فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️عکس العمل ما در مقابل تعریف دیگران چگونه باید باشد❓
#نکته_اخلاقی
🔹یکی از جاهایی که باید نفس خودمان را محک بزنیم ، در مقابل تعریف دیگران است.
باید ببینیم چه مقدار از یک تعریف منفعل میشویم و تمرین بکنیم که به مرور این رذیله و هوای نفس اگر در ما وجود دارد، آن را از بین ببریم.
🔸در روایات فرموده اند که دیگران را در حضورشان تعریف نکنید.
🔹اگر کسی ما را تعریف کرد نباید خوشمان بیاید و باید فکر بکنیم که آیا آن تعریف از آن تعاریفی است که از محضر خدا هم نقطه مثبت است؟
🔹و به این فکر بشود که چه بسیار افرادی که اهل تقوا و ایمان بودند ولی در آخر عمر بدون تقوا و ایمان اولیه از دنیا رفته اند و امکان دارد ما هم جزو آنها باشیم ، پس جایی برای خوشحال شدن نیست و چه بسا تعریف دیگران باعث عجب و غرور بشود که خود رذیله دیگری است.
🔸در کلیپ بالا عکس العمل امام خمینی (ره) در مقابل تعریف ایت الله مشکینی را مشاهده بفرمایید( کلیپ از کانال احمد حسین شریفی)
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
✨قال مُحَمَّدُ بنُ عَلِيٍّ الجَوادِ عَلَيهِمَاالسَّلامُ: اَلقَصدُ اِلَي اللهُ تَعالي بِالقُلُوبِ اَبلَغُ مِن اِتعابِ الجَوارِحِ بِالاَعمالِ
🔸حضرت امام جواد سلام الله علیه فرمودند🔻
قصد و تقرّب به خداوند متعال به وسيله قلب ها و دلها، بسيار رساننده تر از رنج و سختي دادن به اعضا و جوارح وسيله اعمال است.
بحار الانوار، جلد75، صفحه 363
🔸میلاد حضرت جوادالائمه سلام الله علیه مبارک
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
🔑امیرالمومنین«سلام الله علیه» زمان بعد از ظهور را چگونه ترسیم کرده است❓
✍️در ترسیم فضای عصر ظهور، روایات بسیاری از حضرت علی «سلام الله علیه» به دست ما رسیده است که برخی از آنها به شرح زیر است:
🔸️گویی اکنون به شیعیانمان در مسجد کوفه مینگرم که خیمهها زدهاند و قرآن را بدانگونه که نازل شده به مردم میآموزند. بدانید که قائم ما چون قیام کند، آن مسجد را بازخواهد ساخت و قبلۀ آن را استوار خواهد نمود. [۱]
🔸️ در روایتی امام علی «سلام الله علیه» به مالک بن حمزه فرمود: ... در این زمان، قائم ما قیام کند و همه را بر یک مرام و عقیده گرد آورد. [۲] پس میتوان گفت که راه و روشی بر پایۀ قانون حق و عدل استقرار خواهد یافت.
🔸️در حدیث دیگری حضرت علی «سلام الله علیه » میفرماید: امام مهدی «عجل اللهتعالی فرجه الشريف» قاضیان زشتکار را کنار میگذارد و دست سازشکاران را از سرتان کوتاه و حکمرانان ستمپیشه را عزل مینماید و زمین را از هر نادرست و خائنی پاک میسازد. [۳]
🔸️ این حدیث برنامههای حضرت را بیان میکند.
حضرت در روایت دیگری فرمودهاند: چون قائم ما قیام کند، کینهها از دل بیرون رود. [۴] که این حدیث بیانکننده رشد تربیتی عصر ظهور است.
📚 منابع:
📚 ۱. الغیبة، نعمانی، ص ۴۵۱
📚 ۲. همان، ص ۲۰۶
📚 ۳. بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۱۲۰
📚 ۴. منتخبالاثر، ص ۴۴۴
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
#مهم
✔️ بهترین روانشناس اسلامی کیست❓❓
بنا بر ادله و براهین موجود که باید در جای خودش بحث بشود ، طب اسلامی بهترین و جامع ترین طب هاست
▫️طب اسلامی ، طبی برگرفته از منبع وحی است که در روایات ما با صراحت به آن اشاره شده است
▫️یکی از مباحث مهم و کاربردی در طب اسلامی،مزاج شناسی است که به عبارت دیگر از آن به روانشناسی اسلامی یاد میکنیم؛ در واقع اگر فردی مزاج شناسی نداند، روانشناسی او دارای نقص های فراوانی است که با چیز دیگری قابل جبران نیست.
▫️مشاوری که از مزاج افراد بی خبر است در واقع بدون لحاظ شرایط جسمی و روحی و توانمندی های طبیعی فرد ، فقط به توصیه های کلی و معمولا غیرکاربردی اکتفا میکند و شخص در مقام عمل نمیتواند مشکلات خود را با آن مشاوره ها حل بکند.
▫️برای انتخاب همسر، مشاوره، تجویز دارو، مخاطب شناسی ، ارتباط با افراد و امر به معروف و نهی از منکر و بسیاری از موارد دیگر ، محتاج شناخت مزاج افراد هستیم که صحیح عمل بکنیم.
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
✍ فی قول رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله و سلّم :
حقّ علیّ علی هذه الامّة کحق الوالد علی الولد
◾️رسول اکرم"ص"🔻
حقّ علی (سلام الله علیه) بر امت من،
همانند حقّ پدر بر فرزند است.
▫️عجب توفیقی نسیب ما نشده است که اقا امیر المومنین"ع" و حضرت ولیعصر"عج" را میتوانیم پدر خطاب کنیم و آنها پدرانه از مومن دستگیری میکنند.
"روز پدر مبارک"
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
💐 یا صاحب الزمان ! 💐
دست مرا گرفتید ، تا یادتان بمانم
از روی خاک بردید ، تا اوج آسمانم
گویند امام هر عصر،بابای مهربان است
روز پدر مبارک ، بابای مهربانم ......
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
#جهاد_علمی
یکی از انواع #جهاد_با_نفس هم این است که شما شب تا صبح را روی یک پروژهی #تحقیقاتی صرف کنید و گذر ساعات را نفهمید.
سیدعلیخامنهای ۸۹/۴/۲
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
◾️دو گفتار از آیتالله میرباقری درباره مقامات حضرت زینب کبری (سلام الله علیها)
📜 حضرت زينب كبری (سلام الله عليها) و مقام معیّتِ با سيدالشهدا (عليه السلام)
https://zaya.io/ac1o0
📜 حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در مقام رضای تام
https://zaya.io/9jkf2
☑️ @mirbaqeri_ir
🔑تفاوت درايت در روایت با نقل روايت🔻
🔹«عَنْ إِبْرَاهِيمَ الْكَرْخِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: حَدِيثٌ تَدْرِيهِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفٍ تَرْوِيهِ وَ لا يَكُونُ الرَّجُلُ مِنْكُمْ فَقِيهاً حَتَّى يَعْرِفَ مَعَارِيضَ كَلامِنَا وَ إِنَّ الْكَلِمَةَ مِنْ كَلَامِنَا لَتَنْصَرِفُ عَلَى سَبْعِينَ وَجْهاً لَنَا مِنْ جَمِيعِهَا الْمَخْرَج»(2)؛
اگر یک حدیث را درایت کنی بهتر است از هزار حدیث که روایت کنی؛ یعنی می توان دو نوع برخورد با روایت داشت🔻
1.درایت روایت
2. نقل روایت
🔸 در حديث دیگری فرموده بودند: «معانی کلامنا» و در اینجا می فرمایند: «معاریض کلامنا»؛ گویا «معانی» همان «تعریضات» هستند؛ به بیان دیگر اهل بيت علیهم السلام متعرض سخنانی مي شوند و آن ها را به صورت معاریض بیان می کنند که اگر کسی آن ها را بفهمد، فقیه است؛ سپس فرمودند: ما تصور می کنیم روایت یا تقیه ای است، یا تقیه ای نیست؛ ولی حضرت فرمودند: کلام ما می تواند هفتاد وجه داشته باشد. این وجوه متعدد کلمات معصومین علیهم السلام چیست که ما از همه آن ها نیز راه خروجی داریم؟ ورود از هر یک از وجوه آن هم صحیح بوده و منظور نظر معصومین علیهم السلام است. خود این روايات هم نیاز به تفقه دارند و باید درایت شوند. بايد مشخص شود که معاریض و معاني چیست و چه نسبتي با وجوه هفتادگانه کلام معصوم علیه السلام دارد یا چه نسبتی بین معانی و وجوه الکلام هست.
"ایت الله میرباقری"
(2) معاني الأخبار، النص، ص: 2
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
✔️برخی که باعث اذیت امام زمان سلام الله علیه میشوند🔻
🔸 امام عصر سلام الله علیه در نامه اى به جناب محمدابن علی كرخى چنين نوشته اند:
🔅يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ قَدْ آذَانَا جُهَلَاءُ الشِّيعَةِ وَ حُمَقَاؤُهُمْ وَ مَنْ دِينُهُ جَنَاحُ الْبَعُوضَةِ أَرْجَحُ مِنْهُ...
💢اى محمّد بن على! جاهلان و نابخردان شيعه،موجبات آزار و اذيّت ما را فراهم میكنند و افرادى كه براى دينشان به اندازه يك بال مگس ارزش قائل نيستند، باعث ناراحتى ما مى شوند.
📚طبرسی،الإحتجاج، ج۲،ص۴۷۴
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِولیِّکَ_الفَرَج
💭 " کانال القائِمُ المُنتَظَر " 💭
http://eitaa.com/joinchat/3293380629C1715141e20
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
⚡️ یکی از مهمترین مراقبههای ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان این است که انسان در این ماهها مرتکب معصیت، چه صغیره چه کبیره، نشود.
⚡️ هیچ چیزی مثل معصیت مانع حرکت نیست. ممکن است انسان یک عمر زحمت و ریاضت بکشد ولی واقعاً بهخاطر معصیتها و غفلتهایی که دارد درها بهسوی او باز نشود. طبق روایات گاهی انسان معصیتی میکند که مثلاً تا چهل روز توفیق عبادت و بندگی از او گرفته میشود.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«مراقبهای که بین این ماهها (ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان) مشترک است و باید انسان به آن برسد مطلبی است که در خطبه شعبانیه، وجود مقدس نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) وارد شده است. وقتی حضرت(ص) فضیلتهای ماه رمضان را بیان کردند، حضرت امیر (علیه السلام) سؤال کردند که یا رسول الله! افضل اعمال در این ماه چیست؟ حضرت فرمودند که ترک معصیت است.
این، نکته مهمی است که بزرگان هم توضیح دادند که انسان باید در این ماهها بر ترک معصیت تلاش کند. هیچ چیزی مثل معصیت مانع حرکت نیست. ممکن است انسان یک عمر زحمت و ریاضت بکشد ولی واقعاً بهخاطر معصیتها و غفلتهایی که دارد درها بهسوی او باز نشود. طبق روایات گاهی انسان معصیتی میکند که مثلاً تا چهل روز توفیق عبادت و بندگی از او گرفته میشود.
◀️ شیخ علی محدث قمی (فرزند محدث قمی رحمت الله علیه) نقل میکردند که پدرم میفرمود که از عنفوان جوانی نافله شبم ترک نشد. زمانی که مهمان تاجری در همدان بودیم ایشان ما را به مهمانی یکی از بستگانش دعوت کرد. عرض کردم اگر عزت و احترام شما در این است که بنده در این مهمانی شرکت کنم به احترام شما حضور پیدا میکنم و الا بنده اهل اینگونه مهمانیها نیستم. ایشان گفتند بله، حضور شما موجب احترام بنده است. رفتم، شام را خوردم و آمدم. فصل تابستان بود و در حیاط خوابیدم. بیدار شدم و فهمیدم که نماز صبحم در حال قضا شدن است. به سرعت وضو گرفتم و نماز صبح را خواندم و سر سجاده نشستم. محاسبه کردم من که نماز شبم اصلاً ترک نمیشود چرا اینطور شد؟! هر چه فکر کردم به جایی نرسیدم جز لقمه دیشب. به صاحب خانه گفتم این فرد چه کسی بود که ما را دیشب به مهمانیاش بردی؟ گفت ایشان، بانک بعدازظهر است. یعنی بعد از ظهرها که بانکها تعطیلاند این فرد ربا میدهد! مرحوم محدث قمی میفرمود من تا چهل شب هر چه دقت کردم با اینکه بیدار بودم، موفق به نافله شب نشدم.
در روایات متعددی که آثار گناهان ذکر میشود، برای ایمان، توفیقات و قبولی اعمال انسان آثار فراوانی ذکر شده است. یکی از مهمترین مراقبههای این ماهها این است که انسان مراقب باشد در این ماهها مرتکب معصیت، چه صغیره چه کبیره، نشود. یعنی وقتی ماه رجب به اتمام میرسد انسان محاسبه کند که حتی یک گناه صغیره هم از او سر نزده باشد. اهانت و بدگویی نسبت به مؤمنین نداشته باشد، ایذاء مؤمنین نکرده باشد، چشم، گوش و زبانش دچار انحراف نشده باشد و در اختیار خدای متعال باشد. مؤمن باید اینطور باشد. یکی از صفات متقین این است که مراقبه میکنند تا از آنها تخلفی سر نزده باشد. استاد بزرگواری میفرمود فرق معصوم-که این قدر نزد خداوند محترم است- با بقیه این است که در همه عمرش یک بار هم از حریم الهی تخلف نکرده است. یکی از مهمترین مراقبههای این ماهها برای این که انسان ورود به حقیقت و باطن ماه کند، اسرار این ماه به روی وی گشوده شود، به آن معرفتها و روزیهای باطنی که برای رجبیون و اهل این ماه مقرر شده است برسد و آن نسیم های رحمت به سمت وی بوزد، ترک گناه است. ممکن است انسان با یک گناه اعمال خود را حبط کند. گاهی انسان چهل سال زحمت میکشد و یک گناه همه را زائل می کند.»
☑️ @mirbaqeri_ir