🔸️زندگی معنادار با هنر و فلسفه
#عکس_نوشته
#معنایزندگی
#فلسفه
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 چرا همش به ما زنها گیر میدید⁉️
خوب به آقایون بگید نگاه نکنن❗️
⬅️ بله حق با شماست ولی...❗️
🎙استادرحیمپورازغدی
#کلیپ_تصویری
#حجاب
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
💠 سنتالهی
🔸 آنچه در جریان خارج می گذرد، نباید از آن به عنوان جبرتاریخ یاد كرد، بلکه باید به عنوان سنتالهی یاد كرد.
سنت الهی، كار خداست و كار خدا بر اساس صراط مستقیم انجام می گیرد و خداوند به عنوان مبدأ آغازینِ همه سُنَن و سیرت ها، كارها را با مبادی انجام می دهد. اگر كار در نشئه انسانیت است، آن را با مبادی اختیارِ آن جامعه انجام می دهد و اگر كار مربوط به گیاهان و جمادات است، با مبادی گیاهی و جمادی انجام می دهد.
🔸 سنت الهی با علم و آگاهی و تدبیرخدا تأمین می شود و هرگز سنت الهی به معنای جبر تاریخ نیست كه نظام، بدون راهنما و رهبر اداره بشود. انسان هم در عین حال كه سنت الهی، قطعی و تحویل و تغییرناپذیر است، مختار است، برای اینكه یكی از سنن تغییرناپذیرِ خدا اراده و اختیار انسان است كه ما اصلاً مریدومختار خلق شدیم و ممكن نیست که انسان بتواند كاری را بدون اراده انجام بدهد.
💬آیتاللهجوادیآملی
📚 سوره مبارکه مائده جلسه 51
#متن_نوشت
#سنتالهی
#اختیار
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
🔰انقلاب و انتقال
🔸️در بينش اسلامى، رسولان تاريخ، براى شروع انقلاب خويش، از انسان و دگرگون كردن او مايه مى گرفتند؛ چون مادام كه انسان دگرگون نشده بود، با هر دگرگونى ديگر، گرفتار همان فسادهايى مى شد كه از آن فرار كرده بود.
▫️شما با توجه به جمله اى كه امام امير المؤمنين (ع) در نهج البلاغه و درباره ى كار رسولان آورده و با مقايسهى آن با آيهاى كه كار انقلابى هاى تاريخ را تشريح مى كند، مى توانيد تفاوت انقلاب اسلامى را با ساير انقلابها بشناسيد و متوجه شويد كه زيربناها در كجا هستند و از كجا بايد حركت انقلابى آغاز گردد.
🔸️رسول پيش از آن كه روابط توليد را زير و رو كند انسان مولد را زير و رو مى نمايد تا خودش را ببيند و با اين بينش، ديگر در چاله ها محبوس نشود و در دست طاغوت ها، مقهور نگردد؛ چون در اين بينش تا ستمكش نباشد، ستمگر نيست.
▫️در اين بينش، انسان آزاد است؛ چون از تركيب جبرها برخوردار شده و اين انسان آزاد است كه با دست خودش زنجيرى مى شود و با پاى خودش به اسارت مى رود.
🔸️ اين انسان است كه با آزادى، خودش را مى فروشد. عذر نياور كه مجبور بودم، كشته مى شدم، زندان مى شدم، كه اين عذرها پسنديده نيست!
▫️ تو اين زندگى اسارت بار را بر آن مرگ آزاد ترجيح داده بودى. تو خودت اين را انتخاب كرده بودى، وگرنه او چه میتوانست بكند، جز كشتن تو و به بند كشيدن تو؟!
🔸️ تو از ترس بند دشمن خودت را با دست خود به بند كشيدى و خودت را پيش از اعدام او، در خويش زنده به گور كردى.
▫️در اين بينش، انقلاب با درك ارزش شروع مى شود و با دگرگون شدن ارزش ها و نقش ها، روابط دگرگون مى شود و ديگر انتقال سرمايه ها نيست كه كارگشاست؛ بلكه انتقال آدم ها از جايگاه هاى خويش و از زنجيرهاى خويش مى تواند راهگشا باشد.
📚 علی صفایی حائری | بررسی | ص ۷۲
#متن_نوشت
#انقلاب
#تحولفکر
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
امام حسین علیه السلام:
پروردگارا! کسی که از محبت خود بهرهمندش نکردی، زیان کرده است.
#عکس_نوشته
#حدیثگرافی
#ولادتامامحسینعلیهالسلام
https://eitaa.com/joinchat/966525230C0f48e6a569
امام سجاد علیه السلام:
کسی که بینش و عقلش کاملترین چیزش نباشد
هلاکتش آسانترین چیزش است
#عکس_نوشته
#حدیثگرافی
#بینشوعقل
https://eitaa.com/joinchat/966525230C0f48e6a569
🔘 انحرافات و مقاومتهای تربیتی در فرزندان حاصل شیوۀ تربیتی ماست
📌 دکتر حمید حبشی در گفتوگو با فصلنامۀ رهیافت اندیشه؛
🔖 چون ما در جامعۀ دینی زندگی میکنیم، گمان بر این میرود که باید از زور و اجبار استفاده کرد. در حالی که این غلط است؛ یعنی مثلاً فرض کنید اگر شما بهجای ایران در یک کشور اروپایی زندگی میکردید، آیا باز هم همین فشارها را داشتید؟ خیر، بلکه میگذاشتید خودش به این فهم و درک برسد و بعد شما او را هدایت میکردید.
🔖 اما چون ما در جامعۀ دینی هستیم، هم انتظارات خودمان و هم انتظارات اجتماعی باعث میشود که ناخواسته فشاری را وارد کنیم. نمیگذاریم که خود فرزند بهصورت درست و صحیح با مسئله و پاسخ به آن مواجه شود، بلکه میخواهیم تربیت را به او تزریق کنیم. همین کار باعث میشود که فرزند به یک تقابل ناخواستهای برسد. بیشتر انحرافات و مقاومتهای تربیتی که فرزندان از خود نشان میدهند، حاصل شیوۀ تربیتی ما است.
🔖 شیوۀ تربیتی ما هم به این شکل است که با یک سری بایدها نمیگذاریم کار بهشکل صحیح خود پیش برود؛ البته ممکن است فرزند من انسان معتقدی بوده اما نسبت به آن مفاهیم بیاعتنا باشد، آیا این یک جواز برای این است که من او را تحتفشار بگذارم؟ تحت فشارگذاشتن او در اینجا حاصلی جز انحراف از شیوۀ تربیتی من ندارد.
🔖 بنابراین ما باید شیوۀ تربیتی خود را اصلاح کنیم. آن چیزی که خانواده با آن بسیار درگیری دارد و با فرزندان خود دچار چالش میشود، همین مسئله است.
#متن_نوشت
#تربیتصحیحفرزند
🆔️@rouyesh_andisheh
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔فلسفه به زبان ساده در یک جمله، نگاه کردن دوباره به زندگی است
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#فلسفه
#نگاه_مجدد_به_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
✅ حکایت دفع حداکثری برخی از متدینین
✍️یادداشت: احمد شه گلی
🔹یکی از سخنرانان مشهور کشور(آقای رائفی پور) چندی پیش سخنی درباره شوخی های امیرالمومنین(علیه السلام) بیان کرد. گفتار وی قطعا اشتباه بود. چه بسا سهو لسانی بوده که نوع سخنران ها غفلتا مرتکب می شوند. اما آنچه جالب بود برخی موضع گیری های افراطی نسبت به این موضوع بود. فردی در کسوت لباس روحانیت گفته بود: ضربه ای که آقای رائفی پور به تشیع زده بیشتر از ضربه وهابیت است! برخی افراد که سال ها روزه سکوت در قبال منکرات اجتماعی گرفته بودند، در این قضیه احساس تکلیف کردند.
🔹 این گونه مواجهه تند و تیز و هجمه سنگین علیه یک نیروی ارزشی در بین متدینین مسبوق به سابقه بوده است. گاه به خاطر اشتباه یک مداح یا یک طلبه جوان یا پیش نماز مسجد یا یک بسیجی ممکن است او را تا حذف کامل از جبهه خودی پیش ببرند. فقط کافی است کمی احساس شود شخص به گونه ای دیگر فکر می کند او را نه تنها کمک نمی کنند، بلکه فرد را با تخریب و تهمت به سمت سقوط سوق می دهند! البته این وصف قلیلی از متدینین است اما تاثیرات آن کثیر است.
🔹مشخصه اصلی افرادی که موضوع گیری های افراطی در مورد یک موضوع کوچک دارند، عدم تعادل است «وَ إِذا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا». البته گاه از روی مقدس مآبی و جهل نیز هست. این افراد از آن جا که بر اساس امیال و اهوا شخصی اقدام می کنند، معمولاً عملکرد آن ها، نبض شناختی افراد جامعه را برهم می زند و با این کار عملا ًسایر افراد را دچار بدفهمی می کنند. زیرا دیگران نیز فکر می کنند این موضوع کوچک، بسیار بزرگ است یا موضوعی که واقعاً بزرگ است، کوچک نشان داده می شود.
🔹 این موضوع از منکرات جامعه متدینین است که لازم است نسبت به این افراد حساسیت به خرج داده شود و افراد با چنین ویژگی تذکر داده و الا باید همواره شاهد ریزش نیروهای ارزشی از ناحیه این افراد باشیم. چه بسیار افرادی که به وسیله همین اشخاص از دین و انقلاب نفرت پیدا کرده اند.
#متن_نوشت
#دفعحداکثری
🆔@ahmad_shahgoli
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 انفاقِ احمقانه
🔹کسانی که چیزی در دست فقیر می گذارند، در واقع با «او» معامله می کنند.
🔹 ما حقیقت ها را مسخ کردیم و شکلک درمی آوریم! یک لقمه نان و پنیر به طرف می دهیم و خیال می کنیم او را خریده ایم!
🔹از خود نمی پرسیم که از چه کسی به فقیر میدهیم؟ اگر فکر می کنیم از خودمان به فقیر می دهیم که با چنین فکری، احمقیم و ضرر کرده ایم و باخته ایم!
🔹 اما اگر از «او» به خودش می دهیم که دیگر باد کردن ندارد؛ بلکه این فقیر است که بر ما منّت دارد!
🔹این خلق است که بر تو منّت دارد و آب را در وجود تو به جریان انداخته است تا آن تغوط ها و کثافت هایی را که شیطان در وجود تو ریخته، پاک کند.
🔹مادر خیال میکند اوست که به بچه شیر می دهد؛ حالآنکه این بچه است که شیر را به سینه مادر می آورد. اگر بچه نباشد، شیری هم در سینه ها نیست؛ اگر هم شیری آمد، مفید نیست، بلکه غده چرکین می شود که باید مثل دمل بزنند و خلاصش کنند.
🔹ما بسیار فریب می خوریم! آنطور که ما انفاق می کنیم، یا غرور در ما میآید یا بت ساختن که هر دو کمبودی در ماست.
🔹 کسی که می خواهد نیازی را برطرف کند، باید به گونه ای باشد که آن فقیر و نیازمند، شکسته، ذلیل، متملق، اسیر و بت پرست نگردد!
کسی هم که انفاق می کند، اسیر غرور نشود؛ نه منت بگذارد و نه باد بیاورد؛ بداند از چه کسی به چه کسی می دهد و دستش به دست چه کسی می رسد.
اگر بداند وقتی با او دست داد، دست او بالاتر از دست خودش است، دیگر غرورش می شکند.
📚 علی صفایی حائری |جمعهاوحاصلجمعها | ص ۴۸
#متن_نوشت
#انفاقاحمقانه
https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
🔸️و خداوند پلیدی (تردید و کفر) را بر کسانی که نمیاندیشند مقرر میدارد
#عکسنوشته
#آیهگرافی
#تفکرقرآنی
https://eitaa.com/joinchat/966525230C0f48e6a569