🌱فریاد بصیرت
امیدوارم که در این دنیای زینت و غفلت، فریاد بصیرت و هدایت باشی و حامل بیّنات و کتاب و میزان رسولان خدا باشی؛ که بدون این نقش، تمامی شغلها و عنوانهای بزرگ و کوچک، حقیر و پوچ و مسخره است
💬علی صفایی حائری
#عکس_نوشت
#فریادبصیرت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸 چلّه گرفتنی که انسان را غیر قابل اصلاح می کند!!🔸
🌱گاهی انسان یک چلّه، دو چلّه می گیرد و دیگر قابل اصلاح نمی شود!! چرا؟ چون به خودش حسن ظنی پیدا می کند، لذا توی خودش بُکسباد می کند.
🌱 اینکه انسان بعد از چلّه گرفتن چطور می شود مهم است. شش هزار سال ابلیس عبادت کرد، بعدش به خودش حسن ظن پیدا کرد! تمام کارها، تمام ترقی ها، تمام عروجهایی که انسان بکند، نمازهای با حضور قلبی که بخواند، به مقامات عالیه هم که برسد همه اش برای این است که بفهمد:
«هَذَا مِن فَضْلِ رَبِّي لِيَبْلُوَنِي أَأَشْكُرُ أَمْ أَكْفُرُ» (این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند که آیا شکر او را بجا میآورم یا کفران میکنم؟!)
💬آیتالله حائری شیرازی
#متن_نوشت
#چلّهگیری
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️چنانچه ولایت را از دین بگیرید، از آن جز چیزی خشک باقی نخواهد ماند. مظهر کامل این ولایت حضرت امیر (علیهالسلام) است.
🔹️اگر کسی به ولایت راه پیدا نکند، دین فقط ظواهر خواهد بود. عالم قائم به ولایت است.
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#ولایت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰مقصود از کلمه مولا
💢اینکه رسول اکرم صلوات الله علیه فرمود: مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ مقصود چیست؟
🔘مقصود کدامیک از معانی مولا است؟ من نمیخواهم بگویم که چه معنایی از نظر عقیده خودم در اینجا درست است، ولی ملّای رومی همین حدیث را در مثنوی آورده و یک ذوقی به خرج داده است و از کلمه مولا معنی «مُعتِق» یعنی آزادیبخش را گرفته است.
🔸️ ظاهراً در دفتر ششم مثنوی است. داستان معروفی دارد؛ داستان قاضی خیانتکار و زن، که قاضی میخواهد در صندوق مخفی بشود، او را مخفی میکنند و به دوش حمّال میدهند. بعد قاضی به آن حمال التماس میکند که هرچه میخواهی به تو میدهم، تو برو و معاون مرا خبر کن تا بیاید این صندوق را بخرد. معاون او را خبر میکنند، میآید صندوق را میخرد و او را آزاد میکند.
👈بعد ملا از اینجا گریز میزند، میگوید: همۀ ما در صندوق شهوات تن زندانی هستیم ولی خودمان نمیدانیم، احتیاج به آزادکنندهای داریم که ما را از این صندوق شهوات نفس و بدن نجات بخشد، انبیاء و مرسلین آزادکننده و نجات بخش هستند.
🔹️سپس میگوید:
زین سبب پیغمبر با اجتهاد
نام خود وانِ علی مولا نهاد
گفت هرکس را منم مولا و دوست
ابن عمّ من علی مولای اوست
کیست مولا، آن که آزادت کند
بند رقّیت ز پایت بر کنَد
✅این واقعاً یک حقیقتی است؛ یعنی قطع نظر از اینکه معنی جمله مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ همین باشد یا نباشد، یعنی پیغمبر که خودش و علی را «مولا» نام نهاد به اعتبار آزادیبخشی بود یا نبود، این خود حقیقتی است که هر پیغمبر برحقی برای آزاد کردن مردم آمده است و خاصیت هر امام برحقی همین جهت بوده است.
📚استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۱
#متن_نوشت
#مولا
#آزادی_بخش
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 انبیأ چگونه متفکر تربیت می کردند؟!
🔻شناخت را نمی توان به شکل صادراتی و تحمیلی به افراد داد. بلکه خود انسان بايد به تفکر بپردازد و به شناخت برسد.
♨️ کار انبیا این است که به ما تعلیم بدهند که چگونه تفکر کنیم تا خودمان به شناخت برسیم.
🎙آقای ولی
#کلیپ_تصویری
#آموزشتفکرمحور
#سؤال
#تفکر
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴ارادت یا درایت
▪️راست اینکه درباره امام حسین علیه السلام، حقِ عشق ادا شده است و حقِ عقل نه . در عزای او بس گریستند ، اما نهضتش را چنانکه باید ، ننگریستند .
▪️با وجود بیش از چهار هزار کتاب که فقط در این صد سال درباره آن حضرت نوشته اند ، هنوز ناگفته هایی دیگر باقی مانده است . مضافاً اینکه چه بسیار مطالبی که گفته و قطعی دانسته اند ، اما در نادرست بودنشان هیچ تردیدی نیست .
▪️ بسیاری از افرادی که درباره امام حسین قلمفرسایی کرده اند ، از سر ارادت بوده است ، نه از روی درایت ؛ و از بهر ثواب بوده است ، نه برای یافتن صواب ؛ و با رویکرد عاطفی بوده است نه رویکرد علمی . این نویسندگان یا اهل تحقیق نبوده اند ، یا روش تحقیق را نمی دانسته اند ، و یا روش تحقیق در تاریخ را ، و یا هر سه را .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۷
#متن_نوشت
#حقِ_عقل
#نهضت_عاشورا
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴 عبرت
▪️ برخی ها خیال می كنند عاشورا برای عبرت است، نه برای عَبره(اشک)؛ اما سالار شهیدان فرمود من برای دو چیز شهید شدم: هم برای عبرت، هم برای عَبره;
▪️ عبرت گرفتن به آن عزاداری می گویند كه حركت كند، پویا باشد، عبور كند از جهل به علم، از جهالت به هدایت، از كُندروی به اعتدال، از بیراهه رفتن به استقامت، این را می گویند عبرت، عبرت یعنی عبور.
▪️ آن عزاداری كه تماشا می كند، او اهل عبرت نیست، او فقط می نالد اهل اشك است، دو روز كه عاشورا سپری شد برای او اثری ندارد، چون او عبرت نگرفت، عبور نكرد، تماشا كرد.
▪️اصرار قرآن كریم بر این است كه ﴿فَاعْتَبِرُوا﴾[1]. شما اگر بخواهید بررسی كنید میبینید آیات فراوانی است كه خدا فرمود عبرت بگیرید،[2] عبرت بگیرید یعنی چه؟ یعنی بایستید؟ آدمِ ایستا كه اهل عبرت نیست، آنكه عبور كرد از رذیلت به فضیلت و فرشته خوی شد، او عبرت گرفت.
[1]. سوره حشر، آیه2.
[2]. سوره آل عمران، آیه13؛ سوره یوسف، آیه111؛ سوره نور، آیه44.
💬آیت الله جوادی آملی
1395/03/02
#متن_نوشت
#عاشورا
#عبور_کردن
🆔️@zendegi_filsofaneh
در این کشاکشِ سختِ میانِ موت و حیات
امیدِ وصلِ تو ما را دلیلِ هر نَفَس است
#عکس_نوشت
#محرّم
#کربلا
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چه نوع محبتی به امام حسین علیه السلام تربیت کننده است؟!
❓ما میخواهیم حقیقت انسان رشد کند تا به کمال برسد. اما این از چه طریق اتفاق میافتد؟
🎙دکتر میثم صداقت زاده
#کلیپ_تصویری
#تربیت
#امامحسینعلیهالسلام
#محرّم
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼مقصود از اینکه گفته میشود کل یوم عاشورا چیست؟
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#صحنه_تقابل_حق_و_باطل
🆔️@zendegi_filsofaneh
تیری که پاره کرد دلِ پاکِ مشک را
از هم گسیخت رشتهی تسبیح اشک را💔🖤
#عکس_نوشت
#محرّم
#روزتاسوعا
#السلامعلیکیااباالفضلالعباس
🆔️@zendegi_filsofaneh
✍امام حسين علیه السّلام فرمودند:
🔻اِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ يَحوطونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ؛
▪️به راستى كه مردم بنده دنيا هستند و دين لقلقه زبان آنهاست، تا جايى كه دين وسيله زندگى آنهاست دين دارند و چون در معرض امتحان قرار گيرند، دينداران كم مىشوند.
#عکس_نوشت
#محرّم ۱۴۰۱
#حدیث
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 جامعه عاقل و عالم
▫️ [امام حسین علیه السلام فرمود]:«بَذَلَ مُهجَتَهُ فیكَ لِیستَنقِذَ عِبادَكَ مِنَ الجَهالَةِ وحَیرَةِ الضَّلالَةِ»؛ اگر بخش عقلانی جامعه و بخش علمی و عملی جامعه تأمین بشود، آن جامعه ستون دین است و سالار شهیدان (صلوات الله و سلامه علیه) جانش را داد، خونش را داد تا جهل را، سفاهت را، بی عقلی و بی خردی را و بی تقوایی را طرد کند و جامعه را عاقل و عالم کند؛ آن وقت این مردمی که از گزند جهالت رهیدند و از آسیب سفاهت نجات پیدا کردند می شوند ستون دین.
💬آیت الله جوادی آملی
1400/05/16
#کلیپ_تصویری
#محرّم
#رهایی_از_جهالت
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ کدام اشک برای امام حسین(ع) است که ذرهای از آن ارزشی فوقالعاده دارد؟
🎙استاد شهید مطهری
#کلیپ
#اشک_بر_امام_حسین_علیهالسلام
#هماهنگی_روح
🆔️@zendegi_filsofaneh
◾حماسه یا مصیبت
▫️عاشورا ترکیبی است از حماسه (ظلم ستیزی) و مصیبت(مظلومیت) ، و این دو از هم تفکیک ناپذیرند و نمی توان میانشان تقابل افکند .
▪️ اکنون سخن در این است که کدامیک اصل است : حماسه یا مصیبت ؟ پاسخ به این پرسش بسته به این است که زاویۀ دیدِ ما به عاشورا چیست . با دو نگاه می توان در عاشورا نگریست : نگاه سیاسی و نگاه عاطفی . با نگاه سیاسی ، حماسه عاشورا برجسته تر می شود ، و با نگاه عاطفی ، مصیبتِ عاشورا .
▫️با نگاه سیاسی ، امام حسین الگوی ظلم ستیزی می شود ، و با نگاه عاطفی ، مظهر مظلومیت . اگر به حماسه عاشورا بنگریم و آن را اصل بدانیم ، نتیجه اش آن می شود که به ذلت و زور تن ندهیم و با ستمگران بستیزیم و آزادگی پیشه سازیم .
▪️ اما اگر تراژدی عاشورا را اصل بشماریم و فقط به آن بنگریم ، حاصلش این می شود که یکسره مصیبت زده باشیم و عزاداری کنیم و روضه خوانی بر پا سازیم و بگرییم .
▫️شک نیست که آنچه در عاشورا اصل است ، حماسه است نه مصیبت .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۳۱
#متن_نوشت
#حماسهی_عاشورا
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔴شمر شدن یک امر تدریجی است!
◾️خیانت یک مسئله تدریجی است. شمر هم ناگهان شمر نشد. شمر از خط مقدم جبهه علی بن ابیطالب (ع) به خط مقدم جبهه یزید آمد. شمر، جزء افسران علی بن ابیطالب (ع) در جنگ صفین بود که در کنار امام حسن (ع) و امام حسین (ع) با معاویه جنگیده بودند. اما اینک شمر، افسر نیروهای یزید در کربلا شده که سر حسین (ع) را می برد.
◾️همه به تدریج شمر می شوند. همه ما این چنین هستیم و کم کم شمر می شویم؛ به طوری که اگر از ابتدا به خود ما بگویند که شما بیست سال دیگر چنان آدمی خواهی بود، خودمان هم باور نمی کنیم؛ ولی بعد چنان می شویم و کم کم به راحتی باور هم می کنیم.
💬استاد حسن رحیم پور ازغدی، برگرفته از سخنرانی «با عقل در عاشورا»
#متن_نوشت
#محرّم ۱۴۰۱
🆔️@zendegi_filsofaneh
📖 بیایید آدم تربیت کنیم!
🔹شما ای پدر و مادر میخواهی درباره فرزندت چگونه نقشی داشته باشی؟
آیا شما میخواهی سلبکننده آزادی و اختیار بچه باشی و تازه اسمش را بگذاری دلسوزی و تربیت؟!؟
((من خیلی پدر خوبی هستم نمیگذارم بچهام چپ و راست برود و حتی خطا کند))، ((خیلی مادر دلسوزی هستم آنقدر مراقب کوچکترین حرکات بچهام هستم که نه میگذارم این طرف نه آن طرف برود))!
🔸آفرین بر من و تو مسلمان پیرو قرآن که اینقدر کج فکر میکنیم! می گویم قرآن می گوید اگر خدا میخواست اینها مشرک نشوند برایش کاری نداشت، مشرک نمیشدند. خدا خواست آنها امکان مشرک شدن داشته باشند. خدا به پیغمبرش میگوید: (افانت تکره الناس حتی یکونوا مؤمنین؟*) تو میخواهی مردم را مجبور کنی مؤمن باشند؟ تو برای این رسالت نیامدی!
🔹حالا تو پدر و تو مادر میخواهی بچهات را مجبور کنی که مؤمن باشد؟!؟ قیمت این آدمک های مصنوعی ظریف زیبای دلربا از قیمت یک مجسمه قشنگ بیشتر نخواهد بود!
🔸بیایید همه با هم تصمیم بگیریم بچههایمان آدم باشند. آدم باشند یعنی چه؟ یعنی مختار باشند، آگاه و مختار. نقش ما و شما نسبت به این بچهها باید نقش کمک باشد. نقش فراهم آورنده زمینههای بیشتر برای رشد سریعتر و سالمتر و سرراست تر باشد، نه نقش استادکار قالب سازی که می خواهد این استعداد نرم و لطیف کودک را در یک قالب خشن بریزد و از او یک موجود قالبی بسازد.
*سوره یونس، آیه ۹۹
📚 نقش آزادی در تربیت کودکان، شهید دکتر بهشتی،ص۱۶
#متن_نوشت
#اراده_و_اختیار
#تربیت_فرزند
🆔️@zendegi_filsofaneh
سرّ عاشق شدنم لطف طبیبانهی توست
ورنه عشقِ تو کجا؟ این دلِ بیمار کجا؟
#عکس_نوشت
#کربلا
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴 عامل ترین عالم
▫️ حضرت سید الشهدا (علیه السلام) در مكه فرمود: «مَن كان باذلاً فینا مُهْجَته..». اول كسی هم كه به این خطبه نورانی خود #عمل كرد خودش بود.
▫️ در زیارت اربعین عرض می کنیم خدایا #حسین_بن_علی كسی بود كه «بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیكَ لِیسْتَنْقِذَ عِبادَكَ مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیرَةِ الضَّلالَةِ» او خون جگرش را داد، خون گلوی خود را داد، خون رگ های بدن و حیات خود را داد تا بندگانت را از نظر اندیشه #عالم و از نظر انگیزه #عاقل كند.
💬آیتاللهجوادیآملی
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#محرّم1401
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰من چه سهمى گرفته ام و چه ميراثى برداشته ام؟ آيا از عاشورا ى حسين و از كربلا ى حسين، سهمى داشته ام؟
﮺ چه چيزى براى چه كسى از عاشورا باقى مانده است؟ آيا حاصل عاشورا، شتك خون و زخم هاى باز و داغ هاى درد و خيمه هاى مبهوت و اسيران آزاد و پيام هاى رساست، و از آن طرف حاصل عاشورا، فتح شكست و غنيمت هاى پشيمان و حكومت هاى محكوم است؟
درست است كه عاشورا لعنت و سلام را آورد و نفرين و سلام را تقسيم كرد، ولى من هر سال حساب مى کنم كه چه سهمى گرفته ام و چه ميراثى برداشته ام؟ آيا از عاشورا ى حسين و از كربلا ى حسين، سهمى داشته ام؟
وارث، قرابت مى خواهد. قرابتى بدون حائل و بدون مانع. فرزندى كه قاتل پدر باشد، ارث نمى برد. فرزندى كه كافر باشد از مسلمان ارث نمى برد. آيا من حسين را نكشته ام؟ آيا من از آنچه كه فهميده ام، چشم نپوشيده ام و كفر نورزيده ام؟
اگر من به ولايت حسين نرسيدم، اگر ابوّت اولياء را نخواستم، اگر فرزند دنيا و يا بدتر بنده ى دنيا شدم و دين در وجود من شكل نگرفت و تنها بر زبانم نشست، آيا با حسين قرابتى دارم؟ آيا از عاشورا ارثى مى برم و سهمى مى گيرم؟ ﮺
📚علی صفایی حائری ، وارثان عاشورا | ص ۲۵۴
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#محرّم
#قرابتباحسینعلیهالسلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 چرا از عقلتون می ترسید؟ چرا بدون عقل زندگی میکنید؟
🎙استاد رحیمپور ازغدی
#کلیپ
#تفکر
🆔️@zendegi_filsofaneh
🟢 مردم! من شما را به جای توحید به شرک دعوت میکنم!
🔸 مرحوم شیخ جعفر شوشترى، یک روز رفت بالاى منبر و گفت: ایها الناس! همه پیغمبران آمدهاند شما را به توحید دعوت کردهاند، من آمدهام شما را به شرک دعوت مىکنم. بعد گفت: همه پیغمبران آمدهاند گفتهاند فقط خدا را بپرستید، فقط براى خدا کار کنید، من مىگویم یک کمى هم براى خدا کار کنید، یعنى همه کارهایتان خالصانه براى غیر خدا نباشد.
🔹انسان در برخى از کارها خدا را وسیله قرار مىدهد براى خواستههاى نفسانى خودش. این گونه کارها و لو در آن «خدا» وسیله است و هدف نیست امّا باز یک نوع رفتن به در خانه خداست؛ مىروم به در خانه خدا امّا براى مشکلات دنیا.
🔸شک ندارد که این خودش نوعى شرک است، یعنى پرستشى است که خدا از هدف بودن خارج، و وسیله شده است براى خواسته نفسانى. ولى خداوند متعال این نوع شرکها را که شرکهاى خفىّ است به نوعى از انسان مىپذیرد، یعنى همان چیزى را که انسان مىخواهد به او مىدهد.
🔹در آخرت هم همینطور است. اگر انسان عبادت را انجام بدهد براى خواستههاى اخروى، خداى متعال همان خواستههاى اخروى را به او مىدهد، امّا این، عبادت به معناى واقعى عبادت و پرستش خدا که خدا پرستش شده باشد نیست.
🔸خدا آن وقت پرستش شده است که خدا براى خود خدا پرستش شده باشد، یعنى پرستش حقیقى و اخلاص حقیقى فقط و فقط آن است.
📚 استاد مطهری، فطرت، ص۱۹۵-۱۹۳ (با تلخیص)
#متن_نوشت
#توحید
#شرک
🆔️@zendegi_filsofaneh