طبيب طيّب.mp3
3.32M
💠 روز بیست و پنجم ماه #محرم_الحرام 1444
🔹 طبيب طيّب
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 طبيب طيّب
🔹 یک طبیب متخلّق و متحقق می گوید من دارو می دهم اما #شفا_به_عهده_دیگری_است؛ آن کسی که این دارو را به صورتی درمی آورد که دستگاه گوارش، آن را بپذیرد و از بیماری برهد دیگری است.
اگر انسان، خود را به عنوان #حی_متأله شناخت و بیمار را به عنوان حیّ متألّه شناخت، آن گاه نتایج آزمایشگاه موش، گوشه ای از بخش های درمان پزشکان را تأمین می کند و آن بخش جسم بودن و بخش مادّی انسان است.
🔹 انسان از آن جهت که دارای #روح_ملکوتی است که ﴿وَ نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی﴾ در او ظهور و جلوه کرده است، تنها با آزمایشگاه های موش و امثال موش درمان نمی شود. اگر جمال انسان و کمال انسان در همان روح ملکوتی اوست که به خدای سبحان ارتباط دارد، او به آرایش و پیرایش های دیگر نیازمند نیست. یک طبیب، #جمال خود و #کمال خود را در ثروت و تکاثر نمی داند، در #کوثر جستجو می کند، چون پایان زندگی انسان اگر به کوثر ختم نشود این غرامتی است که دیگر به غنیمت تبدیل نخواهد شد.
🔹 بزرگان فن ادب درباره کعبه حرفی زده اند که همان حرف درباره انسان که حیّ متألّه است صادق است؛ سنایی آن حکیم بزرگ می گوید شما کعبه را با پرده های زربافت و امسال آن نیارایید، کعبه احتیاج به جمال و جلال زر و سیم ندارد:
کعبه را جامه کردن از هوس است ٭٭٭ یای بیتی جمال کعبه بس است
یعنی کعبه نیازی ندارد که با پارچه های زربافت آن را بیارایید، یک زینت برای کعبه است و آن یای متکلم وحده است که خدای سبحان درباره کعبه به ابراهیم و اسماعیل (سلام الله علیهما) فرمود: ﴿طَهِّرَا بَیتِی﴾. #جمال_کعبه در این یای ﴿بَیتِی﴾ است:
کعبه را جامه کردن از هوس است ٭٭٭ یای بیتی جمال کعبه بس است
همین یای متکلم وحده برای انسان هم هست که فرمود: ﴿نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی﴾. انسان تمام #هویت خود را در این «یاء» می داند؛ اگر این چنین شد این طبیب حاذق این پزشک ماهر، هم #معلم_بهداشت است هم #مجری_درمان هم متخلّق است و هم رفت وآمدش و سیره و سنّتش #درس_اخلاق به دیگران می دهد.
#روز_بزرگداشت_حکیم_بوعلی_سینا_روز_پزشک
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش اخلاق پزشكی
تاریخ: 1391/10/25
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
20.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برنامه تلویزیونی «شعائر حسینی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
▫️ استاد مرتضی جوادی آملی استاد حوزه و دانشگاه در این برنامه، به تبیین شعائر حسینی پرداخته و در هر قسمت از آن، یکی از #شعائر_حسینی را شرح می نماید.
جلسه: هشتم
تاریخ: محرم 1401
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
@m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 414
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#بهداشت_کودک
🔸 پیشگیری از بیماری
از موارد حق بهداشت کودک پیشگیری از برخی بیماریهاست. رسول گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: آمیزش مرد با همسرش در حال حیض حرام است و اگر چنین کرد و فرزند مبتلا به بیماری جذام یا پیسی به دنیا آمد جز خودش کسی را سرزنش نکند... و مكروه است که مردی پیش از غسل جنابت از احتلام، با همسرش درآمیزد و اگر چنین کرد و فرزندی دیوانه به دنیا آمد جز خودش کسی را سرزنش نکند.[1]
[1] . ... كَرِهَ أَنْ یغْشَى الرَّجُلُ امْرَأَتَهُ وَ هِی حَائِضٌ فَإِنْ فَعَلَ وَ خَرَجَ الْوَلَدُ مَجْذُوماً أَوْ بِهِ بَرَصٌ فَلا یلُومَنَّ إِلاّ نَفْسَهُ وَ كَرِهَ أَنْ یأْتِی الرَّجُلُ أَهْلَهُ وَ قَدِ احْتَلَمَ حَتَّی یغْتَسِلَ مِنَ الاحْتِلامِ فَإِنْ فَعَلَ ذَلِكَ وَ خَرَجَ الْوَلَدُ مَجْنُوناً فَلا یلُومَنَّ إِلاّ نَفْسَه (علل الشرائع، ج2، ص514).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 266
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
صحیفه سجادیه یک کتاب علمی و درسی است / انس با این کتاب شریف برای همه لازم است
✍️ امام سجاد (علیه السلام) در دعای اول صحیفه سجادیه که #دعای_حمد است می فرماید اگر امتی یا جامعه ای نعمت ها را صرف بکنند و خدا را حمد نکنند «وَ لَوْ کَانُوا کَذَلِکَ لَخَرَجُوا مِنْ حُدُودِ الْإِنْسَانِیَّةِ إِلَی حَدِّ الْبَهِیمِیَّةِ فَکَانُوا کَمَا وَصَفَ فِی مُحْکَمِ کِتَابِهِ: ﴿إِنْ هُمْ إِلَّا کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلًا﴾»؛ این یک دعای مصطلح نیست، عقلی است. می گوید اگر کسی #حیوان_ناطق بود، نعمت های را صرف کرد، اما نگفت «الحمد لله رب العالمین» یعنی معتقد نبود که این نعمت از کجا آمده و چگونه باید صرف بکند، #انسان نیست. او ناطق است، اما انسان نیست!
▫️ این دعا با دعاهای دیگر فرق می کند. این #حکمت است، این #معرفت است، این #اخلاق است، این #فقه است، این #حقوق است، از این رو است که انس با این کتاب شریف برای همه لازم است.
مطالعه بیشتر:
🌐 news.esra.ir
#شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه ارث جلسه 152
تاریخ: 1400/09/24
🆔 @a_javadiamoli_esra
بدترین خیانت.mp3
3.45M
💠 روز بیست و ششم ماه #محرم_الحرام 1444
🔹 بدترین خیانت
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بدترین خیانت
🔹 اگر كسی به #نعمت_امامت خدمت كند یا كسی به نعمت امامت خیانت كند، یكی بهترین خدمت و دیگری بدترین خیانت را كرده است. اول به ما می گویند كه #مهم_ترین_نعمت، نعمت دین است و امامت است و رسالت است و مانند آن، بعد می گویند #بهترین_خدمت، خدمت به امامت است و بدترین خیانت، خیانت امت به امامت است.
🔹امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) نامه ای برای یكی از كارگزاران خود نوشت، در آن نامه فرمود بدترین خیانت، #خیانت_به_مردم است و مهم ترین خیانت و غش و دغل, خیانت به رهبران مذهبی است؛ چرا؟ زیرا آنكه وجودش #نعمت_عظمی است، گرامی داشتن او بهترین نعمت است و اهانت به او بدترین خیانت. فرمود هر خیانتی بد است اما #خیانت_اجتماعی_و_امتی, بسیار بدتر است؛ هر خدمتی نافع است ولی بهترین خدمت, خدمت به امامت است، چه اینكه بدترین غش و خیانت, خیانت به رهبران الهی است: «إِنَّ أَعْظَمَ الْخِیانَةِ خِیانَةُ الْأُمَّةِ وَ أَفْظَعَ الْغِشِّ غِشُّ الْأَئِمَّةِ».
🔹در قرآن كریم چند گناه جزء بدترین گناهان شمرده شده است، سرّش آن است كه تعدی به حریم مقدس ترین كارهای دینی است؛ مثلاً نعمتی بالاتر از #نعمت_توحید نیست، ظلمی هم بدتر از #شرك نیست: ﴿إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظیمٌ﴾، زیرا شرك، ظلم به توحید خداست. اگر توحید خدا بهترین نعمت است، شرك، بدترین ستم و بدترین گناه خواهد بود؛ اگر مراكز عبادی مثل مسجد, بهترین جا برای احیای مراسم مذهبی و اقامه دین است، بستن مراكز مذهب، بدترین خیانت است: ﴿وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللّهِ﴾ و اگر مسئله نبوت, وحی و رسالت جزء بهترین نعمت هاست، اگر كسی به حریم امن رسالت و نبوت دست درازی كند گناه او جزء #بدترین_گناهان خواهد بود كه ﴿وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللّهِ كَذِبَاً﴾. به همین بیان در نامه رسمی امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) آمده است كه «إِنَّ أَعْظَمَ الْخِیانَةِ خِیانَةُ الْأُمَّةِ وَ أَفْظَعَ الْغِشِّ غِشُّ الْأَئِمَّةِ».
#هفته_دولت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1370/06/07
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 کانال دروس حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
👇👇👇👇
1️⃣ تلگرام Telegram:
https://t.me/esratvtelegram
2️⃣ ایتا Eitaa:
https://eitaa.com/a_javadiamoli_doross
3️⃣ سروش Soroush:
https://splus.ir/a_javadiamoli_doross
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 415
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#بهداشت_کودک
🔸 پیشگیری از بیماری
... از موارد پیشگیری از بیماری، ترک آمیزش در زمانهای خاص است؛ رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این باره نیز فرمود: ای علی! در شب های نیمه و اول ماه قمری با همسرت آمیزش نکن. مگر نمی بینی که دیوانگان در شب های اول و نیمه ماه بسیار غش می کنند؟[1]
[1] . یا عَلِىُّ! لا تُجَامِعْ أَهْلَكَ لَیلَةَ النِّصْفِ وَ لا لَیلَةَ الْهِلالِ أَ مَا رَأَیتَ الْمَجْنُونَ یصْرَعُ فِى لَیلَةِ الْهِلالِ وَ لَیلَةِ النِّصْفِ كَثِیراً (تحف العقول، ص12؛ وسائل الشیعة، ج20، ص131).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 266
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
نهضت امام حسین مکاتب انبیای الهی را احیا کرد
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی : نه تنها مکتب اسلام بلکه سایر #مکاتب_انبیای_الهی آن گونه که قرآن احیا کرده است با خون حسین بن علی احیا شد... .
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
نهضت امام حسین مکاتب انبیای الهی را احیا کرد
▫️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در برنامه تلویزیونی شعائر حسینی #جلسه_هفتم که از تلویزیون اینترنتی اسراء و دیگر شبکه های رسمی بنیاد اسراء در فضای مجازی قابل مشاهده است ابراز داشتند: خیلی از بزرگان و اصحاب و یاران و همراهان گذشته سالار شهیدان از زمان پیغمبر تا سال شصت هجری اصرار داشتند که حسین بن علی بیعت کند حتی بعضی ها صلح برادرشان امام مجتبی (علیه السلام) را هم به زبان آورده بودند. از جمله ابن عباس که به حضرت می گفت همان طوری که شما در گذشته با معاویه #صبر_و_همراهی کرده اید اکنون هم نسبت به یزید همراهی کنید و صبوری کنید.
▫️ وی افزود: این سخن بر ابی عبدالله بسیار سخت و دشوار بود. حضرت به او فرمود تو مگر جایگاه مرا نمی دانی؟ وضعیت من و خاندان مرا نمی شناسی؟ و نمی دانی که من در چه جایگاهی هستم؟ آیا این پیشنهاد همراهی و صبر و صلح با دستگاه ظلم به چه معناست؟ آیا تو فکر می کنی که من می توانم با کسی مثل معاویه و یزید #صلح کنم؟
▫️ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جریان #صلح_امام_حسن اذعان داشت: جریان صلح امام مجتبی (علیه السلام) به لحاظ مسائل سیاسی و اجتماعی آن روزگار یک ضرورت تاریخی است یک حتمیتی بود که غیر از این، هیچ چاره ای نبود و امام مجتبی (علیه السلام) هیچ راهی غیر از مسئله صلح نداشت، برای اینکه تمام یاران را به شهادت رسانده بودند یا آنها را از تیغ طمع و آز گذرانده بودند و آنها در حقیقت امام مجتبی (علیه السلام) را فروخته بودند و به راحتی می توانست امام مجتبی (علیه السلام) را هم به شهادت برساند و حاکمیت اسلامی را می پذیرفت و طبعاً آنجا هم امام حسین به شهادت می رسید. هیچ موفقیتی برای جهان اسلام وجود نداشت جز این صلح که مدتی مهلتی گرفته بشود و نفسی برای #جامعه_اسلامی بماند و رمقی برای آن حاصل شود که بتواند #مقاومت بکند.
▫️ وی ادامه داد: اما زمانی که به جریان امام حسین (علیه السلام) رسید این فرصت بود که حضرت بتواند قیام کند و نهضتی بر پا کند و یک #اعتراض_اجتماعی سنگینی را ایجاد کند و در جریان کربلا وضعیت مکتب اسلام را دوباره با شهادتش، با خونش دوباره احیا کند و لذا این مهلت بسیار سنگین و مهمی بود و ابی عبدالله (علیه السلام) از این فرصت استفاده کرد.
درست است که به #شهادت انجامید درست است که به #اسارت اهل بیت منتهی شد، صحیح است که به اسارت و سر بر روی نیزه رفتن یاران و اصحاب بود و سختی های بی حدّ و حصری را بر اهل بیت (علیهم السلام) تحمیل کرد اما این تفکر #جهانی شد و این اندیشه #ماندگار شد. نه تنها مکتب اسلام بلکه سایر #مکاتب_انبیای_الهی آن گونه که قرآن احیا کرده است با خون حسین بن علی احیا شد.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی تاکید کرد: کسانی که هنوز هم فکر می کنند که ابی عبدالله احیاناً جای بیعت داشت و خواست در یک فرصتی در یک وضعیتی بیعت خودش را با یزید و امثال ذلک داشته باشد، این سخنان را بشنود و بداند که حسین بن علی با قاطعیت تمام هم به #شهادت خودش یقین و اعتراف داشت و هم به عدم سازش و #ذلت_ناپذیری در مقابل او.
منبع:
🌐 news.esra.ir
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi