💠 ثواب جهاد و شهادت
🔹 قرآن كریم این نظام را #نظام_مهندسی شده می داند; یعنی نه تنها نقصی در آن نیست و كامل هست، قابل احداث نقص هم نیست كه كسی بتواند این نظام را دگرگون كند. آنچه مربوط به عقلانیت دینی است كه در طی دفاع مقدس و مانند آن نشان داده شد و ـ ان شاء الله ـ تا ظهور حضرت #محفوظ هست، این است كه فرمود مصالح ساختمانی سازمانِ خلقت #حقیقت است; یعنی اگر از یك مهندس سؤال كنید که این مسجد را با چه چیزی ساختید؟ می گوید که با فلان مقدار سیمان، با فلان مقدار آهن و با فلان مقدار سنگ ساختم. از خدا سؤال كنید شما آسمان و زمین و دنیا و آخرت را با چه مصالحی ساختید؟ می گوید با مصالحِ #حقیقت ساختم، من عالَم را با حق ساختم؛ این «حقّ مخلوقٌبه»[1] كه در كتاب ها فراوان است این هست؛ یعنی مصالح ساختمانی انسان و حیوان و آسمان و زمین و دنیا و آخرت حقیقت است، پس باطل در این جا راه ندارد. فرمود من خودم ساختم، متولّی ساختار هم من هستم و كسی هم حقّ دخالت ندارد; یعنی هیچ بطلانی در اینجا راه ندارد و مصالح ساختمانی نظام الهی #حق است؛ لذا اگر كسی بیراهه رفت یا راه كسی را بست ناچار بر می گردد; یعنی واقعاً بن بست است. هیچ ممكن نیست که كسی بتواند با گناه به #مقصد برسد. فرمود: ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾[2] كجا می خواهید بروید؟! این ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ كه قرآن است؛ یعنی این عالم را که من ساختم دیوارهایش حق است، آسمان و زمینش حق است، برون رفتش حق است، ورود و خروجش #حق است، كجا می خواهید بروید؟! ﴿فَأَینَ تَذْهَبُونَ﴾ این وظیفه همه ما را هم مشخص می كند كه اگر خدای ناكرده بخواهیم راه كسی را ببندیم یا بیراهه برویم، به خطا رفتن است. مصالح ساختمانی نظام هستی، #حقیقت است و در چند جای قرآن فرمود که ما به حق آفریدیم: ﴿وَ ما خَلَقْنَا السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَینَهُما إِلاَّ بِالْحَقِّ﴾، ﴿ما خَلَقْنَا السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَینَهُما لاعِبینَ﴾؛[3] فرمود ما بازیگر نیستیم، بازی در دستگاه ما نیست و بطلان هم در دستگاه ما نیست. بنابراین مصالح ساختمانی ساختارِ خلقت همین طور است، دنیا این طور است، بعد از مرگ این طور است و قیامت كبرا هم همین طور است.
🔹 فرمود اگر بالا را حساب كنید بر اساس نظم است، پایین را حساب كنید بر اساس نظم است، سر جایتان باشید؛ اگر سر جایتان باشید: ﴿وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ﴾،[4] شما اگر سر جایتان بودید، بیراهه نرفتید و راه كسی را نبستید اقتصادتان تأمین است. یك سلسله مسائلی است كه مربوط به ماست، آن حداقلی است؛ حدّاقل این است كه ما بیراهه نرویم، وگرنه آن مهندسی و ساختارِ آسمانی که در اختیار ما نیست، آن مهندسی و ساختارِ زیرزمین كه در اختیار ما نیست. فرمود #حرام انجام ندهید، حرام نخورید و #فقرا را هم دریابید، چیز دیگر كه از ما نخواستند! زندگی داشتن، طیب و طاهر بودن و مال حلال داشتن را كه كسی جلوی آن را نگرفته است. فرمود حرام نخورید و فقرا را هم دریابید.
🔹 بنابراین شما عزیزان #مهندس و بزرگواران كه نور چشم ما هستید، هم قدر خودتان را بدانید و هم تلاش و كوشش كنید، نعمت خوبی خدا به شما داد. در زمان جنگ آن جنگ حق بود، اما الآن كارتان #جهاد است، تعارف ندارد! كشور را از فقر نجات دادن یك جهاد است، شما میتوانید با وضو كار كنید، با نیت كار كنید و همان #ثواب_جبهه را ببرید.
[1]. الدرّة الفاخرة(جامی)، ص165.
[2]. سوره تکویر، آیه26.
[3]. سوره دخان، آیه38.
[4]. سوره اعراف، آیه96.
#روز_بزرگداشت_خواجه_نصیر_الدین_طوسی_روز_مهندس
#روز_مهندس
#ساختار_نظام_عالم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در مهندسین قرارگاه خاتم الانبیاء
تاریخ: 1393/06/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 علی علیه السلام
#باز_نشر
🔸 حضرت در آن خطبه معروف همّام گفت و گفت که آن شنونده «فَصَعِقَ هَمَّامٌ صَعْقَةً كَانَتْ نَفْسُهُ فِیهَا»[1] همان دم جان داد، چون هر کسی آن استعداد را ندارد که مستمع علی یا خطبه علی (سلام الله علیه) بشود و آرام بگیرد. بعضی از روح ها آماده پرواز هستند و وجود مبارک حضرت امیر هم فرمود: «ینْحَدِرُ عَنِّی السَّیل»؛[2] من بخواهم سخنرانی کنم سیل راه می اندازم، مثل آدم های معمولی نیستم!
🔸 این سلسله جبال البرز یک قد بلندی در وسط دارد به نام قلّه دماوند، چه در شرق این قلّه چه در غرب این قلّه باران متعددی می آید کسانی که در زیر این قلّه زندگی می کنند مستحضرند هر وقت باران تند می آید سیل است. حضرت فرمود من آن کوهی ام که «ینْحَدِرُ عَنِّی السَّیل». هر کوهی سیل ندارد، هر سخنگویی آن قدرت را ندارد که جان شنونده را بگیرد. فرمود: «وَ لَا یرْقَی إِلَی الطَّیر»، شما در این دامنه های کوه می بینید خیلی از این پرنده ها هستند روی آن کوه ها لانه دارند و پرواز می کنند؛ اما پرنده ای را ندیدید که بتواند روی قلّه دماوند بنشیند، از بس بلند است! فرمود نه پرنده می تواند پرواز کند و مرا بشناسد، نه کسی که در دامنه من هست می تواند آن سیل را تحمل کند.
[1]. نهج البلاغة(للصبحی صالح)، خطبه 193.
[2]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، خطبه3.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/09/23
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نظام هماهنگ
🔹 گاهی انسان در درون خود #دو_شخصیتی است؛ خواه از او به عنوان منافق تعبیر بشود یا نشود. اگر انسان در درون خود دو شخصیتی شد که هرگز به ثمر نمی رسد، چنین انسانی نمی تواند عضو یك #جامعه_وارسته باشد. ما اول باید وحدت را در درون خود پیاده كنیم؛ یعنی خواسته های ما با فهمیده های ما هماهنگ باشد. خواسته های ما با نحوه روش و عمل ما هماهنگ باشد. آن طوری كه حق را فهمیدیم همان را طلب بكنیم و آن را كه طلب می كنیم عمل بكنیم! كسی كه در درون خود اختلاف مبتلا به اختلاف و تشدّد است، او هرگز عضو یك #نظام_هماهنگ نخواهد بود. عالم بی عمل دارای چهره نفاق است، چنین كسی وقتی با خود واحد نشد با جامعه متّحد نمی شود. آن كه می گوید و عمل نمی كند، او وقتی حاضر نشد که با خود هماهنگ باشد، با دیگران هم هماهنگ نخواهد شد. دین اگر ما را به اتحاد دعوت كرده است، از ریشه شروع كرد. ما تا نیروهای ادراكی و تحریكی، دستگاه فكری و عاطفی، نیروهای تصمیم گیرنده و عمل كننده در نهان و نهاد ما متّحد نباشند و ما تا خودمان واحد نباشیم، هرگز #توفیق_وحدت با دیگران را نداریم و این ماه پر فیض #رجب برای پرورش چنین روحیه ای فرصت مناسبی است.
🔹 این ایام متعلّق به وجود مبارك امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) است. از وجود مباركش سؤال كردند بین آسمان و زمین چقدر فاصله است «وَ كَمْ بَینَ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ»؟[1] فرمود یك دعای مستجاب فاصله زمین و آسمان را طی می كند! ممكن است از نظر سیر نوری فاصله چند میلیون كیلومتری بین ما و كهكشان ها باشد، اما آه و ناله از دل یك انسان دردمند، همه این مسافت و مسیر را طی می كند. گرچه نیازی نیست كه انسان #آه را به آسمان ها برساند، چون خدایی كه ﴿وَ هُوَ الَّذی فِی السَّماءِ إِلهٌ وَ فِی اْلأَرْضِ إِلهٌ﴾[2] به ما از خود ما نزدیك تر است! ﴿وَ إِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ یعْلَمُ السِّرَّ وَ أَخْفی﴾،[3] اگر خدا در آسمان ها خداست، در زمین خداست، آشكار و نهان و نهفته ما را می داند نیازی به رساندن صدا نیست! #آه اگر پاك باشد، مورد شنوایی خداست.
[1] . الغارات(ط ـ القدیمه)، ج1، ص111؛ «... وَ بَینَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ مَدُّ الْبَصَرِ وَ دَعْوَةُ الْمَظْلُوم...».
[2] . سوره بقره، آیه 46.
[3] . سوره طه، آیه 7.
#ماه_رجب
#توفیق_وحدت
#جامعه_وارسته
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده تربیت معلم تهران
تاریخ: 1373/09/27
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اصالت تشیع
#باز_نشر
🔸 تشیع بعد از علی بن ابی طالب نیست، بلكه قبل از علی بن ابی طالب است. بیان ذلك این است که ما یك مكتبی داریم به نام تشیع و یك گروهی داریم به نام شیعه، این مكتب همزمان با قرآن آمده و اول كسی كه حامی این مكتب و مروّج این مكتب و مؤمن به این مكتب بود خود رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) بود، بعد صدیقه طاهره و علی بن ابی طالب (علیهم السلام) و سایر اهل بیت، بعد مردم. شیعه یعنی گروهی كه پیرو علی بن ابی طالب هستند، اما تشیع یعنی مكتبی كه می گوید ولی خدا و جانشین پیامبر باید معصوم باشد و آن انسان كامل معصوم جز علی و اولاد (علیهم الصلاة و علیهم السلام) نیستند این مكتب تشیع است و اول كسی كه به این مكتب ایمان آورد خود پیامبر بود، چون ﴿آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَیهِ مِنْ رَبِّهِ وَ الْمُؤْمِنُونَ﴾.[1]
🔸 مكتب تشیع غیر از شیعه و گروه خاص است. اول پایه گذار و مؤمن به مكتب تشیع خود ذات مقدس رسول اكرم بود، حضرت امیر بود. اگر وجود مبارك رسول اكرم به رسالت خود ایمان آورد، وجود حضرت امیر هم به ولایت خود ایمان دارد، این می شود مكتب تشیع، پس اگر كسی ولایت را نپذیرد و اگر كسی وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) را خلیفه بلافصل نداند «فَمَا آمَنَ بِشَیءٍ».
[1]. سوره بقره، آیه285.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در کنگره بین المللی غدیر
تاریخ: 1383/11/08
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 امیرالمومنین علی علیه السلام:
«لَمَّا رَأَيْتُهُ قَدِ اخْتَارَ لِي دِينَ مَلَائِكَتِهِ وَ رُسُلِهِ وَ أَنْبِيَائِهِ عَلِمْتُ أَنَّ الَّذِي أَكْرَمَنِي بِهَذَا لَيْسَ يَنْسَانِي فَأَحْبَبْتُ لِقَاءَهُ»؛
🔸 وقتی که ديدم خدا دين فرشتهها و پيامبران را برای من اختيار نمود، دانستم مرا فراموش نمی کند، لذا دوستدار ديدار او شدم.
#چهل_نم_از_یک_یم
#امیرالمومنین_علی
#در_محضر_استاد
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 %20 تخفیف ويژه برای خرید کتاب به صورت تکی
#عکس_متن
#ولادت
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ir_admin
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
💠 پخش زنده سخنرانی استاد مرتضی جوادی آملی همزمان با سالروز میلاد امیرالمومنین علی علیه السلام با موضوع: "نقش امیرالمومنین علی علیه السلام در صدر اسلام"
روز پنجشنبه، 7 اسفند ماه
ساعت 10:30 صبح
🔴 Live Public Questions with Hujjatul Islam wal Muslimeen Dr. Morteza Javadi Amoli (son of Ayatullah Jawadi Amoli) in Persian with Urdu Translation.
Esra links ⤵️
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
http://tv.esra.ir/
www.instagram.com/m_vaezjavadi
ZOOM link ⤵️
https://us02web.zoom.us/j/3949619859
password: 5
WhatsApp Group ⤵️
https://chat.whatsapp.com/HW8gk1bFx6eDVQ1c4C9g79
Youtube Channel ⤵️
https://bit.ly/3aw4h9O
Facebook Page ⤵️
https://www.facebook.com/revivalchanel/
Dars Notes (Textbook) ⤵️
Will be shared soon
Timing ⤵️
https://bit.ly/3dzXWw9
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 محبوب حق
🔸 وجود مبارك حضرت امیر مولای كل «ناس» است؛ منتها مردم دو قسمند: یك عده می پذیرد و یك عده نه، چه اینكه خودش هم فرمود: «هَلَكَ فِی رَجُلَانِ مُحِبٌّ غَالٍ وَ مُبْغِضٌ قَالٍ».[1] این را ...
💠 محبوب حق
🔸 وجود مبارك حضرت امیر مولای كل «ناس» است؛ منتها مردم دو قسمند: یك عده می پذیرد و یك عده نه، چه اینكه خودش هم فرمود: «هَلَكَ فِی رَجُلَانِ مُحِبٌّ غَالٍ وَ مُبْغِضٌ قَالٍ».[1] این را فریقین نقل كردند كه علی بن ابی طالب (علیه آلاف التحیة و الثناء) #محب_الله است و #محبوب_الله است به حدیث «لَأُعْطِینَ الرَّایةَ غَداً رَجُلًا یحِبُّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ یحِبُّهُ اللَّه»،[2] این را پیغمبر فرمود یعنی كسی كه ﴿وَ ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوی﴾،[3] طریقین هم نقل كردند، پس علی (علیه آلاف التحیة و الثناء) محب و محبوب خداست و هر كس محب و محبوب خدا بود مجاری ادراكی و تحریكی او را ذات اقدس الهی تأمین می كند، این می شود #معصوم_كامل!
🔸 وجود مبارك رسول درباره حضرت امیر (علیهما آلاف التحیة و الثناء) فرمود كه «عَلِی مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِی یدُورُ مَعَهُ حَیثُمَا دَار»[4] این ضمیرها به کی بر می گردد ؟ « یدُورُ عَلَی مَدَارُ اَلْحَقِّ حَیثُمَا دَار»؟ این [مطلب] درباره عمار هم آمده[5] یا « یدُورُ اَلْحَقُّ مُدَارَ عَلِی حَیثُمَا دَار» كه از این خطبه استفاده می شود! مرحوم امینی (رضوان الله تعالی علیه) این را شاهد اقامه كردند به اینكه ضمیر به حق بر می گردد؛ یعنی « یدُورُ اَلْحَقُّ مَدَارَ عَلِی (عَلَیهِ اَلصَّلاَةُ وَ عَلَیهِ اَلسَّلاَمُ) حَیثُمَا دَار» به دلیل اینكه ذات مقدس رسول عرض كرد «اللَّهُمَّ أَدِرِ الْحَقَ مَعَ عَلِی حَیثُمَا دَارَ»؛ خدایا حق را علی مدار قرار بده، نه علی را حق مدار! تا اینجا گفتار ایشان، اما چرا؟! چطور می شود كه حق علی مدار است نه علی حق مدار؟ چطور می شود كه حق را باید با علی تشخیص داد نه علی را با حق؟ آن یك بیان دیگری دارد، اگر كسی آن «لَأُعْطِینَ الرَّایةَ» را صغرای قیاس قرار بدهد و حدیث «قرب نوافل»[6] را كبرای قیاس قرار بدهد و بگوید علی بن ابی طالب (علیه السلام) «محب الله» است و «محبوب الله» است به گفته معصوم یعنی پیامبر و هر كس محبوب خدا بود مجاری ادراكی و تحریكی او را خدا در مقام فعل كاملاً به عهده می گیرد، پس علی بن ابی طالب مجاری ادراكی و تحریكی اوست، یعنی فهم او و كار او، یعنی اندیشه علوی و انگیزه علوی هر دو را خدا به عهده گرفته است و هر كس علم و عمل او را خدا در مقام فعل به عهده بگیرد #معصوم_مطلق است، پس علی بن ابیطالب معصوم مطلق است، وقتی این چنین شد این می شود خلیفه ذات اقدس الهی، اگر خلیفه شد كار «مستخلف عنه» را انجام می دهد.
[1]. نهج البلاغة (صبحی صالح)، حکمت117.
[2]. الامالی (صدوق)، ص513.
[3]. سوره نجم، آیه3.
[4]. الفصول المختاره، ص135.
[5]. علل الشرائع، ص223.
[6]. کافی (ط- اسلامی)، ج2، ص352.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در کنگره بین المللی غدیر
تاریخ: 1383/11/08
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 عقل جامعه انسانی
🔸 وجود مبارک حضرت امیر ابن سینا نیست و وجود مبارک حضرت امیر زکریای رازی نیست! «أقول و أُجمل» و شما آقایان حضرت امیر را در همان حدّ می شناسید، حواستان جمع باشد! به همین اندازه مقالاتی را که برای ذکریای رازی داشتید، مقاله به شما می دهند! برای بوعلی بیش از این می دهند! شما آقایان #علی_بن_ابی_طالب را نخواستید بشناسید! شما خیال می کنید باسواد شدن، معصیت کبیره است! و خیال می کنید آن که در دست و پای این مقالات است، این سواد است! این درد را آدم کجا بگوید؟! علی را چه کسی می شناسد؟!
🔸 ما خیال می کنیم، #امامت_شناسی مطالعه ایی است! ذات أقدس الهی را حضرت امیر معرفی کرد که خدا در قرآن تجلّی کرد: «فَتَجَلَّی سُبْحَانَهُ لَهُمْ فِی كِتَابِهِ مِنْ غَیرِ أَنْ یكُونُوا رَأَوْهُ بِمَا أَرَاهُمْ مِنْ قُدْرَتِه»؛[1] فرمود کل عالَم تجلّی خداست؛ اما تجلّی ویژه الهی در قرآن است. کل این مقالاتی که می گویید، جلوه حضرت امیر است؛ ولی تجلّی حضرت امیر در نهج البلاغه است. این #نهج_البلاغه و این گود! شما این هزار نفر را بیاورید، چهارتا خطبه سؤال کنید، اگر جواب دادند! ما خیال می کنیم، بی سوادی فخر است و باسواد شدن جهنم رفتن است! این قدر از سواد فاصله می گیریم. حوزه علمیه هیچ چارهای ندارد که نهج البلاغه درسی شود.
🔸 اینکه می گوید: «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی»،[2] زیر این آسمان، دومی کسی هست که بگوید هر چه بخواهید، از من بپرسید؟! شما غیر از علی کسی را نشان دارید؟! این همه انبیا بودند، اولیا بودند! شاگردانِ شاگردانشان میشود مرحوم بوعلی! وقتی بوعلی میخواهد وجود مبارک حضرت امیر را معرفی کند، می گوید: «الذی هو بین الخلق کالمعقول بین المحسوس»، عقل با چشم و گوش چقدر فرق دارد؟ عقل در آسمان است، چشم و گوش در زمین است. فرمود علی #عقل_جامعه_انسانیت است، دیگران چشم و گوش هستند، با اینکه خود او چنین آدمی است. میگوید پیغمبر (صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) در یک حدیث میفرماید: «قال»، رسول خدا «بأعزّ اولیاء الذی هو بین الخلق کالمعقول بین المحسوس»؛ دیگران دست و پا و چشم و گوش هستند؛ اما علی عقل است.[3]
[1]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج18، ص221.
[2]. کتاب سلیم بن قیس الهلالی، ج2، ص802.
[3]. معراجنامه(بوعلی سینا)، متن، ص15؛ «الذی کان بین الصحابة الذین کانوا اکرم قبائل العالم و أشرفهم کالمعقول بین المحسوس».
#سالروز_میلاد_حضرت_علی_علیه_السلام
#تجلی_حضرت_امیر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار...
تاریخ: 1396/05/17
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 باب علم النبی
#باز_نشر
🔹 وجود مبارك رسول گرامی فرمود: «أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها»،[1]...
💠 باب علم النبی
#باز_نشر
🔹 وجود مبارك رسول گرامی فرمود: «أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها»،[1] یك در داریم و یك دربان آن حضرت هم در است هم دربان؛ زیرا ممكن نیست كسی در علم باشد و دربان نباشد و نداند كه چه كسی میآید و چه كسی نمیرود. همه طالبان علوم الهی و دانش پژوهان سعی و كوشششان این باشد كه با خاندان عصمت و طهارت یك ارتباط عمیق و وثیقی داشته باشند كه وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) اجازه عبور و راه بدهد كه انسان به «مدینة العلم» برسد. اگر كسی به وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) معتقد نبود یا معتقد بود ولی مرتبط اخلاقی نبود یا مرتبط عملی نبود، این با در و دربان «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» رابطه ندارد، وقتی رابطه نداشت بیراهه می رود، وقتی بیراهه رفت ممكن است چیزی یاد بگیرد، ولی آن علم برای او وبال است! همه ما سعی و تلاش داشته باشیم كه از در وارد بشویم.
🔹 همه ما میخواهیم به «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» وارد بشویم، چون علم كه غیر از قرآن و عترت جای دیگر نیست! اگر كسی بخواهد از علوم استدلال الهی باخبر بشود، اولین منبع #قرآن است، بعد هم #روایت_اهل بیت، چون فرمود: «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَین»،[2] نفرمود من فقط قرآن در بین شما گذاشتم، فرمود من این دو وزنه وزین را به عنوان میراث وحی به شما می سپارم و من «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» هستم؛ یعنی «اَلْمَدِینَهْ اَلْجَامِعُهْ بَینَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة» و علی (علیه السلام) باب این مدینه است؛ یعنی «بَابُ اَلْمَدِینَهِ اَلْقُرْآنُ وَ اَلْعِتْرَة»، نه اینكه «بَابُ اَلْعِتْرَة» است! [تا] كسی بگوید من سنت را بخواهم یاد بگیرم از علی باید یاد بگیرم، قرآن را بخواهم یاد بگیرم خودم یاد بگیرم، اینچنین نیست! پس «مَدِینَةُ اَلْعِلْمِ مُؤَلَّفُهُ مِنَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة» و وجود مبارك رسول گرامی (علیه آلاف التحیة و الثناء) حاوی و شامل هر دو حقیقت است و كُنه هر دو حقیقت در اختیار اوست و وجود مبارك رسول گرامی كه #شهر_علم است یعنی شهر قرآن و عترت و وجود مبارك علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) كه «بَابُ مَدِینَةِ اَلْعِلْم» است یعنی «بَابُ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة».
[1]. صحیفه الامام رضا علیه السلام، ص58؛ تحف العقول، ص430.
[2]. عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج2، ص62.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1381/11/30
🆔 @a_javadiamoli_esra
49.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تصویری #پیام_موضوعی
🔹 کنگره بینالمللی بزرگداشت هزاره رحلت سید مرتضی علم الهدی
#مجازی
🔸 تاريخ انتشار پیام: 1399/12/07
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اصلاح فرهنگ
🔸 #ولید_كعبه وجود مبارك امیر مؤمنان (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِهِ آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) قرآن ناطق است و برای امت اسلامی همانند قرآن #منشأ_بركت است. میلاد آن حضرت را به پیشگاه ولی عصر (أَرْوَاحَنَا فِداه) و عموم علاقه مندان قرآن و عترت تهنیت عرض می كنیم!
🔸 وجود مبارك پیامبر (عَلَیهِ وَ عَلَی آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) فرمودند: «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ».[1] اگر وجود مبارك امیر مؤمنان حاضر شد ما را به فرزندی بپذیرد، یقیناً مادر ما هم صدیقه كبرا خواهد بود، این فخری است! همه شیعیان، مخصوصاً این عزیزانی كه در این عید خجسته این جامه پُر افتخار روحانیت را در بَر كردند به این ندا پاسخ دادند، «لَبَّیكَ یا رَسُولَ اللَّه»، ما آمدیم فرزند شما بشویم «لَبَّیكَ یا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِین» ما آمدیم فرزند شما بشویم، فرمود: «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ»؛ بنابراین وقتی این جامه را در بَر كردیم، این #شناسنامه ای برای ما است.
🔸 مطلب دوم آن است كه وجود مبارك حضرت امیر مثل سیزده معصوم دیگر، #قرآن_ناطق هستند, #عدل_قرآن كریم هستند، «لَنْ یفْتَرِقَا حَتَّی یرِدَا عَلَی الْحَوْضَ»؛[2] اما آنچه در این نوبت برای همه، مخصوصاً فضلایی كه به این جامه پُر افتخار درآمدند لازم است، آن است كه یك رژیم #ارباب_رعیتی_فرهنگی را ما الغا كنیم. رژیم ارباب و رعیتی گاهی به صورت اقتصاد است, گاهی به صورت سیاست است, گاهی به صورت حزبی است، در ایران ـ متأسفانه ـ قبلاً این طور بود ـ به لطف الهی ـ به بركت امام راحل كه حشر او با انبیا و اولیای الهی باشد! به بركت شهادت شهدا كه حشر آنها با شهدای كربلا باشد! این را الغا كردند ـ به لطف الهی ـ رژیم ارباب و رعیتی رخت بربست.
🔸 اما وجود مبارك حضرت امیر بیانی دارد كه مربوط به آیه سوره مباركه «آلعمران» است؛ اگر بخواهیم حرف ما در منبر، در سخنرانی, در تدریس اثر كند، باید كه این رژیم #ارباب_رعیتی_فرهنگی_فكری را الغا كنیم و بر روی آن خط بكشیم. تنها مشكل ما این است كه می گوییم، ما حرفی كه زدیم، باید عمل شود. نظر ما باید عمل شود، این مشكل ماست! چه در درس, چه در بحث, چه در سخنرانی, چه در منبر! ما یكی از افرادیم!
🔸 در سوره مباركه «آل عمران» فرمود: ما هیچ پیامبری را نفرستادیم, به هیچ كسی كتاب ندادیم, به هیچ كسی تورات و اِنجیل و زَبور و صُحف ابراهیمی ندادیم كه مردم را به خود دعوت كند! ﴿أَنْ یؤْتِیهُ اللَّهُ الْكِتَابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ یقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لی مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِیینَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ﴾،[3] شما بكوشید #عالم _ربانی بشوید، عالم ربّانی شدن ممكن است؛ اما ما به هیچ پیامبری, به هیچ وصی و نبی ای هیچ سمتی ندادیم كه مردم را به خودشان دعوت كنند: ﴿ثُمَّ یقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لی مِنْ دُونِ اللَّهِ﴾، و لکن راه این است به همه آنها گفتیم: ﴿كُونُوا رَبَّانِیینَ﴾.
[1]. علل الشرائع, ج1, ص127.
[2]. دعائم الاسلام، ج1، ص28.
[3]. سوره آل عمران، آیه79.
#عمل_به_معلومات
#منشأ_برکت
#عالم_ربانی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1395/02/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 اسوه صبر
▪️ #زینب_كبری (سلام الله علیها) كسی است كه طبق بیان امام سجاد (سلام الله علیه) ظاهراً به مقام شامخ ولایت بار یافته است، برای اینكه كسی كه بدون تعلیم #عالم بشود معلمش بلا واسطه خداست؛ كسی كه بدون تفهیم #اهل_فهم باشد معلمش و مفَهِمش ذات اقدس الهی است كه وجود مبارك امام سجاد به #زینب_كبری (سلام الله علیهما) فرمود: «أنتِ بِحَمدِ الله عالِمَةٌ غَیرُ معلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَیرُ مُفهَّمَةٍ».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1378/05/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
#آثار_جدید
#تسنیم_فی_تفسیر_القرآن
✅ تازه های نشر ✅
📚 « تسنيم في تفسير القرآن، الجزء العشرون »
♦️ منتشر شد.
🏷خرید اینترنتی: b2n.ir/y62760
📞دفتر فروش آثار: 02537842461
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ir_admin
🏴 عقیله بنی هاشم
▪️ سالروز ارتحال عقیله بنی هاشم زینب كبری (سلام الله علیها) را به ذخیره عالم و عموم علاقمندان عترت طاهرین تسلیت عرض می كنیم. هر روزی كه مربوط به یكی از ذوات قدسی اهل بیت عصمت و طهارت (سلام الله علیهم اجمعین) باشد خواه میلاد آنها خواه ارتحال آنها، وسیله ای است كه ما را به سیره و سنت آن بزرگواران آشنا كند، این مطلب اول.
▪️ مطلب دوم آن است كه آشنایی با سیره و سنت این ذوات قدسی، یك #حلقه_ارتباطی بین ما و قرآن كریم است؛ زیرا اینها برابر حدیث نورانی ثقلین عِدل قرآن كریم اند «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَینِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی».[1] معنای #عدل_قرآن بودن هم این است هر حقیقتی را كه ذات اقدس الهی در قرآن كریم بیان فرمود اینها فهمیدند، معتقد شدند، مُتخلق شدند، عمل كردند و به ما دستور دادند. هر فضیلتی كه در ذوات قدسی اینها باشد #ریشه_قرآنی دارد. نه اینها كاری را بدون قرآن انجام می دهند نه در قرآن مطلبی است كه اینها ندانند، این هم اصل دوم.
▪️ مطلب سوم آن است كه ارتباط ما با قرآن #هویت ما را تأمین می كند. ما اگر بخواهیم انسان زندگی كنیم، انسان بمیریم و انسان محشور بشویم تنها راه همین است. وگرنه یك عده زنده اند و حیات گیاهی دارند؛ یعنی خوب تغذیه می كنند خوب لباس می پوشند خوب تولید می كنند و دیگر هیچ، كاری كه یك گیاه انجام می دهد. از این بالاتر كسانی اند كه به شهوت و غضب و عاطفه و وهم و خیال و مقام و جاه و ریاست می اندیشند، اینها وارد حوزه حیوانیت شدند! چون شما در هر جنگلی هم كه بروید مسئله ریاست و مقام و جاه و اینها هست. اگر كسی بی نظم بود حیوان بدی است، اگر كسی منظم بود حیوان خوبی است؛ اینها زندگیشان با مرگ از بین میرود دیگر حیوان بعد از مرگ حساب و كتابی ندارد كه چرا ستم كردی؟ دریدی؟ بریدی؟ شكستی و بستی؟ اینها نیست كسی كه در همین محدوده فكر می كند او یك حیوان متوسطی است نه حیوان خوب! اگر كسی در اثر تربیت ندزدید اهل رانت خواری نبود اهل ارتشاء و رشوه نبود تازه حیوان تربیت شده است. اینكه ما در برابر #عقیله_بنی_هاشم این همه خضوع می كنیم در برابر انسان خضوع میكنیم انسانیت روی قلّه است. اگر كسی ندزدید خیانت نكرد هنوز انسان نشده انسان چیز دیگر است.
▪️ بزرگان حكمت می گویند اگر كسی از زیر مجموعه خود دفاع كرده است حیوان تربیت شده است،[2] انسانیت چیز دیگر است! اینكه خدا در قرآن فرمود یك عده از حیوانات پست ترند برای اینكه حیوان تربیت شده نمی دزدد اما این خیانت می كند، این اهل رانت و رشوه است! انسانیت پس مرزش كجاست؟ انسانیت آن است كه درباره آغاز عالم، انجام عالم، ازلیت عالم، ابدیت عالم اینها می اندیشد، اهل نثار و ایثار است، خضوع می كند، تسبیح دارد، سجده دارد معرفت دارد این نه تنها از حرام می گذرد از حلال هم می گذرد! این نه تنها روزه های واجب را می گیرد، روزههای مستحب را می گیرد! آن كه به ابدیت می اندیشد می گوید من وقتی رحلت كردم ابدی می شوم من مرغ باغ ملكوتم از عالم خاك نیستم، چند روزی قفسی ساخته اند از بدنم؛ من با انبیا محشور می شوم، اولیا محشور می شوم، صدیقین محشور می شوم، شهدا محشور می شوم، این مرز انسانیت است! این ذوات قدسی یعنی اهل بیت (علیهم الصلاة و علیهم السلام) #عقیله_بنی_هاشم و سایر ذوات مقدس (علیهم الصلاة و علیهم السلام) #انسان_های_نمونه بودند یك، سرپل ارتباطی ما با قرآنند كه انسان شدن را به ما یاد می دهد دو، ما حالا باید از اینها یاد بگیریم و عمل بكنیم سه.
[1]. دعائمالاسلام، ج1، ص28.
[2]. الاشارات و التنبیهات، ص342.
#سالروز_ارتحال_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#کمال_انسانیت
#هویت_قرآنی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1384/05/30
🆔 @a_javadiamoli_esra