🔶ملاصدرا، فیلسوف قرن دهم و یازدهم هجری، میگوید مردم بر دو دسته اند:
❌ "واقف" (ایستاده) 👈 کسی که به دانش ظاهری دل خوش کرده و متوقّف شده و دروازه ی جهان بزرگ و برتر به رویش گشوده نشده است. او فقط از شنیده ها بهره می برد و کارش تقلید از دیگران است .
✅"سائر" ( رونده) 👈 اهل حرکت و پویایی است و به شنیده ها بسنده نمی کند. او در تلاش است که از تنگنای ظواهر و محسوسات عبور کند و به جهان وسیع معقولات راه یابد. او همواره در تکاپوست.
📚 شرح اصول کافی، ص۵۶۷
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔶️برای فرزندانمان کاری کنیم
🔸️محبت به این نیست که هر چه زن و فرزند خواستند ، انجام دهم و یا اینکه بخواهم تا برایم چای بیاورند و غذا درست کنند ، خیر ، به این است که من آن ها را《متحوّل》سازم حتی اگر از من فارغ شوند و مشغول کار دیگری گردند ، تا وقتی که فریاد غربت اولیای خدا را شنیدند و یا مظلومیت مسلمانی را دیدند ، بی تفاوت نگذرند و حتی متوقع نباشم که به من بپردازند و برایم چای و قند بیاورند .
✅ کاری کنیم که فرزندانمان تمام《لحظه ها و روزهایشان》برای آن چه به خاطر آن آفریده شده اند و فردا از آن مورد ( سؤال ) قرار می گیرند ، نه به خاطر تمایلات و خواسته های ما ، پُر شود .
📚 دعاهای روزانه ، علی صفایی حائری ، ص ۱۱۳
#متن_نوشت
#محبت
#ایجاد_تحول
🆔️@zendegi_filsofaneh
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕هر عملِ انسان نوعی "خوردن" است. نگاه کردن، حرف زدن، فکر کردن و ...
✔عملِ انسان او را میسازد
🎙استاد شهید مطهری
#کلیپ_تصویری
#عمل
#سازندهی_انسان
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️ کدام ویژگی بزرگانی چون سلمان و ابوذر آنها را وادار کرد اکثریت را رها کنند و در مسیر حق استقامت ورزند؟
#عکس_نوشت
#دینداری_و_دینشناسی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰مشکل و گیر ما
🔸️مشکل و گیر ما این است که خودمان را نشناخته ایم . ما داریم در این دنیا خودمان را خرج می کنیم و بی خیال هم هستیم ؛ درست مثل کسی که در شب یک اسکناس و چک ارزشمند را به خیال این که کاغذ است روشن می کند تا یک قِرانی اش را پیدا کند ، که صبح می فهمد چیزی را شمع راه رسیدن به یک قِرانی کرده است که یک میلیارد ارزش داشته است . این جا است که فریاد « یا حَسْرَتا » سر می دهد .
👈پس دقت کنیم که عمر خود را ، هستی خود را در این دنیا خرج چه چیزی کرده ایم ؟! ما مضطریم و داریم خودمان را خرج می کنیم . از سرمایه های ما بی برو برگرد دارد خرج می شود . این طور نیست که اگر خرج نکنیم ، چرخ این عالم متوقف شود ، که از لحظه ها و ایام ما می گذرد . 38 ، 39 ، 40 سال از عمر ما گذشته ، خیال می کنیم که لحظه ای است . جداً گذشت . و چیزی ته دست مان باقی نمانده است .
✔بچه های دیروز بودیم و پیرهای امروز شده ایم . فردا هم خاکیم ، خاک ! و اِی کاش خاک بودیم ، چون خاک رویشی دارد و از آن چیزی سبز می شود . امّا آتش می گیریم ؛ ابولهبیم و از نسل ابولهب شده ایم . گویا که با ابوتراب پیوندی نداشته ایم ! پس تأملی کنیم .
📚 فوز سالک ، علی صفایی حائری ،ص ۵۹
#متن_نوشت
#شناخت_انسان
🆔️@zendegi_filsofaneh
▪️معاشرت و همنشينى با بىخردان و افراد لااُبالى سبب فساد و تباهى اخلاق خواهد شد؛ و معاشرت و رفاقت با خردمندانِ هوشيار، موجب رشد و كمال اخلاق مىباشد
🏴شهادت مظلومانه جوانترين شمع هدايت و نهمين بحر معرفت و کرامت، محضر امام عصر(عج) و جمیع شیعیان جهان تسليت🕯🕯🕯
#عکس_نوشت
#شهادت_امام_جواد_علیه_السلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
💞امام صادق علیه السلام:
لَولا أنَّ اللَّهَ خَلَقَ أمیرَ المُؤمِنینَ لِفاطِمَةَ ما کانَ لَها کفوٌ عَلَی ظَهرِ الأرض
💞اگر خداوند امیرمؤمنان را برای فاطمه نمی آفرید، در زمین همتایی برای او نبود.
📚کافی،جلد۱، ص۴۶۱
@zendegi_filsofaneh
┄┅─✵🍃🌺🍃✵─┅┄