کنشگری| علی صالحی
🖼چرا ساخت خط یک مترو ۲۰ سال طول کشید؟
اگر این برای شما سوال است، مصداقا متن زیر را بخوانید:
اوراق مشارکت به معنای سرمایهگذاری خریداران اوراق در یک پروژه است. کل پروژه خط۲ مترو فازبندی شده و هر بخش اوراق مربوط به یک فاز همین خط است که در صورت فراهم بودن شرایط ساخت در بخش مربوطه هزینه میشود.
نه ۷۵۰ میلیارد بلکه قریب به ۱۳۰۰ میلیارد از فروش اوراق مشارکت برای مترو بخاطر اصرار بر بروکراسی و عدم تعامل قابل هزینه نیست و قفل شده است.
فروش اوراق مراحلی دارد مثلا اسناد هزینه پروژه را باید بانک مرکزی تایید کند و قبل از آن وقتی اوراق در بورس عرضه میشود باید مبلغی تحت عنوان تنخواه گردان به عنوان پشتوانه خرید و فروش اوراق مشخص باشد. مثلا برای این ۷۵۰ میلیارد این هزینه ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد است.
الان ۲ مشکل وجود دارد:
۱. اگر این ۷۵۰ میلیارد الان مجوز برداشت مبلغ تنخواه گردانی از خودش را نداشته باشد یعنی ما باید از جای دیگری ۱۸۰ میلیارد هزینه کنیم، سود اوراق را از جیب بدهیم تا زمانی که کار ساخت به فاز مربوط به اوراق برسد و این یعنی ضرر مضاعف چون ما نه اوراق را داریم، سود اوراق را میدهیم، باید ۱۸۰ میلیارد دیگر هزینه کنیم برای هیچ و برای پروژه هم وام بگیریم و سود بدهیم.
۲. از طرف دیگر علیرغم آمادگی ارائه تضمین شهرداری برای هزینه موقت بخشی از اوراق وصول شده در همین خط اما در فازهایی که الان امکان عملیات اجرایی دارند ولی دیوان محاسبات #اصفهان اصرار دارد باید در همان کیلومتر مشخص شده هزینه شود.
این یعنی با وجود تورم و پرداخت سود اوراق وصولی باید منتظر ماند تا پروژه به فاز مربوطه برسد و بعد این پول هزینه شود. پس نیاز فعلی بخشهای دیگر در حال ساخت همین خط مترو به پول باید با سود مضاعف از طریق وام ساخته شود یا کار متوقف شود چون اجازه جا به جایی موقت اعتبارات داده نمیشود.
الف) در سالهای قبل دست کم دیوان محاسبات در اصفهان (به عنوان ناظر) با تفاهمی اجازه پرداخت هزینه تنخواه گردانی از اصل اوراق را میداد تا در زمان ساخت فاز مربوطه با پول شهرداری هزینه تنخواهگردان جایگزین شود و الان اجازه نمیدهند
ب)در برخی شهرها مثل قم همه چنین موانعی با تعامل و به نفع مردم حل شده است و تاثیراتش را هم حتما در شهرشان مشاهده میکنید.
ج)این روش سالهاست در حال انجام است و اگر ترک فعل است برای همه شهردار کلانشهرها در یک دهه اخیر و البته روسای دیوان محاسبات استان متناظرشان در این سالها باید شکواییه نوشت. مدیریت شهری اصفهان همچنان بخاطر پیشرفت شهر، آماده تعامل به نفع مردم است.
قضاوت با شما...
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
🔴 هیچ شهروندی نباید ناراضی از شهرداری خارج شود
🟢روایتی تازه از قهرمانان از جانگذشته اما گمنام مدیریت شهری در حوادث اخیر
🔴نوجوانان برای نقشپذیری باید بیشتر دیده شوند
علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در #نطق میاندستور:
🔹️امروز ما شرایط سخت مسلمانان را در زمان جنگ احزاب نداریم اما از این جهت شباهت داریم که همه دشمنان اسلام برای دشمنی با یکدیگر متحد شده اند (از تجزیه طلبان و سلطنت طلبان تا همجنس بازان و منافقان) و تمام هم و غم خود را برای فشار به کشور گذاشته اند.
🔹️در همین شرایط رهبر عزیز ما در جمع نخبگان از امید به آینده سخن می گوید و در جمع مسؤلان تمام این اتفاقات اخیر را از سر انفعال دشمن می داند که در مقابل ملت ما مستاصل شده و به هر نحوی می خواهد ثبات کشور را از بین ببرد.
🔹️ در تحلیل رخدادهای یک ماه اخیر اگرچه نمی توان از ضعف عملکردها گذشت، اما آنچه در ادامه شاهد بودیم تلاش همه جانبه ای بود با هدف براندازی که توفیقی هم نداشت و طی یک ماه از ادعای سقوط شهرها رسید به بوق زدن در خیابان.
🔹️ با وجود این، لازم است به خود یادآوری کنیم که لازمه رسیدن به جامعه نبوی فاستقم کما امرت است، به قول سردار عزیزمان نترسید و نترسیم و نترسانید.
🔹️ به تعبیر رهبری "اینجوری نیست که ما هیچ اشکالی نداریم، فقط دشمن خارجی است که دارد [مشکل ایجاد میکند]؛ نه، مگس روی زخم مینشیند؛ زخم را خوب کنید، زخم را نگذارید به وجود بیاید. ما اگر مشکل داخلی نداشته باشیم، نه این شبکهها میتوانند اثر بگذارند، نه آمریکا میتواند هیچ غلطی بکند."
🔹️ لازم است هر کدام از ما در مدیریت شهری و در حوزه مرتبط با کار خودمان ببینیم چه عاملی منجر به نارضایتی و ناامیدی شده است، هر عضو شورا، هر مدیر و هر کارمندی که خدای ناکرده در این مسیر قدم بردارد تکمیل کننده نقشه دشمنان و عامل التهاب در جامعه است.
🔹️تلاش کنیم هیچ شهروندی ناراضی از شهرداری خارج نشود، هیچ شهروندی در تعامل با بخش های مختلف مدیریت شهری دچار ناامیدی از بهبود اوضاع نشود، هیچ یک از مردم نباید تلقی فساد سیستماتیک پیدا کنند، هیچ اصفهانی نباید بابت داشتن چنین شهری حس تحقیر داشته باشد و یا خودتحقیری کند.
🔹️ از پس توییتهای آلبانیایی و استوریهای سعودی و جهانخواری که عبور کنیم و کمی با عینک واقعگرایی همین اطراف خود را ببنیم حتما خبرهای امیدآفرینی هست که به ایرانی بودن، اصفهانی بودن به خود ببالیم.
🔹️امروز میخواهم قصه قهرمانهای گمنامی را روایت کنم که با ما زیر آسمان همین شهر نفس میکشند اما هجمههای همهجانبه شناختی و ترکیبی علیه افکار عمومی ایران عزیز، ما را از دیدن و تکریمشان غافل کرده است.
🔹️بله، ما نباید این واقعیتهای نزدیک را ببنیم تا به اسم آزادی اسیر رویاهای خام و دور سربازان حکومتهایی باشیم که در قرن ۲۱ هنوز با پادشاهی و استعمار برای ما از در باغ سبز دموکراسی میگویند.
🔹️نوجوانان این شهر باید از شهدای آتشنشان شهرمان بیشتر بدانند، باید بدانند ما قهرمانانی مثل رسول امینی، حمید حشمت و مهدی کاظمی از اتوبوسرانان را داریم که افتخار جانبازی و از جانگذشتگی را برای خدمت به مردم شهر را برگزیدند تا خدشهای به خدمترسانی و دارایی مردم وارد نشود.
🔹️ قهرمانان ما جمشید رحمانی و جواد فولادی از همکاران مترو هستند که علیرغم محدودیتها و خطرها در روز آشوب، از مسئولیتشان کوتاه نیامدند هر چند به قیمتخانه نشینیشان تمام شود.
🔹️نوجوانان این شهر باید محمدرضا صفدریان قهرمان یخنورد و مدالآور جهانی این شهر را بشناسند که متواضعانه از تخصصش برای نجات جان مردم شهر انفاق میکند و البته برخی از این ستارهها گاهی هم باید بیشتر دیده شوند.
🔹️امروز مدیریت شهری مفتخر به حضور نخبگان و مخترعانی است که با دانش خود خدمترسانی به مردم را در بالاترین سطح دانش رساندهاند.
🔹️ یادمان نرود که فناوریهای نوین گاهی برای اولین بار به این شهر آمده است هرچند که گذشت زمان و عادیانگاری باعث شده که آنها را فراموش کنیم. از فناوریهای نوین در حوزه پسماند و انرژی، ابتکار عملهایی مثل دستگاه نمکپاش در ماشین آلات و ابتکارهای تازه و فناوریهای بومی در ساخت مترو تا تولید آسفالتهای مقاوم و تلاش برای تولید بردهای الکترونیکی حمل و نقل و دهها دستاورد دیگر حاصل تلاش نخبگان و جوانان همین شهر است که باید در کنار خدمات برای مردم شهر روایت شود.
🔹️نوجوانان ما برای نقشپذیری در اداره شهر باید بیشتر دیده شوند و بیشتر ببینند. روایت روزهای پرشکوه اصفهان و سرآمد شدنش در استقبالهای بینظیر و شگفتآور از هیاتهای خارجی با پیشرفت و تاریخ این دیار و میزبانی شایسته و مهماننوازانه از هموطنان را باید با زبان تازه گفت تا بدانیم موقعیت هر کدام از ما در امروز و فردای ایران قوی کجاست.
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
اگر دنبال تحلیل و اطلاعات دقیق هستید پیشنهاد میکنم به جای بلاگرها و یا تحلیلگران مجازی این مطلب را بخوانید:
https://www.mashreghnews.ir/news/1430535
هم آمار و دادههای دقیق، رسمی و غیرتخیلی دارد و هم تحلیل و راهکار و پیشبینی دارد.
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
🖼 جنگ شناختی خطرناکتر از بمب اتم-۱
📌جنگ هیبریدی: ترکیبی از مواجهات اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی، رسانهای و... با حلقه مشترک تهاجم شناختی است.
📌تهاجم شناختی برای تاثیر بر باور و نگرش درباره محیط، افراد و رویدادها و فراهم شدن زمینه برای تغییر در واحدهای اجتماعی، هویت فرهنگی و بیثباتسازی حاکمیتها تا مرز فروپاشی از درون کشورها پس از شکست سایر تاکتیکها رقم میخورد.
🔴تفاوت جنگ سخت و جنگ شناختی:
۱. میدان و عرصه جنگ
🔹بر خلاف جنگ سخت که جبهه مشخص است در جنگ شناختی عرصه نامحدود و نامشخص است. کوچکترین واحدهای سلول اجتماعی در دورافتادهترین تقسیمات جغرافیایی کشورها تحت تاثیر این تهاجم هستند.
🔸عدم امکان پیشبینی محل مورد تجاوز و نیز عدم امکان ارزیابی زمان و میزان تهاجم ویژگی بارز در این مولفه است که لزوم آمادگی حداکثری و رصد دائم را ضروری میکند.
🔹گاهی این جنگ در حاشیه رویدادهای واقعی دیگر و در تکمیل عملیات میدان رقم میخورد و به عنوان پیوست یا پیشاقدام از آن استفاده میشود. گاهی نیز اصل عرصه تقابل همین تهاجم شناختی است و عملیاتهای میدان برای تقویت و توسعه نفوذ دستکاری اطلاعات، مورد استفاده قرا میگیرد.
#ادامه_دارد
#جنگ_شناختی
#جهاد_تبیین
#نبرد_ترکیبی
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 محتواهای دروغ چطور ساخته میشود؟
برشی از فیلم «سگ را بجنبان» محصول سال ۱۹۹۷ آمریکا که در آن ساخت روایتهای جعلی علیه کشورها توسط آمریکا را نشان میدهد.
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
🏆جمعه هر هفته فینال جام قهرمان شهر در یک منطقه برقرار بوده و هست
⚽روز جمعه ۶ آبان ۱۴۰۱ در اختتامیه مسابقات فوتبال خاکی منطقه ۲ حضور داشتم جمع با صفایی بود در 🥅 ورزشگاه نیکان، جالبتر اینکه این قابها این روزها در شهر در حال تکرار است.
حال خوب، ورزش، رفاقت، مردانگی و رقابت جذاب ۷۰ تیم از محلههای شهر که در این رقابتها شرکت دارند در این قابها نمیگنجد...
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi
🔴 تببین گفتوگومحور راه همگرایی جامعه برای مقابله با تله طغیان نفرت
❗️هدف جنگ ترکیبی فروپاشی از درون است
🔹 با جنگی ترکیبی روبرو هستیم که هدف اصلی آن تهدید امنیت و سلامت روانی شهروندان است.
🔹️ یعنی اگر در عرصه جنگهای سخت گذشته زیرساختها و حتی جان شهروندان کشوری مورد تهاجم بود اکنون ممکن است در جنگهای ترکیبی جدید، جسم شهروندان یک کشور مورد تهاجم، سالم باشد، اما آسیب روانی که به مردم وارد میشود به مراتب جدیتر، خطرناکتر و غیرقابل جبران است.
🔹️ اگر اکنون در عرصه اقتصادی مورد تحریم و تهاجم هستیم و در حوزه نظامی در راستای جنگهای نیابتی، ترور و تهدید نظامی قرار داریم، اگر در حوزه سیاسی در سطح دیپلماسی بهانههای مختلفی برای عملیات علیه ایران انتخاب میشود، اگر در بخشهای رسانهای به لحاظ شناختی و ادراکی تحت تهاجم قرار میگیریم. در نهایت جنگ ترکیبی روان مردم را نشانه میگیرد.
🔹️زمانی که تهاجمی روی شناخت، ذهن و فکر افراد تأثیرگذار باشد، بازگشت افراد به چرخه عادی زندگی کار دشوار و محال است.
🔹️سیاستی که در جنگ ترکیبی به صورت جدی دنبال میشود، تحریف جمهوری اسلامی ایران است، این تحریف قبل از شکلگیری و بعد از آن و بازنمایی واقعیت نسبت به دستاوردها، موفقیتها، بزرگنمایی ضعفها و ایرادات است.
🔹 بر پایه تحریف گذشته و وارونه بازگو کردن روایتهای نادرست زمان قبل، حین و بعد از انقلاب، بازنمایی واقعیت در خصوص شرایط کنونی و دستاوردها و موفقیتها، قرار است افق آینده ایران را تاریک و ناامیدکننده ترسیم کند.
🔹️ بر اساس این تحریف تاریخ، بازنمایی واقعیت فعلی و سیاهنمایی از آینده، این گونه القا میشود که هرگونه تلاش برای بهتر شدن به نتیجهای نخواهد رسید و افراد سرنوشت امیدوارکنندهای ندارند که برای آن تلاش کنند.
🔹️ با از بین رفتن امید جامعه دچار شکاف اجتماعی شده و افراد از هم دور میشوند و تلاشی برای بهبود وضعیت نمیکنند، همچنین زمینه برای استیلای جهانخواران، تجزیه کشور و واحدهای اجتماعی، تقابل قومیتی، مذهبی و عقیدتی فراهم میشود.
🔹️ کشوری که روح واحد، سالم، امیدوار و پرنشاط نداشته باشد به آسانی مورد تهاجم قرار میگیرد و از هم پاشیده شده و درگیر نزاع داخلی خواهد شد، اساسیترین راه مقابله با جنگ ترکیبی علاوهبر حوزههای تخصصی مانند نظامی، امنیتی و اقتصادی، ایجاد بازدارندگی نرم است و کلیدواژه اساسی این حوزه مسئله تبیین است.
🔹️اگر توانستیم روان، ذهنیت و فکر شهروندان را از آماج حملات که حلقه واسط آن ذهن و روان است، نجات دهیم و از این گذرگاه به وسیله اقناع، تبیین، گفتوگو، رفع شبهات و ابهامات سالم عبور دهیم، میتوانیم آسیبهای اقتصادی، نظامی و امنیتی این جنگ را رفع کنیم.
🔹️ تلاش در راستای تخریب وضعیت اقتصادی و سیاسی برای تأثیرگذاری بر فضای فکری، تلاش در راستای برهم زدن امنیت و راهاندازی ترور و تحریم، هدف اصلی عملیات روانی دشمن و بازوی اصلی عملیات ترکیبی و مشترک آن جنگ رسانهای است.
🔹️در اتفاقات اخیر، دشمن به دنبال بیثباتی، تولید نفرت و خشونت، تحریک گسلها و استفاده از خطاهای محاسباتی بوده است تا این اتفاقات نقطه عطف در جنگ ترکیبی باشد.
🔹 تلاش اساسی در فضای جنگ شناختی که ناشی از اغتشاشات اخیر در کشور فعال شده، تقویت کانونهای تولید نفرت است و در ادامه آن ایجاد خشمی که در جامعه تنش تولید کرده و گسلهای قومیتی، جنسیتی، اعتقادی و مذهبی را تحریک و کشور را برای نزاع مهیا کند، که با ورود قدرتهای خارجی زمینه فروپاشی از درون فراهم میشود.
🔹️ باید با جهاد تبیین و شفافسازی نسبت به بسیاری از موضوعات، تلاش برای گفتوگو بین گروهها و اقشار مختلف و گروههای بین نسلی تمرکز دشمن بر نزاع داخلی را از بین ببریم و نقطه کانونی که ذهن و سلامت روانی مردم را هدف گرفته است را خنثی کنیم.
🔹️در شرایط فعلی، باید تلاش کنیم در برابر تولید نفرتی که بر پایه بیثباتسازی و بمباران دروغهای متعدد است و در بستر برخی نارضایتیها رخ میدهد، صفآرایی جدی داشته باشیم.
🔹️ با رفع زخمها و نارساییها در خدمترسانی به مردم، تلاش برای برقراری ارتباط مستمر با بدنه جامعه و روایت درست و بهموقع در برابر دروغهای بزرگ رسانههای معاند که با ظاهر آراسته به مردم ارائه میشود، میتوان این فضا را خنثی کرد.
کنشگری| علی صالحی
📮 @aali_salehi