💠 مهمترین رهاورد انبیاء
🔸 مهمترین رهاورد انبیاء و همچنین سیّد آنان وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء)، تحقیق عالم و آدم است؛ این تحقیق دو عنصر محوری تفسیر و تغییر را به همراه دارد. یک محقّق کارش این است که مورد عمل را به خوبی بررسی می کند و اگر آن مورد عمل مطابق با قانونمندی عالم حرکت می کرد، آن را حفظ می کند و اگر در خِلاف قانونمندی نظام حرکت می کرد، آن را دگرگون می کند و به جای اصلی اش بر می گرداند.
🔸 جهان و انسان به وسیله انبیاء تحقیق شدند. یعنی انبیاء آمدند، جهان را به آن وضع اوّلی اش تفسیر کردند و دگرگون کردند، انسان ها را با آن وضع اوّلی شان تفسیر کردند و تغییر دادند. اگر کسی مفسّر محض باشد، محقّق نیست و اگر کسی مُغیّر محض باشد، محقّق نیست. محقّق کسی است که بر اساس حقّ، بینش بدهد و بر اساس حقّ، منش ایجاد کند.
آن که تفسیرش بی تغییر است یا تغییرش با تفسیر صحیح همراه نیست، او محقق ناب نیست.
💬آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#محقّقِ_ناب
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️نمایش یا سازندگی?!
گاهی من در مقام نمایش هستم و گاهی در مقام سازندگی . در هنگام نمایش و ریاء ناچار عیبها را بزک می کنم و از کمبودها چشم میپوشم و چشم ها را می پوشانم. ولی در مقام ساختن و پروراندن ، عیب ها را بیشتر و بزرگ تر می کنم تا خوب تر ببینمشان . میکرب ها را در زیر ذره بین میگذارند تا بزرگ تر و مشخص تر شوند و طرز کارشان و راه خنثی کردنشان بدست بیاید . وقتی می خواهی ماشین قراضه ات را بفروشی ، هیچ دوست نداری که خریداری زیر جُلش را بالا بیاورد . ولی آنجا که می خواهی سفر دور و دراز و پر ارزشی را شروع کنی، هی خودت را به این طرف و آن طرف می زنی تا چیزی از چشم نیفتد و عیبی باقی نماند . آنها که در صدد خود فروشی نیستند و در مقام خود سازی بر آمده اند ، اینها نقد و نمایاندن ها را هدیه می دانند . اینها که برای خود طرحی دارند و با خود کاری را شروع کرده اند و تولدی را آغاز نموده اند ، عیبگویی ها ، برایشان ارمغان است که امام می فرمود: رحم الله من أهدى إلى عيوبي
درود بر آن کس که عیب هایم را به من هدیه داد...
📚روش نقد ، ج ۱ ، علی صفایی حائری
#متن_نوشت
#سازندگی
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شبِ آقاییِ جدالحَسَنین آمد❤
#کلیپ_استوری
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 مجرای كوثر رسالت و مصداق خیر كثیر
🔸 امام حسین (علیه السلام) در بین اختران سپهر عصمت و طهارت، مجرای کوثر رسالت و خیر کثیر نبوّت و ولایت و امامت است... .
#عکس_نوشت
#امام_حسین_علیهالسلام
#مصداق_خیر_کثیر
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️🔷️🔸️🔷️🔸️
✍ امام حسین(علیه السلام) در جمع اصحاب فرمودند:
🔹️ای مردم، خداوند بندگان را نیافرید، مگر برای اینکه او را بشناسند.
هنگامی که او را شناختند عبادتش کنند، وقتی او را عبادت کردند به برکت این عبادت، از عبادت غیر او بی نیاز شوند.
🔺️مردی پرسید: شناخت خدا چیست؟
حضرت فرمودند:
🔸️این است که اهل هر زمانی امامی را که باید از او فرمان ببرند، بشناسند.
📚 بحارالانوار، ج۲۳ ، ص ۸۳
#متن_نوشت
#حدیث
#شناخت_خدا
#شناخت_امام_زمان
🆔️@zendegi_filsofaneh
الهی وارستگی از هر چیز
و وابستگی به آستانت را
موهبتم فرما 🤲
#عکس_نوشت
#ماه_شعبان
#مناجات_شعبانیه
🆔️@zendegi_filsofaneh
🟠لزوم پیکار با نفاق
🔹️مشکلترین مبارزه ها مبارزه با نفاق است که مبارزه با زیرکهایی است که احمقها را وسیله قرار می دهند. این پیکار از پیکار با کفر به مراتب مشکلتر است زیرا در جنگ با کفر، مبارزه با یک جریان مکشوف و ظاهر و بی پرده است و اما مبارزه با نفاق، در حقیقت مبارزه با کفر مستور است.
🔸️ نفاق دو رو دارد: یک رو ظاهر که اسلام است و مسلمانی و یک رو باطن که کفر است و شیطنت، و درک آن برای توده ها و مردم عادی بسیار دشوار و گاهی غیر ممکن است و لذا مبارزه با نفاقها غالباً به شکست برخورده است زیرا توده ها شعاع درکشان از سرحد ظاهر نمی گذرد و نهفته را روشن نمی سازد و آنقدر بُرد ندارد که تا اعماق باطنها نفوذ کند.
🔹️امیرالمؤمنین علیه السلام در نامه ای که برای محمد بن ابی بکر نوشت می گوید:
وَ لَقَدْ قالَ لی رَسولُ اللَّهِ: انّی لا اخافُ عَلی امَّتی مُؤْمِناً وَ لا مُشْرِکاً، امَّا الْمُؤْمِنُ فَیمْنَعُهُ اللَّهُ بِایمانِهِ وَ امَّا الْمُشْرِک فَیقْمَعُهُ اللَّهُ بِشِرْکهِ، وَ لکنّی اخافُ عَلَیکمْ کلَّ مُنافِقِ الْجَنانِ عالِمِ اللِّسانِ، یقولُ ما تَعْرِفونَ وَ یفْعَلُ(نهجالبلاغه، نامه ۲۷)
🔸️پیغمبر به من گفت: من بر امتم از مؤمن و مشرک نمی ترسم، زیرا مؤمن را خداوند به سبب ایمانش باز می دارد و مشرک را به خاطر شرکش خوار می کند، ولکن بر شما از هر منافق دلِ دانا زبان می ترسم که آنچه را می پسندید می گوید و آنچه را ناشایسته می دانید می کند.
در اینجا رسول الله ناحیه نفاق و منافق اعلام خطر می کند، زیرا عامه امت، بی خبر و ناآگاهند و از ظاهرها فریب می خورند.
📚شهید مطهری، جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص:۱۵۷_۱۵۶
#متن_نوشت
#نفاق
🆔️@zendegi_filsofaneh