🟢 امیرالمؤمنین علی(ع) را «که کُشت» و «چه کُشت»؟
🔸 یک وقت میگوييم على(ع) را كه كشت و يك وقت میگوييم علی(ع) را چه كشت؟
🔹 اگر بگوييم على(ع) را كه كشت، البته عبدالرحمن بن ملجم. اگر بگوييم على(ع) را چه كشت، بايد بگوييم جمود و خشکمغزى و خشكهمقدسى. همينهايى كه آمده بودند على(ع) را بكشند، از سر شب تا صبح عبادت میکردند.
🔸واقعاً خيلى تأثرآور است. على(ع) به جهالت و نادانى آنها ترحم میكرد، تا آخر هم حقوق آنها را از بيتالمال میداد و به آنها آزادى فكرى میداد.
🔹ابن ابیالحدید میگوید: اگر میخواهید بفهمید که جمود و جهالت چیست، به این نکته توجه کنید که اینها وقتی که قرار گذاشتند این کار را بکنند، مخصوصاً شب نوزدهم رمضان را انتخاب کردند. گفتند: ما میخواهیم خدا را عبادت بکنیم و چون میخواهیم امر خیری را انجام بدهیم، پس بهتر این است که این کار را در یکی از شبهای عزیز قرار بدهیم که اجر بیشتری ببریم.
📚اسلام و نيازهای زمان، ج۱، ص۸۰
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#شهادت_امام_علی_علیه_السلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 زمینه دل
🔹 اگر دلی مستعدّ درمان باشد و این قرآن در آن دل بتابد، یقیناً شفا را به همراه دارد: ﴿وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾ اما همین قرآن، ﴿وَلَا یزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا﴾؛ همین قرآن نه قرآن دیگر، همین قرآن وقتی بر قلب تبهكاران می تابد آن دل سیاه تر می شود؛ چرا؟ چون به مبارزه با این نور می پردازد، ﴿یرِیدُونَ لِیطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ﴾ می شود، همین مبارزه كردن علیه نور، مایه تیره تر شدن دل های آنهاست؛ مثل اینكه شما برای مهمان های خودتان یك ظرف گلابی پخته و شیرین و پرآب حاضر كردید، بعضی از مهمان ها سالم اند و برخی به بیماری دستگاه گوارش مبتلایند، آن كه سالم است این میوه را می خورد و فربه می شود، آن كه زخم معده دارد همین گلابی بر دردش می افزاید؛ همین گلابی است كه دردآور است نه چیز دیگر.
🔹 برای مؤمنین هیچ شبی به عظمت #شب_قدر نیست كه عبادت یك شبه به اندازه عبادت هزار ماه است، برای تبهكاران هم هیچ شبی بدتر از شب قدر نیست، چون معصیت در شب قدر كه با معصیت در سایر شب ها یكسان نیست. پس یك امر نسبت به دو زمینه مختلف، دو اثر گوناگون دارد: ﴿وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾؛ اما ﴿وَ لاَ یزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَاراً﴾.
همین قرآنِ كوه افكن اگر بر قلب مؤمن بتابد #قلب_مؤمن را مستحكم تر می كند: ﴿أَلاَ بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ﴾ و اگر همین قرآن بر دل سیاه سیه دلان كه ﴿فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ﴾ است بتابد، چون آنها عكس العمل نشان می دهند مضطرب تر می شوند.
💬آیتالله جوادیآملی
#متن_نوشت
#ماه_رمضان
#شب_قدر
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 بهترین دستور
«و ان یعلم ان من افضل ما امر الله به تعالی طلب العلم و العمل به و تعلیمه»
✅ بهترین چیزی که خدای تعالی به آن دستور داده، ✔طلب علم و ✔عمل به آن و ✔تعلیم آن است.
🔺️بخشی از وصیت نامه حضرت آیت الله مصباح یزدی
#عکس_نوشت
#بهترین_دستور
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔸️علم آزاد و علم اسیر
📜امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید: من علم فراوانی دارم ولی افسوس، افرادی را پیدا نمیکنم که به آنها تعلیم بدهم. بعد فرمود: بله، افرادی را پیدا میکنم
👈 ولی بعضی افراد را که پیدا میکنم آدمهای سلیم النفسی هستند اما کودن میباشند، نمیفهمند، عوضی میفهمند؛
👈بعضی دیگر، افراد زیرکی هستند اما تا معلومات را از من فرا میگیرند آن را وسیله قرار میدهند برای منافع مادی خودشان، یعنی علم را وسیله هدفهای پست و پلید خودشان قرار میدهند.
🍁سنایی میگوید:
چو علم آموختی، از حرص آنگه ترس کاندر شب
چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا
✔این بسیار حرف درستی است. یک فرد همینکه عالِم شد، کافی نیست که بگوییم هرکاری که این آدم میکند درست است. باید ببینیم علم این آدم آزاد است یا اسیر؟
آیا علم این آدم در راههایی که عقل تصویب میکند به کار میافتد یا در راه هدفهای دیگر
📚 استاد مطهری، اسلام و نیازهای زمان، ج ۱ ص۳۵
#متن_نوشت
#علم_آزاد
#علم_اسیر
🆔️@zendegi_filsofaneh
الهی
روزگاری تو را میجستم، خود را مییافتم
اکنون خود را میجویم و تو را مییابم
#عکس_نوشت
#مناجات
🆔️@zendegi_filsofaneh