امام على عليه السلام
السُّكوتُ على الأحمَقِ أفضَلُ (مِن) جَوابِهِ
سكوت در برابر احمق،
بهتر از جواب دادن به اوست
شرح غرر الحکم، ج1،ص303، ح1160
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
حضرت امیر علیه السلام در اندرز به یارانشان فرمودند:
... و صدقه دادن نهانى که گناه را پاک کند و بر جا نگذارد، و صدقه دادن آشکارا که مرگ بد را باز دارد، و کارهاى نیک که نکوکار را از درافتادن به خوارى نگهدارد. به یاد خدا باشید که نیکوترین ذکر، یاد خداست.
نکته :
صدقه دادن چه پنهانی باشد و چه آشکارا آثار و برکات ویژهای دارد، بله صدقه دادن و کمک به فقرا اگر پنهانی باشد هم عزت و کرامت نفس نیازمند حفظ میشود و هم کاملا بدون ریا و خالصانه خواهد بود که قطعا ارزش بسیار بیشتری دارد. اما حضرت صدقه دادن آشکار را هم توصیه میفرماید و اینکه جلوی مرگ بد را میگیرد خیلی ارزشمند است. اینکه توصیه شده قبل از مسافرت صدقه بدهید ، یکی از آثارش همین ایمن بودن از تصادفات جادهای است که به واقع مرگ بد شمرده میشود.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام رضا (ع) با تشبیه بدن به زمین میفرماید: بدن انسان بسان زمین پاک و آماده برای زراعت است که اگر در آبادانی و آبدهی بدان مراقبت شود به گونهای که آب، نه فراوانتر از نیاز بدان برسد تا آن را غرقاب و باتلاق کند و نه از اندازه کمتر باشد تا آن را به تشنگی گرفتار سازد، آبادانیاش استمرار مییابد. اما اگر از آن غفلت شود به تباهی میگراید و علف هرز در آن میروید. بدن چنین حکایتی دارد و تدبیر آن در خوراک و پوشاک چنین است. پرخوری و نیز خوردن پس از سیری بدن را باتلاق تجمع میکروبها میسازد و موجب تباهی تن، قساوت قلب، کودنی، دوری از خدا و انواع بیماریها میشود.
عنه صلى الله عليه و آله :المُؤْمِنُ يَأْكُلُ فِي مِعَاءٍ واحِدٍ ، وَ الكَافِرُ يَأْكُلُ فِي سَبْعَةِ أمْعَاءٍ .[تنبيه الخواطر : 1/101 .]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :مؤمن يك شكم غذا مى خورد و كافر هفت شكم
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام رضا(علیه السلام):
بخل و تنگ نظری حیثیت انسان را بر باد می دهد.
بحارالانوار،ج 78
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
❣امام صادق علیهالسلام:
یک درهم مالی که برای امامت صرف کنی برتراست از دو میلیون درهم که در دیگر امور خرج کنی!!
اصول کافی ، ج2
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
الإمام الصّادق عليه السلام :
جاءَ رجُلٌ إلَى النَّبيِّ صلى الله عليه و آله فقالَ : يا رسولَ اللّه ِ ، مَن أبَرُّ ؟ قالَ : اُمَّكَ ، قالَ : ثُمّ مَن ؟ قالَ : اُمَّكَ ، قالَ : ثُمَّ مَن ؟ قالَ : اُمَّكَ ، قالَ : ثُمّ مَن ؟ قالَ : أباكَ .
امام صادق عليه السلام : مردى خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله آمد و گفت: اى پيامبر خدا! به چه كسى نيكى كنم؟ فرمود: «به مادرت». گفت: سپس به چه كسى؟ فرمود: «به مادرت». گفت: بعد از او به چه كسى؟ فرمود: «به مادرت». گفت: سپس به چه كسى؟ فرمود:«به پدرت».
الكافي : ج 2 ص 159 ح 9
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
الإمامُ الهادیُّ علیه السلام :
اُذکُرْ حَسَراتِ التَّفریطِ بأخذِ تَقدیمِ الحَزمِ .
امام هادى علیه السلام :
افسوسهاى ناشى از کوتاهى نمودن در کار را به یاد آر و دوراندیشى را در پیش گیر .
میزان الحکمه جلد9
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام سجاد(علیه السلام):
گناهانی که باعث نزول عذاب می شوند:
ستم کردن شخص از روی آگاهی، تجاوز به حقوق دیگران،دست انداختن و مسخره کردن دیگران
وسائل الشیعه، ج 16
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس بتواند مستقیم و یا با واسطه نیاز مومنی را برآورد و از انجام آن خودداری نماید خداوند عزوجل او را در قیامت با چشمانی کبود و دستهای بسته بر گردن بر پا نگهدارد و اعلام شود: این همان خائنی است که بخدا و پیغمبر خیانت کرده است. سپس فرمان رسد که او را بسوی آتش جهنم برند.
بحارالانوار، ج 75
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
حضرت امیرالمومنین علیه السلام می فرماید:
خوشترین زندگی، زندگی با قناعت است.
غررالحکم،ح2918
در سختی های زندگی زبان به شکوه و نارضایتی از زندگی نگشاییم وسعی نماییم با تحمل سختی ها مشکلی از دوش همسر خود درخانواده برداریم. قانع بودن در زندگی می تواند روح رضایتمندی در زندگی را تقویت نماید و مشکلات اقتصادی را برای اعضای خانواده قابل تحمل کند.
البته باید توجه داشت که خساست را با قناعت اشتباه نگیریم. به جا و به موقع خرج کردن نیاز ضروری خانه و خانواده است. اما با قناعت طوری زندگی خودرا مدیریت می کنید که به آنچه مطلوب زندگیتان است می رسید.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
استفاده بهتر و بیشتر از زندگی و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه و استعداد نیازمند برنامه ریزی دقیق و رعایت نظم در تمامی فعالیت هاست.
داشتن نظم و انضباط یك مهارت لازم در زندگی برای دستیابی به هر سطح از موفقیت است.
نظم اساس پیشرفت است.
اگر در زندگی شخصی و اداری نظم حاكم نباشد نمی توان به اهداف مورد انتظار دست پیدا كرد.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et