💠 جلوه الهی
🔸 همه ما برابر آنچه در سوره مبارکه «احزاب» است وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) را اُسوه قرار می دهیم ﴿لَقَدْ کانَ لَکمْ فی رَسُولِ اللّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾[1] آن حضرت گذشته از ارتباطات الهی و عبودیتی که داشت، إسراء نصیب او شد، معراج نصیب او شد و مانند آن، همان پیام و همان خلافت را در #ارتباط_مردمی هم حفظ کرد. شما می بینید در سُنن رسول گرامی این مطلب به عنوان یک ستاره درخشان است حضرت با کسی حرف می زد #تمام_رخ او را نگاه می کرد.[2] اینکه شما می بینید در مصاحبه هایی که مسئولین با مردم دارند یا با یکدیگر دارند نیم رُخ نگاه می کنند، حواسشان پیش دوربین است که عکس اینها درست بیفتد؛ این روش، #روش_پیغمبر نبود. حضرت با کسی حرف می زد با تمام چهره با او حرف می زد، نه یک گوشه رخ او به این طرف باشد و اساس به طرف دوربین [باشد]، حواس او نزد خودش بود نه نزد دیگری!
🔸 این معنا را که وجود مبارک پیامبر که خلیفه خداست از کجا یاد گرفته؟ بزرگانی که سیره نویس هستند و خلافت وجود مبارک حضرت را تبیین می کنند، می گویند این را وجود مبارک رسول گرامی از ذات أقدس الهی یاد گرفته است. خدا هرگز نیم رخ به بنده خود نگاه نمی کند![3] اگر کسی گفت «یا الله» خدا با #تمام_چهره او را نگاه می کند می گوید «لبیک»؛ منتها در آینه هستی این شخص بیش از این تابش نیست!
با صدهزار جلوه بیرون آمدی که من ٭٭٭ با صدهزار دیده تماشا کنم تو را[4]
او با صدهزار جلوه خود را نشان می دهد، او با تمام اسمای حُسنایی که در #جوشن_کبیر»[5] است خود را نشان می دهد؛ منتها این گیرنده کم می گیرد، هر اندازه از #شرح_صدر برخوردار بود بیشتر می گیرد.
🔸 بنابراین ما معنای خلافت را خوب باید مشخص کنیم، یک؛ اگر معنای خلافت مشخص شد باید حرف «مستخلف عنه» و «منوب عنه» را بزنیم نه حرف خودمان را بزنیم، این دو؛ اگر کسی حرف خود را زد #خلیفة_الله نیست، «خلیفة الله» نبود مشمول طرد آیات دیگر است.
[1]. سوره احزاب, آیه21.
[2]. ر.ک: شرح الاربعین حدیثاً (قونوی)، ص163؛ «فَأَقْبَلَ عَلَی النَّاسِ بِوَجْهِه».
[3]. الأمالی شیخ صدوق، ص272؛ شرح اربعین صدر الدین قونوی، ص163 و 164؛ «إِذَا الْتَفَتَ الْتَفَتَ جَمِیعاً».
[4]. فروغی بسطامی، غزل شماره9.
[5]. البلد الأمین و الدرع الحصین، ص402.
#شرح_صدر
#خلیفه_الهی
#هفته_وحدت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1387/12/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
▫️ مراسم چهلمین روز ارتحال حضرت #آیت_الله_العظمی_حکیم در صحن مسجد اعظم قم
⬅️ حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی مسئول محترم دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی مد ظله العالی و ریاست بنیاد بین المللی علوم و حیانی اسراء در این مراسم .
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره148
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#نظافت_و_بهداشت_عمومی
🔸 آبها: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: در آب راكد بول نكنید، چرا كه عقل را زایل می كند.[1]
امیرمؤمنان می فرماید: آب ساكنانی دارد، با بول و غایط (مدفوع) آن ها را نیازارید.[2]
روایت شده كه بول كردن در آب جاری موجب سلس (تكرّر ادرار) و در آب راكد موجب گرفتگی ادرار می شود.[3]
[1] . نَهَیص أَنْ یبُولَ أَحَدُكُمْ فِى الْمَاءِ الرَّاكِدِ، فَإِنَّهُ مِنْهُ یكُونُ ذَهَابُ الْعَقْلِ (مكارم الاخلاق، ص424).
[2] . الْمَاءُ لَهُ سُكَّانٌ فَلا تُؤْذُوهُمْ بِبَوْلٍ وَ لا غَائِطٍ (عوالی اللئالی، ج2، ص187).
[3] . و رُوِىَ أَنَّ الْبَوْلَ فِى الْمَاءِ الْجَارِى یورِثُ السَّلَسَ وَ فِى الرَّاكِدِ یورِثُ الْحُصْرَ (عوالی اللئالی، ج2، ص187).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 135.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دیدار رییس مجلس شورای اسلامی با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، محمدباقر قالیباف در ادامه سفر خود به قم، ظهر امروز با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، با معظم له دیدار و گفتگو کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠
خرق حجاب🔸 از وجود مبارك رسول گرامی (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِه آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) رسیده که فرمود: «ثَلاثُ تَخرُقُ الْحُجُبَ وَ تَنْتَهِی إلَی مَا بَینَ یدَی اللهِ»؛ فرمود سه چیز است كه همه حجاب ها و پرده ها را پاره می كند تا به #لقای_الهی برسد: 1️⃣ اول #صدای_قلم_عالمان و دانشمندان است؛ اینها كه كتاب می نویسند، ما از كتابشان استفاده می كنیم، حرف خدا را برای ما نقل می كنند, حرف پیغمبر و اهل بیت را برای ما نقل می كنند، صدای قلَمِ اینها. 2️⃣ دوم #صدای_كفش_مجاهدان و مدافعان از مرز دین, مرز حرم, مرز مملكت, مرز شرف، این عزیزی كه در مرز یا غیر مرز جانفشانی می كند، صدای پای او مثل صدای قلمِ عالمان به بالا و عرش می رسد. 3️⃣ بخش دیگری هم مغازل هست؛ آن چرخ بافندگی و ریسندگی كه تولید دارد, اشتغال دارد, جلوی بیكاری را می گیرد؛ می فرماید این صدای چرخ بافندگی مثل صدای قلم عالمان است! 🔸 یك عالِمی دارد تفسیر می نویسد، حرف اهل بیت را نقل می كند، این صدای قلم با صدای كفش مجاهد و #مدافع_حرم, با صدای چرخ بافندگی و ریسندگی و تولید مملكت كه نان مملكت جدا نشود، این به خدا می رسد. بین مملكت و نان مملكت ـ خدای ناكرده ـ اگر جدایی شد، #دینداری بسیار مشكل است! #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #باز_نشر ↙️ آپارات: https://aparat.com/v/mEzfg 📚 سخنرانی عمومی در دماوند تاریخ: 1396/06/27 🌐 http://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
مظهر اراده الهی.mp3
4.52M
💠 روز پانزدهم ماه #ربیع_الاول 1443
🔸 مظهر اراده الهی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مظهر اراده الهی
🔸 وجود مبارک پیغمبر (علیه أفضل صلوات المصلّین) فرمود: «خُذُوا عَنِّی مَنَاسِكَكُم»[1] «صَلُّوا كَمَا رَأَیتُمُونِی أُصَلِّی»؛[2] آنچه که من انجام می دهم و آنچه می گویم دین است و شما دینتان را از اعمال من بگیرید، از رفتار و مناسک من بگیرید. همان طوری که من نماز می خوانم شما نماز بخوانید، همان طوری که من حج انجام می دهم حج انجام بدهید و مانند آن. اینها یک علم غیب فراوانی دارند که حدّ و حصر ندارد، آن علم غیب معیار حکم فقهی نیست.
🔸 بنابراین نباید گفت چرا امام با آن قدرتش زندان رفته یا شهید شده است، او اسوه ماست! اگر فرمود «صَلُّوا كَمَا رَأَیتُمُونِی أُصَلِّی» به همان لسان صدق می فرماید زندان بروید، همان طوری که من زندان رفتم؛ شهید بشوید، همان طوری که من شهید شدم. این برکت باعث شد که نظام اسلامی سامان بپذیرد. خدا امام و شهدا را با انبیای الهی محشور بکند! اینها این راه را فهمیدند، باور کردند و عمل کردند و الآن ما در کنار مائده و در جوار مأدبه این پاکان نشسته ایم و قدر این انقلاب را این نظام را بدانیم، مبادا خدای ناکرده کسی بیراهه برود و راه کسی را ببندد! مبادا کسی به دام اختلاس و حقوق نجومی بیافتد! این نظام، #نظام_الهی است. این خون های حق هیچ وقت انسان را رها نمی کنند. به هر تقدیر امام حی و حاضر از ما وظیفه ای می طلبد که باید در بارگاه او انجام بدهیم. اگر کسی عالم نباشد مرگ او #مرگ_جاهلی است یا عالم باشد «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ»[3] که گرفتار جهل علمی نیست، اما #جهالت_عملی دامنگیر او شده است، او امام شناس نیست و مرگ او #مرگ_جاهلیت است.
🔸 بنابراین یک سلسله مسائل دقیق می خواهد که انسان بفهمد این آینه خداست، #مظهر_اراده_الهی است و آنچه می کند، می گوید، قیام دارد، قعود دارد، دستور خداست «و لا غیر»؛ این کار، کار اساسی است که یک امام شناس و یک #شیعه_خالص هم باید عارف و آگاه باشد، بعد از علم آن را عمل کند و بعد آن را منتشر کند. می بینید در دعای اینها مثل همین فقه ما و مثل تفسیر ما مطالب را به ما یاد می دهند. در دعاهای مربوط به امام حجت (صلوات الله و سلامه علیه) این است که ما به خدا عرض می کنیم خدایا! «اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَ قَلْبِی بِذِكْرِهِ مَعْمُوراً فَاجْعَلْ سِلَاحِی بِنُصْرَتِهِ مَشْهُوراً»؛[4] خدایا این دل را تو مؤمن کردی، تو یک قابلیتی به ما دادی ما این مطلب را قبول کردیم و این دل مُرده را تو با ایمان زنده کردی. خدایا همان طوری که با نام خودت، با یاد خودت و با دین خودت این دل مُرده را معمور، آباد، روشن و شفاف کردی، توفیقی بده که اسلحه ما برای یاری #ولی_عصر از غلاف بیرون بیاید. این شمشیر اگر در غلاف باشد که به نصرت وجود مبارک ولیّعصر نمی آید! اگر این زبان در دهان بسته باشد که «کم من شیطان أخرس»،[5] اگر کسی که باید سخن بگوید حق بگوید، تبیین کند، عالمانه سخن بگوید، عوامی حرف نزند، به فکر نشر و جذب عوام نباشد، بلکه عوام را عالم کند، مُرده را زنده کند، این زبان در دهان نباشد، این قلم در جیب نباشد، از خدا می خواهیم که خدایا! این قلم ما را بیرون بیاورد، این زبان ما را بیرون بیاور، این شمشیر ما را بیرون بیاور، این اسلحه های نظامی ما را بیرون بیاور که دشمن علیه امام و امامت سخنی نگوید. این سلاح ما، تشهیر سلاح، علنی کردن سلاح در نصرت و یاری و باور داشتن امامت باشد. این دعای ماست! یکی از ادعیه مربوط به وجود مبارک #ولی_عصر است که به خدا عرض می کنیم: دل را تو به یاد خودت آباد کردی، توفیقی بده که این سلاح ما، شمشیر ما، قلم و قدم ما، مال و قدرت ما همه و همه در معرض #یاری_ولی_عصر خودت باشد. آن که علمش در خدمت ولیّعصر نیست و آن که شمشیرش در خدمت ولیعصر نیست اهل این دعا نیست «فَاجْعَلْ سِلَاحِی بِنُصْرَتِهِ مَشْهُوراً».
[1]. نهج الحق و كشف الصدق، ص471.
[2]. نهج الحق و كشف الصدق، ص423.
[3]. نهج البلاغة، صبحی صالح، حکمت107.
[4]. المزار الكبیر، ص658.
[5]. ر.ک: شرح نهجالبلاغه مغنیه، ج4، ص 227؛ «السَّاكِتُ عَنِ الْحَقِّ شَیطانٌ أَخْرَسٌ».
#مرگ_جاهلی
#شیطان_اخرس
#هفته_وحدت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به شانزدهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت
تاریخ: 1400/01/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 دیدار رییس مجلس شورای اسلامی با آیت الله العظمی جوادی آملی 🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، محمدباقر
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار رییس مجلس شورای اسلامی:
مجلس باید به بازار و اقتصاد کشور نظارت کامل داشته باشد
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه های خود در سفر به شهر مقدس قم، ظهر امروز با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با معظم له دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با اشاره به ایام ولادت حضرت رسول اکرم(ص) و تبریک این ایام در سخنانی، بیان داشتند: آن ایام کوتاهی که حکومت به دست ائمه(ع) بود، آنان مانند یک انسان کامل حکومت کردند. چرا که این مطلب از آموزه های خود انبیا و ائمه اطهار(ع) است که ابتدا خود را بشناسید و سپس حکومت کنید.
این قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضاییه کاملا برگرفته از قوای سه گانه درونی خود انسان است؛ انسان در درون خود سه قوه #اندیشه، #انگیزه و #نفس_لوامه دارد و این سه قوه تحت سایه رهبری یک رهبر یعنی روح انسان و #انسانیت اوعمل می کنند لذا فرمودند خود را بشناس تا تفکیک قوا را درک کنی و سپس کشور را اداره کن و بدانید همه این قوا برای یک پیکرند، آنگاه هر قوه، دیگر قوا را از خود می دانند و خود را با او هماهنگ می کند و از اختلاف پرهیز می کند.
اکنون این هماهنگی میان قوای سه گانه کشور وجود دارد ولذا هیچ بهانه ای برای عدم رفع مشکلات کشور وجود ندارد.
مجلس وقتی مجلس حکومت اسلامی است که مانند حضرت امیر که خود قانونگذار بود اما در بازار حضور پیدا می کرد، مجلس باید به #بازار و #اقتصاد_کشور نظارت کامل داشته باشد؛ حضرت امیر خود قانونگذار بود اما با این حال خود با تازیانه ای در دست در بازار می گشت و بر اجرای قانون نظارت می کرد، نه اینکه بزند بلکه قدرت خود و عاقبت تخلف از قانون را گوشزد می کرد.
چون همه قوا اعضای یک حقیقتند هیچ قوه ای نمی توانند بگویند فلان مشکل یا مساله کشور به من مربوط نیست. بلکه باید به سهم خود در حل مشکل ورود پیدا کند و به قوای دیگر یاری برساند.
در ابتدای این جلسه دکتر قالیباف در سخنانی گزارشی از فعالیت های مجلس به ویژه در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور ارائه نمود.
پنجشنبه:۲۹ مهر ۱۴۰۰
#دیدار #اخبار
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@a_javadiamoli_esra
بیست و سومین #کنفرانس بین المللی #وحدت در مرکز اسلامی انگلیس با پیام حضرت آیه الله العظمی جوادی در شهر لندن انگلستان برگزار می گردد.
زمان شنبه 1 آبان 1400 ، 23 اکتبر 2021
ساعت 14-16 به وقت لندن.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@a_javadiamoli_esra
💠 ایمان کامل
🔸 یکی از این #کلمات_جامع رسول اکرم (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الکرم) این است، فرمود سه چیز است که اگر در انسانی باشد ایمان او کامل است: یکی اینکه «إِذَا رَضِی لَمْ یدْخِلْهُ رِضَاهُ فِی إِثْمٍ وَ لَا بَاطِلٍ». دوم اینکه «إِذَا غَضِبَ لَمْ یخْرِجْهُ الْغَضَبُ مِنَ الْحَقِّ». سوم اینکه «إِذَا قَدَرَ لَمْ یتَعَاطَ مَا لَیسَ لَه»؛[1] فرمود اگر انسان راضی شد در حال رفاه است، در حال سرور است، در حال نشاط است، این نشاطش او را از حق وارد باطل نکند، در ایام تمکّن، در ایام رفاه و در ایام جوانی وارد مرز باطل نشود. دوم اینکه اگر عصبانی شد، این غضب او را از حق خارج نکند، چیزی که نباید بگوید نگوید، چیزی که نباید بخورد نخورد و مانند آن. سوم اینکه اگر به قدرتی رسید، به پستی رسید، از حد خود تعدی و تجاوز نکند. این سه کلمه در عین حال که مختصر است هم #مشکلات_فردی ما را حل می کند هم #مشکلات_نظام ما را حل می کند. اگر مسئولین ما به این جمله سوم عمل کنند هیچ مشکلی پیش نمی آید، اگر خود ما به آن جمله اول و دوم عمل کنیم هیچ مشکلی پیش نمی آید، این یک بخش از بیانات نورانی رسول اکرم بود.
🔸 بخش دیگر آن این است که مردم خواهان عزت هستند، خواهان قدرت هستند، قوت اند و خواهان بینیازی هستند. فرمود اگر کسی خواست نزد مردم عزیز باشد، با تقوا باشد: «مَنْ أَحَبَّ أَنْ یكُونَ أَعَزَّ النَّاسِ فَلْیتَّقِ اللَّه» در جامعه ما چطور است؟ اگر کسی واقعاً پرهیزکار بود نزد ما خیلی عزیز است، ما گرچه خودمان آلوده باشیم، ولی به پاکان احترام میگذاریم. فرمود اگر کسی خواست در جامعه #عزیز_ترین مردم باشد #با_تقوا_ترین مردم باشد و اگر کسی خواست قدرت داشته باشد به مرکز قدرت تکیه کند و آن خداست: «مَنْ أَحَبَّ أَنْ یكُونَ أَقْوَی النَّاسِ فَلْیتَوَكَّلْ عَلَی اللَّه» چون در قرآن دارد: ﴿مَنْ یتَوَکلْ عَلَی اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ﴾،[2] «وَ مَنْ أَحَبَّ أَنْ یكُونَ أَغْنَی النَّاسِ فَلْیكُنْ بِمَا فِی یدِ اللَّهِ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِی یدِهِ»؛[3] فرمود اگر کسی بخواهد توانگر باشد، روح بینیازی در او باشد به آنچه نزد خداست اطمینان او بیش از آن مقدار باشد که در دست مردم است، این روح بینیازی در انسان ایجاد میکند، این هم یک سلسله از بیانات جامع آن حضرت بود.
🔸 بخش دیگر بیان نورانی آن حضرت این است فرمود #نشانه_عقل آن است که انسان از دار فریب و دار غرور جاخالی کند «مِنْ عَلَامَاتِ الْعَقْلِ التَّجَافِی عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَی دَارِ الْخُلُودِ وَ التَّزَوُّدَ لِسُكْنَی الْقُبُورِ وَ التَّأَهُّبَ لِیوْمِ النُّشُور»؛[4] فرمود نشانه عقل و فرزانگی این است که انسان از عالمی که #عالم_فریب است جاخالی کند. تجافی آن حالتی است دیدید اگر مأمومی در نماز جماعت دیر رسید به رکعت دوم امام رسید امام مشغول خواندن تشهد است مأموم روی انگشت های پا و روی دست ها آماده برخاستن است، این حالت را می گویند حالت #تجافی. فرمود انسان عاقل از دنیا چنین حالتی دارد؛ یعنی آماده برخاستن است، آماده فرار است، نچسبید به دار غرور، هر چه انسان را فریب می دهد دنیاست.
[1]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج2، ص239.
[2]. سوره طلاق، آیه3.
[3]. تحف العقول، ص27.
[4]. إرشاد القلوب إلى الصواب (للدیلمی)، ج1، ص45؛ بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج74، ص176.
#روح_بی_نیازی
#تجافی
#هفته_وحدت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1376/04/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 الطاف خفیه الهی
▫️ جریان شهادت #آیت_الله_حاج_آقا_مصطفی فرزند بزرگ امام بزرگوار (رضوان الله تعالی علیهما) ... حادثه بسیار تلخی بود. امام (رضوان الله علیه) فرمودند این از #الطاف_خفیه است، چون كسانی كه در آن روزها در قم حضور داشتند بلكه در ایران، مستحضر بودند رشد انقلاب، شكوفایی انقلاب، سرعت انقلاب و شتاب انقلاب از همان مجالس سوگ و ماتم آیت الله مرحوم #حاج_آقا_مصطفی فرزند امام (رضوان الله تعالی علیه) بود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1388/08/01
🆔 @a_javadiamoli_esra