موضوع رخ داده است؛ زیرا هرچه ممنوع شود، مطلوب می گردد همین حجم بالای هجمه علیه شیعیان باعث شد تا مردم از یکدیگر بپرسند چرا اوضاع این گونه شده است. مردم غالبا با چنین جریاناتی و چنین ممنوعیت هایی مخالفت می کنند و بسیاری از مردم اشیا را با اضداد آنها درک می کنند به همین دلیل مثلا سوال می کنند که چرا دولت سابق با شیعیان مسامحه می کرد در حالی که امروز محارب شده اند؟ چه چیزی تغییر کرده است؟ بله مردم از یکدیگر پرس و جو می کنند. علاوه بر این کتب شیعیان در تونس ممنوع شده بود و هیچ کس نمی توانست کتابی شیعی را وارد تونس کند.
یه جو انصاف
حتی در نمایشگاه بین المللی تونس هم کتب شیعیان به جز تفسیر المیزان و مفاتیح الجنان ممنوع شد و بعدها مفتایح الجنان نیز ممنوع الورود شد. در مرحله اخیر انقلاب تونس، از آزادی شکل گرفته به هدف نشر کتب شیعه بهره بردیم و برای یکی از مستبصرین کتابخانه ای در تونس راه اندازی کردیم که کتاب های شیعه و دیگر مذاهب را می فروشد.
شیعیان موجود در تونس، شیعه شدگانی همانند من هستند. شهید محمد باقر صدر (رحمه الله علیه) روزی به من توصیه ای کردند و گفتند: « به کیفیت اعتماد کن نه کمیت؛ کمیت مهم نیست بلکه کیفیت مهم است که منظور ایشان نخبگان بود. در واقع من نیز به دانشجویان، اساتید، مهندسان و اندیشمندان اعتماد کردم به همین دلیل تعداد، تعداد بالا نبود. گمان می کنم از سال ۱۹۶۷ تاکنون ۲۰۰۰ نفر در تونس شیعه شدند.
شفقنا: آیا مناسک دینی خود را در تونس به صورت علنی برگزار می کنید یا با محدودیت هایی در این زمینه روبرو هستید؟
تیجانی: در تونس شیعیان مناسک دینی خود را در منازلشان برگزار می کنند؛ ما حسینیه یا مسجد شیعی نداریم زیرا این موضوع در تونس به قطع ممنوع است. چناچه مرکزی شیعی تشکیل شود به شدت با آن به مخالفت برمی خیزند و در پی تخریب آن برمی آیند در این زمینه تجربه هم داریم؛ مثلا در تونس کتابخانه ای وجود دارد که سه بار تخریببش کردند و آتشش زدند. زمانی که در کویت بودم، به من پیشنهاد شد که حسینیه ای در تونس ساخته شود اما من در جواب گفتم:«چه فایده ای دارد وقتی که وهابیت آن را آتش بزند و یا منفجرش کند؟ فی الواقع مناسک شیعیان در منازلشان و در سطح خانوادگی برگزار می شود نه جماعت.
شفقنا: در یک مصاحبه گفته بودید:«تمامی مذاهبی که بر اسلام ناب محمدی عارض شدند، انحرافی هستند… آیا گمان نمی کنید که چنین اظهاراتی به درگیری و تنش مذهبی بینجامد و یا انتقام مذاهب دیگر را در پی داشته باشد؟
تیجانی: هر مقالی را مقامی وهر مقامی را مقالی و یا هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. در هنگام نوشتن کتابهایم، به عقل و متون استناد جستم . اساس بیشتر آنها را عقل تشکیل می دهد. در اسلام ناب محمدی، مذهب وجود ندارد. شرف الدین موسوی در کتابش به نام «مراجعات» گفته است: این مذاهب در سه قرن اولیه کجا بودند؟مسلمانان به آنها تعبد نمی کردند. این مذاهب اصل نبودند بلکه عارضی بودند زیرا اولین و بزرگترین آنها ابوحنیفه است که رسول الله(ص) را نشناخت و با ایشان معاشرت و نشست و برخاست نداشت. این سخن را همواره می گویم و به آن استدلال می جویم. ما اسلام ناب محمدی را جا گذاشتیم و از مذاهبی پیروی کردیم که گمان می کنم سیاسی هستند و از سوی سیاست مدران و یا دولت هایی مانند امویه، عباسیه و عثمانی که برقلمرو اسلامی حکمرانی کردند، ایجاد شدند. مثلا مذهب حنفی را نگاه کنید امروز بزرگترین مذهب در کشورهایی نظیر مصر به شمار می رود. حتی در سریال ها و فیلم ها درباره مذهب ابو حنیفه نعمان و دیدگاهش درباره قراردادها، طلاق و همه چیز می شنوی. این موضوع یادآور این قضیه است که دولت ترکیه عثمانی تنها به این دلیل مذهب حنیفه را مذهب رسمی اعلام کردند که خلافت غیر عرب را مجاز می شمرد. نظر دیگر مذاهب در این خصوص با استناد به سخن رسول الله صورت می گیرد که می فرماید: « خلافت جز در قریش معتبر نیست» اما مذهب ابو حنیفه می گوید: خلافت در غیر اعراب معتبر است». به ابوحنیفه گفتند چه دلیلی برای این سخن داری؟ در پاسخ گفت: «عمر بن خطاب هنگامی که ضربت خورد، گفت که اگر سالم مولای ابوحنیفه زنده بود او را بر شما سرپرست می گرداندم». سالم عربی و قریشی نبود بلکه موالی بود؛ به همین دلیل تمامی ترک ها به مذهب ابوحنیفه گرویدند. مذهب حنفی به تمامی کشورهای مستعمره امپراطوری عثمانی نظیر تونس نیز وارد شد و دولت عثمانی سه چهارم جهان را تصرف کرد بدین ترتیب مذهب حنفی در سراسر جهان گسترش یافت. این مذاهب، سیاسی است و خواسته رسول الله(ص) نیست.
شفقنا: اوضاع کنونی شیعیان را چگونه توصیف می کنید؟
تیجانی: به حول و قوه الهی و با توکل به سخن خداوند متعال که می فرماید، «پس از سختی، آسانی است»، از این بحران خارج می شویم. به خروج از این وضعیت بشارت داده شده یم. آنچه امروزه پیروان اهل بیت علیهم السلام در جهان در معرض آن قرار می گیرد، تجربه ای است برای آنها تا اینکه با حول و قوه الهی، پیروز و قدرتمند از آن خارج شوند. ما امروز با گروهی موسوم به داعشی های تکفیری آزمایش شده ایم که در حقیقت همان وهابیتی است که ابن تیمیه مطرح کرد و امروز همچون سمی در بدن امت اسلامی اثر می کند و به گونه ای شده است که مسلمان گوشت برادرش را می خورد.
یه جو انصاف
«دکتر محمد التیجانی السماوی» اندیشمند مسلمان تونسی و از مشهورترین افرادی است که در دهه های اخیر به مذهب تشیع گرایش پیدا کرده اند. وی متولد ۱۹۴۳م در جنوب تونس است که مدرک دکترای خود را در رشته فلسفه و تاریخ اسلام از دانشگاه سوربون پاریس اخذ کرده است. دکتر تیجانی دارای تالیفات متنعددی است که به پانزده اثر می رسد. مهمترین این آثار کتابی است با نام «ثم اهتدیت»( آنگاه که هدایت شدم) که درباره تشیع نوشته شده است.
در عنفوان زندگی به مکه مکرمه سفر کرد و به عقاید افراطی وهابیت متمایل شد. تمام تلاش خود را در راستای تبلیغ وهابیت به کار گرفت به طوری که در مساجد می گشت و مردم را از توسل به ضریح ائمه و زیارت قبوراولیای الهی برحذر می داشت و تلاش می کرد به مردم چنین بقبولاند که توسل به ائمه و قبور اولیا و اوصیای الهی شرک به خداست. وی سپس برای دومین سفر خود به سرزمین های مقدس و ادای حج عمره و البته تجدید میثاق با وهابیت راهی عربستان شد اما به ناگاه در بین راه مسیر خود را به سمت عراق تغییر داد؛ وی در ابتدا قرار بود از طریق کشتی به بیروت و از آنجا به عربستان برود اما یک استاد عراقی که با وی در کشتی همسفر بود، نظرش برای سفر به عربستان تغییر داد و طولی نکشید که خود را در عراق دید. این فرد تواسته بود مقصددکتر تیجانی و حتی مسیر زندگی اش را تغییر دهد. وقتی که به عراق رسید با بسیاری از علمای این کشور دیدار کرد که نگرش وی را نسبت به وهابیت تغییر دادند و باعث شد تا دیدگاهش درباره وهابیت منفی شود. هنگامی که به کشورش بازگشت برای افکار خود و بازنگری در نگرشش نسبت به اهل بیت علیهم السلام برنامه ریزی و بازنگری کرد که ثمره آن رویگردانی از وهابیت و گرایش به مدذهب تشیع بود.
برچسب ها؛
آیت الله سیستانی
تفکر شیعه
تیجانی سماوی
یه جو انصاف
حملات شنیعی علیه شیعیان در نتیجه مخالفت وهابی ها با تعددگرایی و افکار دیگران وجود دارد. برای مثال به یک موضوع در این زمینه اشاره می کنم. روزی فردی در تونس به من گفت: «کشوری وجود ندارد که شیعه داشته باشد اما دچار تنش نشده باشد» من در جوابش گفتم:«دروغ نگو، در لیبی شیعه و سنی هیچ کدام وجود ندارد تنها قبایل و عشایری در این کشور هستند که با یکدیگر می جنگند. و یا اینکه در تونس از سال ۱۹۶۷ تاکنون شیعه وجود دارد آیا دیده ای که در این کشور یک شیعی دست به سلاح ببرد و تهدید تروریستی باشد؟ چنین چیزی وجود ندارد. ما هرگز انفجار و یا حمله انتحاری را از یک شیعی نشنیده ایم. انتحاری ها همه از عربستان، خلیج فارس و چچن هستند.؛ مردمی که به جنبش وهابیت ایمان دارندو معتقدند که کشتن بی گناهان آنها را وارد بهشت می کند در حالی که عمدا ریاکاری می کنند و حقایق را تحریف می کنند. مثال دیگر در خصوص تحریک علیه شیعیان، یوسف قرضاوی است؛ وهابی ها او را به تونس آوردند تا به بهانه واهی اینکه بشار اسد به کمک ایران و حزب الله مردم را می کشد، تکفیری ها را برای کشتن بی گناهان بسیج کند. وی در مساجد تونس می گشت و به بهانه های واهی جوانان را فریب می داد و آنها را نسبت به جهاد ترغیب می کرد و بدبختانه جوانانی نیز بودند که فریب سخنانش را می خوردند.
شفقنا: در سفرتان به لبنان، اوضاع شیعیان را در این کشور چگونه ارزیابی کردید؟
تیجانی: شیعیان لبنان باید سپاسگزار پروردگار خود باشند؛ سال ۱۹۶۴ که به لبنان آمدم، شیعیان هیچ تاثیر و نفوذی در لبنان نداشتند اما اکنون صاحب نفوذ و صاحب طرح شده اند. وضعیت شیعه لبنان در آن زمان با وضعیت شیعه اکنون در لبنان تفاوت زیادی دارد و چنین وضعیتی به برکت روحانیون و رهبرانی است که خواندند و درک کردند و در راه خداوند متعال عمل کردند.
شفقنا: نقش مراجع دینی را چگونه می بینید؟
مراجع دینی در حقیقت سوپاپ اطمینان شیعه هستند؛ مثلا در عراق به همراه چهار نفر از علمای تونس به دیدار حضرت آیت الله العظمی سیستانی رفتم. روبروی ایشان نشستم و به ایشان گفتم: به خاطر فتوایی که صادر کردید از شما تشکر می کنم و اگر آن فتوا نبود، دریایی از خون در عراق جاری می گشت و هنگامی که فتوا دادم اهل سنت برادران ما هستند، ایشان گفتند نگو برادران ما…من می دانستم ایشان چه می گفتند و منظورشان چه بود اما می خواستم علمایی که آنجا بودند خودشان بشنوند به همین دلیل دوباره به ایشان گفتم چه فرمودید؟ که در پاسخ گفتند: اهل سنت خود ما هستند. در مقابل آنها افزود: «هرکس به یک سنی اهانت کند، مثل این است که به خود من اهانت کرده است». در همین حین رو به سوی آنها کردم و گفتم: «شنیدید سید چه گفتند؟». من برای شما نقل نمی کنم شما مستقیما از ایشان شنیدید تا به تونس بازگردید و تبلیغاتی را که علیه ایشان می شود را تکذیب کنید.
شفقنا: طرح دکتر تیجانی چیست؟ آیا طرح خاصی دارید؟
تیجانی: طرح من، دعوت به اسلام مسالمت آمیزی است که به تسامح و گفتگو و دوری از خشونت و درگیری بین مسلمانان دعوت می کند و این دعوت با قدرت و جنگ نیست بلکه با گفتگو، استقبال از یکدیگر و عقل است.
شفقنا: دوست دارید حامل چه پیامی از طریق شفقنا باشید؟
تیجانی: پیام من خطاب به افراط گرایان در جهان اسلام است اینکه تروریسم را رها کنند. دعوت به جنگ را رها کنند زیرا اسلام نیامد تا مردم را به کشتن یکدیگر امر کند بلکه نسبت به قتل متجاوزگران یعنی دفاع از خود دستور داده است. رسول اکرم(ص) هرگز حمله نکردند تمام جنگ های ایشان دفاع از نفس بود همچنانکه خداوند می فرماید: بجنگید با کسانی که به جنگ شما می آیند».
فیلیپین و اندونزی را در نظر بگیرید؛ آنها با شمشیر فتح نشدند بلکه با دعوت صادقانه و راستین فتح شدند. بدین معنا که مردم باید درک کنند که دعوت و تبلیغ به دین اسلام باید با منطقه سلیم و با بهترین وسیله و با پذیرض طرف مقابل صورت گیرد چرا که همه برادرند. قرآن نیز می فرماید: ای مردم شما را از زن و مرد آفریدیم و ملت ها و قبایلی قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید که گرامی ترین شما در نزد خداوند، باتقواترین شماست». شناخت یکدیگر مستلزم دیدار و گفتگو است. چرا اروپایی ها تجمعی متشکل از بیست کشور را تاسیس کردند در حالی که هر کشور دیدگاه مختلف و خاص خود را دارد اما ما عقیده و امت واحدی داریم و با یکدیگر اختلاف نظر هم داریم و متاسفانه هیچ چیزی نه یک طرح فرهنگی و نه سرمایه گذاری و نه هیچ طرح اجتماعی ما را با هم جمع نمی کند. به همین دلیل می گویم: اگر عرب تاریخ را بخواند قطعا حقیقت را درک خواهند کرد و قطعا مسلمانان تحت لوای «لا اله الا الله محمد رسول الله» و مودت اهل بیت علیهم السلام متحد می شوند.
سرگذشت دکتر تیجانی سماوی
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
👆ثواب صدقه ای که دست به دست میشود
همه دست ها بهرهمند میشوند
بدون اینکه
از ثواب صدقه دهنده اول کاسته شود.
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسلام دینِ خشونته!!!
عربا هم نژاد پرستن!!!
با ما ایرانیا هم دشمنن!!!
دشمن با روزها #کارِ_رسانه_ای و #عملیات_روانی سعی کرد این حرفا رو بهمون تلقین کنه، اما هرسال اربعین میاد و همه مکر و حیله دشمن رو میشوره میبره...
حتما ببینید و برای مخاطباتون بفرستید🌹
✍️ #مجید_سرگزی
🇮🇷تحلیل سیاسی 🌹
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 وَلَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْا فِي الْأَرْضِ وَلَٰكِنْ يُنَزِّلُ بِقَدَرٍ مَا يَشَاءُ ۚ إِنَّهُ بِعِبَادِهِ خَبِيرٌ بَصِيرٌ ﴿۲۷﴾
🔸 و اگر خدا روزی بندگان را وسیع و فراوان کند در روی زمین ظلم و طغیان بسیار کنند لیکن به اندازهای که بخواهد (و صلاح داند) نازل میگرداند، که خدا به احوال بندگانش آگاه و بیناست.
💭 سوره: شوری
🆔@Ghararghurani🕊🤍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 مــــاجرای عالم وهـــــــــابی
و
دکتر تیجـــــــانی
📚 معرفی اجمالی دکتر تیجانی نویسنده
و
عالم بزرگ شیعه شده و نویسنده کتاب پرچاپ «آنگاه هدایت شدم!»
👈داستان مفصل مردی که به یار شیعه اش گفت:
«اگر می دانستم شیعــــه هـــستی با شما حــــــرف نمیزدم !!!؟»
یکی از پرچاپ ترین کتاب های ایران و ترجمه شده به ۲۶ زبان زنده دنیا و زندگی نامه یکی از علمای بزرگ سنی اهل تونس و اخذ دکترا از دانشگاه سوربن پاریس و تعصب فراوان در مذهب وهابیت تا حدی که وقتی بار اول استاد منعم شیعی را در کشتی ملاقات میکند پس از یک ساعت گفت و گو وقتی میفهمد آن استاد شیعه است خیلی رک و پوست کنده به وی میگوید:
«اگر می دانستم شیعــــــــه هـــــــستی با شما حـــــــــرف نمیزدم !!!!؟»
اما استاد منعم وی را به عراق دعوت میکند، و با بزرگان عراق مثل آیت الله خویی و محمد باقر صدر ملاقات میکند و وقتی به زیارت عتبات می رود (با نظر تردید👌) و سرانجام پس از ماهها مطالعه کتبی که مرحوم صدر برایش فرستاده بود ماجرای شیعه شدنش را در این کتاب به رشته تحریر درآورد که تفصیل آن در این کتاب (آنگاه هدایت شدم) آمده است.
🔻این کتاب باعثشیعه شدن
۳۰ میلیون نفر در آفریقا
۸ میلیون نفر در ترکیه
و
دهها میلیون نفر در سراسر عالم گردید،
حتی گفته میشود
در یکی از روستاهای اندونزی ۶۰۰ نفر با خواندن این کتاب شیعه شده اند👌
در کلیپ بالا همین دکتر تیجانی کتابش را به یک عالم وهابی میدهد
اما او آن را مطالعه نمیکند😳
و
وقتی علتش را جویا میشود آن عالم وهابی ببین 👆چی میگه....❓❓❓😁
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یه جو انـصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
🟨 زُوّار یا زَوّار؟
اولی جمع
و
دومی مفرد است👌
زُوّار (با ضمهٔ حرف زاء و تشدید حرف واو) واژهای عربی و جمع کلمهٔ زائر و به معنای زیارت کنندگان است.
زَوّار (با فتحهٔ حرف زاء و تشدید حرف واو) واژهای عربی و مفرد است و معمولاً معنای کثرت و مبالغه را میرساند و به معنای کسی است که بسیار زیارت میکند و فراوان به زیارت میرود.
بنابراین:
✅ امسال نیز فرزندم با شماری از زُوّار (زیارت کنندگان) امام حسین -علیه السلام- به کربلا رفت. (درست)
✅ استاد ما هر ماه به زیارت امام رضا -علیه السلام- میرود و واقعاً از مصادیق بارز زَوّار (بسیار زیارت کنندهٔ) حضرت شمرده میشود. (درست)
🍎 نکته
به دو کلمهٔ زُوّار و زَوّار که در حروف، مانند هم نوشته (نگاشته) میشوند، کلمات همنوشت یا همنگاشت یا همنویس میگویند.
#زُوّار
#زَوّار
#کلمات_همنوشت
#کلمات_همنگاشت
#کلمات_همنویس
@noshamim🌹
🔷زائران اربعین از آفتاب گلایه نکنند
🔰 امام صادق علیهالسلام فرمودند:
زائرِ حسین علیهالسلام وقتى به قصد زیارت از خانهاش خارج میشود، سایهاش بر چیزى نمیافتد، مگر اینکه آن چیز برایش دعا میکند و هنگامى که آفتاب بر او بتابد، گناهانش را از بین میبرد، همانطور که آتش هیزم را از بین میبرد
🛑امام صادق علیهالسلام:أنَّ زَائِرَهُ لَیَخْرُجُ مِنْ رَحْلِهِ فَمَا یَقَعُ فَیْئُهُ عَلَى شَیْءٍ إِلَّا دَعَا لَهُ، فَإِذَا وَقَعَتِ الشَّمْسُ عَلَیْهِ، أَکَلَتْ ذُنُوبَهُ کَمَا تَأْکُلُ النَّارُ الْحَطَب. وَ مَا تُبْقِی الشَّمْسُ عَلَیْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ شَیْئاً، فَیَنْصَرِفُ وَ مَا عَلَیْهِ ذَنْب.
📚 منبع
کامل الزیارات، ص۲۷۹
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
🟨 چگونه
جذاب
بنویسیم
و
جذاب
سخن بگوییم؟
افزون بر جذاب بودن معانی و محتوای نوشته و سخن، الفاظ و صورت آن نیز باید جذاب باشد.
از راههای جذاب کردن الفاظ و صورت نوشته و سخن این است:
✅ از کلماتی استفاده کنیم که با یکدیگر «هموزن» و «همآهنگ» باشند.
مثال:
لایق تو کسی نیست
جز آنکه:
تو را «انتخاب» کند؛
نه
آنکه «امتحان» کند!
تو را نگاه کند؛
نه
آنکه ببیند! . . .
تو را بسازد؛
نه
آنکه بسوزاند!
تو را «بیاراید»؛
نه
آنکه «بیازارد»!
تو را «بخنداند»؛
نه
آنکه «برنجاند»!
تو را دوست بدارد
و بدارد و بدارد!
مثال
با اقتباس از: 👇
@sokhan_iw
#نویسندگی_جذاب
#سخنرانی_جذاب
#کلمات_هموزن
#کلمات_همآهنگ
@noshamim🌹
❌⚠️ بـــــــاگ های اربعیــــــن (آسیب شناسی)
👈برای همه مسافران اربعین بفرستید
❌⚠️پیادهرویِ اربعین، برای خیلی از پیاده روندگان، طول و عرضش میلیونها کیلومتر است
ولی
عمقش چند سانتی متر‼️بیشتر نیست و باید برای عمق آن کوشید👌
❌⚠️ مثلا : خیلیا
هها کیلومتر پیاده روی میرن
اما حاضر نیستند چندصد متر😳
محل سکونت شان، با ماشین به اقوام شان سر بزنند‼️
درحالی که پیشوایانِ دینی میگن:
سر سنه، صل رحمک
عنی :یکسال پیاده روی کن و صله رحم بجا بیاور👌
❌⚠️میلیون ها خرج می کنند تا به کربلا برن
اما
۲ هزار تومان برای یک تماس تلفنی برای خدا حافطی کربلا و یا اعیاد مختلف دریغ میکنن‼️
❌ دهها کیلومتر پیاده میرن
و پای شان آبله میزنه
اما وقتی که عالم
و
یا فرزند پیغمبر وارد می شود ؛بعضی از آنها، حاضر نیستند بلند شوند و احترام کنند؛ درحالی که پیشوایانِ دینی فرمودند :کسی که جلو پای سادات بلند نشود ؛ به درد بی درمان گرفتار....‼️
❌⚠️دهها کیلومتر پیاده می روند و ده قدم برای نماز جماعتِ مسجدِ محله نمی روند؛ در حالی ک؛
پیامبر حتی نابینا را از حضور در مسجد معاف نکرد👌
و....
البته یادآوری این نکات، به معنای کوچک شمردنِ اهمیت و پاداش " پیادهروی برای زیارتِ سیدالشهدا نیست
هدف👇
آسیب شناسی پیادهروی اربعین" است.
فراموش نکنیم شیطان - این فریبکار با چند ده هزار سال تجربه و دوست (=دشمن) قدیمی ِ ما - هم در کنار ماست تا پاداش ما را، پودر کند.
چگونه؟
با بیان سختی ها (گرماو...) برای دیگران
و
دچارِ عُجب شدن ما (= خودشیفتگی به خاطر انجام عبادات).
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یه جو انصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
❌⚠️ بـــــــاگ های اربعیــــــن (آسیب شناسی)
👈برای همه مسافران اربعین بفرستید
❌⚠️پیادهرویِ اربعین، برای خیلی از پیاده روندگان، طول و عرضش میلیونها کیلومتر است
ولی
عمقش چند سانتی متر‼️بیشتر نیست و باید برای عمق آن کوشید👌
❌⚠️ مثلا : خیلیا
هها کیلومتر پیاده روی میرن
اما حاضر نیستند چندصد متر😳
محل سکونت شان، با ماشین به اقوام شان سر بزنند‼️
درحالی که پیشوایانِ دینی میگن:
سر سنه، صل رحمک
عنی :یکسال پیاده روی کن و صله رحم بجا بیاور👌
❌⚠️میلیون ها خرج می کنند تا به کربلا برن
اما
۲ هزار تومان برای یک تماس تلفنی برای خدا حافطی کربلا و یا اعیاد مختلف دریغ میکنن‼️
❌ دهها کیلومتر پیاده میرن
و پای شان آبله میزنه
اما وقتی که عالم
و
یا فرزند پیغمبر وارد می شود ؛بعضی از آنها، حاضر نیستند بلند شوند و احترام کنند؛ درحالی که پیشوایانِ دینی فرمودند :کسی که جلو پای سادات بلند نشود ؛ به درد بی درمان گرفتار....‼️
❌⚠️دهها کیلومتر پیاده می روند و ده قدم برای نماز جماعتِ مسجدِ محله نمی روند؛ در حالی ک؛
پیامبر حتی نابینا را از حضور در مسجد معاف نکرد👌
و....
البته یادآوری این نکات، به معنای کوچک شمردنِ اهمیت و پاداش " پیادهروی برای زیارتِ سیدالشهدا نیست
هدف👇
آسیب شناسی پیادهروی اربعین" است.
فراموش نکنیم شیطان - این فریبکار با چند ده هزار سال تجربه و دوست (=دشمن) قدیمی ِ ما - هم در کنار ماست تا پاداش ما را، پودر کند.
چگونه؟
با بیان سختی ها (گرماو...) برای دیگران
و
دچارِ عُجب شدن ما (= خودشیفتگی به خاطر انجام عبادات).
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یه جو انصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
یک داستان شاید بی نظیر از یک آخوند واقعی👍
❤️❤️آخوند یعنی؛
حجت الاسلام حسینعلی راشد👌
🔺زمان پهلوی میخواستند در منطقه بهارستان تهران، اطراف ساختمان مجلس شوراى ملّى را بسازند و بايد ۳۵ خانه خراب میشد، به اطلاع صاحبان خانهها رساندند كه خانه شما را مترى فلان مقدار میخریم. هر كس اعتراض دارد، بنويسد تا رسيدگى شود.
چون قیمت پیشنهادی خوب بود، هيچكس بهجز مرحوم آیت الله حسینعلی_راشد اعتراض نكرد. اين جريان خيلى بر مسؤولين گران آمد و گفتند: فقط یک آخوند، اعتراض كرده. بعد مرحوم راشد را دعوت به صحبت كردند و آماده شدند تا به بهانه این اعتراض او را تحقیرش نمايند...
🔸نزد ایشان آمدند، بعد از سلام و احوالپرسى پرسيدند اعتراض شما چيست؟
گفت: حقيقتش اين است اين خانه را من سالها قبل و به قيمت خيلى كم خریدهام و در اين مدت زمان طولانى مخروبه شده و به نظر من قيمتى كه شما پيشنهاد کردهاید، زياد است! من راضى نيستم از بیتالمال مردم قيمت بيشترى براى خانهام بگيرم!...
🔸بهت و تعجّب همه را فراگرفت و يكى از اعضاى كميسيون كه از اقلیتهای دينى بود، از جا برخاست و مرحوم راشد را بوسيد و گفت: اگر اسلام اين است، من آمادهام براى مسلمان شدن...
#کتاب #جرعهای از دریا
حضرت آیت الله شبیری زنجانی
✅ نکته:
مرحوم راشد فرزند روحانی وارسته مرحوم آخوند ملاعباس تربتی است ک کتاب سازنده و اثرگذار 《فضیلت های فراموش شده》 با حکایات و قصه های شبیه افسانه در وصف نادره دوران (مرحوم ملا عباس تربیت) نگاشته شده و تسط انتشارات روزنامه اطلاعات چاپ و به بازار فرهنگ کشور عرضه شده است.
نقل است از علامه محمد تقی جعفری پرسیدند:
کتاب 《فضیلت های فراموش شده 》را خوانده اید❓❓❓
فرمودند: بلی ۲ بار خواندم و لذت بردم👌
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
📚کتابی از آیت الله سید موسی شبیری زنجانی با عنوان؛
« جـــــــــ💧ـــــــــرعه ای از دریـــــــــا »
ناشر: موسسه کتابشناسی شیعه
تعداد صفحات: 2400
زبان: فارسی
قطع کتاب: وزیری
موضوع: نظام رفتاری، احکام و اصول فقه اسلام
🔻توضیحات:
جرعه ای از دریا نویسنده: سید موسی شبیری زنجانی
شامل مجموعه مقالاتی از آیت الله سیدموسی شبیری زنجانی در معرفی آثار معروف علمای شیعه و نقد و بررسی برخی از این آثار و شرح احوال و کرامات معنوی برخی از این علما است. «جرعه ای از دریا» در سه فصل تدوین شده است؛ در فصل اول چهارده اثر فارسی از آیت الله شبیری زنجانی که شامل مقالات، مصاحبه ها و تعلقات وی بر برخی از کتاب های مشهور شیعه است. فصل دوم حاوی هشت اثر عربی از نویسنده است که عمدتاً تعلیقات وی بر کتاب های دیگران به ویژه یادداشت ها و نظرها بر بعضی از کتب رجال و تراجم به شکل امروزی است. در فصل پایانی تحت عنوان طریقیات، مجموعه ای از حکایات و مطالب ارزشمندی که از شرح احوال علمای مشهور شیعه از ایشان نقل شده است، گردآوری شده که شامل سیره اخلاقی، علمی و معنوی علمای معروف شیعه معاصر و قدیمی است.
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
یه جو انصاف
📚شرح بیشتر از اثر ۴ جلدی حضرت آیت الله سید موسی شبیری زنجانی با عنوان
« جـــــــــ💧ـــــــــرعه ای از دریـــــــــا»
اثر حاضر، تلاشی است بهمنظور معرفی همهجانبه و دقیق عالمان و مؤلفان شیعه و آثار مکتوب آنان و نیز تبیین صحیح و عالمانه پیشینه علمی و فرهنگی تشیع و ترویج فرهنگ ناب آن.
مطالب کتاب در سه فصل (آثار فارسی، عربی و طریقیات) تنظیمشده است: فصل اول، چهارده اثر فارسی از معظم له شامل مقالات، مصاحبات و تعلیقات ایشان است. چینش مقالات و مصاحبات، به ترتیب تاریخ تألیف و نشر است که نخستین آن، یعنی «مؤلف تبصرة العوام» حدود ۵۰ سال پیش، به سال 1338منتشرشده است.
فصل دوم، شامل هشت اثر عربی است که بیشتر آن، تعلیقات معظم له بر کتب دیگران است. ایشان معمولاً به هنگام مطالعه کتابها، هر نظر و ملاحظهای داشته باشند، آن را در حاشیه صفحات یادداشت و کتابها را تصحیح میکنند، بدون اینکه هدف اصلی و غرض اولی تعلیقهنویسی باشد. مؤسسه یادداشتهای ایشان بر برخی کتب تراجم و رجال را به شکل کنونی تنظیم و در این جلد، درج کرده است[۳]. «المنهج الصحیح في تحقیق الکافی» و «الحاشیة علی رسالة عدیمة النظیر في أحوال أبی بصیر»، ازجمله این آثار میباشند.
فصل پایانی کتاب (طریقیات)، مجموعه حکایت و مطالب ارزشمندی است که ایشان در بیان راه یا در جلسات انس بیان فرموده است. ایشان در ایام سلامت، مسیر منزل تا حرم مطهر و بالعکس را پیاده میپیمود و در طول مسیر، طلاب و فضلا از ایشان، سؤالاتی میپرسیدند و ایشان نیز به آنها، پاسخ میدادند. آنچه در این فصل گردآمده، بخشی از این مطالب است که با دقت زیاد، از نوار پیاده و کوشش شده است گویش ایشان در بیان مطالب، حفظ شود. توضیحات کافی در خصوص چگونگی فصل سوم، در آغاز آن آمده است.
گفتنی است که شش مقاله فصل اول و بیشتر فصل دوم و تمام فصل سوم، برای نخستین بار در این کتاب، منتشرشده و نشانی آنچه قبلاً منتشرشده که احیاناً با تجدیدنظر و تکمیل، در این اثر مجال نشر یافته، در پاورقی نخستین صفحه هر مقاله، یاده شده است.
📚برشی از کتاب
آیت الله شبیری زنجانی در مطلبی، داستانی از میرزای شیرازی را چنین نقل میکند:
میرزا میخواسته نامهای به ناصرالدین شاه بنویسد. آقا سیّد عبدالمجید متن نامه را تهیه میکند تا میرزا امضا کند. وقتی میرزا نامه را مطالعه میکند، تأمل میکند. دوباره مطالعه و تأمل میکند و خلاصه طول میکشد. آقا عبدالمجید از میرزا میپرسد که اگر به نظر مبارک جایی از نامه ایراد دارد، یک نامه دیگر بنویسم. تأمل آقا از چه جهت است؟ میرزا میفرماید: شما در اینجا راجع به ناصرالدین شاه نوشتهاید: «من شما را دعا میکنم» و من الآن میخواهم ببینم که ایشان را دعا میکنم؟ آیا دعا کردهام؟ آیا این حرف درستی است و شرعاً میتوان نوشت؟ یک قدری که میگذرد، میرزا میفرماید: عیب ندارد، بنویسید: چون ناصرالدین شاه در یک جریانی یکوقت، خدمتی به شیعه کرد و من دعایش کردم، پس نوشتن این جمله عیبی ندارد..
💰قیمت دوره ۴ جلدی ۲۵۰ هزار تومان
⚡️طالبین جهت تهیه کتاب به شماره تماس زیر پیام بگذارند؛
09112489273
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجاب در کتب آسمانی غیر قرآنی
و
دیدگاه یکی از اروپایی ها👆
نتیجه تحقیقات ۶ ماهه یکی از غیرمسلمانان در کتب مسیحیت
و
نتیجه جالبی که وی بدان دست یافته است.
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
بررسی علل رأی اعتماد به کابینه رئیسجمهور - دکتر متولیان .mp3
9.3M
سلام علیکم
فایل صوتی مربوط به آقای دکتر متولیان (از دوستان) هست که بنظر مطالب با ارزشیرو مطرح میکند.
📷 فـــــــرهنگ نــــــــشــــر غذای مفیـــــــد، سالـــم و سازگار با مـــــــعــــده
👆برای ترویج غذای ساده سالم و مناسب حال معده
در همه فصول
خصوصاً فصل گرما
این پست را بازنشر دهید.👇
پذیرایی متفاوت یک موکب ایرانی در شهر مقدس سامرا از زائران اربعین
🔹با توجه به گرمای هوا و حضور خیل زائران به شهر مقدس سامرا، موکب امامزادگان قم در وعده ظهر اقدام به توزیع 8 هزار پرس غذای سنتی ایرانی آب دوغ خیار نموده است.
🔹موکب امامزادگان استان قم یکی از بزرگترین مواکب ایرانی است که از 5 صفر الی 25 صفر پذیرایی زائرین اربعین حسینی می باشد.
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
🔷آل هاشم آخوند واقعی.....👌
ثمرهی زیستِ واقعی روحانیت با مردم
رکوردی که آیتالله آلهاشم در انتخابات نصیب خود کرد جای تأمل دارد، در یک استان طوری کار کرده که ملت به روحانیت ارادت ویژه پیدا کردهاند. این ثمرهی زیستِ واقعی با مردم است
سن و سالی نداشتم که وارد ارتش شدم، آقا سید برای هم سن و سالهای من وقت زیادی صرف میکرد، مبارک مردم تبریز
و سلام علیه یوم ولد
و
یوم یموت
و
یوم یبعث حیا🙏
🔻پ ن:
توجه کنید این پست در زمان حیات آن شهید سعید تنظیم گردیده است.
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🔷 کانال «یــــــه جــو انــــــصاف»
به جمع ما بپیوندید👇
@Yejoensaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ پیشبینی عجیب شهید اندرزگو
▫️یک ذغال سرخ برداشت و روی دست گرفت، گفت: «حفظ دین برای مردم در #آخر_الزمان، مثل تحملکردن آتش این ذغال میماند!»
گفتم: آقا! دستت نمیسوزد؟!
گفت: بدن ما به آتش جهنم هم نمیسوزد!
بعد، گفت:
دو سال اول #انقلاب، همۀ ملت ایران مورد #امتحان خدا قرار میگیرند و بعد از دو سال...
آنموقع، من نیستم؛ آن موقع، کس دیگری است میآید #رئیس_جمهور میشود نامش #سید_علی است! از آن روز منتظر... باشید و بعد از چند سال...! (عکس و فیلم را ببینید!)
📄 متن خاطرۀ همسر شهید را اینجا بخوانید
🎥 فیلم کاملتر مصاحبه را اینجا ببینید
#مبشرات
#سلوک_انقلابی
🗓 دوم شهریور ۱۳۵۷؛ شهادت مجاهد انقلابی #سیدعلی_اندرزگو
👈 سفیر باشید حتی بدون ذکر منبع!
┄┅•┄══ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ سفیــــر۴۲:
https://eitaa.com/joinchat/2544959550Cb00c549ac8