🌐کیفیگزینی مهمتر است یا ارتقای مدل برنامه ریزی
✅برداشتن شرط سنی سیاست درست و حساب شده ای بود که حوزه علمیه آن را اعمال کرد هر چند باید برای سنین بالا شروط دیگری هم قرار دهند تا حوزه سرباز برای خود جمع کند نه سربار! اما شرط حذف معدل محل بحث و گفتگو است که مزایا و معایبی هم به همراه دارد.
✅قبل از نگاه به مزایا و معایب حدف این شرط باید ببینیم اصلا آیا معدل ملاک خوبی برای شناخت افراد است. آیا ما هنوز هم باید به سیستم طراحی شده ی چندین و چند سال قبل فرانسه و امثالهم تن بدهیم . نگاه حافظه محور را بر نگاه استعداد محور ترجیح بدهیم؟! بسیار جای تاسف است که هنوز هم باید سر سفره ی غربی ها بنشینیم و بدون اندکی تامل نسخه های آنها را برای نسل جوان مان تجویز کنیم؟! تا کی باید مقهور #سبک_زندگی_غربی باشیم.
✅معدل خوب لزوما به معنای داشتن استعداد خوب نیست که با آن بتوان آینده ی حوزه علمیه را به آن گره بزنیم. معدل خوب گاهی به خاطر کنترل سختگیرانه ی خانواده ها و گاهی به خاطر پایین آوردن سطح امتحانات نهایی و گاهی به خاطر بزرگ انگاری توهمی حوزه است که فرزند در شرایطی غیر عادی تلاش می کند تا به آن دست یابد رقم می خورد.
✅هر چند رسانه ای کردن این خبر با عنوان خبر خوب به خاطر ضعف هنری اصحاب رسانه ی حوزه علمیه است و باعث می شود شأن حوزویها را در حد انسانهای دورریز جامعه پایین بیاورد ولی این دلیل نمی شود که ما به خاطر یک اشتباه رسانه ای استعدادمحوری را فدای حافظه محوری منسوخ غربی کنیم .
✅حوزه باید در نظام آموزش و پژوهش طوری برنامه ریزی کند که کسانی که استعداد حوزوی ماندن را ندارند خودبخود کنار بروند و تنها طلبه های کارآمد در حوزه بمانند. حوزه بیش از اینکه بخواهد در گزینش سخت گیری کند باید توان خود را خرج ارتقا، مدل برنامه ریزی آموزشی، پرورشی، پژوهشی کند.
😞با وجود اینکه حوزه زیرساخت های لازم و توان عملیاتی کردن این مدل برنامه ریزی را دارد ولی اهتمام چندانی به این مسئله ندارد. واقعا جای این سئوال همیشه هست که چرا از همان سال های اول حوزه، طلبه رو موظف نمی کنند تا پژوهش کند، مقاله بنویسد، استعداد ها و ظرفیت های وجودی اش را بروز دهد. در دوره های علمی_کاربردی اساتید مطرح حوزه شرکت کند تا هم خود را بسازد و هم دیگران را! حوزه علمیه در حال تولید گنج هایی است که قابلیت استخراج ندارد در حالی که اگر این ارتقای برنامه ریزی را برنامه عملی خود قرار بدهد داستان طور دیگری رقم خواهد خورد.
محمد موحدی مهرآبادی
https://eitaa.com/ab_va_atash
📣 نقدی بر نقد #محمود_کریمی نسبت به برنامه #حسینیه_معلی
🔵 با وجود اینکه گل بی عیب خداست و برنامه #حسینیه_معلی هم عاری از عیب نیست اما به قدریِ نقاطِ برجسته،مفید،کلیدی و اثرگذار در آن است که لازم است هزاران مقاله در وصف این برنامه ی تاثیرگذار بنویسیم تا بتوانیم وارد حوزه ی نقد آن بشویم.
🔵 برنامهای که در #تغییر_ذهنیت مردم نسبت به جامعه دینداران نقش بسزایی دارد و نشاط و شادی را که از ارکان زندگی یک مومن است به متن جامعه دیکته میکند و #تصویر_بسیار_خشن و #غیرمنصفانهای که از زندگی حزب اللهیها در رسانههای غربی و گاهاً داخلی به نمایش گذاشته میشود را خنثی میسازد.
🔵 برنامهای که #طنز و #خنده و #شوخی_حلال را که رسول مکرم اسلام از لوازم زندگی یک مومن از آن یاد میکنند به تماشاگر #تلویزیونی نشان میدهد و #خط_بطلان می کشد بر این باور که اگر قرار است #شاد باشیم و با نشاط باید حتماً زندگی را مخلوط به #محرمات کنیم.
🔵 برنامهای که #وحدت_اسلامی را به زیباترین شکل ممکن و بر پایه #تربیت_ولایی به تصویر میکشد و #تشیع_انگلیسی و #سنی_آمریکایی را به چالشی عمیق دعوت میکند.
🔵 برنامهای که برای #تقویت_روح_ایمانی تمام اقوام قبیلهها کشورها را در کنار هم قرار می دهد تا ترجمان حقیقی آیه ی «#انما_المومنون_اخوه» باشد.
🔵 هرچه از کارکردهای مثبت این برنامه بگوییم کم گفتیم و انتظار از #مداحان_اهل_بیت این است که قبل از هرگونه انتقاد این خلأهای حساسی که این برنامه آن را پر کرده است را به مخاطبین شان گوشزد کنند.
محمد موحدی مهرآبادی
https://eitaa.com/ab_va_atash
May 11
لولوی اصلاحات!
🔵#فاضلی میکروفن را می اندازد و لحظاتی پشت به بیننده تلویزیونی، می ایستد، مثل #مغول ها میکروفن را هم به طرف #مجری و هم به طرف #نامزد دلخواهش پرت میکند، پزشکیان اسب عصبانیتش را با جمله ی آرام باش افسار می زند اما...
🔵 #فاضلی لحظاتی بعد پزشکیان را با توئیتی تخریبگرانه می نوازد و پس از اندکی توئیتش را پاک میکند و حرفش را پس میگیرد.
🔵هر چند از این جماعتی که خون شهید رئیسی را محترم نمی شمارند و نمودار دروغ را به مردم نشان می دهند هر کاری بر می آید ولی این نقشه ی ناشیانه از آنها بسیار بعید است و فلسفه بافی های هالیوودی درباره ی این حرکت نابجاست.
🔵پزشکیان با این کار اگر چه ممکن است رای های خاموشی را که از قضا به نفع نظام است و مشارکت را تقویت می کند را بیدار کند ولی قافیه ی اصلی را که اعتمادسازی و کارشناس محوری بود را باخته است.
🔵پزشکیان تا آخر مناظرات دیگر جرأت اینکه اسم #کارشناس را بیاورد به جانش هراس خواهد افتاد و مخاطب دیگر کلمه ی وفاق و آشتی را باور نخواهد کرد!
🔵اگر بنا بر مهندسی صحنه بود قهر محترمتانه ی #فاضلی به مراتب به نفع جبهه ی رقیب بود ـ
🔵از اصلاحات #لولو نسازیم و به رقیب فرسوده ی زنگ زده ضریب ندهیم.پزشکیان ماهیت زور و تزویر اصلاحات را دارد به صداقت بر کردم روشن میکند.
🔵مردمی که هنوز داغدار #خون_شهید_رئیسی هستند هرگز به این هیجانات پاسخ مثبت نخواهند داد و نتبجه عکس خواهند گرفت؟! ضد انقلاب های زیادی را میشناسم که به برکت خون #شهید_جمهور قرار است به #جلیلی رأی بدهند!
🔵#صدا_و_سیما بهترین مدل #مناظره را ایجاد کرده است و کارشناس ها به خوبی #چالش های جدی #احزاب را به تصویر می کشند. باید از این مدل برنامه ها تقدیر و تشکر کرد و با رقیب در تخریب صدا و سیما شریک نشد.
https://eitaa.com/ab_va_atash
✅دیشب با خودم فکر می کردم
مردم چرا باید به جلیلی رأی بدهند؟
واقعا چرا؟
🔵جلیلی داشت از نظامی دفاع می کرد که حداقل 32 سال دست جریان رقیبش بود؛
🔵جلیلی فسادهای آنها را هم گردن گرفت!
🔵جلیلی تندروی های آنان را هم به نام خودش ثبت کرد!
🔵جلیلی به رقیبش هم کمک کرد تا پیری اش را دیگران نبینند!
🔵جلیلی وطن مادرش بود و پزشکیان فرزندش!
🔵جلیلی حتی پزشکیان را موی دماغش هم ندید، فرزند وطن دید.
🔵هر چه ما حرصمان درآمد او مظلومانه از مادرش دفاع کرد ـ
🔵جلیلی جرمش این بود که آمده بود بگوید «ما می توانیم» تا «ما نمی توانیم های پزشکیان» مادرش ایران را به زانو در نیاوردـ
#دولت__سوم_روحانی
https://eitaa.com/ab_va_atash
❇️هزینه های اعتکاف❇️
در یک اعتکاف #ایده_آل بهترین راه، واگذاری #مدیریت_اعتکاف به مردم است . مدلی که در مسجد #جامع برگزار میشود . در مسجد جامع
۱.هزینه های اعتکاف مردمی مدیریت میشود .
۲.هزینه ها اختیاری است .
۳.برنامه ها هم چندان قاعده مند نیست .
۴.همه ی گروه های سنی هم می توانند در آن شرکت کنند .
۵.محدودیتی هم ندارد.
۶.بانی ها هم مشخص اند .
۷.تقریبا معتکف نیازی به چیزی از بیرون ندارد .
اما متغیرهای دیگری هست که در کمیت و کیفیت اعتکاف مؤثر است .
اگر بخواهیم لیستی از این متغیرها را به نمایش بگذاریم
۱.ظرفیت برگزار کننده
۲.ظرفیت معتکفین
۳.ظرفیت مردم و بانیان خیر
۴.ظرفیت های حمایتی دیگر
۵.ظرفیت مسجد برای برگزاری
۶.اولویت های فرهنگی،سیاسی، اعتقادی
۷.اولویت ها در برنامه ریزی برای معتکفین
اظهار نظر در این مسائل بدون در نظر گرفتن این ۷ ملاحظه دقیق نیست و خدای ناکرده گاهی باعث سوء تفاهم میشود.