🌙 شبنگار 🌙
عامل انفعال برخی از دوستان حزباللّهی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔘 یکی از علل اصلی و مهمّی که برخی از فعّالان فرهنگی و دلسوزان امر تربیت به مردم با چشم یک عامل «غیر خودی» مینگرند و در پیشبرد کارهایشان به سمت عامّهی مردم دست دراز نمیکنند و صرفا به ظرفیّت حلقهی محدود و معدودی از اطرافیانشان اکتفا میکنند، این است که به مردم اعتماد ندارند و آنان را به نوعی بیرونشده از دایرهی تدیّن و حزباللّهیگری میدانند!
❌ این از آنجا ناشی میشود که برخی از ما 👈به غلط👉 تصوّر میکنیم که ضربات فرهنگی دشمن و تغییرات به وجودآمده در سبک زندگی، به لایهی هویّتی و ایمانی و عمق مردم نفوذ کرده است. ریشهی این تصور نادرست، دقیقا همینجاست.
امام خامنهای (۱۴ خرداد ۱۴۰۱):
🌻 «گاهی میشنویم در نوشتههای اینترنتی یا رسانهها، که اظهار نظر میکنند «مردم نسبت به روحانیت و دین بیاعتقاد شدند». خب این یکی از محاسبات صددرصد غلط است. مردم امروز گرایششان به انقلاب و به دین از روز اول انقلاب یقینا بیشتر است. اگر کسی میخواهد گرایش مردم به انقلاب و مبارزات و مجاهدتها را بفهمد به تشییع میلیونی شهید قاسم سلیمانی نگاه کند.
🌻 بدن قطعهقطعهشدهی شهید سلیمانی به وسیله میلیونها انسان بدرقه شد. یک فرد انقلابی، یک فرد مبارز و مجاهد که برای جمهوری اسلامی جان خودش را کف دستش گرفته بود، مردم اینجور از او بزرگداشت و احترام کردند.»
✍ ابَرشاگرد
🌥 پگاهنگار 🌥
فقرِ مدرن
ـــــــــــــــــــــــــ
در «فقرِ مدرن»، شما در دریایی از انواعِ امکانات و لوازمِ رفاهی غرق هستید و دائما نیز به میزان آنها افزوده میشود، اما هیچگاه احساسِ فقر، بدبختی و نارضایتی از وجودِ شما زائل نمیگردد. این در حالی است که پیشینیان از یکدهم و یا شاید یکصدمِ امکاناتی که در اختیارِ شماست برخوردار نبودهاند، اما از آن جنس احساسِ فقر، افسردگی و نارضایتی که سراسر وجودِ انسانِ مدرن را فراگرفته است، عاری بودهاند.
براستی چرا حجمِ بینظیر و فزایندهی تمتّعات و بهرههای دنیوی، نهتنها احساسِ رضایت را به انسانِ مدرن هدیه نداده، بلکه آرامش و قرار را نیز از وی ستانده است؟ چرا تسهیلاتِ دنیوی، نه تنها موجبِ آسان شدنِ زندگیِ چندروزهی ناسوتیِ انسانِ مدرن نشده، بلکه سختی و مشقّتِ طاقتفرسایی را برای وی به ارمغان آورده است؟
مدرنیته «احساسِ نیازِ کاذب» را در انسان به حدّ بیشینه میرساند و از آنجا که این دنیای محدود اساسا ظرفیّت و تواناییِ برآورده کردنِ همهی نیازهای انسان را ندارد (زیرا انسان موجودی بینهایتطلب است)، لذا مسیرِ دوندگیِ بیامانِ انسانِ مدرن برای کسبِ مطامعِ دنیوی، خطّ پایانی جز افسردگی و سرخوردگی نمیتواند داشته باشد.
انسانِ مدرن به آرزو و طمعِ آنکه «دنیا» به او روی خوش نشان دهد و به وی کامیابی و احساسِ رضایت بخشد، تمامِ همّ و غمّ خود را برای جلب و کسبِ بیش از پیشِ جلوهها و زیورهای فتّانهی آن مصروف میسازد؛ غافل از آنکه مَثَلِ دنیا مَثَلِ آن «عروسی» است که به محضِ پای نهادن در خانهی همسر، تمامِ آرامش و داروندارِ آن شوهرِ بختبرگشته را یکجا از وی میستاند و نهایتِ امر نیز چیزی نیست جز طلاق:
جمیلهایست عروسِ جهان ولی هُش دار
که این مخدّره در عقدِ کس نمیآید
حافظ
✍ ابَرشاگرد
هدایت شده از هنر تبیین ، محض اطلاع، نهضت آگاه سازی و مطالبه گری
بسم الله الرحمن الرحیم
یک پرسش و پاسخ
آیا امام خمینی(ره) این منطق که «اول کار فرهنگی، سپس برخورد با متخلفان» را قبول داشت؟
بعد از پیروزی انقلاب شاید یکی از جدیترین بحثها بر سر این بود که آیا احکام و حدود اسلامی باید در جامعه اجرا بشود یا نشود؟ برخی جریاناتِ لیبرال¬منش همانند مسئولان دولت موقت و نیز برخی از آنانی هم که مذهبی و دلسوز بودند، این منطق را پیش می¬کشیدند که تازه از زمان پهلوی خارج شده¬ایم و بسیاری اقشار مردم آمادگی ذهنی و رفتاری برای اِعمال حکومتی احکام و حدود اسلامی را ندارند، بایستی صبر کرد و کار فرهنگی و تربیتی نمود تا بهتدریج زمینه فراهم شود. ولی امام خمینی (ره) سه هفته پس از پیروزی انقلاب و در آن شرایط بسیار سخت و بحرانی که نه هنوز دولت موقت تثبیت شده بود و نه قانون اساسی وجود داشت و نه اصلا کار فرهنگیای شده بود در شانزدهم اسفند ۱۳۵۷ اعلام کردند:
زنان اسلامی باید با حجاب اسلامی بیرون بیایند. نه اینکه خودشان را بزک کنند. زنها هنوز در ادارات با وضع پیشین کار میکنند. زنها باید وضع خودشان را عوض کنند.
امام خمینی(ره) در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۵۹نیز در دیدار مسئولین کشور فرمودند:
ما نمىتوانيم تحمل كنيم اين مطلبى را كه آقايان مىخواهند با آن مغزهايى كه در اروپا تربيت شده است درست بكنند. ما مىخواهيم اسلام را [پياده] بكنيم. يكى از اينها آمده بود گريه مىكرد كه چرا بعضى از اينها را مىكشند (اشاره به اجرای حدود)؛ نه اين آخريها را، آنهايى كه آقاى خلخالى (حاکم شرع ابتدای انقلاب) مثلاً مىكشتند. اينها باز توجه ندارند كه اسلام در عين حالى كه تربيت است، يك مكتب تربيت است، لكن آن روزى كه فهميد قابل تربيت نيست، هفتصد نفرشان را در يك جا، يهودى بنى قريظه را در حضور رسول اللَّه مىكشند، گردن مىزنند به امر رسول اللَّه. اينها همين حرفهاى غربى را مىزنند كه ما بايد اصلاح كنيم، اول همه را اصلاح كنيد بعد حدّ بزنيد. اين عجيب است كه [بگویند] اول ما بايد اين مملكت را، همه را هدايت كنيم كه همه تربيت بشوند، بعد حد بزنيم، اگر يك كسى حالا شُرب خمر كرد، حالا حدش نزنيم، حالا اول چيزش بكنيم تا مغزش اصلاح بشود! اينها يك حرفهاى غلطى است. بايد حدود جارى بشود.
این¬که بسیاری از مردم جامعه آن روز ایران ـ همانند اکنون ـ آمادگی اجرای قاهرانۀ احکام و حدود را نداشتند و تازه از فضای فساد رسمی رژیم قبلی در آمده بودند، واقعیت درستی بود. خیلی از آنها سال¬ها بایستی رویشان کار فکری و فرهنگی مداوم انجام می¬شد تا نسبت به اجرای این مسائل «اقناع» شوند یا برای اعمال مجازات و نهی از منکر حکومتی، اتمام حجت با آنها شده باشد.
اما امام امت ـآن پرچمدار جامع¬الاطراف اسلام نابـ این واقعیت ظاهرالصلاح را به هیچ وجه مجوز عدم اجرای قاهرانۀ احکام و حدود شرعی در متن جامعه نمی¬شناسد. زیرا او به درستی میداند که اگر در زمان حاکمیت اسلام، این احکام تعطیل شوند و منکرات و آسیبهای گوناگون روی هم دوباره انباشته گردند، فضای عمومی جامعه آلوده می-شود و دیگر بهترین کارهای فرهنگی و تربیتی، دوای درد امواج بزرگ و از کنترل خارج¬ شدۀ گناه را نخواهد کرد.
امام امت برخلاف بسیاری از مسئولینِ روشنفکرنمای جمهوری اسلامی می¬دانست منطق ادارۀ اجتماع یعنی چه، و تقابلسازی میان کار فرهنگی و برخورد قاهرانۀ حکومتی، تقابلی از اساس غلط و فریبنده است و اِعمال احکام و حدود در متن جامعه و اقامۀ امر به معروف و نهی از منکر از موضع حکومت و با ضمانت اجرایی، نه نافی اقدامات فرهنگی و تربیتی و علمی و آموزشی، بلکه خود زمینه¬ساز أثرگذاری اقدامات فرهنگی و علمی خواهد بود و بستر عمومی جامعه را برای آنها مهیا خواهد کرد. رها کردن خیابان و بازار و اماکن عمومی، و صرفاً ارشاد مردم از طریق منبر و رسانه و مدرسه و کارهای هنری، نگاهی بس عبث است که در هیچ منطق واقع¬بینانه¬ای جواب نمی¬دهد، چه برسد به منطق آرمان¬گرایانه!
فرمایشات امام خمینی (ره) در آن مقطع و سال¬های بعدی، فقط محدود به مورد بالا نبود. ایشان حتی پیش از این، در خرداد 58 اینگونه موضع¬گیری¬های «فرهنگی» و «علمی» را که میگویند: «حالا زود است صبر كنيد» به کنایه می¬گیرند و از اجرای مو به موی احکام اسلام سخن گفته و فرمودند:
اگر ما امروز قوانين اسلام را اجرا نكنيم، كِى اجرا بكنيم؟ آقايانى كه مىگوييد نمىشود، پس كِى مىشود؟!
صحیفه امام، جلد ۸ ، ص ۵۷
#کانال_هنر_تبیین ، محض اطلاع، #نهضت_آگاهسازی و #مطالبهگری
https://eitaa.com/honaretabyin
ابَرشاگرد
بسم الله الرحمن الرحیم یک پرسش و پاسخ آیا امام خمینی(ره) این منطق که «اول کار فرهنگی، سپس برخورد با
🔴 در خصوص بیحجابی و بدحجابی، آیا «برخورد با متخلفان، متوقف بر کار فرهنگی و اقناعی است»؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌹 خواهش میکنم متن بالا را مطالعه فرمایید که مهم است. 👆👆
متأسفانه نویسندهی این یادداشت را نتوانستم پیدا کنم.
ابَرشاگرد
⛅️ پسیننگار ⛅️
دوچرخه هم میتواند در سرازیری با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت به پیش رود، اما در سربالایی چطور؟
همه در جکوزی احساس آرامش دارند، اما در دیگ جوشان چطور؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔘 همانگونه که نمیتوان سرعت بالای یک دوچرخه را در سرازیری و آرامش یک نفر را در جکوزی با سرعت پایین یک دوچرخه در سربالایی و ضجّههای یک نفر در دیگی جوشان مقایسه کرد، نشاط و آرامش یک فرد مرفّه را نمیتوان با ضجّههای فردی دیگر که مبتلا به مصیبت و دشواری است مقایسه کرد.
⬅️⬅️ باید دید آن فردی که در شرایط «رفاه» دارای آرامش است، در شرایط «بلا و مصیبت» نیز آرامش و نشاط دارد؟
🌻 نهجالبلاغه: فی تقلّب الأحوال علم جواهر الرّجال
✍ ابَرشاگرد
🌙 شبنگار 🌙
در یک مسابقهی ساده از لیگِ دسته صدمِ!! فوتبال هم چه بسا افرادی را با «کارتِ قرمز» جریمه و اخراج کنند.
آنوقت عدهای بیشرف با پنهان گشتن پشتِ تابلوِ منافقانهی «انسانیت»، با «اعدامِ» اراذل و جنایتکارانی که به قصدِ ارعاب، هراس به جانِ مردم انداخته و اشخاصِ بیگناه را به قتل رساندهاند مخالفت میکنند.
«کارتِ قرمز» یا به تعبیرِ بنده «اعدامِ فوتبالی»! یعنی چه؟
🔴 یعنی از این به بعد چون وجودِ آن بازیکن موجبِ اخلال در روندِ بازی است یا زمینه را برای جری شدنِ بازیکنانی که قصدِ تخلف دارند فراهم میکند، لذا چارهای نیست جز آنکه از میدانِ مسابقه «اخراج» شود.
✍ ابَرشاگرد
🌤 چاشتنگار 🌤
استدلال معکوس
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔘 اگر همچنانکه «خودحقیرپنداران» معتقدند، ما ایرانیها عُرضهی ادارهی کشورمان و پیشرفت تا سطح اول دنیا و حتی برتر از آن را نداریم، چه نیازی بود و هست که غربیها و غربگراها ۲۰۰ سال مجدّانه تلاش کنند که ژن «ما نمیتوانیم» را با زور و فشار و به صورت ممتد به اذهان و قلوب ما تزریق و بلکه پمپاژ نمایند؟ ⬅️ امثال «عسکرخان افشار ارومی»، «ابوالحسنخان ایلچی»، «ملکمخان»، «فتحعلی آخوندزاده»، «حسن تقیزاده» و ... .
❇️ همینکه غربیها و غربگراها در این مدت مدید و با این شدت شدید، خود را کشتهاند و میکشند که این تصور بنیادکن را به اذهان ما القا کنند، شاید بهترین دلیل است بر وجود استعداد و توانایی بسیار بزرگ خدادادی در ما ایرانیها برای فتح قلهها.
⬅️⬅️ براستی اگر ما ایرانیها واقعا بیعُرضه هستیم، خودمان دیر یا زود متوجه این حقارت میشویم؛ دیگر به این حجم و جرم از تلاش و فشار و صرف این همه بودجه برای فروکردن این تصور در ذهن ما چه ضرورت و نیازی هست؟!
🔴 پس این تلاش غربیها و غربگراها، یک تلاش عادی نیست؛ بلکه تلاشی ویژه است از جنس تخریب یک بنا(خوداتکایی) و ساختن بنایی تازه (خودحقیرپنداری و نهایتا «وابستگی»).
✍ ابَرشاگرد
⛅️ پسیننگار ⛅️
🗣 امروز در پارک به دخترخانمی تذکر دادم که حجابتون خوب نیست؛ ممکنه کسی مزاحم شما بشه.
پاسخ داد:
😧 نه؛ تا حالا موردی از مزاحمت پیش نیومده!!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بعضی از خانمها در توجیه بیحجابی یا بدحجابیشون یه جوری میگن که 👈تا حالا موردی از مزاحمت برامون پیش نیومده👉 که انگار اگه فرداروزی کسی قصد مزاحمت داشت، قبلش از این خانمها میپرسه که آیا تا حالا کسی مزاحم شما شده یا نه؟! 😁
🌹 اون عاملی که تا حالا نگذاشته که کسی مزاحم شما بشه، «خدا» است. پس احترام خدا رو باید نگه داشت.
✍ ابَرشاگرد
🌙 شبنگار 🌙
چرا بخش قابلتوجهی از افرادی که «ازدواج» میکنند، پس از مدتی دچار سرخوردگی و افسردگی میشوند؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
چون سرگرمیهایی که تا پیش از ازدواج با آنها مشغول بودهاند دیگر برایشان تکراری شده است و هدف آنان از ازدواج صرفا کسب یک تجربهی تازه و دستیابی به یک سرگرمیِ جذابتر و هیجانانگیزتر از سرگرمیهایی است که تا پیش از ازدواج در اختیار داشتهاند.
خداوند هم به واسطهی ایجاد سرخوردگی و افسردگی، آنان را تنبیه میکند تا به خودشان بیایند که راه را از اساس اشتباه رفتهاند.
😡 این افراد همانند آن بچهی نُنُری هستند که پدرش برای او توپی را خریداری کرده است، اما پس از مدت کوتاهی بهانه میگیرد که این توپ را دیگر دوست ندارم؛ برایم آتاری بخر! و وقتی پدر این وسیله را نیز برایش فراهم کرد، پس از مدت کوتاهی بهانه را از سر میگیرد که این آتاری را دیگر دوست ندارم؛ برایم دوچرخه بخر! و اگر این روند با همین جهت ادامه یابد، انتهایی جز «افسردگی» را برای بچه نمیتوان متصور بود.
⏪ افرادی که با این هدف ازدواج میکنند، انسانهای نُنُر و ازپیشباختهای هستند؛ دنیا جای این نُنُربازیها نیست.
⚠️ کسی که حقیقت «دنیا» را نفهمد و آن را جدی بگیرد و به عنوان پناهگاه خود برگزیند، افسردگیش قطعی و حتمی است. دنیا جایی نیست که برای تأمین نیازهای اصلی و ابدیمان بتوانیم روی آن حساب باز کنیم.
✍ ابَرشاگرد
⛅️ پسیننگار ⛅️
امام خامنهای:
دنیا «دهکدهی جهانی» نیست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
ایشان در بخشی از دومین خطبهی نماز جمعهی ۴ دی ۷۷ تصریح میکنند:
⬅️ «... در این دنیای عظیم، در این دنیای متنوّع، در این دنیای فرهنگها، به اصطلاح یک تئوریسین امریکایی پیدا میشود و دنیا را به یک «دهکده جهانی» تشبیه میکند. تو گفتی و من باور کردم! بله، یک دهکده لابد یک کدخدا هم بالای سرش لازم دارد! 👈میگویند ارتباطات زیاد شده و دنیا را مثل یک دهکده کوچک کرده است. نه آقا، دنیا خیلی بزرگتر از این حرفهاست. انسانها، ملتها، فرهنگها، دلها، خیلی بزرگتر از این حرفهاست👉 که یک دولتی بتواند با لشکری از ایدئولوگ و تئوریسین و نویسنده و امثال اینها دنیا را آن قدر کوچک کند و یک نظامی مثل نظام امریکا - که این فرد رئیس جمهورش است - بتواند بر آن حاکمیت کند و فرمان براند. نه آقا، این نمیشود؛ اما امریکاییها میخواهند اینگونه شود.»
ابَرشاگرد
🌙 شبنگار 🌙
چشمِ مسلّح
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
❎ دیدنِ «کفِ آب» و اکتفا به آن، عنوانش واقعبینی نیست بلکه چیزِ دیگری است و یافتنِ آنهم هنرِ خاصّی نمیطلبد و صرفا چشمِ سر میخواهد! هنر این است که بتوانیم کفِ آب را که نمود و جلوهاش بیشتر و برجستهتر است کنار بزنیم و اصل و جوهر را که «خودِ آب» است ببینیم. کفِ آب جلوهاش بیشتر است اما عمق و اثرگذاریِ تعیینکننده ندارد و مانا نیست. باطل همینگونه است و معمولا سروصدایش بیشتر است؛ آنهم به برکتِ فضای سمزای رسانهای که بر روی بدیهای سطحیِ مردم آنچنان تمرکز و آنها را درشتنمایی میکند که انگار این ملّت ذاتا باطلخواه و حقستیز هستند!
🌻 امّا الزّبد فیذهب جفاء و امّا ما ینفع النّاس فیمکث فی الارض (سورهی رعد، ۱۷)
باید دانست که کشفِ جوهرِ پاکِ «ملّتِ ایران» به همین علت اصلا کارِ آسانی نیست؛ بهطوری که حتّی بعضی از بزرگان هم در این راه به خطا رفتهاند؛ آنهم چه خطایی! خطایی که انسانهای عمیقنگر را مبتلا به داغِ جگر میکند:
چون غنچهای که کارِ دلش بخت بسته است
داغِ جگر، زبان و لبم سخت بسته است
غرض آنکه؛
🔭 اساسا شناخت افراد و به ویژه «ابَرملّتِ عمیقِ ایران»، با چشمِ غیرِ مسلّح و دانشهای رایجِ مردمشناسی و جامعهشناسی ابدا امکانپذیر نبوده و راهِ ورود به این عرصه، تنها و تنها برای اهلش و با چشمی مسلّح به دانشِ مخصوصش باز است.
✍ ابَرشاگرد
⛅️ پسیننگار ⛅️
📛 تناقضگویی آقای پناهیان دربارهی «حجاب» و استقبال جریان رفرمیست از آن
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
◼️ آقای پناهیان ۱:
«من تقریباً معتقدم درباره حجاب دیگر هر کاری بکنی، ضد تبلیغ است؛ کشتی ما رو! هر که هر چی می خواست بفهمد، فهمید. بیشتر از این هم حرف بزنی سوء تفاهم می شود ... رئیس محترم بسیج گفتند که ۹۷ درصد کسانی که بر ضد حجاب تبرج می گفتند که ما به ارزش حجاب معتقدیم.» (تارنمای حجتالاسلام پناهیان، تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۹۷، شمارهی مطلب: ۵۳۳۶)
◼️ آقای پناهیان ۲:
«ما الان در مرحله دعوت هستیم، نه امر به معروف و نهی از منکر؛ اول «حجاب» باید به «معروف» تبدیل بشود، سپس به آن امر کنیم.» (تارنمای روزنامهی دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱، شمارهی مطلب: ۳۸۸۵۷۳۱)
◻️درخواست دوستداران آقای پناهیان
حاج آقای پناهیان! جایگاه خودتان و جایگاه «فقه الهی» و «فقه ولائی» را پاس بدارید و از این مواضع خلاف شرع دست بردارید.
👈 شوربختانه دربارهی فضای مجازی هم چیزهای نادرستی گفتید که خیلیها را سردرگم یا گمراه کرد. بس است!
ابَرشاگرد