هدایت شده از زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🔻#مراقبات_ماه_رمضان
🌙 از آنجا که ماه مبارک #رمضان برای اولیاء، اول سال سلوکی محسوب میشود، و چون هر روز از عمر آدمی بخشی از سفر او به سوی #آخرت است، بنابراین سالک باید در ابتدای اوّلین ماه سال، خود را برای #سفر دوازده ماهی پیش رو آماده کند.
◽️ حال از یک سو هر مسافری نیازمند #رفیق راه و نیز راهنما و حامی و محافظی امین و قوی است، و از سوی دیگر، سنّت بزرگان این بود که هر گاه میهمانی را در کَنَف حمایت خود میپذیرفتند، تا زمانی که او در حریم ایشان قرار داشت، به عنوان عضوی از افراد #خانواده خود محسوبش میکردند و تا پای جان در حمایت از او میکوشیدند، حتی اگر آن میهمان عاصی یا حتّی #کافر بود.
◽️ لذا بسیار سفارش شده که #سالک در همان ابتدای ماه مبارک، خود را در امان یکی از اولیای الهی علیهم السلام قرار دهد.
✨ اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام اصل و خانه جود و کرامتند و اگر ما را به #میهمانی پذیرفتند، انشاءالله تا پایان سال از شرّ شیاطین انسی و جنّی در امان نگه خواهند داشت.
➖و البته #میهمان نیز باید حریم صاحب خانه را حفظ کند و در حدّ خود نیز هدیهای برای صاحب خانه ببرد.
➖ این #هدیه میتواند تعهّدی عملی برای سال پیش رو و در حدّ بضاعت خود برای مولی باشد و به درگاه ایشان تقدیم شود.
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
💠#احکام
◇ سوالی بسیار مهم و مبتلابه
۱-اگر در #ماه_مبارک_رمضان براى سحرى بيدار شويم و سحرى بخوريم و بعد بفهميم اذان گفتهاند،روزه قبول است يا بايد روزهی آن روز قضا شود؟
🔷همه مراجع:(اگر بدون اينکه تحقيق کنيد اذان صبح شده يا نه،کاری که روزه را باطل میکند انجام دهيد، سپس معلوم شود که در آن هنگام،اذان صبح شده بود، بايد قضای آن روز را بگيريد، ولی اگر تحقيق کنيد و بدانيد که اذان صبح نشده و چيزی بخوريد و بعد معلوم شود که اذان صبح بوده است روزه صحیح است و قضای آن واجب نیست
🔹🔻تحقیق از وقت،یا با افق است یا با ابزار
🔹تحقیق با افق یعنی فرد هنگام سحر به آسمان نگاه می کند و بررسی می کند که آیا وقت اذان صبح شده است یا خیر
🔹تحقیق با ابزار اعم از نگاه کردن به ساعت، یا گوشی، یا تلویزیون و شنیدن از رادیو و.... است
📌🔹این قِسم از تحقیق(تحقیق با ابزار) را حضرات آیات امام خامنه ای عزیز،مکارم، فاضل،قبول دارند ولی بقیه مراجع قبول ندارند
🔷بنابراین طبق نظر همه مراجع اگر بدون تحقیق از وقت، سحری یا چیزی بخورید و بعد بفهمید که موقع اذان صبح بوده روزه باطل است
📌🔹طبق نظر همه مراجع اگر در روزه #ماه_رمضان تحقیق با افق انجام شود(یعنی سحرگاه رفته به افق نگاه کرده) و یقین کرده که اذان نشده و سحری یا چیزی خورد بعد فهمید که موقع اذان بوده ،روزه صحیح است
🔷اگر به افق نگاه نکرده بلکه با ابزار تحقیق کرد(مثلا از طریق ساعت یا گوشی ،رادیو و تلویزیون تحقیق کرد و مطمئن شد اذان نشده و چیزی خورد بعد بفهمد که اذان صبح گفته بود طبق نظر آیت الله خامنه ای و آیت الله مکارم و آیت الله فاضل روزه صحیح است ولی طبق نظر بقیه مراجع روزه اش صحیح نیست❌
📌🔹در این زمان کمتر کسی هست که تحقیق با افق انجام دهد، غالب تحقیق ها با ابزار هست مخصوصا با نگاه کردن به ساعت
♡هدیه به لبخند امام زمان عج
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨✨ 🌿⃟🌙آداب و مراقبات برای بهره مندی از #شب_قدر ۲ ⚜می دانید که در روایات روشن است که این سه
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨✨
🌿⃟🌙آداب و مراقبات برای بهره مندی از #شب_قدر ۳
⚜البته می دانید تأکید بیشتر بر شب بیست و یکم و بیست و سوم است. در بعضی از روایات بر شب بیست و سوم تأکید بیشتری شده است. در بعضی روایات آمده است که به حضرت عرض کردند کدام شب، شب قدر است؟ حضرت فرمودند بیست و یک و بیست و سوم، به حضرت عرض کردند معین کنید، حضرت فرمودند دو شب زیاد نیست: «مَا أَیْسَرَ لَیْلَتَیْنِ فِیمَا تَطْلُبُ» در آن مطلبی که دنبالش هستید دو شب زیاد نیست که مراعات کنید تا به شب قدر برسید.
📚(«نور الثقلين»، ج 5، ص 625، حديث 58.)
▪️گفت آقا! گاهی اوقات در محل ما اختلاف پیش می آید یک جا افق را زودتر می بینند، یک جا دیرتر می بینند، حضرت فرمودند عیب ندارد «مَا أَیْسَرَ أَرْبَعَ لَیَالٍ»؛ چهار شب هم زیاد نیست، چهار شب بگیرید، شب های بیست و یکم و بیست و سوم را تکرار کنید.
⚜بعضی از بزرگان از روایات این طور استنباط کرده اند که گویا مجموع این شب ها روی هم یک شب قدر است که آنچه در شب قدر باید اتفاق بیفتد و تقدیر انسان تغییر کند و ظرف انسان وسعت پیدا کند و عالم دیگر برای انسان مقدر شود، بالاخره شب تقدیر است.
▪️می شود برای انسان همین مسیری را که می رود تقدیر کنند و یا می شود ظرف او را تغییر دهند و در یک فضای بالاتری برای او تقدیر کنند و او را در مقامات باطنی عالم از یک مقام به مقام دیگری ببرند.
⚜ آن شب قدری که گویا تقدیرات یک سال که آنچه که باید تنزل پیدا کند از عالم بالا در این عالم، معین می شود، در طول این سه شب و مجموع این سه شب است.
▪️ علی ای حال اگر انسان بتواند مجموع این سه شب را احیاء بدارد کار بسیار مناسبی است. به ویژه شب بیست یکم و بیست سوم#ماه_مبارک_رمضان را. و باز به ویژه شب بیس وسوم را حتما به هر کیفیت که شده احیا بگیرد.
ادامه دارد..
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
هدایت شده از زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🔮نماز شب دوم ماه مبارک #رمضان
✨مَرْوِيَّةٌ عَنِ النَّبِی صَلَّی الله عَلَیهِ وَآلِه
💫از پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم روایت شده است :
◽️مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ الثَّانِيَةِ أَرْبَعاً بِالْحَمْدِ وَالْقَدْرِ عِشْرِينَ مَرَّةً
➖هر کس در شب دوم ماه #رمضان، این نماز را بخواند، چهار رکعت در هر رکعت یک بار سوره حمد و بیست بار سوره #قدر را قرائت کند،
◽️غَفَرَ لَهُ وَ وَسَّعَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ وَ كَفَى أَمْرَ سَنَتِهِ
➖خداوند تمام گناهان او را می آمرزد و روزی اش را وسعت می دهد و کفایت می کند گناهان یک ساله او را.
#مراقبات_ماه_رمضان
#نماز_شبهای_ماه_رمضان
#نماز_شب_دوم
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨ 🌿⃟🤲#سیری_در_دعای_افتتاح ۲ 🤲الْحَمْدُ لله الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَهً وَ لَا و
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🌿⃟🤲#سیری_در_دعای_افتتاح ۳
🤲الْحَمْدُ لِلَّهِ بجمیع مَحَامِدِهِ کلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِعَمِهِ کلِّهَا،
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْکهِ وَ لَا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ،
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا شَرِیک لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لَا شَبِیهَ لَهُ فِی عَظَمَتِهِ،
الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ، الظَّاهِرِ بِالْکرَمِ مَجْدُهُ، الْبَاسِطِ بِالْجُودِ یَدَهُ، الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لَا تَزِیدُهُ کثْرَهُ الْعَطَاءِ إِلَّا جُوداً وکرَماً إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ
🤲ستایش مخصوص خداوند است با تمام آن چه که به سبب آن، سزاوار ستوده شدن است، و به خاطر همه نعمت هایش.
🤲ستایش مخصوص خداوندی است که در دایره حکمرانی اش، مخالف سرسختی نداشته و در کارش نزاع کننده ای نیست.
🤲ستایش مخصوص خداوندی است که در آفرینش خود شریکی نداشته و در بزرگی اش همانندی ندارد.
🤲ستایش مخصوص خداوندی است که کار او در میان مخلوقاتش آشکار و ستایشش نمایان است. خدایی که شرافتش، با بزرگواری ظاهر شده و دستِ بخشش او گشوده است.
همان پروردگاری که چیزی از خزائنش کم نشود و زیادی بخشش، جود و کرمش را زیاد می کند. به درستی که او قدرتمند است و زیاد هدیه می دهد.
🔰نکته ها
🌿◇«مضادّ»، از واژه «ضدّ» و اسم فاعل باب مفاعله است و به معنی مخالفی است که به سبب شدّت دشمنی و مخالفت، به هیچ وجه با ضدّ خود جمع نمی شود. واژه «ضدّ» هنگامی که به باب مفاعله می رود، این معنی را مورد توجه قرار می دهد که ضدّ، ضدیت و مخالفت خود را به مرحله بروز و ظهور رسانده است.
▫️◇ «منازع»، اسم فاعل از واژه «نزع» است که به باب مفاعله رفته و دلالت بر استمرار دارد. «نزع» به معنای ریشه کنی است، و وقتی اسم فاعل باب مفاعله می شود به معنای کسی است که اراده اش در ریشه کنی مستمرّ است.
ادامه دارد..
📚شرح دعای شریف افتتاح - حجت الاسلام محسن قرائتی
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج
حلول#ماه_مبارک_رمضان مبارک
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨ 🌿⃟🤲#سیری_در_دعای_افتتاح ۳ 🤲الْحَمْدُ لِلَّهِ بجمیع مَحَامِدِهِ کلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِع
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🌿⃟🤲#سیری_در_دعای_افتتاح ۴
ادامه🔰 نکته ها
🌿◇وقتی خدای حکیم را با توجه به این دو ویژگی ستایش می کنیم و اظهار می داریم که در عرصه حکمرانی، مخالفِ سرسخت، و در تحقق فرامینش منازعی ندارد، به عظمت و یکتایی او در همه چیز اشاره کرده ایم. (الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْکهِ وَ لَا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ)
▫️◇«مجد» در جایی به کار می رود که کرامت و بزرگواری گسترده، و در نهایت درجه خود آشکار شده باشد. کلمه «مجید» نیز از همین واژه گرفته شده، و به کسی گفته می شود که مجد و بزرگواری در وجودش ثابت و استوار است. در آیات الهی، این صفت هم برای خدای متعال و هم برای قرآن کریم آمده، و در این بخش از دعای شریف افتتاح نیز این نکته مورد توجه قرار گرفته که مجد و بزرگواری الهی به وسیله كَرمش پدیدار شده است. (الظَّاهِرِ بِالْکرَمِ مَجْدُهُ)
🌿◇«خزائن» جمعِ «خزینه» و به معنی منبع و مرکز هر چیزی است که برای حفظ آن و عدم دسترسی دیگران به آن، در آنجا جمع آوری شده است. از آیات قرآن کریم چنین نمایان می شود که برای تمام هستی نزد خدای متعال گنجینه ای وجود دارد؛ که در بعضی از آیات، با عنوان «خزائن الله» و در برخی دیگر از آیات با تعبیر «خزائن رحمۀ» از آن ها یاد شده است.
▫️◇خدای متعال در آیه ۲۱ سوره مبارکه حجر با صراحت می فرماید : «وَ إِنْ مِنْ شَیْ ءٍ إِلاَّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ؛ هیچ چیز نیست، مگر آن که خزینه های آن نزد ما است». در نظر گرفتن تمام آیات الهی این مطلب را تأیید می کند که مراد از «خَزائِنُ اللَّهِ» همه ذخیره ها و گنجینه های غیبی است که مخلوقات در وجود و بقای خود محتاج آن هستند و از آن ارتزاق می کنند، و به وسیله آن، نقص های آن ها تکمیل می شود.
🌿◇براین اساس نزد خدای هستی بخش، منبع فیضی وجود دارد که تمام عطایای الهی از آن مقام انجام میشود و خدای کریم هر مقدار هم که بذل و بخشش کند، از آن کم نمی شود. (الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ)
ادامه دارد..
📚شرح دعای شریف افتتاح - حجت الاسلام محسن قرائتی
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج
ماه#رمضان_مهدوی گرامی
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅