💠 عدل ممثّل
▪️ اشك های ما برای آن است كه #عدالت_ممثل را از ما گرفتند این حقّ را، این عقل را [از ما گرفتند]. اگر همه ما عادل بودیم چقدر می ارزید؟ [آیا] وضع ما به این صورت بود؟ [آیا اگر] همه ما عاقل بودیم وضع ما به این صورت بود؟ [آیا اگر] همه ما جمع بین نظر و عمل می كردیم وضع ما اینطور بود؟ هر كسی راحت بود ما یك بهشتی داشتیم، یك مدینه فاضلهای داشتیم. الآن بسیاری از ماها به بسیاری از مشكلات مبتلاییم یا خودمان یا دوستانمان یا بستگانمان، آن وقت چطور اگر كسی خدای ناكرده بچّه اش كجراهه برود می نشیند گریه می كند، چرا گریه می كند؟ برای اینكه فضیلتی را از دست داد؛ منشأ همه این گریه ها كار اموی و مروانی است كه #فضایل فراوانی را از دست ما گرفتند. اگر می بینید سرایندگان ما، مداحان ما، نوحه سرایان ما، این طور می گویند «لب تشنه سر بریدند سالار كربلا را، ما برای این گریه می كنیم، وگرنه خود ذات مقدّس #حسین_بن_علی فرمود الآن وقت گریه نیست.
▪️اگر كسی خدای ناكرده در اثر ظلم كسی تنها شده گریه می كند برای چه گریه می كند؟ برای اینكه عدلی را از او گرفتند، عقلی را از او گرفتند، تمام این گریه ها برای همان است؛ وگرنه از این جنگ ها زیاد شده مگر مغول، تاتار، چنگیز و امثال اینها در همین سرزمین كشتاری بدتر از #كربلا نكردند؟ مگر ما ایرانی ها سابقه مظلومیتمان كم است؟ مگر در همین سرزمین جنگ های نابرابر نشده؟ مگر خانه ها را ویران نكردند؟ مگر زن و بچّه ها را نكشتند؟ اینها همه شان دفن شده، برای هر مظلومی كه كسی گریه نمی كند، برای #عدل_ستم_دیده گریه می كند، برای #عقل_ستم_دیده گریه میكند و وجود مبارك سالار شهیدان این بود. «لب تشنه سربریدند سالار كربلا را» .
▪️ پیغمبر را چه چیز می گریاند؟ این پیامبر داشت سخنرانی می كرد، در وسط جمعیت خب دیدند كه كودكی آمده آن پیامبر از بالای منبر پایین آمد این كودك را بغل كرد برد بالای منبر مكرر لبش را می بوسد، مكرر زیر گلویش را می بوسد، برای چه این كار را كرد؟ چون اینها كه الآن پای منبر پیامبر بودند خب اینها پنجاه سال، شصت سال، هفتاد سال، هشتاد سال كم و بیش سن داشتند، بعد از پنجاه سال كه #واقعه_كربلا اتفاق می افتد همه اینها دیگر رفته اند، چند نوجوانی كه در این مجلس اند اینها می مانند. امّا نوجوان های آن مجلس را كه با حدیث نمی شود روشن كرد، این بچّه های ده ساله، دوازده ساله كمتر و بیشتر در آن مجلس بودند اینها می دیدند پیامبر این كار را كرده و نسبت به دیگران این كار را نمی كرد، اینها بعد از جریان كربلا كه خودشان نزدیك هفتاد سال شده بودند، اینها در شام به یزید گفتند: یزید! چوب را از این لبان بردار ما خودمان دیدیم روزی صاحب این سر وارد شد یك بچّه چند ساله ای بود پیامبر از بالای منبر پایین آمد این بچّه را بغل كرد لبان مطهر او را بوسید: «ارفَع قَضیبَكَ عَن هاتَینِ الشَّفَتَینِ فَوَاللّٰهِ الَّذی لا إلٰهَ إلّاغَیرُهُ لَقَد رَأَیتُ شَفَتَی رَسولِ اللّٰهِ صلّی اللّٰه علیه و آله عَلَیهِما ما لا احصیهِ كَثرَةً یقَبِّلُهُما، ثُمَّ انتَحَبَ باكِیاً».[1]
[1] . الإرشاد (الشیخ المفید)، ج2، ص114.
#اولین_محاصره_فرات_در_کربلا
#منشأ_فقدان_فضیلت_ها
#مظلومیت_عقل_و_عدل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1384/11/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
06_ads s.mp3
25.67M
💠 صوت #سخنرانی_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: تحلیل پیام عاشورا ــ جلسه 6
▪️ تاریخ: 1377/02/23
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
Tahlil payam ashora 06.pdf
214.7K
💠 متن #سخنرانی_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: تحلیل پیام عاشورا ــ جلسه 6
▪️ تاریخ: 1377/02/23
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره85
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_مادي
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مي فرمايد: اي علي! نُه چيز مايه فراموشي است: خوردن سيب ترش، گشنيز، پنير، نيم خورده موش، خواندن نوشته قبرها، راه رفتن ميان دو زن، زنده انداختن جانور از بدن، حجامت در فرورفتگي پشت گردن و ادرار كردن در آب راكد.[1]
[1] . يَا عَلِىُّ! تِسْعَةُ أَشْيَاءَ تُورِثُ النِّسْيَانَ: أَكْلُ التُّفَّاحِ الْحَامِضِ وَ أَكْلُ الْكُزْبُرَةِ وَ الْجُبُنِّ وَ سُؤْرِ الْفَأْرَةِ وَ قِرَاءَةُ كِتَابَةِ الْقُبُورِ وَ الْمَشْىُ بَيْنَ امْرَأَتَيْنِ وَ طَرْحُ الْقَمْلَةِ وَ الْحِجَامَةُ فِى النُّقْرَةِ وَ الْبَوْلُ فِى الْمَاءِ الرَّاكِدِ (الفقيه، ج4، ص361).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 109
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #کلیپ_محرم
#شکوه_آزادگی
▪️ جلسه 5
#جاهلیت_محض
▪️ تاریخ: 1385/11/03
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 جاهلیت محض
▪️ سالار شهيدان حسين بن علي بن ابي طالب جامعه را بررسي كرد، وضع مسلمان ها را بررسي كرد، دستگاه هيئت حاكمه را بررسي كرد، دربار امويان را بررسي كرد، عزل و نصب هاي بنياميه را بررسي كرد، كيفيت توزيع اموال بيتالمال را بررسي كرد، چپاول اموال مسلمين را بررسي كرد، ديد اين راه، #راه_جاهليت است. يك وقت حكومت، #حكومت_اسلامي است ولي چند نفر گناه ميكنند، يك وقت اصلاً حكومت، حكومت غيراسلامي و #حكومت_جاهلي است.
سالار شهيدان حسينبن عليبن ابيطالب وقتي كاملاً اوضاع را بررسي كرد ديد دستگاه اموي، دستگاه #جاهليت_محض است.
#شکوه_آزادگی5
#محرم
#سال1400
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
آپارات:
https://aparat.com/v/1lXkZ
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1385/11/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 عبرت
▪️ برخی ها خیال می كنند عاشورا برای عبرت است، نه برای عَبره؛ اما سالار شهیدان فرمود من برای دو چیز شهید شدم: هم برای عبرت، هم برای عَبره; عبرت گرفتن به آن عزاداری می گویند كه حركت كند، #پویا باشد، عبور كند از جهل به #علم، از جهالت به #هدایت، از كُندروی به #اعتدال، از بیراهه رفتن به #استقامت، این را می گویند عبرت، عبرت یعنی عبور. آن عزاداری كه تماشا می كند، او اهل عبرت نیست، او فقط می نالد اهل اشك است، دو روز كه عاشورا سپری شد برای او اثری ندارد، چون او عبرت نگرفت، عبور نكرد، تماشا كرد.
اصرار قرآن كریم بر این است كه ﴿فَاعْتَبِرُوا﴾[1]. شما اگر بخواهید بررسی كنید میبینید آیات فراوانی است كه خدا فرمود عبرت بگیرید،[2] عبرت بگیرید یعنی چه؟ یعنی بایستید؟ آدمِ ایستا كه اهل عبرت نیست، آنكه عبور كرد از رذیلت به #فضیلت و فرشته خوی شد، او عبرت گرفت.
[1]. سوره حشر، آیه2.
[2]. سوره آل عمران، آیه13؛ سوره یوسف، آیه111؛ سوره نور، آیه44.
#ششم
#محرم
#سال1400
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1395/03/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حیات عاقلانه
▪️ ما می خواهیم در جاهلیت زندگی كنیم یا در #فضای_عقل؟ وجود مبارك پیامبر اسلام فرمود: ـ این حرف را هم شیعه ها و هم سنّی ها از آن حضرت نقل كردند ـ «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة»؛[1] كسی بمیرد و امام زمانش را نشناسد مرگ او مرگ جاهلیت است. (او [به] جاهلیت مرده است). می دانید مرگ #عصاره_حیات است، مرگ ما را نمی میراند ما مرگ را می میرانیم، در قرآن نفرمود مرگ انسان را می چشد، فرمود انسان مرگ را می چشد: ﴿كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ﴾.[2] ما مرگ را می میرانیم نه مرگ ما را بمیراند! ما كه نابود نمی شویم! مرگ یك مایه ای است در یك لیوان، این یك لیوان #عصاره_عمر ماست، اگر كسی عمری شیرین كار بود، حرف شیرین زد، كار شیرین كرد، فكر شیرین داشت و با حلاوت بود، این لیوان خیلی شیرین است. هیچ شربتی به اندازه مرگ برای مؤمن گوارا نیست، این حرف، حرف مولوی است:
مرگ اگر مرد است گو نزد من آی ٭٭٭ تا در آغوشش بگیرم تنگ تنگ
من از او جانی ستانم جاودان ٭٭٭ او ز من دلقی ستاند رنگرنگ
هیچ لذتی برای انسان مؤمن به شیرینی مرگ نیست؛ انبیا را می بیند، اولیا را می بیند، #حسین_بن_علی را می بیند، فرشتگان را می بیند، فرشتگان به او سلام می كنند در كمال آسایش جان می دهد. این مرگ #مردان_الهی است كه به این صورت است، این #مرگ_عاقلانه است؛ امّا اگر كسی مرگش مرگ جاهلی بود تمام تلخ كامی های دوران یك طرف، تلخی مرگ یك طرف. فرمود: كسی امام زمانش را نشناسد و بمیرد مرگ او #مرگ_جاهلیت است: «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة». مرگ وقتی جاهلیت شد معلوم می شود زندگی، #زندگی_جاهلی است، و گرنه در موقع مردن كه سخن از عقل و جهل، عدل و ظلم، حُسن و قُبح، حرام و حلال نیست. اگر عمری انسان بیراهه رفته است محصول آن عمر را در یك قدح می ریزند می گویند بچش! در قیامت هم همین كار را می كنند می گویند: ﴿ذُقْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْكَرِيمُ﴾[3] تو كه #عزیز_بی_جهت بودی بچش جزای عمل را! ﴿كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ﴾ نه «الموت یذوق كل نفس» نه مرگ ما را می چشد، ما مرگ را میچشیم، ببینیم این قدحی كه پر كردیم تلخ است یا شیرین! فرمود: امام زمان را نشناسد تلخ است، جاهلیت است. وقتی مرگ مرگِ جاهلی بود، نشان آن است كه حیات #حیات_جاهلی است.
▪️ امام زمان، كسی است كه #عدل_محض است #عقل_محض است #عدالت_اجتماعی می آورد تا مغزها فرار نكنند از یك سو، سرمایه ها گریزان نباشند از سویی دیگر، طبقه محروم آشوب نكنند از سوی سوم، این می شود #عدل_ممثل، این می شود #حیات_عقلی، این میشود #حیات_عادلانه؛ لذا گفتند با امام زمانت #رابطه داشته باش، اسرار امامت را بشناس، دستور امام را بشناس. البته سینهزدن ها، نالهكردن ها و اشك ریختن ها هم در حدّ خود اثر دارد، اما آن نود درصدش #فهم است! ملّت نفهم را زود می شود زیرورو كرد، اما ملت بفهم را هرگز نمی شود منقلب كرد. این است كه گفتند درس خواندن و عالم شدن بر همه واجب است.
[1]. كمال الدين و تمام النعمة (الشيخ الصدوق)، ج2، ص409؛ مسند أبي داود الطيالسي (أبو داود الطيالسي)، ج3، ص425.
[2]. سوره عنکبوت، آیه 57.
[3]. سوره دخان، آیه 49.
#بستن_آب_بر_اهل_بیت_علیهم_السلام
#عدل_و_عقل_محض
#لزوم_رابطه_با_امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1384/11/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره86
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_مادی
🔸 همچنین می فرماید: پنج چیز پیسی آورد: استعمال نوره در روز جمعه و چهارشنبه، وضو و غسل با آبی كه با تابش [مستقیم] خورشید گرم شده باشد، خوردن در حال جنابت، آمیزش با همسر در دوران حیض و غذا خوردن پس از سیری.[1]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: آب را هنگام نوشیدن بمكید (جرعه جرعه بنوشید) و یكباره سر نكشید، چرا كه مایه ناراحتی كبد می شود.[2]
[1] . خَمْسُ خِصَالٍ تُورِثُ الْبَرَصَ: النُّورَةُ یوْمَ الْجُمُعَةِ وَ یوْمَ الأَرْبِعَاءِ وَ التَّوَضّؤ وَ الاغْتِسَالُ بِالْمَاءِ الَّذِى تُسْخِنُهُ الشَّمْسُ وَ الأَكْلُ عَلَی الْجَنَابَةِ وَ غِشْیانُ الْمَرْأَةِ فِى أیامِ حَیضِهَا وَ الأَكْلُ عَلَی الشِّبَعِ (كتاب الخصال، ص270).
[2] . مَصُّوا الْمَاءَ مَصّاً وَ لا تَعُبُّوهُ عَبّاً، فَإِنَّهُ یوجَدُ مِنْهُ الْكُبَادُ (الكافى، ج6، ص381).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 109
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #کلیپ_محرم
#شکوه_آزادگی
▪️ جلسه 6
#ارزش_دین_اسلام
▪️ تاریخ: 1385/11/04
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 ارزش دین اسلام
▪️ وقتی رسماً دربار اموی با حكومت یزید، مِی گساری را به عنوان خلیفه مسلمان ها اجرا می كند، قماربازی را، روابط نامحرمانه با كفار را به عنوان خلیفه مسلمان ها اجرا می كند، این همان به #بند_كشیدن_ قرآن است، به #اسارت در آوردن #دین است، این رجوع به #جاهلیت_اولیٰ است.
▪️ #حسین_بن_علی دید این صدا، صدایی است كه همان جاهلیت را دارد به خاطر می آورد و قیام كرد، گفت اسلام آن قدر می ارزد كه خون خودم و عزیزانم را تقدیم كنم و دست و پای اسلام را باز كنم و دین را آزاد كنم و #آزاد كرد.
#شکوه_آزادگی6
#محرم
#سال1400
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
آپارات:
https://aparat.com/v/YJUqm
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1385/11/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 جامعه حسینی
▪️ قرآن فرمود تنها كُشتن, جنگ, مبارزه و حماسه كافی نیست، این برای برون مرزی است؛ آنچه داخله كشور را اداره می كند ﴿رُحَمَاءُ بَینَهُمْ﴾[1] است. #عاطفه, مِهر, محبّت, علاقه, این زمینه یك #كشورداری است، آن گلوله زمینه حفظ مرز و بوم است، این اشك حفظ درون مرزی است.
▪️ امام (سلام الله علیه) فرمود: «تَزَاوَرُوا» چرا؟ «فَإِنَّ فِی زِیارَتِكُمْ إِحْیاءً لِقُلُوبِكُمْ وَ ذِكْراً لِأَحَادِیثِنَا»؛[2] شما شیعیان ما هستید، شما وقتی دور هم نشستید حرف های ما را میزنید. حرف های شما چیست؟ فرمود دستورات ما آن ملات نرم است، دل ها را به هم مرتبط می كند، آن وقت یك كاخ مجلّل یك منطقه می شوید! گذشت, ادب, احسان, صبر, بردباری, وگرنه #جامعه_حسینی احتكار می كند؟! این با كدام عقل هماهنگ در میآید؟! این فقط ﴿أَشِدَّاءُ عَلَی الْكُفَّارِ﴾ می شود، یك; «أشداء علی المسلمین» می شود، دو.
[1]. سوره فتح، آیه29.
[2]. الکافی(ط ـ الإسلامیة)، ج2، ص186.
#هفتم
#محرم
#سال1400
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1395/03/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
مولفه های حکومت اسلامی در اندیشه حسینی
هم اکنون
اینستاگرام استاد www.instagram.com/m_vaezjavadi
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 عدل دلپذیر
▪️ وجود مبارك علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) بعد از اینكه به حكومت رسیده اند به والیان، مسئولان و دولتمردانشان فرمودند #عدل را رعایت كنید، ممكن است كسی در اثر بیماری روانی و خصوصی خودش از عدل زده بشود؛ لكن جامعه، عقل برای آن #دلپذیر است [و] عدل برای آن گوش نواز است، فرمود: «اسْتَعْمِلِ الْعَدْلَ وَ احْذَرِ الْعَسْفَ وَ الْحَیفَ فَإِنَّ الْعَسْفَ یعُودُ بِالْجَلَاءِ وَ الْحَیفَ یدْعُو إِلَى السَّیف»،[1] اینها از كلمات حكیمانه امیر كلام علی بن ابی طالب (علیه آلاف التحیة والثناء) است كه #همیشه_زنده است. به مسئولانشان فرمودند شما عدل را تبیین كنید، تفسیر كنید، اجرا كنید و از عدل حمایت كنید؛ زیرا اگر عدل نبود یا سختگیری است یا ظلم است یا افراط است یا تفریط، اگر از هسته مركزی عدل فاصله گرفتی یا سختگیری یا ظلم كننده، فرمود اگر سختگیر بودید مغزها فرار می كنند، سرمایه ها فرار می كنند، كشورتان ویران می شود [و] اگر ظالم بودید مردم دست به شمشیر می كنند علیه شما قیام می كنند، مبارزه می كنند و براندازی شروع می شود: «اسْتَعْمِلِ الْعَدْلَ وَ احْذَرِ الْعَسْفَ وَ الْحَیفَ فَإِنَّ الْعَسْفَ یعُودُ بِالْجَلَاءِ وَ الْحَیفَ» عسف، اعتساف یعنی تندروی، كجروی، بیراهه روی [و] حیف یعنی ستم كردن، حق مردم را ضایع كردن. فرمود اگر بخواهی كشور بماند، باید #بر_محور_عدل بماند.
▪️ عدالت #دلپذیر است. ممكن است شما سخن حق بگویید، حرف حق و عدل بزنید، مخاطبتان فی اللحظه برنجد، ولی وقتی تنها شد میآرمد و دیگران نصیحتش می كنند، جامعه آرام می شود. فرمود شما متخلق به #اخلاق_الهی باشید، خدای سبحان جهان را #بر_محور_عدل آفریده، اگر عدل معنایش این است كه هر چیزی را با ساختار درونی و هماهنگ بیافریند هدفمند كند راه رسیدن به هدف را هموار كند، خدا چنین كاری را درباره عالم و آدم كرده است: ﴿مَا تَرَی فِى خَلْقِ الرَّحْمنِ مِن تَفَاوُتٍ﴾،[2] فرمود نه تنها در انسان، در هیچ موجودی از موجودات آسمان و زمین ذات اقدس الهی عدل را فروگذار نكرده است هر چیزی را عادلانه آفریده: ﴿أعْطَی كُلَّ شَىءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَی﴾،[3] شما هم متخلق به #اخلاق_الهی باشید.
▪️ #سالار_شهیدان_سلام_الله_علیه دید حقوق بشر، احكام فقهی، احكام اخلاقی، موادش درست است مبانی اش درست است [ولی] بی منبع، چون منبع ندارد این مبانی سرگردان است، قهراً آن مواد هم عوض می شود، هیچ چاره نداشت مگر اینكه قیام كرد این منبع را سر جایش گذاشت، گفت #قرآن حق است، #وحی حق است، #نبوت حق است، #رسالت حق است، #امامت حق است. امام سجاد بالای منبر فرمود: «أَنَا ابْنُ مَكَّةَ وَ مِنَی»[4] امامت خود را، عصمت خود را، طهارت خود را، قداست خود را، در شام تثبیت كرد، #آیه_تطهیر را خواند، ﴿وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ﴾[5] را خواند، #آیه_مباهله را خواند این بخش های وسیع قرآنی را در شام خواند و این منبعی كه می رفت سرنگون بشود این را تثبیت كرد و آمد پیروز شد، فرمود ما رفتیم پیروز شدیم و برگشتیم، این كار #حسین_بن_علی بود.
[1]. نهجالبلاغه، حكمت 476.
[2]. سوره ملك، آیه 3 .
[3]. سوره طـه، آیه 50 .
[4]. مقتل الحسین علیه السلام (خوارزمی)، ج2، ص77.
[5]. سوره اسراء، آیه 26.
#روز_هشتم_محرم
#متخلق_به_اخلاق_الهی
#بر_محور_عدل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1384/11/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره87
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_مادی
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: از نشستن زیر آفتاب بپرهیزید، زیرا لباس را فرسوده و بدن را بدبو و بیماری پنهان را آشكار می كند.[1]
نكته: این حدیث می تواند مربوط به شرایط خاص یا شخص خاص و یا زمان و مكن خاص باشد كه در این حالت ها تابش آفتاب سبب آسیب های یاد شده و یا گرمازدگی می شود... .
[1] . إِیاكُم و الْجُلُوسَ فى الشَّمْس، فَإِنَّهَا تُبْلِى الثَّوْب و تُنْتِنُ الرِّیح وَ تُظْهِرُ الدَّاءَ الدَّفِین (الجامع الصغیر، ج1، ص450).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 110
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آزادگان
🔹 این كشور را #امام_حسین_علیه_السلام آزاد كرد. اگر امام (رضوان الله علیه) فرمود: خون بر شمشیر پیروز است از همین راه هاست، ما این سرمایه را رایگان از دست ندهیم، هم جلال و شكوه عزاداری را حفظ كنیم، هم آن حریت و استقلال و عظمت سیاسی حسین بن علی را حفظ كنیم.
👈 شما #آزادگان مسئولیت بیشتری دارید، چون از نزدیك آزادگی را حسّ كرده اید كه چگونه #آزادگان_كربلا، پیام كربلا را به دیگران رساندند، شما بیشتر حسّ كردید. اگر زندان كوفه بود، شماها هم رفتید، اگر جای دیگر زندانی كردند شما هم طعم تلخ این زندانی را چشیدید؛ «آه صاحب درد را باشد اثر».
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/07/24
🔹 درباره #آزادگان بهترین تعبیری كه شده است این است كه رنج رفت و #گنج مانده است؛ هم برای خود آنها مانده است، هم برای كشور ما مانده است.
📚 دیدار موردی
تاریخ: 1385/03/11
#بیست_و_هفتم_مرداد_سالروز_ورود_آزادگان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra