در اواسط آذرماه سال 1361 حاج محمد ابراهيم همت رسماً از مهدي خندان درخواست کرد تا به لشگر 27 محمد رسول الله ملحق شود.
سرانجام اوايل دي ماه سال 61 روز عزيمت مهدي خندان از خطه ي ريجاب فرا رسيد. مردم منطقه با قلب هايي به درد آمده مهدي را بدرقه مي کردند، اما هنوز در ريجاب هستند مادراني که قصه ي مهرباني هاي جوان سبزه روي و سبز پوشي به نام مهدي خندان را هر شبانگاهان در گوش کودکانشان نجوا مي کنند. حاج همت فرمانده بسيجي را به دست فرمانده اي لايق سپرد تا از او درس عشق و ايثار بگيرند و در تيرماه سال 62 به دستور حاج همت جانشيني تيپ يکم عمار لشگر 27 به مهدي محول شد.
در اين زمان بود که مهدي به سنت پيامبر اکرم (ص) جامه ي عمل پوشاند و پاي سفره ي عقد نشست.
سرانجام در بيست و هشتم آذرماه سال 62 در منطقه ي پنجوين هنگام عميات والفجر 4 در اثر اصابت تيربار به آرزوي ديرينه خويش نائل آمد و عاشقانه را هی ديار عشق شد و شهد شهادت نوشيد.
بعد از گذشت چندين سال (حدود 10 سال ) پيکر پاک و مطهر شهيد رجعت نمود و در گلزار شهدا لواسانات به خاک سپرده شد تا مزارش سکينه اي باشد براي دل بي قرار مادر چشم انتظارش.
فعاليتهاي مهم عبادي و معنوي:
شهيد خندان به پرداخت خمس و زکات اهميت زيادي قائل بودند و همچنين ايشان قاري قرآن و مداح اهل بيت (ع) بودند.
فعاليتهاي مهم سياسي و اجتماعي:
شهيد خندان هيچ وقت خانواده را از فعاليتهاي سياسي ، اجتماعي خويش مطلع نمي کردند.
ويژگيهاي بارز اخلاقي:
شهيد خندان به يتميان اهميت زيادي مي داند و بي نهايت خوش رو ، خوش خلق، با گذشت، مهربان، خير و دلسوز ، دلاور با ايمان و صبور بودند.
فعاليتهاي مهم علمي ، فرهنگي و هنري:
شهيد خندان علاقه وافري به مطالعه ي کتب مذهبي از جمله نهج البلاغه و کتب شهيد مطهري را داشتند.
ايشان مداح اهل بيت به خصوص سالار شهيدان حسين بن علي (ع) بودند.
خواستگاري همسرش هم كه رفتيم به شرط اينكه مهدي روز قيامت شفيع او شود قبول كرد و بله گفت. مهدی هم شرطش را پذیرفته بود.
شهید خندان در وصیتنامه خود آورده است: «شما باید شمع باشید، بسوزید و دیگران از روشنی شما استفاده کنند و به قول امام عزیز نگویید انقلاب برای ما چه کرده، شما برای انقلاب چه کردهاید
وصیتنامه شهید «مهدی خندان»
«بسم الله الرحمن الرحيم
اشهدا ان لا اله الا الله. اشهد ان محمدا رسول الله (ص) و اشهدا ان عليا ولی الله
با شهادت به عصمت و ولايت يازده فرزند والامقام او (عليهم السلام) و عصمت صديقه کبری (سلام الله عليها)، وصيتم را من دون الاکراه و الاجبار بشرح زير بيان میدارم.
مهدی خندان فرزند امامقلی بشماره شناسنامه 151 صادره از لواسان کوچک متولد 1340.
#وصیت_نامه
با سلام به پيشگاه حضرت حجت (روحی و ارواحنا له الفدا) و با درود به نايب بر حقش حضرت امام خمينی اين چشمه بيدار هميشه امت حزب الله و مروج اسلام عزيز و اين ثمره خون شهدا و با درود به روان پاک شهدا و با آرزوی صبر و مقاومت برای خانوادههای شهدا.
آرزوی زیارت کسی را بعد از امام زمان (عج) و ائمه معصومین (ع) ندارم، مگر امام عزیزم را که جانم فدایش باد.
و اما شما پدر و مادر عزیزم، شما خواهران و برادران و شما اقوام نزدیک و آشنایان، شما که وصیتنامه مرا میخوانید، بدانید که خمینی حجت و دست هدایت خداست، پس وای بر ما اگر اطاعتش نکنیم.
مرا حلال کنید و از آزارهایم درگذرید که از روی جهل شما را بسیار آزار دادم. در ساختن خود و محل خودتان کوشا باشید، هر قدر که میتوانید قرآن و دعا زیاد بخوانید و از نمازتان مراقبت نمایید
شما باید شمع باشید، بسوزید و دیگران از روشنی شما استفاده کنند و به قول امام عزیز نگویید انقلاب برای ما چه کرده، شما برای انقلاب چه کردهاید.
بار پروردگارا! مرا ببخش، از این که غفلت داشتم و نتوانستم برای انقلاب اسلامی کاری انجام بدهم
و تو همسرم! صبور و شاکر و راضی باش به رضای خدا و از یاد خدا غافل مباش، از نمازت بسیار مراقبت کن و راه هدایت پیش گیر. در امر تزکیه نفس نهایت سعی را کن که جز این کار عبث است و بهترین کار توکل به سوی خداست و وسیله این کار ائمه معصومین هستند، پس توسل بر آنان جو که بهترینند.
بسیار دوست میدارم که زینبگونه زندگی کنی و الگوی خودت را زهرا (س) و زینب (س) قرار بده و من آرزوی خوشی دنیا و آخرت را برای تو و خانوادهات را دارم.
پیرو بیچون و چرای امام باشید و جنگ را فراموش نکنید.
سلام مرا به امام برسانید، بگویید تنها آرزویم یک بار دیگر زیارت آن صورت ملکوتی شما بود و از امام عزیز تقاضا دارم برای قبول شهادتم دعا کند.
مهدی خندان 1362/8/10»