✅ جوانی که با «قفل کلاسور» مانع خروج ۵۰۰ هزار دلار ارز شد
🔻 سعید حسینی، رئیس هیئت مدیره مجمع نوشتافزار ایرانیاسلامی گفت: برای تولید #کلاسور_ایرانی، یک کارآفرین جوان با تسهیلات کمتر از یکمیلیاردتومان اقدام به تولید #قفل_کلاسور کرد که محصول سادهای هم بود اما در ایران تولید نمیشد و نیاز داخل با واردات تأمین میشد. او در سال نخست توانست یک میلیون قطعه از این محصول را به فروش برساند و ۵۰۰هزاردلار از نیاز ارزی کشور را مرتفع کرد | تسنیم
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
✳️ رابعه مدنی بازیگر فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» گفت: من بیوضو سر صحنه حاضر نمیشوم. گاهی اوقات که اگر وضو بگیرم گریمم پاک میشود تیمم میکنم | تسنیم
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
⚠️🌀 آفرین، اما اگر ضمیمه این خبر، بهجای عکس آرشیوی، یک فیلم میدانی بود میدانید چقدر علیه فساد، انرژی ایجاد میکرد؟
کاش قوه قضائیه در کنار مبارزه با فساد، به #روایت_مبارزه_با_فساد هم جدیتر فکر کند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
آینه | فرهنگ و مردم
✅ قسمت اخیر «قصههای پیشرفت»، خود سوژه که عالی، ولی کلاس نقد هم بود. ندیده بودیم اینقدر تمیز، دوستد
📣 روایت پیشرفت مهمتر از خود پیشرفت / فقط مردم مخاطب نیستند!
👈 بهپاس آیتمهای ارزشمند قصههای پیشرفت
✍ حجت غیبالله زاده
🔸 اگر با کسی که کمی اهل مطالعه باشد و تاریخ را تورق کرده باشد همکلام شوید، به حس غرور میگوید #ابوعلی_سینا همان کسی است که کتب پزشکیاش، امروز در دانشگاههای برتر جهان تدریس میشود و #خوارزمی مبدع جبر و الگوریتم در جهان است. از این مثالها در تاریخ دور و نزدیک ایرانمان فراوان است.
🔹 اما اگر با همین آدم، کمی بیشتر حرف بزنید در مورد پیشرفتهای حیرتانگیز حال، چیزی برای گفتن ندارد و همین میشود که نهفقط برخی از مردم، که حتی فلان مسئول با کمال تعجب میگوید: «ما نمیتوانیم آفتابه لحیم درست کنیم چه برسه....»
🔸 دلیل این اتفاق کاملاً مشخص است، چون پیشرفت را باید در تاریخ گنجاند و روایت کرد تا همه دربارهاش بخوانند و بشنوند و به چنین قدمتی ادامهدار در حوزههای مختلف ببالند. به جرأت میتوان گفت روایت پیشرفت از خود آن دستاورد پیشرفت اهمیتش به مراتب بیشتر است و حتی باعث بالندگی آن نیز می شود.
💢 #قصههای_پیشرفت را ببینید و به دیگران هم توصیه کنید که ببینند و به تاریخ معاصر خودشان افتخار کنند و ببالند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
✳️📺 دولت مردمی و چالش تجربهی مدیریت خودیها بر تلویزیون!
✍️ ویراسته یادداشت مهمی از مصباحالهدی باقری
🔻شنبه با یکی از دوستان قدیمی پیام رد و بدل میکردیم. بحث به مسائل تربیتی بچهها رسید. گفت: «تلویزیون داره دودکش2 رو پخش میکنه. بخشهائی از قسمت اولشو دیدم، مناسب بچهها و حرمت خانواده نبود. مجبور شدم سر بچهها رو گرم کنم و نذارم ببینن."
اگر نگوییم از اول انقلاب، حداقل 27 سال است که تلویزیون را خودیها یا همانها که پای راستشان را در زمین انقلاب میدانیم اداره کردهاند. چرا بعد از نزدیک به سه دهه، تلویزیون هنوز امن نیست و باید حتما ممیزی شود و بعد بچهها پای آن بنشینند؟
🔻در همه این سالها تلویزیون بیشتر از اینکه با یک #ایده_تحولی حرکت کند در دام روزمرگی افتاده و درگیر «پرکردن آنتن به هر طریقی» است. حداقل و فقط سالی هزار قسمت سریال باید توسط سیمافیلم آماده یا مجوزش صادر شود فلذا همچنان لنگ نان شب است.
نیروی انسانی تلویزیون با گزینش سفت و سخت، سعی میشود از باصطلاح خودیها جذب شود و مهر تائید نظام را خورده است. اما در کدام بخش؟ بجز معاونت سیاسی، در سایر بخشها غالبا دور از آنتن و با فاصله معنادار از گروههای برنامهساز یا حداکثر مشارکت در ساخت برنامههای جیم و دال و... .
شهریور 3سال پیش یکی از بزرگان نظام در دیدار با مدیران رسانه میفرمودند (نقل به مضمون): «پخش صحبتهای فلان اندیشمند برجسته اسلامی یا بهمان مفسر قرآن خوب است ولی بدانیم اگر این صحبتها ترجمه به متنهای اقتباسی و نمایشی نشود، بیننده عام رغبت کمتری به دیدن آن میکند و تقریبا اینگونه صحبتها بسیار کم مورد توجه توده قرار میگیرد». در این رده چقدر #نیروی_تراز_و_کارآمد تربیت شده است؟ این تربیت، کجای دستورکارهای رسانه است؟
🔻 رسانه در همه این سالها اداره شده است، شاید به نسبت بودجه و درگیریهای دیگرش بد هم اداره نشده، ولی این مسیر که میرویم شاید برای برخی نان داشته باشد (که مثل اینکه خوب هم دارد) اما برای انقلاب، آبی بههمراه ندارد.
درست است که اداره کلان رسانه و حتی جذب نیرو در قسمتهای سیاستگذاری و بدنه کارشناسی ستادی با فرمولهای غربالگری انقلابی سامان یافته، اما همچنان آنتن از درپشتی بدون غربال و حساسیت لازم در حال تامین است. و چون همیشه لنگ آنتن هستیم لذا با غمض عین و فروکاستن شدید و غلیظ انتظارات، از آن میگذریم.
🔻 رسانه ملی، در همه این سالها بدون کوچکترین نشانه از داشتن #ایده_تحولی فقط اداره شده است. یعنی نیروهای اصلی و صف که با استانداردهای حرفهای رسانه هم منطبق باشند، کمتر در مجامع رسمی رسانه (مثل دانشگاه صدا و سیما) یا مجامع ضمنی تربیت نیرو (مثل گروههای برنامهساز) رشد پیدا کردهاند. نیروهای خوب انقلابی نیز یا از نظر عده، تعداد قلیلیاند یا در اتمسفر حاکم، شبیه بقیه شدهاند.
بعد از 27سال، همچنان مشغول کارهای ضربتی و سریع و "در برهه حساس کنونی" هستیم و به ایده تحولی و اجرای آن نرسیدهایم. حتی ایدههای فاخری مثل #جوانگرائی دستخوش بازیهای مدیریتی و کش و واکشها و سهمخواهیها شده است و ذیل فکرهای سطحی دست و پا میزند تا شاید جوانمرگ نشود.
🔻 #دولت_مردمی_و_انقلابی میتواند گرفتار همین آفت سهمگین باشد مخصوصا اگر و فقط اگر بخواهد با روزمرگی و تامین نیازهای روز حرکت کند. وضعیت اجرائی کشور بعد از دستپخت 8 ساله آقای روحانی و دوستان، شبیه آنتن تلویزیون است که نیازهائی ضربتی و فوری را میطلبد اما اگر دولت در دام همین نیازها و اقدامات بیفتد و نتواند ایده تحول ریل حکمرانی و نیروهای کارآمد مورد نیازش را کلید بزند، فرصت پیش آمده به ثمن بخس بر باد فنا خواهد رفت. اینکه فقط مشکلات آنی برطرف شود، اقدامی عارضهیابانه است که به هیچوجه ریشه و علتها را ترمیم نمیکند. لذا اگر نگاهی بلندتر به مسالهها نداشته باشیم، بدانیم مسالههای فردایمان همین راهکارهای امروزمان است.
🔻 دولت مردمی، یک اسم شریف است و مهمتر از آن یک رسم انقلابی. برای مردمی شدن نیاز به برنامه مشارکت مردم یا مردمیسازی داریم که سالهاست توسط رهبر فرزانه انقلاب فریاد زده میشود. سامانههای معرفی مدیران یا اخذ ایدهها میتواند نمای ورودی یک دولت مردمی باشد اما درونبنای آن، نیازمند معماری ظریف برای #مردمیسازی و مشارکت مردم در امور است. مراقبت از اینکه در نمای بیرونی مردمیسازی نمانیم و گرفتار #شعارزدگی یا سطحیکاری نشویم، یک اولویت اساسی است. تجربه #اصل_44 و سوءمدیریتهای حاصل از آن در جلوی چشمان سیاستگذاران و کارگزاران است که یک فرصت کمنظیر، چگونه با بیدرایتی به محاق رفت.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
آینه | فرهنگ و مردم
✅🌐 ماجرای پنجههای کربنی 👈 پراستقبالترین قسمت مجموعه آیتمهای «قصههای پیشرفت» که اخیراً منتشر شد
15.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅🌐 پیشرفتی که از یک تحریم تحقیرآمیز کلید خورد!
👈 قسمت جدید «قصههای پیشرفت»، و دو نقش کلیدی؛ یک نفر که تحریم کرد و تنها یکنفر از ما که متفاوت فکر کرد.
🔻 مهندس مصطفی جنتی، مدیرعامل شرکت شیمی آذرجام: رآکتورها رو که نصب کردیم متوجه شدیم دو قطعه مهمش توی کارتونها نیست. با سازنده فرانسوی تماس گرفتیم که قطعات رو بفرسته، گفت شما اصلاً حق خرید این محصول ما رو ندارید!
👌 آخرش؛ چه مواجهه غرورانگیزی!
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
✳️📀 مستند سینمایی «آن زمستان» با محوریت شخصیت علامه مصباح یزدی (ره) آماده نمایش شد.
🔻 این محصول سازمان اوج، اکنون در مرحله اکرانهای مردمی است و بهزودی از طریق بسترهای تماشای اشتراکی فیلم، قابل مشاهده میشود.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57
آینه | فرهنگ و مردم
✳️📀 مستند سینمایی «آن زمستان» با محوریت شخصیت علامه مصباح یزدی (ره) آماده نمایش شد. 🔻 این محصول ساز
✅🌐 در باب مرابطه!
👈 چرا کفتارها بر فقدان آیتالله مصباح و اهانت به او هلهله سر میدهند؟
✍ حسین شاهمرادی
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh57