🔰انواع عبادت
در سخنان امامان هدایت صلوات الله علیهم ، با بیان های گوناگون، انواع عبادت تشریح شده است :امیر اهل ایمان حضرت امام المتقین علی بن ابی طالب (صلوات الله و سلامه علیه) : گروهى به هواى پاداش خدا را عبادت کردند، و این عبادتِ سوداگران است؛ دسته اى از روى ترس خدا را عبادت کردند، و این عبادت بردگان است؛ و گروهى براى سپاسگزارى خدا را عبادت کردند، و این عبادت آزادگان است.
📚 نهج البلاغة، حکمت ۲۳۷
حضرت امام سجاد (صلوات الله علیه) :
خوش ندارم که خدا را عبادت کنم و از آن هدفى نداشته باشم جز [رسیدن به] پاداش او؛ زیرا در این صورت مانند برده طمع کارم که اگر به چیزى چشم داشته باشد کار مى کند و گرنه کار نمى کند. همچنین خوش ندارم خدا را فقط به سبب ترس از کیفر او عبادت کنم؛ چه در این حال همچون بنده نابکارى خواهم بود که اگر نترسد، کار نمى کند. عرض شد: پس، براى چه خدا را عبادت مى کنى؟ فرمود: زیرا او به سبب الطاف و نعمتهایش به من، سزاوار عبادت است.
📚 بحار الأنوار، ج ۷۰، ص ۲۱۰، ح ۳۳.
حضرت امام صادق (صلوات الله علیه) :
مردم در عبادت خداوند عزّ و جلّ بر سه گروهند:
یک گروه او را به هواى پاداشش عبادت مى کند، که این عبادت آزمندان است و آن طمع باشد. گروهى دیگر او را از ترس دوزخ عبادت مى کنند، که این عبادت بردگان است و آن ترس باشد. امّا من خداوند عزّ و جلّ را به خاطر عشق و محبّت به او عبادت مى کنم و این عبادت کریمان است و آن مایه امن و امان باشد؛ به دلیل این سخن خداوند عزّ و جلّ که: «و آنان از ترس و هراس آن روز در امانند» [*]و نیز به دلیل این سخن خداوند عزّ و جلّ که: «بگو اگر خدا را دوست دارید، از من پیروى کنید تا خدا دوستتان بدارد و گناهان شما را بر شما ببخشاید، و خداوند آمرزنده مهربان است»[**]
بنابر این ، هرکه خدا را دوست بدارد خداوند عزّ و جلّ نیز او را دوست دارد و هر که خداوند عزّ و جلّ دوستش بدارد از وحشت روز قیامت در امان است.
النمل، آیه ۸۹. **آل عمران، آیه ۳۱
📚 الخصال، ص ۱۸۸، ح ۲۵۹
🔰 یکی از گرفتاری های مردم در زمان ظهور که سبب انکار امام زمان علیهالسلام میشود:
💠 على بن أبى حمزه از امام صادق عليهالسلام روايت كرده كه آن حضرت فرمود: «اگر قائم قيام كند، مردم او را انكار مىكنند؛ زيرا او به صورت جوانى برومند به سوى ايشان باز مىگردد، كسى بر عقيدۀ خود نسبت به او پايدار نمىماند «مگر آن كس كه خداوند در عالم ذرّ از او پيمان گرفته باشد.»
و در روايت ديگرى چنين است كه آن حضرت فرمود: « از بزرگترين گرفتاريها آن است كه صاحب ايشان به چهرۀ جوانى بر آنان خروج مىكند در حالى كه آنان مىپندارند كه او بايد پيرمردى كهن سال باشد.»
«عَن عَلِي بْنِ أَبِي حَمزَة عَن أَبِي عَبْدِاَللَّه أَنَّهُ قَالَ: لَوْ قَد قَامَ القَائِمُ لَأَنْكَرَه اَلنَّاسُ لِأَنَّهُ يَرجِعُ إِلَيهِم شَابّاً مُوفِقاً لاَ يَثبتُ عَلَیهِ إِلاّ مَن قَد أَخذَاَللَّه مِيثَاقَه فِي اَلذَّرّ اَلاوَّل وَ فِي غَيرِ هَذِه اَلرِّوايَة أَنهُ قَالَ: وَ إِنَّ مِن أَعظَم اَلبَلِيَّة أَن يَخرُجَ إِلَيهِمْ صَاحِبهُم شَابّاً وَ هُم يَحسَبُونهُ شَيخاً كَبِيراً»
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص۲۸۷
📗الغيبة، ج ۱، ص۱۸۸
4.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من از تو،
فاطمیه ها رزق
یه سالمو میگیریم
ای مادر...
🏴 فرارسیدن ایام شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت عرض میکنیم. 🥀
🔰 پرسش:
در روایات داریم که تفکر ، عبادت محسوب می شود ، سئوالم این است که چه تفکری عبادت محسوب میشود؟
✍️پاسخ:رسيدن به قرب الهى و شكوفايى استعداد ها، تنها در ظرف عبوديت و پرستش خدای حکیم امكان پذير است و در خارج از حوزه دين و عبوديت خداوند، چيزى جز فلاكت و شقاوت در انتظار انسان نيست.
حال در پاسخ به سوال شما باید گفت که کسب علم و تفکر جهت شناخت خدا بسیار مهم و ممکن است چرا که از نظر ما مسلمانان و شیعیان بین علم و دین هیچ گونه تعارضی وجود ندارد و این دو مکمل و متمم یک دیگرند.
شهید مطهری می فرماید:«علم به ما روشنایی و توانایی می بخشد و ایمان عشق و امید و گرمی، علم ابزار می سازد و ایمان مقصد، علم سرعت می دهد و ایمان جهت، علم توانستن است و ایمان خوب خواستن، علم می نمایاند که چه هست و ایمان الهام می بخشد که چه باید کرد.»
در جمع بندی این مطلب بدین نتیجه می رسیم که هر چه انسان به فراگیری علم خصوصا در راه خداشناسی بپردازد ریشه های شناخت خدا در وجودش عمیق تر خواهد شد و همین تفکر و اندیشه نیز در آموزه های دینی ما عبادت محسوب می گردد چنانکه حضرت علی علیه السلام می فرمایند "تفكرُ ساعةٍ افضل من عبادة سبعین سنةٍ"، ساعتی اندیشیدن برتر از هفتاد سال عبادت است.
17.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰جمعه های دلتنگی
برگرد تا درست شه کارای دنیا
برگرد تو رو خون حضرت زهرا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
📚در عصر ظهور احکام_دینی چگونه اجرا میشوند؟
اولین مرحله رسالت امام موعود، تحریفزدایی از ساختار دین در حوزه معرفت دینی است؛ آموزههای دینی در طول تاریخ آرامآرام به فراموشی سپرده میشوند و یا منحرف میگردند. ازاینرو وظیفه اصلی حضرت، احیای احکام فراموش شده و پاککردن زنگار از چهره مقدس دین اسلام است تا طعم دینداری به ذائقه دینداران شیرین افتد و از ثمره دینداری بهره ببرند.
مرحله بعدی، اجرای صحیح احکام دین است؛ با انجام اعمالی چون:
١. اجرای حد بر رباخواران و غاصبان حقوق و اموال مردم؛
٢. پیراستن تزیینات و تشریفات از ساختار مساجد؛
٣. كشیدن خط بطلان بر تفسیرهای غلط و تأویلهای ناصواب از آیات و ارائه تفسیر صحیح؛
۴. احیای بخشهای متروک مانده از کتاب و سنت پیامبر و سیره امامان.[۱]
با توجه به شیوههای نو و قضاوت درست حضرت، دین و آموزههای آن، متروك نخواهد ماند و همه احکام دین اجرا میشود.
📚الغیبة، نعمانی، ص۲۵۳ و ص۲۳۱.
#امام_زمان
🔰 معيار ولايت داشتن و ادعای شیعیان حرّاف...
به خدمت حضرت باقر علیهالسلام عرض شد: اصحاب و ياران ما در كوفه بسيارند، اگر آنان را امر كنيد از شما اطاعت مینمايند و به پيروی شما بر میخيرند.
امام فرمودند: «آيا چنین هست كسی از آنها از جيب برادر خود به قدر نيازش بر میدارد؟ گفتم: نه! حضرت فرمودند: «آنان كه نسبت به مال خود اینگونه بخيل و بی گذشت هستند، به خون خود(فداکاری و جانبازی)، بخيلتر خواهند بود؛ آن گاه امام فرمودند: اكنون مردم در آشتی میباشند، با آنها نكاح میكنيم، از هم ارث میبريم، و بر آنان حدّ جاری میسازيم، و امانات آنان را به آنها میدهيم، تا زمانی كه قائم عجلالله فرجه، قيام نمايد؛ در آن وقت رفاقت صادقانه ميان مردم ايجاد میشود، و مرد به سوی جيب برادر خود میرود و به اندازهای كه لازم دارد بر میدارد، و صاحب پول او را از اين كار باز نمیدارد.
وَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ رِبْعِيٍّ عَنْ بُرَيْدٍ اَلْعِجْلِيِّ قَالَ: قِيلَ لِأَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنَّ أَصْحَابَنَا بِالْكُوفَةِ جَمَاعَةٌ كَثِيرَةٌ فَلَوْ أَمَرْتَهُمْ لَأَطَاعُوكَ وَ اِتَّبَعُوكَ فَقَالَ يَجِيءُ أَحَدُهُمْ إِلَى كِيسِ أَخِيهِ فَيَأْخُذُ مِنْهُ حَاجَتَهُ فَقَالَ لاَ قَالَ فَهُمْ بِدِمَائِهِمْ أَبْخَلُ ثُمَّ قَالَ إِنَّ اَلنَّاسَ فِي هُدْنَةٍ نُنَاكِحُهُمْ وَ نُوَارِثُهُمْ وَ نُقِيمُ عَلَيْهِمُ اَلْحُدُودَ وَ نُؤَدِّي أَمَانَاتِهِمْ حَتَّى إِذْ قَامَ اَلْقَائِمُ جَاءَتِ اَلْمُزَامَلَةُ وَ يَأْتِي اَلرَّجُلُ إِلَى كِيسِ أَخِيهِ فَيَأْخُذُ حَاجَتَهُ لاَ يَمْنَعُهُ
بحار، ج ۵۲، ص ۳۷۲
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نام حسین(ع) آرامش جان و مرهم دردهای دلهای بیقرار است و در این ساعات، بیش از هر زمان دیگری، حتی هوایی که نفس میکشیم هم ما را به یاد او میاندازد؛ گویی دور از حسین(ع)، در خانه خود هم غریب ماندهایم ...
🔹 شب جمعه است، هوایت نکنم میمیرم ...
🔰نماز شب توشه عجیبیست ...
نماز شب ، مستجاب کننده
دعای مومن است 🌱
آیت اللّٰه بہجت (ره):
نماز شب را ترك نکنید ؛ نماز شب
کلیدحل همهی مشکلات زندگیاست.
مردم خیلی تلاش می کنند، اما نتیجه
و مقصود خود را نمی یابند زیرا کلید
را نیافته اند .
🔰 چگونه با صاحب الزمان (عج)مانوس باشیم و حضرت را یاری کنیم؟
💠 آیت الله بهجت:
🌷تکان میخوری بگو یا صاحب الزمان
🌷می نشینی بگو یا صاحب الزمان،
🌷برمیخیزی بگو یا صاحب الزمان،
صبح که از خواب بیدار میشوی مؤدب بایست و صبحت را با سلام به امام زمانت شروع کن و بگو آقا جان دستم به دامانت خودت یاری ام کن
شب که میخواهی بخوابی اول دست به سینه بگذار و بگو"السلام علیک یا صاحب الزمان"بعد بخواب.
شب و روزت را به یاد محبوب سر کن که اگر اینطور شد,شیطان دیگر در زندگی تو جایگاهی ندارد،دیگر نمیتوانی گناه کنی،دیگر تمام وقت بیمه امام زمانی...✨
و خود امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرموده است: که در دوران غیبت فقط کسانی بر دین خود ثابت قدم می مانند که با روح یقین مباشر و با مولا و صاحب خود مأنوس باشند.
پیوست: صدقه دادن هرروزه برای سلامتی حضرت، خواندن زیارت عاشورا، اهدای صلوات و سوره توحید و...به حضرت صاحب الزمان،خواندن دعای فرج،دعای عهد هرروز صبح و...امثالهم باعث نزدیک شدن ما به حضرت میشود
رعایت ادب در یاد کردن امام معصوم بسیار زیاد سفارش شده است. تأکید شده مؤمن، باید با القاب شریف و مبارک حضرت را یاد کند.
همچنین در زمینه برخاستن برای تعظیم شنیدن نام مبارک حضرت، بالاخص اگر آن نام مبارک «قائم» باشد، سفارش شده است
سرودن و شعر خواندن در فضایل آن بزرگوار در مجالس آن حضرت موجب یاری امام به شمار میآید.
#امام_زمان