🔰 «یَوْمَ الْإِبْدَالِ»؛ روز جایگزینی و تبادل بین سپاهیان
یوم الاِبدال از غربالهای سنگین و عظیم آخرالزمانیست؛ روزی که تمام اسلام در مقابل تمام کفر صفآرایی میکند و تبادلی بین سپاهیان انجام میشود.
امام باقر علیهالسلام فرمودند:
...سپس دو لشکر امام مهدی علیهالسلام و سفیانی ملعون باهم تلاقی میکنند؛ آن روز، روز تغییر و تبدیل است؛ به این معنی که افرادی از شيعيان آل محمد علیهمالسلام که با سفيانی بودند، به سپاه امام میپيوندند؛ و گروهی که همراهی با آل محمد علیهمالسلام را داشتند، از سپاه امام، به لشکر سفيانی ملحق میشوند. در این وقت هر کسی به صف واقعی خود میپیوندد؛ و آن روز، روز «ابدال» است! روز تبدیل...
📗تفسیرالبرهان، ج ۱، ص ۳۵۰
نکتـــــــــه: کسانی که از سپاه امام به لشکر سفیانی میپیوندند، غیر از آن سیصد و سیزده نفر هستند!!! چرا که آنها در حقیقت و در دل، از پیروان سفیانی میباشند؛ چنان که آن عدهای که به سپاه حضرت قائم عجلالله فرجه، ملحق میشوند، در باطن شیعه هستند! که در جریان تبادل بین سپاهیان این امر اثبات خواهد شد!!!
🔺سعی کنیم دائم الوضو باشیم:
خواب با وضو، عبادت است ؛
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : کسی که با وضو بخوابد بستر او برایش مسجد می شود، و خوابش (ثواب کسی را دارد که) به نماز مشغول است تا این که شب را به صبح رساند و اگر کسی بدون وضو خوابید بسترش برای او قبر خواهد بود و مانند مرداری می ماند تا صبح شود....
مرگ با وضو، شهادت است؛
رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: اگر توانستی شب و روز با وضو باشی این کار را انجام بده، زیرا اگر در حال وضو از دنیا بروی شهید خواهى بود...در قیامت نورانی می شوی؛ پیامبر خدا می فرمایند: فردای قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّه ی امّتها در حالی محشور میکند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانیهای نورانی دارند...
📚منابع:
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۲، باب۵
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۳، باب۵
وسایل الشیعه: ج۱، ص ۲۹۷
ثواب الاعمال، شیخ صدوق
🔰 تعیین زمان ظهور
اگر چه گسترش شور و شوق عمومی برای ظهور حضرت حجت (ع) پدیده مباركی است و جای این دارد كه علاقه مندان آن حضرت،اشتیاق ظهور را بیش از پیش در جامعه ما گسترش دهند و مردم را برای ظهور آماده سازند؛امّا اگر این پدیده به تعیین زمان ظهور و امیدوار ساختن مردم به ظهور حضرت حجت(ع) در زمانی معین منجر گردد، جای تأمل بسیار دارد؛زیرا براساس روایات نقل شده از ائمه اهل بیت (ع) هیچكس جز خدای تبارك و تعالی از زمان دقیق ظهور آگاهی ندارد و لذا تعیین وقت برای ظهور (توقیت) جایز نیست و هیچكس حق ندارد كه بر اساس برداشتهای شخصی خود،به پیش بینی زمان رخداد عظیم ظهور بپردازد.
از امام عصر (عج) احادیثی درباره مهدویت و انتظار بر جای مانده که توجه به آنها باعث می شود در فتنه ها و گرد و غبارهای عصر غیبت راه را گم نکنیم. ازجمله آنها است نظر ایشان درباره آنها که زمان ظهور را تعیین می کنند.
امام زمان (عج) فرمودهاند: «زمان ظهور مربوط به اراده خداوند متعال میباشد و هر کس زمان آن را معیّن و معرّفی کند دروغ گفته است.»
📚بحارالأنوار:ج53،ص181،س1، ضمن ح 10
🔰 کرامت علامه مجلسی هنگام تولد
💠 یکی از علماء خراسان که با ملا محمد تقی مجلسی سابقه دوستی داشت، در بازگشت از زیارت عتبات مقدسه به اصفهان می رود تا با دوست قدیمی خود تجدید عصر کند. در اثناء راه رویای صادقه ذیل را می بیند و چنین تعریف می کند:
🔵 در عالم خواب وارد خانه ای شدم که پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله و ائمه ی اثنا عشر علیهم السلام جمیعاً به ترتیب نشسته بودند. حضرت صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف در آخر مجلس نشسته بودند، که مرا بعد از آن حضرت جای نشستن دادند.
🔹 ناگاه دیدم ملا محمد تقی(پدر علامه مجلسی) شیشه گلابی آورد و پیغمبر و ائمه علیهم السلام از آن گلاب استفاده کردند و به من نیز از آن گلاب دادند.
🔹 سپس ملا محمدتقی رفت و قنداقه ای به دست گرفته، به خدمت رسول خدا (ص) آورد و عرض کرد: برای این طفل دعا کنید که خداوند او را عالم و مروج دین گرداند. پیامبر اکرم (ص) آن قنداقه را به دست گرفته، برایش دعا کردند. سپس به دست امیرالمؤمنین علیه السلام داده، ایشان هم دعا فرمودند، سپس به امام حسن علیه السلام و....تا رسید به دست حضرت صاحب الامر عج الله تعالی فرجه الشریف ایشان هم دعا فرمودند. قنداقه را به من داد، من هم دعا کردم و از خواب بیدارشدم و از خاطرم گذشت تا اینکه وارد اصفهان و منزل آخوند ملا محمد تقی مجلسی شدم.
🔹 پس از تعارفات اولیه شیشه گلابی آورد و من از آن گلاب استفاده نمودم. سپس به اندرونی منزل رفت و قنداقه ای نزد من آورد و گفت: این مولود تازه متولد شده، شما برای او دعا کنید، که خداوند او را از مروجین دین مبین اسلام گرداند.
🔹 من قنداقه را گرفتم، برایش دعا نمودم، آنگاه آن خوابی را که در بین راه دیده بودم به خاطرم آمد و تمام آنرا برای آخوند ملامحمد تقی مجلسی نقل کردم.
🔹 بالآخره پس از ۹ یا ۱۴ سال( آنطور که نقل شده) می بیند خداوند فرزندش را نابغه زمان قرار داده است.
🌕 و به همین دلیل مجلسی نامیده شد و در یک مجلس تمام معصومین برای او دعا کردند.
✨نثار روح مطهرشان صلوات✨
🔰 آخرالزمان؛ واپسین دوران جهان
آخرالزمان کلمه ای عربی، به معنای دوره پایانی جهان است که در همه ادیان الهی به آن اشاره شده است. جریان مهدویت و آخرالزمان، دو موضوع به هم وابسته هستند. بنابراین در ابتدا باید معانیِ آخرالزمان در روایات را بررسی کنیم:
معنای عام: در این معنا، آخرالزمان از بعثت پیامبر خاتم و پا به عرصهی وجود گذاشتنِ کامل ترین دین آغاز می شود و ما امّت آخرالزمان به معنای عام هستیم.
معنای خاص: در این معنا، آخرالزمان از شهادت امام حسن عسکری و همراه با آغاز امامت امام زمان آغاز می شود.
تمام کسانی که بعد از شهادت امام یازدهم به دنیا آمده اند، مردم آخرالزمان به معنای خاص هستند. بر اساس روایات، به تمام مردم آخرالزمان به معنای خاص، اجازه داده شده است که با کسب آمادگی، ظهور را رقم بزنند.
معنای خاص الخاص: در این معنا، آخرالزمان دوره ایست که شرایط و علائم ظهور بسیار پررنگ می شود و مردم می توانند با زمینه سازی برای ظهور، این امر را رقم بزنند.
در مبحث آخرالزمان، در ابتدا به علائم و شرایط آخرالزمان در کتب ادیان مختلف، سپس به طور ویژه، به علائم و شرایط آخرالزمان در اسلام و روایات اسلامی و در پایان، به مبحث آخرالزمان در غرب و شرق خواهیم پرداخت.
◾️ تربت سیدالشهداء علیهالسلام، شفای تمام دردها ..
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
💎جمله «وَ الشَفآءَ فی تُرْبَتِهِ؛ و شفا را در تربت او [قرار دادی]» که در زیارت امام حسین علیهالسلام است، آخرین و شدیدترین مرحله درد و بیماری را که همه اطبا از مداوای آن عاجزند، شامل میشود.
📚 رحمت واسعه، ص ٢٢٧ (مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیه السلام)
🔻حضرت آیتالله بهجت برای شفای بیماریها میفرمودند:
🔸آب زمزم و تربت سیدالشهداء علیهالسلام را مخلوط کنید و هر روز مقدار اندکی به نیت شفا بهطور منظم میل کنید، تا زمانیکه بهبودی حاصل شود؛ همچنین به همین نیت صدقه به افراد متعدد بدهید، اگرچه مقدارش زیاد نباشد.
📚 بهجتالدعاء، ٣۴٩
#پی_نوشت:
🔹 حضرت آیتالله بهجت میفرمودند: آب زمزم و تربت سیّد الشهدا، هر کجا مصرف شود، اثر دارد. چیزی که هست، ممکن است برآورده شدن حاجت، مصلحت نباشد [در عوض،] خداوند متعال، چیزی بهتر از آن را عنایت میکند.(زمزم عرفان، ص٣٧٠)
🔰 عجایب امام؛ بینیازی امام از تمام مخلوقات!
🌕 حضرت مهدی عجلالله فرجه میفرمایند: «خدا با ماست و با وجود او ما نیازی به غیر او نداریم. حق با ماست لذا هرگز یاری نکردن دیگران، ما را به وحشت نمیاندازد و ما ساخته شده پروردگارمان هستیم و آفریدگان، ساخته شده (به خاطر) مایند.»
📗الاحتجاج، ج ۲، ص۴۶۶
✅ امام زمان عج برای قیام و تشکیل حکومتشان به هیچ شخص و قدرت و حکومتی نیاز ندارند؛ اگر امام به مأموم خود نیاز داشته باشد دیگر امام نیست! امام کسی است که جز خدا هیچ نیازی به غیر نداشته باشد. اگر فرمودند خدا و امام زمان را یاری کنید به معنای احتیاج به مخلوقات نیست؛! بلکه یک: بخاطر امتحان ایمانهاست تا خداوند ببینید چه کسی در جبهه حق قرار میگیرد.
دو: به فعلیّت رسیدن استعدادها و ظرفیت مومنین.
سه: اتمام حجّت؛ تا کسی نگوید خدایا چرا به من فرصت ندادی برای تو و حجتت کاری کنم!
چهار: نائل شدن به مقام رفیع شهادت در رکاب امام و اخذ بالاترین درجات بهشتی
🔰سبک زندگی زنان منتظر
🔺 مرحوم آيت الله سيد محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آيت الله سيد علی سیستانی تصميم می گيرد برای تشرّف به محضر امام زمان (عج) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زيارت عاشورا بخواند.
🔺 در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزديک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بيند حضرت ولی عصر امام زمان (ع) در یکی از اتاق های آن خانه تشريف دارند و در ميان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفيد روی آن کشيده شده است.
🔺 ايشان می گويد هنگامی که وارد شدم اشک مي ريختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اين گونه به دنبال من می گردی و اين رنج ها را متحمّل می شوی؟!
مثل اين باشيد- اشاره به آن جنازه کردند- تا من به دنبال شما بيايم!»
🔺 بعد فرمودند: «اين بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بيرون نيامد تا چشم نامحرم به او نيفتد.»
📚 شیفتگان حضرت مهدی (عج)،ج۳،ص۱۵۸
🔰 هرکس میخواهد به دنیای ظهور برسد اینکار را انجام دهد!
براى مقابله با آنها(دشمنان)، هرچه در توان داريد از نيرو و از اسبهاى ورزيده آماده سازيد، تا بهوسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد. انفال/۶۰
🌕 امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر يك از شما بايد برای خروج قائم عجلالله فرجه آماده كند، هر چند در حد يك تير؛ پس هرگاه خدای تعالی ببيند کسی به نيّت ياری حجّت او اسلحه تهيه کرده است اميد است عمر او را دراز کند تا ظهور را درک نمايد و از ياوران او باشد.
📗غيبت نعمانی،ب۲۱،ص۳۲۰
✅ یعنی اگر مقرر شده بود که مثلا من بر اثر یک حادثه یا... پیش از ظهور حضرت بمیرم، بخاطر همین یک تیر که با خلوص نیت برای یاری حجت الله آماده نموده ام خداوند آن حادثه و مرگ را از من دور میگرداند تا به درک دنیای ظهور و یاری امامم نائل گردم ان شاءالله؛ و خدا در این تیر به ظاهر ساده نیرویی قرار میدهد تا مانند یک سلاح جنگی بر علیه دشمنان حق استفاده نمایم.
🔰 فرق ظهور با فرج چیست
ظهور در لغت به معنای آشکار شدن و پیدا و ظاهرشدن است و فرج در لغت به معنای گشایش و آسودگی از اندوه است، در احادیث ادعیه آمده «اللهم من قبلک الروح و الفرج» : خداوندا! آسایش و گشایش از سوی تو، به بندگان می رسد.
فرج در اصطلاح شیعه: ظهور حضرت ولی عصر (عج) مراد است و از حضرت رسول اکرم (ص) رسیده که:«افضل اعمال امتی انتظار الفرج»
و نیز از آن حضرت روایت شده که: «هر شدت و سختی را فرجی در پی خواهد بود، جز سختی و محنت دوزخیان .
عبدالعظیم حسنی از حضرت جواد (ع) روایت
کند که فرمود: بهترین عمل شیعیان ما انتظار فرج (ظهور دولت حقه حضرت مهدی «عج») است.
پس بنابراین طبق آنچه از روایات استفاده
می شود، فرج در اصطلاح همان ظهور دولت حقه حضرت ولی عصر (عج) است و به تعبیری از نظر معنا با همدیگر تطابق دارند. گرچه از نظر اهل لغت به دو معنای مختلف ذکر شده است.
📚الکافی،ج4،ص410،باب الملتزم و
الدعاء عنده.
خاتمة المستدرک، ج3، ص: 278.
بحار الانوار ج71 ، ص242.
نک: معارف و معارف ج8، 20.
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
🔰 مومنان و یاران گمنام و بینشان امام زمان علیهالسلام...
«در نيکیها و اعمال خير، بر يكديگر سبقت جوييد. هرجا باشيد، خداوند همهٔ شما را (در روز قیام) حاضر مىكند؛ زيرا او بر هر چيزى تواناست!» (بقره/۱۴۸)
🌕 امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«این آیه دربارهٔ یاران گمنام قائم عجلالله فرجه نازل شده است؛ خداوند تبارک و تعالی میفرماید: «هرجا باشيد، خداوند همهٔ شما را حاضر مىكند.
آنها هنگام شب از روی فرش خانهٔ خود ناپدید میشوند و صبح را در مکّه خواهندبود؛ بعضی از آنها نیز در آن روز روی ابرها حرکت میکنند و همگان، نام پدر و حسب و نسب آنان را میدانند. عرض کردم: «کدام یک از از این دو دسته از لحاظ ایمان برتر هستند»؟ فرمود: «آنها که در هنگام روز، روی ابرها حرکت میکنند.»
«الصّادق لَقَدْ نَزَلَتْ هَذِهِ الْآیَهًُْ فِی الْمُفْتَقَدِینَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ قَوْلُهُ عَزَّوَجَلَّ أَیْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللهُ جَمِیعاً إِنَّهُمْ لَمُفْتَقَدُونَ عَنْ فُرُشِهِمْ لَیْلًا فَیُصْبِحُونَ بِمَکَّهًَْ وَ بَعْضُهُمْ یَسِیرُ فِی السَّحَابِ نَهَاراً یُعْرَفُ اسْمُهُ وَ اسْمُ أَبِیهِ وَ حِلْیَتُهُ وَ نَسَبُهُ قَالَ فَقُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاکَ أَیُّهُمْ أَعْظَمُ إِیمَاناً؟ قَالَ: الَّذِی یَسِیرُ فِی السَّحَابِ نَهَاراً.»
🌕 امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز فرمودند: «بِأبِي وأُمِّي، هُمْ مِنْ عِدّةٍ أسْماؤُهُمْ فِي السّماءِ معْرُوفةٌ و فِي الاْرْضِمجْهُولةٌ.»
«هان! پدر و مادرم فدايشان باد! آنها از گروهى هستند كه نامهايشان در آسمان معروف، ولى در زمين گمناماند.»
«...وَ ذلِکَ زَمانٌ لا بَنْجُو فِيهِ إِلّا کُلُّ مُؤْمِنٍ نُومَةٍ إِنْ شَهِدَ لَمْ يُعْرَفْ وَ إِنْ غابَ لَمْ يُفْتَقَدْ»
«...و آن زمانی است که در آن نجات نمیيابد مگر هر «مؤمن بینام و نشان»، که اگر در مجالس حضور يابد شناخته نشود؛ و هرگاه غايب باشد در جستجويش بر نيايند،،،»
📗تفسیر اهلبیت علیهمالسلام ج۱،ص۷۲۶
📗بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۸۶
📗کمال الدین، ج۲، ص۶۷۲
📗منتخب الأنوارالمضییهًْ، ص۱۷۹
📗نهج البلاغه، خطبه ۱۸۷
📗نهج البلاغه، خطبه ۱۰۲
سيّد رضي رحمة الله علیه میگوید: اينکه حضرت فرموده است: «کُلُّ مُؤْمِنٍ نُومَةٍ» منظورش گمنام کم آزار است!
📚دیدار امام زمان(عج) با آهنگر
شخصی که مسلط به علوم غریبه بود، توانست در زمان خاصی، مکان حضور امام زمان(عج) را در بازار آهنگران شناسایی کند، و پس از آن به سرعت برای دیدار ایشان راهی محل شد و مشاهده کرد که حضرت در کنار دکانی نشسته است که صاحب آن بیتوجه به ایشان مشغول نرم کردن آهن است، اما پس از مدتی مشاهده کرد که پیرمرد صاحب دکان به امام زمان(عج) گفت: «یابن رسول الله، اینجا مکان گرمی است اجازه دهید برای شما آب خنک بیاورم».
اینگونه بود که استنباط شخص سوم، مبنی بر اینکه فقط خودش متوجه حضور حضرت است، غلط از آب درآمد.
پس از مدتی پیرزنی به دکان مرد آهنگر مراجعه کرد و گفت: «فرزندم بیمار است و خرج مداوای او هفت درهم است، تنها دارایی من هم همین قفل است که هیچ کس در این بازار بیش از شش درهم برای آن نمیپردازد، به خاطر خدا آن را به قیمت هفت درهم از من بخر»، مرد آهنگر با دیدن قفل بدون کلید، به پیرزن گفت: «که متاع او با این شرایط 10 درهم ارزش دارد و در صورت ساخته شدن کلید برای آن دوازده درهم در بازار به فروش میرسد، حال هر یک از این دو کار را که بخواهی، برای تو انجام میدهم»، سپس در برابر دیدگان متعجب پیرزن، 10درهم در ازای خرید قفل به او پرداخت کرد ،آنگاه بقیةالله(عج) رو به شاهد کرد و فرمود: «برای پیدا کردن ما رمل نیندازید، اگر همه مثل این مرد، مسلمان باشید، ما به سراغ شما میآییم».
🔰 ظهـــــور بسیار نزدیک است...
🌕 آقا امام صادق علیهالسلام فرمودند:
همانا ولی خدا (مهدی عجلالله فرجه) به قدر عُمر ابراهیم خلیلالله علیهالسلام عُمر مینماید، که یکصد و بیست سال بود!
و این درحالی است که در صورت جوانی کامیاب و سی ساله ظاهر گردد.
«عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ وَلِيَّ اَللَّهِ يُعَمَّرُ عُمُرَ إِبْرَاهِيمَ اَلْخَلِيلِ عِشْرِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ وَ يَظْهَرُ فِي صُورَةِ فَتًى مُوَفَّقٍ اِبْنِ ثَلاَثِينَ سَنَةً.»
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۲۸۷
📗الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۴۲۰
📗إثبات الهداة ،ج ۵، ص ۱۳۱
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍نکتهٔ این روایت، زمـــــانی آشکار میگردد که ما آن را در کنار روایت مدّت حکومت امام (هفت سال که به عدد سالهای ما هفتاد سال است)، تحلیل نماییم، به احتمال بسیار، این بیان نیز حاکی از آن است که عمر شریف امام عصر «عج» به عدد سالهای ما حدود ۱۲۰۰ سال میباشد؛ و این یعنی:
ظهـــــور بسیار نزدیک است ان شاءالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨پرتویی از نور امامت و ولایت
حجت خدایی و دنیا ما در پناه دعای شما آرام و دلنشین است. حالا میلاد حضور شما را تهنیت و تبریک میگوییم محضر حجت حاضر الهی حضرت صاحب الزمان(عج)
آقاجان...
نیست بجز نگاه تو خِیر دِگر برای ما
هست ظهور مهدیات مرهم زخم های ما
🌺 ولادت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد.
🔰 نماز برای امام زمان(عج)
مؤمن می تواند نماز مخصوص به عنوان هدیه به آن حضرت علیه السلام یا به یکی از ائمه بجا آورد و هیچ حدّ، وقت و شماره ای برای این نماز نیست و مؤمن به مقدار محبت و توانایی اش به محبوبش تقدیم می کند.
ابومحمد صمیری می گوید: ما را ابوعبدالله احمد بن عبدالله بچلی به سندی که مرفوع است به ائمه علیهم السلام، حدیث کرد که فرمود:
«هر کس ثواب نماز خود را برای رسول خدا و امیرالمؤمنین و اوصیای بعد آن حضرت علیه السلام قرار دهد، خداوند ثواب نمازش را آن قدر افزایش می دهد که از شمارش آن نفس قطع می گردد و پیش از آنکه روحش از بدنش برآید به او گفته می شود: ای فلان! هدیه تو به ما رسید، پس امروز پاداش و تلافی نیکی های تو است دلت خوش و چشمت روشن باد به آنچه خداوند برایت مهیا فرمود و گوارایت باد آنچه را به آن رسیدی.»
منبع: مکیال المکارم، جلد ۲، صفحه۲۶۴٫
🔰 انتظار فرج در عصر حاضر
روایت است از پیامبر اعظم (ص) که فرمودند: بالاترین جهاد امت من انتظار فرج است. دو نوع انتظار وجود دارد؛ یکی انتظاری است که سازنده است و دیگری انتظاری است که ویرانگر است.
انتظار سازنده اصلاحگراست و دارای شرایط و ویژگیهایی است. اما انتظار ویرانگر هم همان است که معتقد است باید جامعه را به فساد کشاند تا ظهور حضرت میسر شود.
باید با فرهنگسازی در جامعه موضوع مهدویت و انتظار را نهادینه کنیم، امروز خیلی از افراد هنوز با موضوع مهدویت بیگانه و ناآشنا هستند.
بنابراین یکی از اصلیترین وظایف در باب مهدویت این است که یک منتظر واقعی در بعد علمی، عقلی و رفتاری پیرو واقعی امام باشد و ایمان و فضایل را در وجودش تقویت کند و در وهله اول به ولایت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) تمسک بجوید.
از حضرت امام صادق (ع) روایت است که فرمودند: خوشا به حال شیعیان ما، همان کسانی که تمسک میجویند به محبت ما در زمان غیبت قائم ما.»
امام سجاد (ع) میفرمایند: هر کس که در زمان غیبت امام زمان (عج) در ولایت ما اهل بیت علیهم السلام ثابت قدم باشد پاداش هزار شهید از شهدای جنگ بدر و احد را به او میدهند.
این حدیث بسیار پر مغز از امام چهارم شیعیان نشان از اهمیت بسیار زیاد بحث ولایت پذیری و ثابت قدم ماندن در راه ولایت اهل بیت و نایب امام زمان (عج) دارد
🔰 دعایی که فرزندانتان را
از بلا و مریضی در مدرسه حفظ میکند
ایتالله ری شهری نیز می فرمایند:
بیشترین دعایی که ایت الله بهجت جهت حفظ از بلا و گرفتاری به آن سفارش می کرد همین دعا بود.
سید حسن نصرالله در یکی از مصاحبه های خود گفته است:
آیت الله بهجت برایم پیغامی فرستاد و فرمود صبح و شب سه مرتبه به این دعا مداومت داشته باشید. نمی دانستم چرا آقای بهجت این نکته را به من گفتند تا اینکه چند روز بعد اسرائیلی ها محل اقامتم را بمباران کردند و من جان سالم از آن معرکه به در بردم.آنجا بود که دلیل سفارش آیت الله بهجت به این دعا را فهمیدم.
همچنین امام صادق در رابطه با اهمیت این دعا می فرمایند:
پدرم به من سفارش کرد صبح و شب سه مرتبه به آن مداومت کنم تا از جمیع بلا و گرفتاری ها در امان بمانم و گفت حواست باشد این دعا دست نا اهلان نیفتد.
مرحوم شیخ کلینی در کتاب کافی آن را اینطور آورده :
《اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی دِرْعِکَ الْحَصِینَةِ الَّتِی تَجْعَلُ فِیهَا مَنْ تُرِیدُ》
خداوندا! من را در آن پوششى که از هر بلا و آفتى حفظ مى کند و هر کسى را که بخواهى در آن قرار مى دهى، قرار بده.
🔰 امام چه ظاهر باشد چه غایب ،او متولی هدایت است
شناخت خدا و عبادت او،فقط از طریق امام زمان ممکن است.
امام حسین می فرمایند:
ای مردم ، خدای متعال،بندگان را فقط برای این خلق کرد تا او را بشناسند، وچون شناختند عبادتش کنند. که با بندگی او، از عبادت غیر خدا بینیاز خواهند بود.
شخصی از میان یاران میپرسد یابن رسول الله ، پدر و مادرم به فدایت، معرفت خدا چیست؟
فرمودند:شناخت خدا همان شناخت امام زمان خودشان است که اطاعت از او واجب است.
شیخ صدوق درعلل الشرایع معتقدست كه منظور این است که اهل هر زمان بدانند که خدا آنها را بدون امام رها نکرده است؛
زیرا هر کس خدا را بدون حجت او عبادت کند، گویا غیر خدا را عبادت کرده است.
زیرا : امام ، معرفت خدا را مقدمه عبادت خدا قرار داده است.
همانطور که کافی از حضرت امام محمد باقر علیه السلام نقل میکند:همانا کسی خدا را میشناسد و او را عبادت میکند که معرفت به خدا و امام از این خاندان داشته باشد.
کسی که معرفت به امام نداشته باشد، غیر خدا را شناخته و غیر او را عبادت کرده است.
كلمات نوراني اهل البيت در لسان استوانه ی تشیع،علامه مجلسی نيز فراوان است.
اگر ائمه نبودند خدا شناخته نمی شد
ائمه محل شناخت خدا هستند.
(السَّلَامُ عَلَى مَحَالِّ مَعْرِفَةِ اللَّهِ )
پس بر ما واجب است تا دامن مولا را رها نکنیم و از او بخواهیم راه معرفت و عبادت را بر ما بنماید.
امام چه ظاهر باشد چه غایب، او متولی هدایت است.
🔰 داستان کوتاه
سعید بن جبیر که از یاران با وفای امام سجاد (ع) می باشد، نقل می کند: یکی از دهقان های ایرانی که ستاره شناس بود، هنگامیکه حضرت برای جنگ (با خوارج نهروان) خارج می شد به نزد حضرت آمد و بعد از تحیت گفت: ای امیرالمومنین ستاره های نحس و شومی طلوع کرده است.
در مثل این روز شخص حکیم باید خود را پنهان کند و امروز برای شما روز سختی است. دو ستاره به هم رسیده اند و از برج شما آتش شعله ور است و جنگ برای شما موقعیت ندارد.
حضرت علی (ع) فرمود: وای بر تو، ای دهقانی که از علائم خبر می دهی و ما را از سرانجام کار می ترسانی، آیا می دانی جریان صاحب میزان و صاحب سرطان است؟
آیا می دانی اسد چند مطلع دارد؟ مرد منجم گفت: بگذار نگاه کنم و سپس اصطرلابی را که در آستین داشت درآورد و شروع به بررسی و محاسبه کرد.
❤️ حضرت علی (ع) لبخندی زد وفرمود: آیا میدانی شب گذشته چه حوادثی رخ داد؟ در چین خانه ای فرو ریخت. برج ماجین شکاف برداشت. حصار سرندیب سقوط کرد.
فرمانده ارتش روم از ارمنیه شکست خورد (یا او را شکست داد). بزرگ یهود ناپدید شد. مورچگان در سرزمین مورچه ها به هیجان آمدند و پادشاه افریقا نابود شد. آیا تو این حوادث را می دانی؟
مرد منجم گفت: نه یا امیرالمومنین. حضرت فرمود: در هر عالمی هفتاد هزار نفر دیشب به دنیا آمد و امشب همین تعداد خواهند مرد؛ و این مرد (با دست خود به مردی بنام سعد بن مسعده حارثی (لعنه الله) که جاسوس خوارج در لشکر حضرت بود اشاره نمود) جزو همین اموات خواهد بود.
آن مرد جاسوس وقتی حضرت به او اشاره کرد، گمان کرد حضرت دستور دستگیری او را داده است در همان حال در جا از ترس جان داد. مرد منجم با دیدن این صحنه به سجده افتاد.
سپس حضرت در ادامه سخن فرمود: من و اصحابم نه شرقی هستیم و نه غربی، ماییم برپادارنده محور (دین و هستی) و نشانه های فلک. و اینکه گفتی از برج من آتش شعله می کشد، بر تو لازم بود که به نفع من حکم کنی نه بر ضرر من. چرا که نور آن (آتش) پیش من است و سوزاندن و شعله اش به دور از من؛ و این مساله ای پیچیده است، اگر حسابگر هستی آنرا محاسبه کن.
📚 الاحتجاج، ج 1، ص 355.
🔰امام علی در شرایط زیر دعوت مهمانی را پذیرفت...
✍مردی که دوست داشت امیرالمؤمنین علیه السلام را به منزلش میهمان کند، از آن حضرت دعوت به عمل آورد تا امام علیه السلام به منزل او رود و از غذای وی تناول نماید.
امام علیه السلام فرمود: میهمانی تو را به سه شرط می پذیرم.
مرد دعوت کننده عرض کرد: آن سه شرط کدام است؟
💢امام علیه السلام فرمود:
1 - از بیرون منزل چیزی برای من نیاوری (هر چه در منزل هست همان را حاضر کنی)
2- آنچه در منزل هست برای من بیاوری (خوراک معمول خود را بیاوری)
3 - خانواده ات را به سختی نیندازی.
آن مرد شرایط حضرت را پذیرفت و امام علیه السلام هم به دعوت او پاسخ مثبت داد.
📚بحارالانوار ، ج 75 ، ص 451
📚 قصه های تربیتی / محمد رضا اکبری ، ص 80
#امام_زمان
💠 سلام امام زمانم
🌸 ای یوسف گم گشتهٔ غایب ز نظرها
جان بر لب عشاق رسیدست کجایی
🌸 باز آی و نظر کن به من خستهٔ بیمار
جانم به فدایت که طبیب دل مایی
🔹السّلامُ عَلَیْڪَ یا صاحِبَ الزَّمانِ
🔹اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا شَریڪَ الْقُرْآنِ
🔹اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ
🔰 دیوانـــه کیست؟
این زندگی دنیا کالایی بی ارزش و زودگذر است، و آخرت سرای همیشگی است. (غافر/۳۹)
🌕 روايت است كه پيامبر صلّى الله عليه و آله از كنار ديوانهای گذشتند و پرسيدند: او را چه شده است؟ گفتند او ديوانه است. فرمودند: نه! بلکه مغز او بيمار است. ديوانه كسى است كه دنيای(فانی) را بر آخرت(ابدی) ترجيح دهد.
وَ رُوِيَ أَنَّ رَسُولَ اَللَّه مَرَّ بِمَجْنُونٍ فَقَالَ مَا لَهُ فَقِيلَ إنَّهُ مَجْنُونٌ فَقَالَ بَلْ هُوَ مُصَابٌ إنَّمَا اَلْمَجْنُونُ مَنْ آثَرَ اَلدُّنْيَا عَلَى اَلْآخِرَةِ.
📗بحار الأنوار، ج۱، ص۱۳۱
🌕 این دنیا در مقایسه با عالم آخرت ذرهای در برابر بینهایت است؛ همهٔ عمر زمینی در مقایسه با عمر آسمانی لحظهای در برابر ابدیت است! دیوانه واقعی کسی است که زندگی دو روزه در آخرالزمان که شتاب در عمر و گذر سریع زمان در آن برای همه کاملا مشهود است را بر بهشت دنیای ظهور که در آن مردم عمرهای چندهزارساله دارندترجیح دهد. دنیایی که به گفته ولی معصوم مردم به نعمتهایی میرسند که هرگز مسبوق به سابقه نبوده! خوشا به حال آنکه تعقل و تفکر دارد...
🔰 معيار ولايت داشتن و ادعای شیعیان حرّاف...
به خدمت حضرت باقر علیهالسلام عرض شد: اصحاب و ياران ما در كوفه بسيارند، اگر آنان را امر كنيد از شما اطاعت مینمايند و به پيروی شما بر میخيرند.
امام فرمودند: «آيا چنین هست كسی از آنها از جيب برادر خود به قدر نيازش بر میدارد؟ گفتم: نه! حضرت فرمودند: «آنان كه نسبت به مال خود اینگونه بخيل و بی گذشت هستند، به خون خود(فداکاری و جانبازی)، بخيلتر خواهند بود؛ آن گاه امام فرمودند: اكنون مردم در آشتی میباشند، با آنها نكاح میكنيم، از هم ارث میبريم، و بر آنان حدّ جاری میسازيم، و امانات آنان را به آنها میدهيم، تا زمانی كه قائم عجلالله فرجه، قيام نمايد؛ در آن وقت رفاقت صادقانه ميان مردم ايجاد میشود، و مرد به سوی جيب برادر خود میرود و به اندازهای كه لازم دارد بر میدارد، و صاحب پول او را از اين كار باز نمیدارد.
وَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ رِبْعِيٍّ عَنْ بُرَيْدٍ اَلْعِجْلِيِّ قَالَ: قِيلَ لِأَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنَّ أَصْحَابَنَا بِالْكُوفَةِ جَمَاعَةٌ كَثِيرَةٌ فَلَوْ أَمَرْتَهُمْ لَأَطَاعُوكَ وَ اِتَّبَعُوكَ فَقَالَ يَجِيءُ أَحَدُهُمْ إِلَى كِيسِ أَخِيهِ فَيَأْخُذُ مِنْهُ حَاجَتَهُ فَقَالَ لاَ قَالَ فَهُمْ بِدِمَائِهِمْ أَبْخَلُ ثُمَّ قَالَ إِنَّ اَلنَّاسَ فِي هُدْنَةٍ نُنَاكِحُهُمْ وَ نُوَارِثُهُمْ وَ نُقِيمُ عَلَيْهِمُ اَلْحُدُودَ وَ نُؤَدِّي أَمَانَاتِهِمْ حَتَّى إِذْ قَامَ اَلْقَائِمُ جَاءَتِ اَلْمُزَامَلَةُ وَ يَأْتِي اَلرَّجُلُ إِلَى كِيسِ أَخِيهِ فَيَأْخُذُ حَاجَتَهُ لاَ يَمْنَعُهُ
بحار، ج ۵۲، ص ۳۷۲