سرکوب دختران نوجوان در ناآگاهی
گروه شمیم حضرت ولی عصر(عج) به طور خاص در شهر اصفهان تشکیل شده و نیروهایی از استانهای دیگر نیز جذب کرده است. این گروه از سال ۸۸ کار خودش را آغاز کرده و تاکنون در مناطق مختلفی فعالیت داشته است اما به طور خاص از سال ۹۷ با طرح شمیم باران در کهگیلویه و بویراحمد روی دختران کار کرده است. در مصاحبه کوتاهی با مائده سادات حسینی، دانشجوی کارشناسی روانشناسی از دانشگاه قرآن و عترت و مسئول واحد خواهران گروه جهادی شمیم حضرت ولی عصر(عج) درباره مشکلات زنان در مناطق کمتر برخوردار صحبت کردهایم. حسینی در این گفتگو از آسیبهای اجتماعی دختران و نقش عوامل مختلف از جمله خانواده در آنها میگوید:
- در مناطق کمتر برخوردار چه مسائلی در خصوص زنان و دختران وجود دارد؟
ما در مناطق کمتر برخوردار با آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم که در کلانشهرها نیز وجود دارد اما آن چیزی که این مسائل را در این مناطق مهم جلوه میدهد نسبت میزان آسیب به جمعیت و مساحت منطقه و تمرکز بر سنین خاص است.
برخی از این آسیبها را اگر بخواهیم نام ببریم شامل پرخاشگری، خودکشی، افسردگی، عصبانیت، طلاق، طلاق عاطفی -به جهت فرهنگی که وجود دارد طلاق کمتر رایج است و طلاق عاطفی بیشتر دیده میشود-، خشونت، ترک تحصیل، روابط نامشروع دختر و پسر و... میشود.
در خصوص این آسیبها در حق قشر دختران و زنان بیشتر از سایرین جفا میشود؛ چرا که برخی نگاههای سنتی همچنان وجود دارد و بسترها برای شکوفایی و بروز استعداد آنها فراهم نیست.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
۱۸ اسفند ۱۴۰۱
سرکوب دختران مناطق کمبرخوردار در نااگاهی.pdf
496.4K
سرکوب دختران نوجوان در ناآگاهی
مصاحبه با مائده سادات حسینی
دانشجوی کارشناسی روانشناسی از دانشگاه قرآن و عترت
و مسئول واحد خواهران گروه جهادی شمیم
@Zananeiran1
۱۸ اسفند ۱۴۰۱
خود شی انگاری زنان، حاصل نگاه غربی به زن
در میانه جنگ شناختی نظام سلطه علیه ملت ایران شاید بتوان گفت با بزرگترین پروژه اسلامهراسی قرن مواجه هستیم.
یکی از محوریترین ابعاد این پروژه، بازسازی الگوی استعماری مواجهه با زن مسلمان است. ریشه تلاش کشورهای غربی برای ترویج الگوی غربی زن در جوامع اسلامی را باید در استعمار جستجو کرد؛ پروژهای که با استفاده از کلانروایت آزادی، تحقیر فرهنگ اسلامی و برتر جلوه دادن الگوی غربی را در دستور کار قرار میدهد.
در حالی که در این پروژه تلاش میشود آسیبهای احتمالی این الگو از دیدها مخفی بماند، نیاز است جامعه ایرانی با رویکرد آسیبشناسانه بر اساس بررسی تجربه زیسته زنان در غرب رویکردی مبتنی بر مسئولیت اجتماعی در قبال نسل حاضر و نسلهای آینده این سرزمین در پیش گیرد.به گفته دکتر بانی تریمور استاد تاریخ دانشگاه هاوایی با نگاهی تاریخی به انقلاب جنسی و فمینیسم در آمریکا فرایند مدیریت جنبش زنان در غرب به تولید «یک برند به طرز خطرناکی شهوانی از توانمندسازی زنان» و «جنسیسازی زنانگی» انجامیده است. به عقیده کارشناسان تفوق رویکرد شهوانی به آزادی زنان به علت همبستگی و کارآیی آن با نظام سرمایهداری است.بر اساس آثار علمی متعدد طی یک فرایند سه مرحلهای، زمانی که دختران یاد میگیرند که ظاهر و رفتار جنسیسازیشده نه تنها مورد تأیید یا پذیرش جامعه و افراد مهم در زندگی آنان است..........
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
۲۷ اسفند ۱۴۰۱
نگاه غربی به زن.pdf
1.34M
خود شی انگاری زنان، حاصل نگاه غربی به زن
حکیمه سقای بیریا، دکتری مطالعات امریکای شمالی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
@Zananeiran1
۲۷ اسفند ۱۴۰۱
آیا صدای ایران در دنیا شنیده میشود؟
انقلاب اسلامی ایران با نگاه به مبانی دینی اصیل حرف نویی در مسأله زن به میان آورده که موجب تحول عظیمی در شخصیت و مسیر زنان این سرزمین شده است. این ایده جدید در جهان شرق و غرب امروز که به اسم حمایت از حقوق زنان بر علیه آنان عمل میکنند قطعاً خریدار زیادی خواهد داشت؛ به شرط آن که به درستی چه به صورت زبانی و چه به صورت عملی به نمایش گذاشته شود. با این نگاه باید بررسی نمود که جمهوری اسلامی به عنوان نماینده این گفتمان جدید چقدر توانسته است از ساختارهای بینالمللی و حضور زنان در آنها بهره ببرد تا این گفتمان را به دنیا معرفی نماید.به عنوان نمونهای کارآمد از مشارکت زنان در عرصه بینالملل و اثرگذاری در فضای گفتمانی مسأله زن در دنیا میتوان به حضور در اجلاس پکن اشاره کرد که در اجلاس پکن+۵، ۴۰ پیشنهاد ایران در سند آن گنجانده شد؛ پیشنهادهایی در خصوص رسیدگی به وضعیت پناهندگان، مسأله اثرات اعتیاد به مواد مخدر بر زنان و کودکان، توجه به تنوع فرهنگی و مشارکت زنان در بحث گفتگوی تمدنها و نقش مذهب و معنویت در ارتقای زندگی و بهبود وضعیت زنان و تأمین سلامت جامعه از جمله موفقیتهای هیأت ایرانی در این اجلاس، هماهنگی و همکاری کشورهای اسلامی و گروه همفکر خود مانند هیأت واتیکان و گروه ۷۷ بود که به کشورهای غربی اجازه نداد موارد جدیدی را در رابطه با حقوق جنسی در سند نهایی اجلاس پکن+۵ بیفزایند.
@Zananeiran1
۲۸ اسفند ۱۴۰۱
این نمونه نشان میدهد که حضور در این عرصه واقعاً میتواند کارآمد باشد.
کمیسیون مقام زن نیز یکی دیگر از عرصههای حضور بین المللی بانوان ایرانی بود که متأسفانه چندی پیش عضویت ایران در این کمیسیون به صورت غیرقانونی لغو شد. جمهوری اسلامی ایران در آوریل ۲۰۲۱ برای سومین بار به اتفاق آراء با ۴۳ رای از ۵۴ رأی به عنوان عضو کمیسیون مقام زن انتخاب شد. با وجود چالشهای گفتمانی اما حضور در اجلاس جهانی مقام زن که سالانه در نیویورک برگزار میشود و یا نشستهای دوره ای از این دست، زمینه ساز ایجاد فرصتهایی برای جمهوری اسلامی ایران است تا ضمن ارائه الگویی موفق از بانوان مسلمان ایرانی، در جهت راهبردهایی برای ارتقاء وضعیت زنان جهان نقش مؤثری داشته باشد.شایان ذکر است نشستهای رسمی این کمیسیون هر ساله در ماه مارس به مدت ۱۴ روز در مقر سازمان ملل متحد برگزار میشود و ارائه سخنرانی، انجام دیدارهای دیپلماتیک، برگزاری نمایشگاه از جمله فرصتهای ایران با هدف معرفی وضعیت پیشرفت زنان در جمهوری اسلامی بوده است.
اما لغو عضویت جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن که با توطئه دولتهای غربی، همسران رؤسای جمهور اسبق آمریکا و تشکلهای مدنی اپوزیسیون رخ داد بار دیگر این سؤال را مطرح میسازد که تا چه میزان عناصر داخلی در حوزه مسائل زنان در حوزه بینالملل موفق عمل کردهاند؟
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید.
@Zananeiran1
۲۸ اسفند ۱۴۰۱
صدای ایران .pdf
1.65M
آیا صدای ایران در جهان شنیده میشود؟
مهدیه شادمانی
دکتری روابط بینالملل و مدرس دانشگاه
@Zananeiran1
۲۸ اسفند ۱۴۰۱
۲۹ اسفند ۱۴۰۱
۴۴ سال از اسلامی حرف زدهایم که رسالتش ارجنهادن به مقام زن و حفظ بنیانهای نهاد خانواده است. در تمام این سالها از جایگاه تا شناخت زن، وظایف، نقش فردی و اجتماعی او در بستر خانواده و جامعه حرف زدیم. اگر غرب ادعاهای بشردوستانهای برای حمایت از زنان دارد ما نیز از اینسو همیشه در پی تبیین جایگاه والای زن بودهایم؛ آن هم زمانی که در دنیا نگاه غالب به زن، نگاهی ابزاری است.
این روزها خبرهایی میشنویم که رنگ و بوی اتحاد میدهند. چند وقتی است همایشهای بینالمللی با موضوع خانواده و زن بهصورت متعدد و مستمر برگزار میشود. این رویدادها حضور مردان و زنان از کشورهای مختلف را به همراه دارد و به دنبال ارائه الگوی صحیح زن و خانواده اسلامی و در مقابل نقد چالشهایی است که نگاه غربی در جوامع ایجاد کرده است.همین همایشها و جلسات، پنجره جدیدی را بازکرده و مشخص شده اشتراکات حرفهایمان کم نیست. کشورهای مختلف فارغ از مذهب نیز منتقد نگاه غربی به زن هستند. همایش بینالمللی «مادران فاطمی»، سمینار بینالمللی «سلامت زنان» و همایش بینالمللی «حورا انسیه» از جمله این موارد در چند وقت اخیر بودند که برگزار شدند. اخیراً نیز اخبار همایشی با عنوان «خانواده مقاوم» به گوش میرسد که بناست در آذرماه سال آینده برگزار شود. علت برگزاری این همایش این گونه بیان شده که «جهانی شدن بنیانهای اخلاقی را با سیطره نسبیگرایی و لیبرالیسم اخلاقی متزلزل نموده است...
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
۲ فروردین ۱۴۰۲
همایش.pdf
1.76M
همایش ها، فرصتی برای شنیدن حرف مشترک زنان دنیا
فاطمه امی
خبرنگار حوزه زنان و خانواده
@Zananeiran1
۲ فروردین ۱۴۰۲
پرونده حکمرانی و مسأله زنان
ضمن تبریک پیشاپیش ۱۲ فروردین، سالروز جمهوری اسلامی، قصد داریم در این چند روز موضوع «نسبت میان نظام حکمرانی و مسأله زنان» را مورد بررسی قرار دهیم.
در این مطالب به دنبال پاسخ به این پرسشها هستیم:
- آیا انقلاب اسلامی نگاه جدیدی به زن را خلق نموده است؟
- آیا رویکرد جمهوری اسلامی نسبت به مسأله زن در عملکرد آن به خوبی منعکس شده است؟
- چه ضعفها و قوتهایی در این مسیر وجود داشته و راه حل ضعفها چیست؟
#حکمرانی_و_مسأله_زنان
#مسائل_زنان
@Zananeiran1
۹ فروردین ۱۴۰۲
فراز و نشیب ها، در میانه ی ساختار و عامیت
ویژگی انقلابهای بزرگ، ایجاد تحول در زندگی مردم است اما تأثیر انقلاب اسلامی بر وضعیت زنان ایران بسیار چشمگیر بوده است. در طول این سالها فراز و نشیبها و تغییر جهتهای جدیدی نیز اتفاق افتاده است. مروری بر آنچه برای زنان این مرز و بوم در این چهل سال رخ داده، مقدمهای است برای طراحی نقشه راه آینده.بررسی تاریخ ایران لااقل در یکی دو قرن اخیر نشان میدهد زنان اگرچه در عرصه زندگی خانوادگی و اجتماعی تأثیرگذار بودهاند و روایتهای متعددی از حضور مؤثر آنان در وقایعی مانند نهضت تنباکو، قیام مشروطه و فعالیتهای اجتماعی محدودتری از این دست وجود دارد اما جایگاه آنان در خانواده و جامعه با آنچه اسلام برای زن معرفی کرده، فاصله بسیار داشته است. این فاصله را از تعابیر فلاسفه بزرگ درباره نقص زنان در انسانیت تا ضعیفه خواندن در خانه و حق رأی ندادن به آنان در مجالس پس از مشروطه، میتوان دریافت. جریانهای فکری ستایشگر غرب، تلاش محدودی را برای آگاهسازی و احقاق حقوق زنان و تغییر نگرش آنان نسبت به دین و سنتها، متأثر از تفکرات فمینیستی آن روز دنیا، از دوران انقلاب مشروطه با تأسیس مدرسههای مدرن، انجمنها و مجلات آغاز کردند. این تلاشها ابتدا از کشف حجاب به زور سرنیزه شروع شد و با تبلیغات وسیع برای الگو قرار دادن زن غربی ادامه یافت.
ادامه مطلب را در پی دی اف زیر بخوانید
#حکمرانی_و_مسأله_زنان
#مسائل_زنان
@Zananeiran1
۹ فروردین ۱۴۰۲