✍حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:
اِنْ کُنْتَ تَعمَلُ بما اَمَرناک وتَنْتَهی عمّا زجرناک عَنه، فأنت مِن شیعتنا والا فَلا.
تنها زمانی از شیعیان ما خواهی بود که به آن چه تو را بدان فرا میخوانیم، عمل کنی و از آن چه تو را از آن نهی میکنیم، خودداری نمایی ... وگرنه از شیعیان ما نخواهی بود!
📚 بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۱۶۵
#حدیث_روز
#شیعه_واقعی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰دولت کریمه
❓معنای حقیقی کرامت چیست❓
🔘باید بدانیم که نظام اسلامی ما نظام کرامت است. نظام کرامت با آفرینش ما سازگار است. ما می خواهیم کریمانه حکومت داشته باشیم، کریمانه دولت داشته باشیم، کریمانه ملت داشته باشیم، حوزه ما کریمانه و دانشگاه ما کریمانه و خدمات ما و نهضت خدمت رسانی ما هم کریمانه باشد.
🔶️این در دعاهای ما هم آمده است که «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیكَ فِی دَوْلَةٍ كَرِیمَة»
(الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج۳ ) این دولت کریمه که برای امامان معصوم (علیهم السلام) مطرح بود و اجرای آن به دست ولی عصر (ارواحنا فداه) خواهد بود، عبارت از عدل محض نیست که انسان عادل باشد. ممکن است یک حکومت با فشار عدالت را تحمیل بکند، ولی دولتش دولت کریمانه نیست.
✔کرامت به معنای عظمت نیست، به معنای کبیری نیست. بزرگی یک حساب دیگری دارد. کلمه «کبیر» کلمه «عظیم» اینها شاید معادل فارسی داشته باشند؛ اما «کریم و کرامت»، اینها ظاهراً معادل فارسی ندارند. ما در فارسی باید چند کلمه را کنار هم بگذاریم تا بتوانیم کرامت را معنا کنیم. کرامت وصف خاص فرشتگان است، آن بزرگ منشی و بزرگواری است. آن کسی که نه تنها گناه نمی کند، خود را برتر از آن می داند که گناه بکند، نه برای ترس از جهنم، نه برای بهشت رفتن، می گوید حیف من است که خودم را آلوده بکنم، وقتم را تلف بکنم! این روحیه در فرشتگان است که فرشتگان را خدای سبحان در سوره مبارکه «انبیاء» وقتی معرفی می کند به عنوان ﴿بَلْ عِبَادٌ مُّکرَمُونَ ٭ لاَ یسْبِقُونَهُ بِالقَوْلِ وَ هُم بِأَمْرِهِ یعْمَلُونَ﴾ (سوره انبیاء، آیات۲۶ و۲۷) معرفی می کند، فرشته کریم است.
🔷️یک انسان حالا یا استاد حوزه است یا استاد دانشگاه است، او در کوی و برزن با کودکان بازی نمی کند، می گوید این در شأن من نیست، چنین حالتی را حالت کرامت می گویند. فرشتگان کریم هستند و هرگز تن به آلودگی نمی دهند. در «زیارت جامعه» در وصف ائمه (علیهم السلام) ما وصف کرامت را داریم، همان وصفی را که خدای سبحان در سوره «انبیاء» برای ملائکه ذکر می کند: ﴿بَلْ عِبَادٌ مُّکرَمُونَ ٭ لاَ یسْبِقُونَهُ بِالقَوْلِ وَ هُم بِأَمْرِهِ یعْمَلُونَ﴾ همان وصف را در «زیارت جامعه» برای ائمه (علیهم السلام) می خوانیم، می گوییم شما بندگان مکرم الهی هستید، (كامل الزیارات، ص۳۱۸)
🔺️حوزه کارش این است، دانشگاه کارش این است، آن که با فشار آدم خوبی می شود آن به هر حال طعم کرامت را نچشیده، یک وقت که فشار برطرف شد به کج راهه می رود این خطر همیشه او را تهدید می کند.
💬آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#انقلاب_اسلامی
#کرامت_انسانی
#بندگان_مکرم_الهی
🆔️@zendegi_filsofaneh
﷽
✨خدایا
🌹یادش را،
✨انتظارش را،
🌹و
✨ایمان به او را از خاطرمان مبر ...
🤲اَللّهُمَّ طالَ الاْنْتِظار وَ عَجّل فی فَرَجنا ...
#انتظار
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢 معنی زندگی چیست؟
✍فیلسوف یونانی دکتر پاپادروس در پایان کلاس درسش با این پرسش به سخنرانی خود خاتمه داد: آیا كسی سؤالی دارد؟
🔷️یکی از شاگردانش به نام "رابرت فولگام" نویسندۀ مشهور در بین حضار بود و پرسید: جناب آقای دكتر پاپادروس، معنی زندگی چیست؟
بعضی از حضار خندیدند!
اما پاپادروس، دانشجویان خودرا به سکوت دعوت كرد، سپس كیف بغلی خود را از جیبش درآورد، داخل آن را گشت و آینۀ گرد و كوچکی را بیرون آورد و گفت:
⬅️موقعی كه بچه بودم جنگ بود، ما بسیار فقیر بودیم و در یک روستای دورافتاده زندگی میكردیم، روزی در كنار جاده چند تکه آینۀ شکسته، از لاشه یک موتورسیکلت آلمانی پیدا كردم. بزرگترین تکۀ آن را برداشتم و با ساییدن آن به سنگ، گِردش كردم.
✔همین آینهای كه حالا در دست من است و ملاحظه میكنید. سپس بهعنوان یک اسباببازی شروع كردم به بازی با آن و بازتاباندن نور خورشید به هر سوراخ و سنبه و درز و شکاف كمد و صندوقخانه و تاریکترین جاهایی كه نور خورشید به آنها نمیرسید. از اینكه با كمک این آینه میتوانستم ظلمانیترین نقاط دنیا را نورانی كنم بهقدری شیفته و مجذوب شده بودم كه وصفش مشکل است.
🔘در واقع، بازتاباندن نور به تاریکترین نقاط اطرافم، بازی روزانۀ من شده بود. آینه را نگه داشتم و در دوران بعدیِ زندگی نیز هر وقت كه بیکار میشدم آن را از جیبم در میآوردم و به بازی همیشگی خود ادامه میدادم.
👈بزرگ كه شدم دریافتم این كار یک بازی كودكانه نبود، بلکه استعارهای بر كارهایی بود كه احتمال داشت بتوانم در زندگی خود انجام دهم.
بعدها دریافتم كه من، خود نور و یا منبع آن نیستم، بلکه نور و به عبارت دیگر، حقیقت، درک و دانش، جایی دیگر است و تنها در صورتی تاریکترین نقاط عالم را نورانی خواهد كرد كه من بازتابش دهم.
✅من تکهای از آینهای هستم كه از طرح و شکل واقعی آن اطلاع چندان درستی ندارم. با وجود این، هرچه كه هستم، میتوانم نور را به تاریکترین نقاط عالم، به سیاهترین نقاط قلوب انسانها منعکس كنم و سبب تغییر بعضی چیزها در برخی از انسانها گردم. شاید دیگران نیز متوجه این كار شوند و همین كار را انجام دهند. بهطور دقیق این همان چیزی است كه من به دنبال آن هستم. این معنی زندگی من است.
🟠دکتر بعد از پایان درس، آینه را به دقت دوباره در دست گرفت و به كمک ستونی از نور آفتاب كه از پنجره به داخل سالن میتابید، پرتویی از آن را به صورتم و به دستهایم كه روی بازوی صندلی به هم گره خورده بودند، تاباند و گفت:
🔸️به جایی که تاریک و ظلمانی است، نور ببریم.
🔹️به جایی که امید نیست، امید ببریم.
🔸️به جایی که دروغ هست، راستی ببریم.
🔘این معنای زندگیست.
#متن_نوشت
#معنای_زندگی
#بازتاب_نور_به_قلب_دیگران
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢عادت به تفکر و تعقل
⬅️انسان برای اینکه از چنگال تسلط شهوات تباه کننده جسم و جان و عقل و ایمان و دنیا و آخرت نجات پیدا کند، راهی جز تقویت جانب نیروی عقل ندارد.
✔یکی از راههای تقویت این نیرو این است که کاری کند که تعقل و تفکر در کارها برایش به صورت یک عادت درآید، از عجله در تصمیم بپرهیزد.
🔸️شخصی آمد خدمت رسول اکرم (ص) عرض کرد: نصیحتی به من بفرمایید. فرمود: آیا اگر تو را نصیحتی بکنم عمل خواهی کرد؟ آن مرد در جواب گفت: بلی، و تا سه مرتبه این سؤال و جواب بین رسول اکرم و آن مرد رد و بدل شد و در هر مرتبه رسول اکرم به او میفرمود: آیا اگر دستوری بدهم عمل خواهی کرد؟ و او در جواب میگفت: بلی عمل خواهم کرد. پس از تعهد مؤکدی که رسول اکرم از آن مرد گرفت، به او فرمود: اِذا هَمَمْتَ بِاَمْرٍ فَتَدَبَّرْ عاقِبَـتَهُ یعنی هرگاه تصمیم کاری را گرفتی اول تدبّر و تفکر کن و عاقبت و نتیجه آن را ببین، اگر رشد و هدایت است آن را تعقیب کن و اگر شر و ضلالت است از آن دوری کن.
👈از طرز تعهد گرفتن رسول اکرم از آن مرد معلوم میشود که برای این جمله، فوقالعاده اهمیت قائل بوده؛ میخواهد به ما بفهماند که باید عادت به فکر و تدبّر داشته باشیم و در هیچ کاری پیش از آنکه کاملا آن را زیر و رو کنیم و نتایج و عواقب آن را بسنجیم وارد نشویم.
📚 استاد مطهری، بیست گفتار، ص ۲۰۰_۱۹۹
#متن_نوشت
#عادت_به_تفکر
#سنجش_عواقب_کار
🆔️@zendegi_filsofaneh
08.mp3
3.05M
🎧بشنوید
✔️ چطور تربیتی برای خودمان، فرزندانمان👶👧 یا ... خوب است؟
👤 دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#تربیت
#شکوفایی_جنبه_های_وجودی
🆔@zendegi_filsofaneh
✨﷽✨
خدایا...
🌱🍂اگر عمر من چراگاه شیطان باشد
آنرا از من بگیر و به زندگیم پایان بخش...
#عکس_نوشت
#صحیفه_سجادیه_دعای_20
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔴 ترجیح میدهید جزء کدام دسته باشید؟
⬜️ انسانهای بزرگ: درباره عقاید حرف میزنند
◻️ انسانهای متوسط: درباره وقایع حرف میزنند
◽️ انسانهای کوچک: پشت سر دیگران حرف میزنند
⬛️ انسانهای بزرگ: درد دیگران را دارند
◼️ انسانهای متوسط: درد خودشان را دارند
◾️ انسانهای کوچک: بی دردند
⬜️ انسانهای بزرگ: عظمت دیگران را میبینند
◻️ انسانهای متوسط: به دنبال عظمت خود هستند
◽️ انسانهای کوچک: عظمت خود را در تحقیر دیگران میبینند
⬛️ انسانهای بزرگ: به دنبال کسب حکمت هستند
◼️ انسانهای متوسط: به دنبال کسب دانش هستند
◾️ انسانهای کوچک: فقط به دنبال کسب پول هستند
⬜️ انسانهای بزرگ: به دنبال طرح پرسشهای بیپاسخ هستند
◻️ انسانهای متوسط: پرسشهایی میپرسند که پاسخ دارند
◽️ انسانهای کوچک: میپندارند پاسخ همه پرسشها را میدانند
⬛️ انسانهای بزرگ: به دنبال خلق مساله هستند
◼️ انسانهای متوسط: به دنبال حل مساله هستند
◾️انسانهای کوچک: مساله ندارند
#متن_نوشت
#انتخاب
🆔️@zendegi_filsofaneh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
زندگی آگاهانه
#عکس_نوشت #شهید_مطهری #سخن_نماینده_روح 🆔️@zendegi_filsofaneh
✔از امتیازات برجسته سخنان امیرالمؤمنین که به نام «نهج البلاغه» امروز در دست ماست این است که محدود به زمینه خاصی نیست.
🔸️علی علیه السلام به تعبیر خودش تنها در یک میدان اسب نتاخته است، در میدانهای گوناگون- که احیاناً بعضی با بعضی متضاد است- تکاور بیان را به جولان آورده است. نهج البلاغه شاهکار است اما نه تنها دریک زمینه مثلاً موعظه یا حماسه یا فرضاً عشق و غزل یا مدح و هجا و غیره، بلکه در زمینه های گوناگون.
👈اینکه سخن شاهکار باشد ولی در یک زمینه، البته زیاد نیست و انگشت شمار است ولی به هر حال هست. اینکه در زمینههای گوناگون باشد ولی در حد معمولی نه شاهکار، فراوان است، ولی اینکه سخنی شاهکار باشد و در عین حال محدود به زمینه خاصی نباشد از مختصات نهج البلاغه است.
بگذریم از قرآن کریم که داستانی دیگر است، کدام شاهکار را میتوان پیدا کرد که به اندازه نهج البلاغه متنوع باشد؟!.
✅سخن نماینده روح است؛ سخن هرکس به همان دنیایی تعلق دارد که روح گویندهاش به آنجا تعلق دارد. طبعاً سخنی که به چندین دنیا تعلق دارد نشانه روحیهای است که در انحصار یک دنیای بخصوص نیست. و چون روح علی علیه السلام محدود به دنیای خاصی نیست (در همه دنیاها و جهانها حضور دارد و به اصطلاح عرفا «انسان کامل» است) سخنش نیز به دنیای خاص محدود نیست.
🔘از امتیازات سخن علی علیه السلام این است که به اصطلاح شایع عصر ما چند بُعدی است نه یک بُعدی
📚 استاد مطهری، سیری در نهجالبلاغه، ص۴۳_۴۲
#متن_نوشت
#نهج_البلاغه
#سخن_شاهکار
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢اولین اثر توحید در زندگی انسان، سلامت روان است
🔘انسان اگر حکومت یک آرزوی اصلی [را بپذیرد] که همه آرزوهای دیگرش تحتالشعاع و در راه و مسیر آن آرزو باشد، فقط یک ایده را دنبال کند و همه ایدههای دیگر در مسیر و طریق آن ایده قرار بگیرد، این آدم از نظر روانشناسی دارای شخصیتی است سالم؛ یعنی وحدت شخصیت خودش را حفظ کرده و روحش تجزیه نشده است؛ روحش قطعه قطعه، تکه تکه و پاره پاره نشده است.
🔻چطور میشود که روح انسان چند قطعه و چند پاره و چند تکه بشود؟
👈وقتی که فکرها و اندیشههای مختلف، هدفهای مختلف، آرزوهای متضاد و ناسازگار و به تعبیر قرآن بدخو، بداخلاق آن را فراگیرد؛[یعنی قسمتی از قلمرو روحش را فلان آرزو، فلان میل، فلان شهوت با قدرت تمام به خودش اختصاص داده است]
✔ همین آدم که در اینجا یک میل شدید قسمتی از روحش را به خودش اختصاص داده، یک میل شدید دیگر نسبت به چیز دیگر قسمت دیگر روحش را به خودش اختصاص داده است؛ یک جای دیگرِ روحش را عقدهها، کینهها، خشمها، غضبها به خودش اختصاص داده است؛ یک قسمت دیگر روحش را چیز دیگر، و هرکدام از اینها شعبهای میشود. و احیانا قسمتی از روحش را ایمانِ ضعیف به خود اختصاص داده است .
⏪اگر یک انسان روحش قطعه قطعه و پاره پاره باشد و هر قسمتی از روحش به جایی برود، گذشته از این که این خودش مایه بدبختی وبیچارگی است، چنین انسانی هیچ وقت نمیتواند یک کار اساسی انجام بدهد. جامعهای هم که از چنین افرادی به وجود بیاید یک جامعه بیمار است.
✅اما اگر انسان واقعا به خدا ایمان بیاورد و توحید نظری او توحید حسابی باشد [وحدت در روح او پیدا میشود.] اغلب ایمانها که یک مبنای حسابی ندارد، ایمانهای تقلیدی است. ولی اگر انسان ایمان تحقیقی یعنی ایمان متکی به منطق و استدلال و اصول پیدا کند، خاصیت ایمان و اعتقاد به خدای یگانه پیدایش وحدت و به قول عرفا حالت جمعی در روان خود انسان است.
📚 استاد مطهری، خدا در زندگی انسان، ص۲۲_۲۰
#متن_نوشت
#توحید
#ایمان_تحقیقی
#سلامت_روان
🆔️ @zendegi_filsofaneh
1-3.mp3
6.94M
🎧بشنوید
💢سلامت روان در گرو وحدت شخصیت
✔️فرمانروایان متعدد در وجود انسان چه بلایی بر سر او می آورند؟
#پادکست
#سلامت_روان
#وحدت_شخصیت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔻لِحُبِّ الدُّنيا صَمَّتِ الأَسماعُ عَن سَماعِ الحِكمَةِ ، وعَمِيَتِ القُلوبُ عَن نورِ البَصيرَةِ
👈از دنيادوستى است كه گوش ها از شنيدن حكمت ، كر گشته و دل ها از ديدن نور بينش ، كور شده اند.
📚امام علی علیه السلام ،غررالحكم ،۷۳۶۳
#حدیث_روز
#شنیدن_حکمت
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠خطایی همگانی هنگام دعا به درگاه الهی
👈در هنگام دعا چه چیزی از خدا طلب کنیم❓
🎥پاسخ را ببینیم و بشنویم از زبان استاد شهید مطهری
#کلیپ
#دعا
#طلب
#گرفتن_داشته_ها
🆔️@zendegi_filsofaneh
⬅️مهم ترین کار انقلاب اسلامی، این بود که جامعه را به سمت عقلانیت حرکت داد
✔سوق دادن جامعه به سمت عقلانیت، مهم ترین کار انقلاب
🔸️مهم ترین کار انقلاب اسلامی، این بود که جامعه را به سمت عقلانیت حرکت داد، جامعه عاقل ، نه اسیر می شود نه اسیر می گیرد، نه در رهن کسی می رود و نه کسی را به بند می کشد ،این جامعه آزاد منش است و آزاد پرور.
🔸️انسان باید بکوشد آزادانه زندگی کند و برای این کار باید خود را از دو بند و دو غده جهل علمی و جهالت عملی که برای انسان هست، خود را برهاند.
غرب با اینکه غرق در نعمت است و به حسب ظاهر زمین و فضا را مسخر خود کرده و به نقاط مختلف فضا راه پیدا کرده اند، اما گرفتار جهل علمی و جهالت عملی هستند، جهل علمی یعنی اینکه نمی دانند چه حق است و چه باطل و جهالت عملی یعنی اینکه نمی دانند به کجا بروند! لذا صدها نفر از اروپا الان به داعش می پیوندند و کشتار بی رحمانه را تجویز کرده و خود نیز به کشتن بی رحمانه مردم دست می زنند .
✔نظام عقلایی از برکات انقلاب اسلامی
🔸️نظام عقلایی از برکات و رهاورد های انقلاب اسلامی بود که به برکت امام راحل و طهارت و عقلانیت او و همچنین فداکاری مردم شکل گرفت ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی غرب نه خود از رهاورد انقلاب سودی برد و نه گذاشت این رهاورد به شرق و غرب صادر شود.
📚 آیت الله جوادی آملی، درس اخلاق؛ بهمن ماه ۱۳۹۴
#متن_نوشت
#انقلاب_اسلامی
#عقلانیت
🆔️@zendegi_filsofaneh