وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا وَارْزُقُوهُمْ فِيهَا وَاكْسُوهُمْ وَقُولُوا لَهُمْ قَوْلًا مَّعْرُوفًا
اموالتان را، که خداوند وسیله قوام زندگى شما قرار داده، به دست سفیهان نسپارید. و از منافع آن، به آنها روزى دهید. و لباس بر آنان بپوشانید و با آنها سخن شایسته بگویید.
(نساء/۵)
نرم افزار تفسیر نمونه
https://makarem.ir
🌤 عصرنوشت 🌤
نشد دیگه آقای رئیس جمهور!
قرارمون نبود که این قدر کم انصاف باشیم!
واقعا مذاکرات ۸ ساله هیچ حاصلی نداشت؟! هیچی؟! حتی یه ذره؟! مطمئنید؟!
اگه مذاکرات جلیلی با ۱+۵ به توافقی ختم نشد، عوضش برای شما که بد نشد!
آیا جلیلی نمی تونست چیزی شبیه همین توافق ژنو شما رو در آلماتی بپذیره و در انتخابات ۹۲ با اکثریت مطلق آرا رئیس جمهور بشه؟ پذیرفتن پیشنهاد غربی ها در آلماتی که برای او کاری نداشت! داشت؟!
خودِ شما هم بهتر از ما می دونید که هیچ کاری نداشت.
اساسا زیر بار توافقی مثل ژنو و وین (برجام) که کاری نداره! داره؟
اساسا امتیاز دادن که هنر نیست، امتیاز گرفتنه که هنره!
گل خوردن که هنر نیست، گل زدنه که هنره!
غرض اینکه اگه هم می خواید کم انصاف باشید، لااقل یه خرده حرفه ای تر، نه اینقدر تابلو!
@abarshagerd ✍️
🌤 صبحنوشت 🌤
بازنشر به مناسبت ۱۷ مرداد؛ روز خبرنگار
🏍 در مدّتی که به عنوان «پیک موتوری» مشغول به کار بودم، به عینه مشاهده و با وجودم لمس میکردم که امانتداری فرد (پیک) چه میزان در رضایت و اعتماد مشتریان مؤثّر است.
هر پیک به خوبی میداند و واقف است که اغلب قریب به اتّفاق مشتریان، دو مؤلّفهی مهم را به عنوان شاخصهای موفّقیت عملکرد یک پیک در نظر دارند: ۱. صحّت و دقّت ۲. سرعت
📝 شغل «خبرنگاری» نیز همینگونه است. این را زمانی که خبرنگار بودم فهمیدم و درک کردم. به وضوح میتوانستم درک کنم که یک خبرنگار چگونه به آسانی میتواند با جابهجایی صرفا یک «کلمه»، واقعیتی مسلّم را به امری سراسر کذب مبدّل و به این واسطه جنجالی را به پا کند.
✅ اینجاست که عامل بیبدیلی به نام «تقوا» اهمّیت خود را به رخ میکشد.
◀️ یک پیک «متّقی» و «متوکّل»، همواره ۳ امر بسیار مهم را در شغل خود ملحوظ و رعایت میکند:
صحّت و دقّت – سرعت – رعایت قوانین (راهنمایی و رانندگی)
◀️ الزامات حاکم بر کار اصحاب رسانه (اعم از خبرنگاران، مقالهنویسان و ...) نیز همینگونه است.
💥 البته در خصوص اصحاب رسانه باید گفت که اگر به هر دلیلی نمیتوانیم مؤلّفهی مهم «سرعت» را به بهترین نحو رعایت کنیم، پیشکشمان، اما به هیچ روی مجاز نیستیم از دقّت و صحّت و رعایت قوانین کم بگذاریم.
@abarshagerd ✍️
🌙 شبنوشت 🌙
به خدا قسم که در تمام طول عمرم هیچ روایتی را در این درجه از شگرفی و شگفت انگیزی ندیده ام و گمانم بر این است که تا فرارسیدن اجل نیز نظیر آن را نخواهم دید. الله اکبر! الله اکبر!
🌻 امام باقر علیه الصلاة و السلام در اهمیت وجود «عقل برون» و «امام مشروع» در رأس یک جامعه می فرمایند:
«قال الله تبارک و تعالی: لأعذبنّ کل رعیة فی الاسلام دانت بولایة کل امام جائر لیس من الله، و ان کانت الرعیة فی اعمالها برة تقیة؛ و لأعفونّ عن کل رعیة فی الاسلام دانت بولایة کل امام عادل من الله، و ان کانت الرعیة فی انفسها ظالمة مسیئة.»
◀️ اصول کافی، جلد ۱، صفحه ۳۷۶
سینه ی تنگ من و بار غم او هیهات
مرد این بار گران نیست دل مسکینم
◼️ هزاران سلام و هزاران تسلیت و تعزیت ◼️
@abarshagerd ✍️
🌤 صبحنوشت 🌤
🌹 نمونهای از یک «نهی از منکر» مؤثر
⬅️ چگونه میتوانیم دوستانی را که تصویر کاربری (پروفایل) آنان غیرشرعی و نامناسب است، از این کار نهی کنیم؟
✅ یک روش آن است که از باب دلسوزی و خیرخواهی مطلب را مطرح و عنوان کنیم. مثلا 👇👇
@abarshagerd ✍
ابَرشاگرد
🌤 صبحنوشت 🌤 🌹 نمونهای از یک «نهی از منکر» مؤثر ⬅️ چگونه میتوانیم دوستانی را که تصویر کاربری (پ
🌤 صبحنوشت 🌤
@abarshagerd ✍
ابَرشاگرد
🌤 صبحنوشت 🌤 🌹 نمونهای از یک «نهی از منکر» مؤثر ⬅️ چگونه میتوانیم دوستانی را که تصویر کاربری (پ
🌤 صبحنوشت 🌤
@abarshagerd ✍
☀️ ظهرنوشت ☀️
🔴 بفرمایید «حقوق بهشرّ»!
مگر دنیای ما از این مسخرهتر هم خواهد شد؟
تنها استفادهکننده از سلاح اتمی، نگران، مدعی و طلبکار است که مبادا سایر کشورها این سلاح را بکار گیرند و یا حتی داشته باشند!
اشتباه کردم! صد البته که این تزویر آشکار مسخره است، اما مسخرهتر آن است که جماعتی از ما، این شیاطین انس را آنهم «در همین زمینه» شایستهی تعامل، مصالحه و قضاوت بدانند!
⬅️ به مناسبت ۹ آگوست؛ سالروز بمباران اتمی ناکازاکی
@abarshagerd ✍
🌤 عصرنوشت 🌤
مثالی ساده برای درک میزان اهمیت وجود «امام مشروع» در رأس جامعه
✅ اگر راننده، قطار را بر روی ریل صحیحی قرار داده باشد، در این صورت حتی اگر از اول مسیر تا انتهای آن، مسافران دائما با هم دعوا کنند و تمام آشغال هایشان را نیز درون قطار بریزند، باز هم چون قطار در ریل درست قرار گرفته است، همگی به مقصد خواهند رسید (مگر آنکه کسی خودش اساسا نخواهد به مقصد برسد، که آن دیگر بحث دیگری است).
🔴 اما در صورتی که راننده، قطار را بر روی ریل صحیحی قرار نداده باشد، حتی اگر همه ی مسافران نیز با لباس های اتوکشیده و در آرامش کامل به سر ببرند و نظم را به بهترین وجه رعایت نمایند، در هر حال باز هم سقوط این قطار به ته درّه حتمی است.
🎯 نتیجه:
پس با قاطعیتی که از دل یقین می جوشد می توان گفت که جامعه ی ایران - علی رغم وجود مشکلات متعدد در آن - بحمدالله جامعه ی سالمی است. قدر این را باید دانست و شکر آن را باید بجا آورد، وگر نه خداوند با هیچ کس تعارفی نخواهد کرد و به راحتی این نعمت را از ما خواهد گرفت.
@abarshagerd ✍️
ابَرشاگرد
🌤 صبحنوشت 🌤 yon.ir/ByiLW @abarshagerd ✍️
🌤 صبحنوشت 🌤
♦️ اخیرا شاهد بودید که آقای رئیس جمهور در برابر دیدگان میلیونها ایرانی در جملهای حیرتانگیزناک بیان کردند که هدف ما در برجام اثبات دروغگویی آمریکا و برخی از غربیها بوده است! (ایرنا – کد خبر: ۸۳۴۲۵۴۸۸)
گرچه حقا جناب روحانی در بیان اینگونه اظهارت شاذ از سابقهداران و پیشکسوتان این عرصه بشمار میآیند، لیکن به هر روی تکلیف پاسخگویی به این نظیر گفتار برای تنویر افکار از ذمهی ما و امثال ما برداشته نخواهد شد.
🔰 ملاحظه
۱. براستی اگر هدف دولت از رسیدن به توافق برجام صرفا اثبات دروغگویی آمریکا بوده است، در این صورت باید گفت که نیل به این هدف اساسا هیچ نیازی به ۲۲ ماه مذاکره و اتلاف ۶ سال از وقت کشور نداشت. راه آن بسیار روشن و ساده بود. بیانیهی تهران (ایران – ترکیه – برزیل) در اردیبهشت ۸۹ و حیلهگری و دروغگویی علنی و بیشرمانهی دولت آمریکا (اوباما) در این ماجرا، مثال و سوژهی بسیار خوبی برای این کار میتوانست باشد. دولت میتوانست با فعال نمودن دیپلماسی عمومی و رساندن پیام دروغگویی آشکار آمریکا به گوش جهانیان، حقانیت ج.ا.ایران را بیش از پیش به دنیا نشان دهد و باز هم اثبات نماید که آمریکا اهل تعامل و مذاکره نیست و صرفا به دنبال فشار و امتیازگیری است.
۲. آقای ظریف و همکارانشان توافقی را پذیرفته و امضا نمودهاند که براساس آن ایران علنا اذعان و اقرار کرده است که با وجود عضویت رسمی در معاهدهی NPT، از هیچگونه حقوق هستهای منبعث از مادهی ۴ این معاهده برخوردار نیست (بند دوم از قسمت دیباچهی برجام)!
اصل مدعای آمریکاییها در تمام طول دوران جنجال هستهای ایران مگر چه بوده است؟ تفسیر آمریکا از بند ۴ NPT مگر چیست؟ آیا جز این بوده که ایران ناقض معاهدهی مذکور است و بنابرین نباید «اجازه»ی غنیسازی داشته باشد؟ مگر اعتقاد و تفسیر آمریکاییها بر این نیست که بند ۴ این معاهده به کشورهایی غیر از اعضای دائم شورای امنیت حق غنیسازی نمیدهد؟ حال که ایران با میل و دست خود پای توافقی را امضا نموده که طبق آن رسما انصراف خود را از حقوق مصرح اعلام کرده است، آیا نمیتوان گفت که مدعای دروغین آمریکا که سالیان سال از جانب کشورمان با مقاومت جانانه مواجه شده بود، اکنون با یک امضا پذیرفته شده است؟ یک لحظه خودمان را جای آمریکاییها فرض کنیم. آیا به خاطر کسب این موفقیت عظیم که بالاخره توانستیم دروغ و مدعایی که در این سالها لقلقهی زبان مان بوده است را اینبار در دهان خودِ ایرانیها قرار دهیم (نقض پیمان NPT از جانب ایران و محرومیت از غنیسازی و حق آن) به گونهای که همان حرفهای ما را تکرار کنند، از خوشحالی بال در نمیآوریم؟ اکنون میتوانیم شادی زایدالوصف آمریکاییها را از کسب توافقی مانند برجام بهتر درک کنیم.
۳. آژانس بینالمللی انرژی اتمی با فشار آمریکاییها و صهیونیستها، در نوامبر ۲۰۱۱ (آبان ۹۰) اقدام به انتشار گزارشی میکند (GOV/۲۰۱۱/۶۵) که بیشتر با عنوان PMD (ابعاد نظامی احتمالی) شناخته میشود. آمانو در این گزارش ۱۲ اتهام دروغین را به برنامهی صلحآمیز هستهای ایران وارد میکند و با حمایت اربابان غربیاش، با جدیت به پیگیری آنها همت میگمارد. در سال ۹۲، دولت جناب روحانی تعهد خود را مبنی بر رفع نگرانیهای حال و آیندهی (PMD) آژانس اعلام میدارد و عملا اتهامات بیاساس و ظالمانهی آنها را علیه ملت ایران میپذیرد.
پس از انعقاد برجام و اجرایی شدن تعهدات سنگین و وسیع ایران، آژانس ارزیابی نهایی (final assessment) خود را در رابطه با پروندهی PMD اعلام و منتشر میکند. از مجموع ۱۲ مورد اتهام دروغین، در خوشبینانهترین حالات ایران تنها از ۲ اتهام تبرئه میشود. ۵ اتهام اثبات گردیده (البته برطبق ادعای آژانس) و در ارتباط با ۵ مورد دیگر، آژانس اعلام نموده که فعلا نتوانسته است به ارزیابی نهایی برسد (پرونده ی PMD در خصوص این ۵ مورد کماکان باز میباشد). به این ترتیب، علیرغم گردن نهادن دولت به خواستههای نامشروع غربیها، پروندهی ایران از سطح PMD به سطح MD (ابعاد نظامی) ارتقا مییابد. به بیان روشنتر، آژانس اعلام کرده است که اگر تا پیش از برجام و انتشار گزارش مربوط به ارزیابی نهایی، وجود ابعاد نظامی در برنامهی هستهای ایران صرفا در حد «احتمال» بوده است، اکنون وجود ابعاد نظامی به «اثبات» رسیده است! بنابرین تحمیل تعهدات سنگین و گسترده بر ایران در قالب «برجام» تازه اول ماجراست. البته تلاش مجدانه برای رفع نگرانیهای غرب، ثمرهای بهتر از این نیز نخواهد داشت.
💥 جناب روحانی! «برجام» صحهای بر مدعاهای دروغ آمریکا و ابزاری برای پذیرفتن و به کرسی نشاندن آنها بود، نه وسیلهای بر اثبات دروغگویی او.
@abarshagerd ✍️