💠 سرّ مستور
🔹 گفتند چند چیز را خدای سبحان در چند چیز مخفی كرده است. این در جوامع روایی ما هست یكی اینكه خدای سبحان قهر خود را در بین معاصی مخفی كرد؛ لذا بر انسان لازم است از همه معاصی بپرهیزد چون نمی داند خدا با كدام معصیت او را می گیرد. گرچه خدا عفوّ و رحیم است امّا قهرش كه از بین نرفت، معلوم نیست خدای سبحان انسان را با كدام معصیت می گیرد، لذا بر انسان لازم است از همه معاصی بپرهیزد و هیچ معصیتی را كوچك نشمارد.
🔹 دوم آن است كه معلوم نیست كدام یك از اطاعت ها و عبادات انسان مقبول است؛ خدا قبولی را در بین اطاعات مستور كرده است، معلوم نیست كدام اطاعت مورد پسند خداست لذا انسان باید همه دستورات الهی كه واجب است را انجام بدهد و از مستحبّات هم محروم نماند و هیچ كار خیری را هم تحقیر نكند، چون معلوم نیست خدا كدام كار خیر را قبول می كند.
🔹 سوم آن است كه ولی خود را در بین اولیا مستور كرده است؛ معلوم نیست كه ولی خدا در چه لباسی به سر میبرد، لذا كسی حق ندارد كسی را تحقیر كند؛ ما چه می دانیم كه فلان شخص از اولیای الهی است یا نه؟!
💬آیتاللهجوادیآملی
#متن_نوشت
#سرّ_مستور
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢عادت به تفکر و تعقل
⬅️انسان برای اینکه از چنگال تسلط شهوات تباه کننده جسم و جان و عقل و ایمان و دنیا و آخرت نجات پیدا کند، راهی جز تقویت جانب نیروی عقل ندارد.
✔یکی از راههای تقویت این نیرو این است که کاری کند که تعقل و تفکر در کارها برایش به صورت یک عادت درآید، از عجله در تصمیم بپرهیزد.
🔸️شخصی آمد خدمت رسول اکرم (ص) عرض کرد: نصیحتی به من بفرمایید. فرمود: آیا اگر تو را نصیحتی بکنم عمل خواهی کرد؟ آن مرد در جواب گفت: بلی، و تا سه مرتبه این سؤال و جواب بین رسول اکرم و آن مرد رد و بدل شد و در هر مرتبه رسول اکرم به او میفرمود: آیا اگر دستوری بدهم عمل خواهی کرد؟ و او در جواب میگفت: بلی عمل خواهم کرد. پس از تعهد مؤکدی که رسول اکرم از آن مرد گرفت، به او فرمود: اِذا هَمَمْتَ بِاَمْرٍ فَتَدَبَّرْ عاقِبَـتَهُ یعنی هرگاه تصمیم کاری را گرفتی اول تدبّر و تفکر کن و عاقبت و نتیجه آن را ببین، اگر رشد و هدایت است آن را تعقیب کن و اگر شر و ضلالت است از آن دوری کن.
👈از طرز تعهد گرفتن رسول اکرم از آن مرد معلوم میشود که برای این جمله، فوقالعاده اهمیت قائل بوده؛ میخواهد به ما بفهماند که باید عادت به فکر و تدبّر داشته باشیم و در هیچ کاری پیش از آنکه کاملا آن را زیر و رو کنیم و نتایج و عواقب آن را بسنجیم وارد نشویم.
📚 استاد مطهری، بیست گفتار، ص ۲۰۰_۱۹۹
#متن_نوشت
#عادت_به_تفکر
#سنجش_عواقب_کار
🆔️@zendegi_filsofaneh
کروبیان از درخشندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها چشم هایشان خیره میشود.
📚انسان ۲۵۰ ساله
✍نور وجود حضرت زهرا سلاماللهعلیها روشن کنندهی راه رسیدن به حق و حقیقت است.
#عکس_نوشت
#به_وقت_فاطمیه
#یازهراسلاماللهعلیها
🆔️@zendegi_filsofaneh
🍉یلدا شد و شادی به دلم برپا نیست
در بیت علی، فاطمهی زهرا نیست
#عکس_نوشت
#یلدای_فاطمی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰باید تفکر خود را اصلاح کنیم
امروز غالباً می بینیم معانی و مفاهیمی که ما از اسلام داریم خاصیت « حیات بخش و ایجاد زندگی » ندارد ، پس ناچار باید تجدید نظری در این معانی و مفاهیم بکنیم ، شاید مفهوم و تصور ما درباره این معانی و مفاهیم « اشتباه » باشد ، ما باید تصور خودمان را « تصحیح » کنیم ... یعنی ما باید طرز تفکر و طرز بینش خودمان را درباره اسلام اصلاح کنیم .
📚 مجموعه آثار ، جلد ۲۵ ، مرتضی مطهری ، ص ۴۶۰ و ۴۶۱
#متن_نوشت
#اسلامِ_حیاتبخش
#اصلاح_فکر
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️گرچه فرشتگان با کسی جز انبیاء الهی گفتگو نداشتند ولی چهار بانوی بزرگ در تاریخ انبیاء، بودند که پیامبر نبودند و در عین حال فرشتگان با آنان سخن میگفتند:
1️⃣مریم، مادر حضرت عیسی علیه السلام
2️⃣همسر عمران، مادر حضرت موسی علیه السلام
3️⃣ساره، مادر حضرت اسحاق و یعقوب علیهما السلام
4️⃣فاطمه زهرا سلام الله علیها دختر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله
📚ابن شهرآشوب، محمد بن علی، مناقب ابن شهر آشوب ج۳، ص۱۱۵.
#عکس_نوشت
#بانوی_بینشان
🆔️@zendegi_filsofaneh
💡چراغ هدایت
▪️ وجود مبارك امام مجتبی (سلام الله علیه) فرمود: «كُونُوا أَوْعِیةَ الْعِلْمِ وَ مَصَابِیحَ الْهُدَی» یعنی ذات اقدس الهی علم آورد تا بخش اندیشه عقل نظری را به كمال برساند و تزكیه نازل كرد تا بخش انگیزه عقل عملی را به كمال برساند.
▪️ انسانِ اندیشمند پارسا نه بیراهه می رود نه راه كسی را می بندد؛ چنین انسانی ظرف دانش است و چراغ هدایت. چون ظرف دانش است جا برای اوهام و خیالات نیست و چون چراغ هدایت است جا برای ظلمت و تاریكی نیست.
💬آیتالله جوادی آملی
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#انسانِ_اندیشمندِ_پارسا
#چراغ_هدایت
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢فقر فکری
🔸️خداوند در سوره مبارکه بقره میفرماید: این کتاب، هدایت است برای مردمان باتقوا که به جهان غیب ایمان دارند و نماز را بپا میدارند و از آنچه ما به آنها روزی کردهایم به دیگران بهره میدهند.
🔹️ در حدیث است که مقصود از جمله آخری این است که از علمهای خود به دیگران بهره میدهند و آنها را ارشاد و هدایت میکنند.
🔸️در حدیث دیگر است که هیچ تحفه و هدیهای گرانبهاتر و باارزشتر از این نیست که کسی فکری و حکمتی و دستورالعمل صحیحی برای زندگی به دیگران هدیه کند.
✅نظایر این تعبیرها و بیانها در آثار دینی ما زیاد است. از همه اینها ما باید بفهمیم که از نظر اسلام راهنمایی فکر و عقیده مردم در چه درجه از اهمیت است. فقر روحی و فکری بالاتر از فقر مالی و اقتصادی است. با داشتن ثروت روحی و فکری و اخلاقی میتوان فقر مالی و اقتصادی را علاج کرد ولی با وجود فقر روحی و معنوی، بی نیازی مالی سودی ندارد و ممکن است بر ناراحتی و شقاوت انسان بیفزاید
📚 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج 1، ص۲۰۹_۲۱۰
#متن_نوشت
#فقر_فکری
🆔️@zendegi_filsofaneh
دنیای چهارفصل
دنیا، دنیای حرکت و بهار و پاییز و زمستان و تابستان است . دنیا، دنیای چهار فصل است. و انسان هم، انسانی است که به تکرار و تنوع دل نمیبندد و قرار نمیگیرد و هر روز، بتهای دیروزش را خودش میشکند
💬علی صفایی حائری
#عکس_نوشت
#دنیای_حرکت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴 خودسازی
▪️ همه تلاش و کوشش ما در بدن سازی است. اما آن بدن سازی که همه ما موظف هستیم و مشغول هستیم این است که ما در قیامت با یک بدنی محشور می شویم, این بدن یا زشت است یا زیبا, یا سیاه روی هستیم خدایی ناکرده یا روسفید.
▪️ ما الآن شبانه روز داریم بدن می سازیم, مگر ما نمی خواهیم در قیامت زیبا محشور بشویم؟ ما چه کنیم؟ چرا به ما گفتند وقتی وضو می گیرید آب را به صورت می پاشید, این دعا را بخوانید: «اللَّهُمَّ بَیضْ وَجْهِی یوْمَ تَسْوَدُّ فِیهِ الْوُجُوهُ»[1] ما داریم بدن می سازیم. حالا لازم نیست اگر عربی نمی دانید حتماً با آن کلمات بگویید، فارسی بگویید خدایا! صورت ما در قیامت سفید کن! ما داریم بدن می سازیم.
▪️ یک کار ابدی است! چرا وجود مبارک امام حسن علیه السلام موقع نماز که میشد «تَرْتَعِدُ فَرَائِصُه»،[2] مثل اینکه آدم یک مار دمان را می بیند دو پهلویش می لرزید, چرا؟ برای اینکه ما داریم خودمان را می سازیم.
بدن خوب را هم روحِ خوب می سازد. آن روح وقتی که با خدای خودش گفتگو دارد: «اللَّهُمَّ بَیضْ وَجْهِی یوْمَ تَسْوَدُّ فِیهِ الْوُجُوهُ وَ لَا تُسَوِّدْ وَجْهِی یوْمَ تَبْیضُّ فِیهِ الْوُجُوه» این بدن ساخته می شود.
[1]. الفقه المنسوب الی الإمام الرضا(علیه السلام)، ص69.
[2]. الأمالی(للصدوق)، ص178 و 179.
💬آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#خودسازی
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢انسان، موجود دو کانونی
🔸️در روح انسان دو مرکز و دو کانون موجود است که هریک از ایندو، منبع یک نوع فعالیتها و تجلیات روحی است.
⬅️نام یکی از این دو کانون، عقل یا خرد و نام آن دیگری قلب یا دل است. فکر و اندیشه و دوراندیشی و حسابگری و منطق و استدلال و علم و فلسفه از تجلیات کانون عقل است، و بعضی دیگر از تجلیات روحی مانند خواستن و شیفته شدن و آرزو کردن و به حرکت آوردن از کانون دل سرچشمه میگیرد.
✔از کانون دل حرارت و حرکت برمیخیزد و از کانون عقل هدایت و روشنایی.
👈آن کس که دلی افسرده و بیخواهش و بیامید و آرزو دارد موجودی سرد و بیحرکت و جامد است و هیچگونه فعالیتی از او سر نخواهد زد، به مرگ نزدیکتر است تا به حیات.
👈و آن کس که از نیروی عقل و فهم و تدبیر بینصیب است مانند ماشینی است که در شب تاریک در حرکت است و فاقد چراغ و راهنماست.
📚 استاد مطهری، بیست گفتار، ص193
#متن_نوشت
#کانونِ_عقل_ودل
#حرارت_و_هدایت
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بصیرت اجازه نمیدهد غبارآلودگی فتنه کسی را گمراه کند.
« رهبر معظم انقلاب »
🔹 من سرباز مکتبم ،رهبرم فاطمه و از تبار عمارم،
رسالتم شفاف ساختن حقیقت و سلاحم بصیرت است.
مهم ترین شاه بیت زندگی حضرت زهرا بصیرت سیاسی است
(یکی از ضروری ترین عرصه هایی که باید به حضرت فاطمه اقتدا نمود عرصه دفاع از حریم امامت و ولایت است....
ایشان زیباترین جلوه پاسداری از حریم
ولایت را به تصویر کشاند
وزیباترین اسوه گری را در این گستره برتارک تاریخ جاودانه کرد.)
« آیة الله مصباح یزدی رحمة الله علیه»
🔹حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها الگو و مقتدایی برای بصیرت افزایی و اوج مقابله با ولایت ستیزان در جامعه امروز هستند.
🔹 دانش آموختگان مکتب ایثار و بصیرت فاطمی !! و عمار پیشگان جان برکف!!
عَلَم این قافله علمدار میخواهد
و حکایت همچنان باقی است....
#بصیرت_فاطمی
#حماسه_نه_دی
🆔️@zendegi_filsofaneh
HiuxH5UpPrFGsXKYlWDmeV63HyNOSDJHeX9Mk77Y.mp3
6.67M
🔸️اهمیت بازی، گفتگو و ارتباط کلامی موثرِ اعضای خانواده در سیره تربیتی حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🔰نکات تربیتی حدیث کساء:
1️⃣ در گفتگوهای بین اعضای خانواده، ارتباط های کلامی موثر در قالب انتخاب واژه های محبت آمیز، زیبا و اثر گذار اهمیت زیادی دارد
2️⃣ حضرت زهرا سلاماللهعلیها علاوه بر ارتباط کلامی خوب با فرزندان با آنها بازی هم میکردند زیرا بازی با کودک در تربیت و شکل گیری شخصیت کودک بسیار موثر است.
3️⃣ ایشان در قالب بازی اشعار مفید تربیتی نیز به فرزندان یاد می دادند به عنوان مثال به امام حسن علیه السلام میفرمودند: ای حسن شبیه پدرت باش و ریسمان از پای حق باز کن، خدا نعمت بخش است، خدای نعمت بخش را بپرست و با دشمنان کینهتوز دوستی مکن
#متن_نوشت
#ادبستان_کساء
https://eitaa.com/safire14/514
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢کار برای خدا و کار برای مردم
🔸 از نظر اسلام همچنان که کار خود را باید برای خدا کرد، کار خلق را نیز باید برای خدا کرد.
🔹 اینکه گفته میشود کار برای خدا یعنی کار برای خلق، راه خدا و خلق یکی است و برای خدا یعنی برای خلق، وگرنه کار برای خدا منهای خلق آخوند بازی و صوفیگری است، سخن نادرستی است. از نظر اسلام راه، راه خداست و بس، و مقصدْ خداست نه چیز دیگر، اما راه خدا از میان خلق میگذرد.
🔸 کار برای خود کردن نفسپرستی است، کار برای خلق کردن بت پرستی است، کار برای خدا و برای خلق کردن شرک و دوگانهپرستی است، کار خود و کار خلق برای خدا کردن توحید و خداپرستی است.
🔹 از قرآن مجید در مورد «اخلاص» نکته جالبی استفاده میشود و آن اینکه مخلِص بودن (به کسر لام) غیر از مخلَص بودن (به فتح لام) است. مخلِص بودن (به کسر لام) یعنی در عمل اخلاص ورزیدن، عمل را پاک و خالص برای خدا انجام دادن. اما مخلَص بودن (به فتح لام) یعنی پاک و خالص شده برای خدا.
🔸️بدیهی است که پاک و خالص کردن عمل، چیزی است و پاک و خالص بودن به تمام وجود، چیز دیگر است.
📚استاد مطهری، جهانبینی توحیدی، ص۸۰-۷۹
#متن_نوشت
#اخلاص
🆔️@zendegi_filsofaneh