هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
⏪ بنیاد اسراء، به مناسبت #هفته_پژوهش نشست خبری برگزار می کند
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با سابقه بیش از سه دهه فعالیت پژوهشی و تحقیقی و ارائه آثار فاخر در حوزه علوم اسلامی تحت اشراف مرجعیت علمی و دینی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، در نظر دارد به مناسبت #هفته_پژوهش با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی ریاست محترم بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نماید.
▫️ این نشست خبری با حضور اصحاب رسانه، یکشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳ در سالن کنفرانس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار خواهد شد.
منبع:
http://news.esra.ir/
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره199
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_غذا_خوردن
🔸 حضرت [برای پیشگیری از بیماری های گوارشی] فرمود: صبحانه و شام بخور و میان آن دو چیزی نخور، چون مایه فساد بدن است. مگر نشنیدی كه خدا می فرماید: در آنجا (بهشت) هر بامداد و عصرگاه رزق خود را خواهند داشت.[1] ولی پس از دچار شدن به این نوع بیماری، پزشكان توصیه می كنند كه در فاصله های كم از غذای مناسب استفاده شود.
[1] . عَنِ ابْنِ أَخِى شِهَابِ بْنِ عَبْدِ رَبِّهِ، قَالَ: شَكَوْتُ إِلَی أَبِى عَبْدِ اللَّهِA مَا أَلْقَی مِنَ الأَوْجَاعِ وَ التُّخَمِ، فَقَالَ لِى: تَغَدَّ وَ تَعَشَّ وَ لا تَأْكُلْ بَینَهُمَا شَیئاً، فَإِنَّ فِیهِ فَسَادَ الْبَدَنِ، أَ مَا سَمِعْتَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یقُولُ: ﴿لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیها بُكْرَةً وَ عَشِیا﴾ [سورهٴ مریم، آیهٴ 62] (الكافى، ج6، ص288).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 157.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش در بنیاد اسراء برگزار شد
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین #استاد_مرتضی_جوادی_آملی ریاست بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نمود.
تاریخ: 1400/09/21
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#گزارش_تصویری
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 سرّ مستور
🔹 گفتند چند چیز را خدای سبحان در چند چیز مخفی كرده است. این در جوامع روایی ما هست یكی اینكه خدای سبحان قهر خود را در بین #معاصی مخفی كرد؛ لذا بر انسان لازم است از همه معاصی بپرهیزد چون نمی داند خدا با كدام معصیت او را می گیرد. گرچه خدا عفوّ و رحیم است امّا قهرش كه از بین نرفت، معلوم نیست خدای سبحان انسان را با كدام معصیت می گیرد، لذا بر انسان لازم است از همه معاصی بپرهیزد و هیچ معصیتی را كوچك نشمارد.
🔹 دوم آن است كه معلوم نیست كدام یك از اطاعت ها و عبادات انسان مقبول است؛ خدا قبولی را در بین اطاعات مستور كرده است، معلوم نیست كدام اطاعت مورد پسند خداست لذا انسان باید همه #دستورات_الهی كه واجب است را انجام بدهد و از مستحبّات هم محروم نماند و هیچ كار خیری را هم تحقیر نكند، چون معلوم نیست خدا كدام كار خیر را قبول می كند.
🔹 سوم آن است كه ولی خود را در بین اولیا مستور كرده است؛ معلوم نیست كه #ولی_خدا در چه لباسی به سر میبرد، لذا كسی حق ندارد كسی را تحقیر كند؛ ما چه می دانیم كه فلان شخص از اولیای الهی است یا نه؟!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره جلسه 127
تاریخ: جلسه 127
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش در بنیاد اسراء برگزار شد 🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته
💠 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با #هفته_پژوهش، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با هدف معرفی هرچه بهتر دستاوردها و برنامه های آتی خود در حوزه پژوهش، نشست خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد اسراء و جمعی از معاونین این بنیاد برگزار نمود.
در ادامه بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش را از نظر می گذرانیم:
🔸 تقویت اسلامیت و جمهوریت نظام نزدیک شدن به آرمان امام (ره) است
ـ پژوهش موفق حتما باید #پیوست_رسانه_ای داشته باشد
🔸 پژوهشها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد
ـ آیتالله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین علوم رسالت خود را #تحریر میدانند
🔸 شکاف جدی میان علوم اسلامی و انسانی در ایران
ـ تولید #علوم_اسلامی فقط وظیفه حوزههای علمیه نیست
🔸 سال آینده، پایان نگارش تفسیر #تسنیم آیت الله جوادی آملی
🔸 پژوهش بدون رسانه، در کتابخانه خاک میخورد
🔸 گسست بین علوم انسانی و اسلامی نتیجه حرکت نکردن در مسیر #امام_خمینی (ره) است
ـ برخی نگرش های عمیق و ژرف را بدعت می شمارند
ـ نمایندگان مجلس باید فهم صحیحی از منابع اسلامی داشته باشند
ـ بین علوم انسانی و اسلامی گسست و شکاف وجود دارد
ـ هرمقدار از #اسلامیت و #جمهوریت کاسته شود، خیانت به امام و خون شهداست
ـ تا #عدالت در جامعه تثبیت نشود نباید انتظار تحقق آرمان های اسلامی را در جامعه داشت
منبع:
http://news.esra.ir/
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره200
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_غذا_خوردن
🔸 امام صادق (علیه السلام) می فرماید: هرگاه نماز صبح خواندی اندكی غذا بخور تا دهانت خوش بو و حرارتت خاموش و دندان هایت محكم و لثه ات سفت و روزی ات جلب و اخلاقت نیكو گردد.[1]
[1] . إِذَا صَلَّیتَ الْفَجْرَ فَكُلْ كِسْرَةً تُطَیبْ بِهَا نَكْهَتَكَ وَ تُطْفِئْ بِهَا حَرَارَتَكَ وَ تُقَوِّمْ بِهَا أَضْرَاسَكَ وَ تَشُدَّ بِهَا لِثَتَكَ وَ تَجْلِبْ بِهَا رِزْقَكَ وَ تُحَسِّنْ بِهَا خُلُقَك (الدعوات، ص140).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 157.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آیین رونمایی از کتاب گرانسنگ #رجال_تفسیری برگزار می گردد
🔹 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با هفته پژوهش، آیین رونمایی از کتاب گرانسنگ «رجال تفسیری» اثر ارزشمند حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار می گردد.
🔹 در این مراسم آیت الله حسینی بوشهری، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی و حجت الاسلام و المسلمین رحمان ستایش به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
🔹 آیین رونمایی از کتاب گرانسنگ #رجال_تفسیری پنجشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۰ ساعت ۹ الی ۱۱ در سالن آمفی تئاتر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار خواهد شد.
🔹 گفتنی است کتاب رجال تفسیری اختصاص به شرح حال «راویان روایات تفسیری» دارد و در نوع خود یک اثر علمی جدید محسوب می گردد، زیرا تاکنون اثر مستقلی در خصوص راویان تفسیری، توسط علمای اسلامی نگاشته نشده است.
🔹 لینک بخش زنده :
https://el.esra.ir/ch/haftepajohesh
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اخلاص نیت
🔹 #سنگین_ترین_عمل نیت است. این نماز چهار ركعت را می شود به آسانی خواند، اما آدم برای چه كسی دارد می خواند، چطور دارد می خواند، برای چه چیزی دارد می خواند [اینها دشوار و مهم است]. مگر #اخلاص_نیت كار آسانی است؟! مگر اخلاص در روزه كار آسانی است؟! هفده ساعت دهان بستن سخت نیست، اما بازی در نیت نباشد خیلی سخت است! سنگین ترین و مهم ترین كار نیت است، آن اگر حل بشود بقیه حلّ است؛ یعنی در درونِ درون بازی نباشد!
🔹 خیلی ها را می بینید که مثلاً مدتی در یك مسجد خدمت كردند یا سخنرانی خوبی در یك شهر كردند چون «لِکُلِّ جَدیدٍ لَذَّةٌ» یك واعظ یا امام جماعت دیگر آمده مردم به آن طرف رفتند، در كتاب های اخلاقی ملاحظه فرمودید نوشته است كه این شخص كه عمری در این مسجد خدمت كرده یا عمری در این شهر منبر رفته اگر یك امام جماعت دیگر آمده یك واعظ دیگر آمده مردم به آن سمت رفتند، اگر هیچ تحولی در او پیدا نشد، شاكر باشد كه در این مدت تحت #ولایت_الله بوده و برای رضای خدا كار می كرده، اما اگر گله شروع شد که چه مردم خوش استقبالی هستند چه مردم بد بدرقه ای هستند، معلوم می شود در این شصت، هفتاد سال خودش را می خواست! حالا دیدید چقدر كار سختی است؟! شما در هزار نفر شاید یك نفر را پیدا نكنید كه گِله نكند؛ مگر ما چه كردیم، این مردم چه خوش استقبال و بد بدرقه اند، اُف بر این دنیا! خب مگر چه خبر شد؟! مگر أَجرت هدر شد؟ مگر تو برای خدا نكردی؟ مگر به تو نمی دهند؟ هنوز که یوم الحساب نیامده!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نحل جلسه 30
تاریخ: 1385/09/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بازتاب رسانه ای نشست خبری بنیاد اسراء به مناسبت هفته پژوهش
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
⏪ تبیین ویژگی های روند پژوهشی تفسیر تسنیم در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین روح اللهی
🔹 معاون آموزش و پژوهش بنیاد اسراء: روند پژوهشی #تفسیر_تسنیم منحصر به فرد است
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین روح اللهی معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء به تشریح #روند_پژوهشی_تفسیر گرانسنگ تسنیم پرداخت.
وی در این گفتگو تاکید داشت: تفسیر شریف #تسنیم همانطور که در مباحث علمی دارای اتقان و جایگاه رفیعی است، روند پژوهشی تفسیر تسنیم نیز منحصر به فرد است و کمتر اثری روند پژوهشی چنین نظام مند، علمی و متقن را مانند آنچه در روند پژوهشی تسنیم شاهدیم طی می کند.
▫️ مرحله اول: تدریس حضرت استاد
▫️ مرحله دوم : ملاحظه اشکالات و سوالات شاگردان
▫️ مرحله سوم: عرضه بر کلیه تفاسیر گذشته
▫️ مرحله چهارم : عرضه بر اساتید تفسیری
▫️ مرحله پنجم: ملاحظه نهایی حضرت استاد
▫️ مرحله ششم: تنظیم نهایی اثر
متن کامل مصاحبه:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/n66131
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره201
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_سفره
🔸 گروهی غذا خوردن: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: محبوب ترین غذا نزد خدا آن است كه دست ها بر آن بسیار باشد. جمعی غذا بخورید و پراكنده نباشید، چرا كه بركت در اجتماع است[1]؛ همچنین می فرماید: بدترین مردان شما كسانی اند كه تنها غذا می خورند[2]؛ نیز می فرماید: بركت در سه چیز است: با هم غذا خوردن، سحرگاهان خوردن و ترید كردن[3] و نیز می فرماید: هرگاه غذا خوردن با چهار ویژگی همراه باشد كامل خواهد بود: از حلال باشد، دست بر آن بسیار باشد و با بسم الله آغاز شود و با الحمد لله پایان پذیرد.[4]
[1] . أَحَبُّ الطَّعَامِ إِلَی اللَّهِ تَعالی مَا كَثُرَتْ عَلَیهِ الأَیدِى (طب النبی، ص19)؛ كُلُوا جَمِیعاً وَ لا تَتَفَرَّقُوا، فَإِنَّ الْبَرَكَةَ فِى الْجَمَاعَةِ (طب النبی، ص21).
[2] . إنّ مِن شِرَارِ رِجَالِكُم... الآكِلَ وَحْدَه... (الكافى، ج2، ص292).
[3] . الْبَرَكَةُ فِى الثَلاثَةِ: الجَمَاعَة وَ السَّحُورُ وَ الثَّرِید (طب النبی، ص20).
[4] . الطَّعَامُ إِذَا جَمَعَ أَرْبَع خِصَالٍ فَقَدْ تَمَّ: إِذَا كَانَ مِنْ حَلالٍ وَ كَثُرَتِ الأَیدِى وَ سُمِّىَ فِى أَوَّلِهِ وَ حُمِدَ الله عزّ و جلّ فِى آخِرِهِ (الكافى، ج6، ص273).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 158.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 خیرخواهی فراگیر
🔹 شما ببینید دعاهای نورانی ماه مبارک رمضان برای چه کسی است؟ این نه ملّی و محلّی است نه منطقه ای؛ «اللَّهُمَّ أَغْنِ كُلَّ فَقِیر»، ندارد «کلّ فقیر مسلم»؛ «اللَّهُمَّ اشْفِ كُلَّ مَرِیض»، ندارد «کلّ مریض مسلم». این دید، #تربیت_جهانی_اسلام است. اگر همه آن حداقل زندگی را داشته باشند ما راحت هستیم، اگر کسی در بند نباشد ما راحت هستیم، اگر کلّ این هفت میلیارد آن حداقل زندگی را داشته باشند اوّلین روز رفاه ماست. فرمود سینه باز داشته باشید، #صدر_مشروح داشته باشید؛ ﴿رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی﴾ را تنها موسی (سلام الله علیه) درباره مبارزه با فرعون نگفت؛ چرا به ما گفتند این دعا را بخوانید؟
🔹 شرح صدر یعنی سینه باز، دید وسیع، تنگنظر نبودن، رفاه را برای همه خواستن، داشتن حداقل زندگی را برای همه خواستن. فرمود این دید را داشته باشید خدا هم برای شما فراهم میکند. فرمود #وسیع_النظر باشید، به فکر دیگران باشید، به دیگران هم جا بدهید، دید وسیع داشته باشید، تنگنظر نباشید. اگر برای حوزویان علم می خواهید، برای همه بخواهید؛ اگر برای دانشگاهی خواستید، برای همه بخواهید؛ اگر کار و اشتغال بخواهیم تنها برای خودمان و فرزندانمان نخواهیم. خدایا! برای هر جوانی کار، برای هر جوانی همسر، برای هر جوانی شغل! این دید، #دید_دینی ماست.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مجادله جلسه 15
تاریخ: 1396/11/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
💠 از سلسله برنامه های هفته پژوهش بنیاد اسراء؛ نشست علمی #نسبت_فلسفه_و_تفسیر برگزار شد
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با ایام هفته پژوهش، نشست علمی #نسبت_فلسفه_و_تفسیر سه شنبه ۲۳ آذر ساعت ۱۵ الی ۱۷ در سالن کنفرانس موسسه آموزش عالی اسراء در قم برگزار گردید. در این نشست علمی حجت الاسلام و المسلمین استاد جوادی آملی و حجت الاسلام و المسلمین سید عباس قدیمی نژاد به ایراد سخنرانی پرداختند.
منبع:
http://news.esra.ir/
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi