ایشان با طبقه روشنفکر مینشست، جذبشان میکرد؛ با طبقه عوام مینشست، جذبشان میکرد؛ با طلبه مینشست همین طور؛ یعنی عالم ناطق و مبین، کسی بود که میتوانست آن ذخیرهای را که از نور و معرفت و علم در وجود او، در روح او، در دل پاک و نورانی او جمع شده بود، میتوانست آن را به راحتی به مخاطب خودش منتقل کند. این همه خصوصیتی بود که در ایشان وجود داشت.
#بعد_تبلیغی
#بعد_اجتماعی
بیانات مقام معظم رهبری در توصیف شهید مدنی، منبع: https://b2n.ir/z50304
#بعد_اخلاقی
#بعد_اجتماعی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
ما بین مولا [خلیل قزوینی] و مرحوم ملا محسن فیض کاشانی مناظره ای شد که پس از بحث های طولانی مولا حرف فیض را رد کرد و در رأی خود اصرار کرد، پس از مدتی متوجّه شد که نظر و رأی فیض صحیح بوده و حرف خودش اشتباه بوده وقتی که به اشتباه خود پی برد برای عذر خواهی از مرحوم فیض از قزوین پیاده به راه افتاد و تا کاشان آمد به در خانه فیض رسید، صدا را از پشت در خانه بلند کرده گفت:"یا محسن قد أتاک المسیئ". مرحوم ملا محسن فیض صدای او را شناخت با عجله بیرون آمده دست به گردن او انداخت تا او را وارد منزل کرد پس از ساعتی حرکت نمود به قصد قزوین. مرحوم فیض هرچه اصرار کرد که چند روزی بماند جواب داد آمده ام فقط برای اعتراف به تقصیر خودم و اقرار و تصدیق فرمایش شما. برای اینکه خللی در اخلاص و نیّتش وارد نشود بیشتر در کاشان نماند.
منبع: مردان علم در میدان عمل، ج۱، ص۱۶۶
#بعد_اخلاقی
#اخلاق_علمی
#زیّ_طلبگی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
خاطرهای از شهید محراب آیت الله دستغیب:
یکی از محافظین ایشان میگوید: «روزهای جمعه حدود ساعت ۱۱:۳۰ ظهر برای رفتن به نماز جمعه آماده میشدیم و هرچه اصرار میکردیم که اجازه بدهند ماشین برای رفتن آماده کنیم ، قبول نمیکردند و میگفتند که میخواهم در این کوچهها در میان مردم باشم تا اگر کسی سؤالی یا گرفتاری داشته باشد و خجالت بکشد به منزل بیاید، به کارش رسیدگی کنم.»
منبع: https://b2n.ir/t01548
#بعد_اجتماعی
#بعد_تبلیغی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
بسیاری از علمای ما عاشقانه به دنبال کسب علم بودند و همین عشق به تحصیل سبب شده بود که حتی تا آخرین لحظات عمر خود از علم آموزی و مباحثه علمی دست نکشند.
بیانات آیت الله شبیری زنجانی، منبع: https://b2n.ir/g60468
#بعد_علمی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
مردم مقام والای تحصیل علم الهی را نمیدانند که علوم دیگر _ هرچند خوب و لازم است _ یا شغلهای دیگر را با تحصیل طلبگی قابل قیاس میبینند.
بیانات آیت الله مشکینی ره، منبع: https://b2n.ir/g52672
#بعد_اجتماعی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
در تاریخ آمده: نادرشاه پس از حمله به منطقهاى و فتح آن، جواهرات گوناگونى را به غنیمت گرفته بود. در بین راه یکى از صندوقها افتاد و جواهراتش پراکنده شد.
نادرشاه گفت: هرکس هر چه برداشت، مال خودش است. در این لحظه که هر کس به طریقى مشغول به دستآوردن جواهرات بود، یکى آمد و نادرشاه را محکم در آغوش گرفت.
او در برابر اعتراض شاه و دیگران جواب داد: همه سراغ جواهرات رفتند، ولى من پرقیمتتر از تو پیدا نکردم. این تاریخ است، ولى براى امثال ما درس است. در روایت آمده: خدایا، مرا از کسانى قرار بده که هر چه مانع رسیدن آنها به تو بوده را براى آنها قطع کردى.
شما نیز همه چیز را ترک کنید و او را بگیرید. با اخلاص به درس و تبلیغ بروید و این اولین قدمى است که انشاءاللّه باید بردارید.
بیانات مرحوم آیت الله مشکینی، منبع: https://b2n.ir/g52672
#بعد_معنوی
#بعد_علمی
#بعد_تبلیغی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نقل از مرحوم آیتالله حقشناس: امام خمینی ره میفرمودند طلبهای که تبلیغ میکند زودتر مجتهد میشود.
#بعد_علمی
#بعد_تبلیغی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
از ویژگیهای مرحوم آیة الله حجت رحمة الله علیه علاقه فوق العاده و محبت فراوان ایشان به سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بود.
در آخرین روز عمرش پس از آنکه امر فرمود مهرش را شکستند (تا بعد از مرگ مورد استفاده قرار نگیرد) مقداری از تربت حضرت سیدالشهداء میل فرمود و گفت: این آخرین زاد من است از دنیا، پس دعوت حق را لبیک گفت.
در ابتداء که امر فرمود مهرش را بشکند بعضی از علاقه مندان از این کار خودداری میکردند و نمیخواستند مهر را خرد کنند. گفتند به خدمت ایشان استخاره کنید با قرآن اگر خوب آمد بشکنید و گرنه همان کار را بکنید. وقتی استخاره کردند این آیه در اول صفحه آمد: «له دعوة الحق» پس امر کرد مهر را شکستند.
چنانچه در روی سنگ مزارش حک شده است:
«و بعد ما استخار بکلام الحق فی کسر خاتمه واُجیب بقوله تعالی «له دعوة الحق» امربه ثم تناول التربة الحسینیة و قال آخر زادی من الدنیا التربة، فلبی دعوته زوال یوم الاثنین ثالث جمادی الاولی من سنة ۱۳۷۲».
در همین رابطه است بیت زیر که یکی از ارادتمندان به آن مرحوم گفته است.
زخاک کربلا می خورد و می گفت
همین باشد ز دنیا آخرین زاد
مرحوم آیت الله سید محمد حجت، منبع: https://b2n.ir/j52851
#زندگینامه
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
بارها گفتهایم که اگر در پی این علوم میرویم و خودمان را به آن مجهز میکنیم فقط برای این است که میخواهیم با استفاده از این علوم برای حمایت از اسلام به میدان جنگ با دشمنان دین و اسلام برویم؛ وگرنه، صرف دانستن و فهم عمیق این مطالب اصولی و فقهی دقیق و تبحر در آنها هیچ تغییری در وضع اسلام ایجاد نمیکند، اوضاع امروز اسلام را حتی یک گام پیش نمیبرد، مشکلی از مشکلات مسلمانان را از میان برنمیدارد و دردی از دردهای امت اسلام را درمان نمیکند.
مثلا اگر پس از چند قرن که سوره در فتوای علمای صالح گذشته جزئی از نماز بوده، به آن نتیجه برسیم که سوره جزئی از نماز نیست چه تغییری در اوضاع اسلام به وجود میآورد؟ آیا با اینکار برای اسلام فتح و ظفر به بار آوردهایم؟ آیا از رنج و محنتهایی که مسلمانان تحمل میکنند کاستهایم؟ نخیر، به صرف اینکه پس از علمای گذشته که قائل به وجوب سوره بودهاند، ما به واجب بودن آن معتقد شویم، هیچ چیز به دست نخواهد آمد. بنابراین همیشه باید در ذهن ما به خوبی واضح باشد که این علوم غایت نیستند، بلکه فقط وسیله و سلاحی در خدمت اسلام هستند.
شهید سید محمد باقر صدر، منبع: حوزه و بایسته ها، ص۱۴۱
#بعد_علمی
#بعد_سیاسی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
هر طلبهای برای آیندهی زندگی علمی و فکری خودش برنامهریزی کند؛ بیهدف در حوزه نماند.
مدتی تحصیلات هست؛ دارد کفایه میخواند، میخواهد درس خارج برود، درس خارج میرود، میخواهد مجتهد بشود، خیلی خوب! بعد برای آینده باید برنامهریزی کند.
هر کسی ذوقی دارد، هر کسی توانی دارد، هر کسی ممکن است موقعیت خاصی در اختیارش قرار بگیرد؛ اینها را از پیش برنامهریزی کند و خودش را آماده نماید. اینچنین نباشد که ده سال، پانزده سال، بیست سال بگذرد و همینطور بیهدفدر حوزه باشند و پای این درس و آن درس بنشینند و فسیل بشوند! نه فایدهای برای مردم، و نه فایدهای برای خودشان داشته باشند.
بدان ایّدک الله، نصایح مقام معظم رهبری، ص۲۳
#بعد_علمی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
مقدسها همه کارشان خوب است، فقط «من» شان را باید با خدا عوض کنند.
مرحوم شیخ رجبعلی خیاط، منبع: https://b2n.ir/f18492
#بعد_معنوی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi
آیت الله شبیری در کتاب جرعهای از دریا در حاشیه پس از نقل ماجرای شیخ علی محمد نجف آبادی برای شنیدن مطالبی از کفایة الاصول در بستر بیماری میفرمایند:
«از چیزهایی که امروز مایه تأسف است، این است که وضعی که ما طلبهها در دورههای سلف داشتیم، اکنون از ما گرفته شده است، در دوره سلف دو چیز درمیان اهل علم، قوی بود: یکی در نظر گرفتن مسئولیت الهی در درسخواندن و دیگر اینکه علم برای آنان مطلوب ذاتی بود.
توجه به مسئولیت الهی سبب میشد برای رفع احتیاج مردم و روشن شدن حلال و حرام خدا، با کمال احتیاط و جدیت کامل، درس بخوانند، متاسفانه این معنا در ما ضعیف شده است، و همین سبب شده که فقه آرام آرام رو به افول برود.
اگر فقاهت صاحب جواهر و شیخ انصاری را با فقاهت امروز مقایسه کنیم، میبینیم که فاصله بسیار زیاد است، عشق آشیخ علی محمد نمونهای از علاقه ی سلف به علم بود.
سابقا در مام مجالس بحث علمی بود، کمتر جلسه ای بود که در آن بحث علمی نباشد، الآن هم باید این سنت سابقین احیا شود.
اگر جمعی این کار را بکنند در دیگران هم تأثیر میگذارد و حوزه به آن سمت حرکت خواهد کرد و این کمبود دوباره جبران میشود.»
منبع: جرعه ای از دریا ج۳، ص۳۷۴
#بعد_علمی
📡 کانال زی طلبگی
@Zie_Talabegi