اصول رفتار با نوجوان
1- اجتناب از به کاربردن زور و فشار
🔴هرگاه وارد مشاجره و اعمال فشار به نوجوانان شدید، به جای وارد کردن فشار بکوشید قوانین را ایجاد کنید که ازطریق آن، اختلاف هایتان را برطرف سازید.
همچنین گاهی بهتراست شیوه های کنترل را تغییر دهید و دست از کنترل مستقیم فرزندتان بردارید.
2- همدلی کردن با نوجوانان
وقتی والدین مشکلات دوران نوجوانی را درک می کنند این کار باعث می شود تا نوجوان شما درکنارتان احساس راحتی و آرامش کند و کمتر مخفی کاری کند.
3- مدارا کردن با نوجوانان
اگر بتوانیم کاری کنیم که فرزندمان احساسات، دلبستگی ها وناراحتی های خود را آشکارسازد، فرصت مناسبی برای مدارا با او و پرهیز از به کاربردن زور و فشارخواهیم داشت
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام علی علیه السلا میفرمایند:
« هیچ سحر خیزی در راه خدا برتر از سحر خیزی برای تأمین معاش فرزندان و خانواده نیست.» مفاتیح الحیات
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
✍قناعت، کلید رضایت از زندگی است. شخص قانع برای کسب روزی تلاش می کند ولی به آنچه خدا روزی اش کرده، اکتفا می کند. چنین کسی نه معترض است و نه احساس ناکامی می کند؛ در نتیجه از زندگی خود احساس رضایت خواهد کرد.
تفاوت فرد قانع با فرد حریص، تنها یک چیز است: آرامش؛ چیزی که فرد قانع از آن بهره مند و فرد حریص از آن محروم است.
امام صادق میفرمایند: «به آنچه خدا قسمت تو کرده قانع باش، تا زندگی ات با صفا شود»
📚قصص الانبیا، ص١٩۵
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
آثار و برکات نظم و انضباط در کارها:
بهره گیری بیشتر از زندگی
اسـتـفاده بهتر و بیشتر از زندگی و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه و استعداد، نیازمند برنامه ریـزی دقـیـق و رعـایـت نـظـم در تـمـامـی فعالیتهاست. فردی که برای اوقات شبانه روز خود بـرنـامـه ای تـنـظـیـم کرده، کارهای شخصی و اجتماعی اش را در زمان مورد نظر انجام می دهد، بهره بیشتری را از آن خود و دیگران خواهد ساخت.
از ایـن رو، امـام کـاظـم عـلیه السلام به برنامه ریزی، تنظیم کارها و بهره گیری صحیح از وقت اشاره کرده، می فرماید:
(بکوشید که وقت خود را چهار قسمت کنید: بخشی برای مناجات با خدا، بخش دیگر برای امرار مـعاش، بخش سوم برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیوبتان را به شما می گویند و در دل بـه شـمـا اخـلاص می ورزند و بخش چهارم برای لذّتها و کامجوییهای مشروع؛ تا برای سه بخش دیگر نیرو بگیرید.)
تحف العقول
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
امام باقر(علیه السلام):
ألمؤمنون فی تَبَارِّهِمْ وَ تَرَاحُمِهِمْ وَ تَعَاطُفِهِمْ کمثل الْجَسَدَ، إِذَا اشتکی تداعی لَهُ سَائِرُهُ بِالسَّهَرِ وَ الحمی
مؤمنان در نیکی و شفقت و مهربانی به یکدیگر مانند یک پیکرند که اگر به عضوی از آن آسیبی برسد تمام اعضاء در تب و بیخوابی گرفتار آیند
(بحار الانوار، جلد 71، ص 4)
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
بهترین راه برای حفظ آبرو
پشت پا زدن به علائق دنیاست
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
🌻امام علی علیهالسلام:
🦋خودبزرگ بینی حماقت است.
📜غررالحکم
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
#امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند:
زکاهُ الجمالِ العِفافُ.
زکات زیبایی، عفت و پاکدامنی است.
تصنیف غررالحکم، ص 256، ح 5409
زکات یعنی پرداختن حق چیزی… همانطور که در مورد علم و دانش فرموده اند که زکات یاد گرفتن، یاد دادن و انتقال علم است یعنی یاد گرفتن و علم، حقی را به گردن ما می گذارد که ما آن را انتقال دهیم، همانطور در مورد زیبایی و خوش سیمایی حضرت فرموده اند که حقش، عفت و پاکدامنی و خودداری از گناهان است…
یک نکته کوچک در مورد این روایت این که نعمت هایی که به صورت خدادادی یا اکتسابی در اختیار ما قرار داره، حقوقی هم بر گردن ما دارند که باید پرداخت شوند و حواسمان باید باشد که اگر حقش پرداخت نشود و نادرست مصرف شود، باعث می شود که آن نعمت هم از دستمان برود.
لذا فرموده اند که هر لحظه و ثانیه، خداوند را شکر کنیم… در مورد زیبایی هم باید همین سخن را گفت که:حق آن را پرداخت کنیم تا این نعمت دوام داشته باشد…
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
پیامبر اکرم (ص):
همچنانکه بدهکار تو اگر توانگر باشد روانیست در پرداخت بدهی اش به تو تعلل ورزد، بر تو نیز روانیست که اگر بدانی تنگ دست است، او را تحت فشار قرار دهی.
میزان الحکمه ج 9 ص 401
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
رعایت آداب معاشرت باعث میشود که ما فردی متشخص، با اصالت، مهربان، بخشنده و... شناخته شویم و همین مسئله میتواند خیلی بر زندگی ما تاثیرگذار باشد.
یکی از موارد مهم رعایت آداب اجتماعی وقت شناس بودن است.
هیچچیز بهاندازه آنکه دیر به سر قرارهای خود برسیم نمیتواند ما را بینزاکت و بیاهمیت نسبت به آداب نشان دهد و درواقع توجیه ما برای این دیر رسیدن هرچه که باشد نمیتواند بیاحترامی ما را جبران کند.
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et