#تربیت_دینی
📌 تربیت مثل این است که از زیر آوار، فردی را که هنوز زنده است، بیرون بکشند. فرد زیر آوار وقتی آوار را از روی او بردارند و هوا آزاد شود، اگر قلبش هنوز بزند، از نجات دهندگان تشکر می کند!
🍀 متدین کردن فرد هم دقیقا همین طور است. یعنی فرد بررسی می کند و می فهمد هرچه از دنیا گرفته، قانعش نکرده است و همچنان گم شده دارد. ممکن است بقایای قلب او زیر فشار آرزوهای دنیوی، کم صدا شده باشد؛ اما حیات دارد. اگر فردی برای این شخص، ناپایدار بودن دنیا را روشن کند، دنیا را مثل کاخی می بیند که روی سرش خراب شده است و وقتی آن فرد ویرانه های دنیا را از رویش بردارد، از او تشکر می کند.
🍀 بنابراین تعلیم و تربیت دینی، آزاد کردن فرد از بار وابستگی های دنیاست؛ به شرطی که زیر آوار دنیا لاشه نشده باشد.
#نکات_تربیتی_بزرگان
💕 #امام_صادق علیه السلام
🔺إِنَّ زَائِرَهُ لَیَخْرُجُ مِنْ رَحْلِهِ فَمَا یَقَعُ فِیهِ عَلَی شَیْ ءٍ إِلَّا دَعَا لَهُ
🔰وقتی زائر امام حسین علیه السلام از منزل خود حرکت می کند، قدم او بر روی چیزی قرار نمی گیرد مگر آن که برایش دعا می کند.
📙بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۵
📌 #پوستر | جشن ادب
👈 بنده پیشنهاد میکنم که یک جشنی در هفت سالگی برای آغاز ورود فرزندمان به دوران ادب، بگیریم؛ چیزی شبیه به جشن تکلیف که معمولاً گرفته میشود. قبل از اینکه در چهارده سالگی برای بچه ها «جشن تکلیف » گرفته بشود که سنّت خوبی است، باید در هفت سالگی «جشن ادب » گرفته بشود.
نکته مهم
🌷📌🌐با شروع مدارس برای خوابیدن حتما می بایست نظم و قانون داشته باشید اما این نظم دهی نمی تواند یک شبه انجام شود .
🕕ساعت و زمان خواب کودکان باید مشخص باشد و ضروری ست در این مورد بسیار جدی باشید شاید در ابتدا مقاومت کنند اما کم کم بدن شان این نظم را به خود می گیرد و ساعت بیولوژیک آنها تنظیم می شود.
📗یکی از قوانین مهم خانه ، زمان خواب بچه هاست . در این مورد مهربان باشید و قاطع.
✍استاد فاطمی نیا :
مشاجره ها و نزاع ها، نور باطن را خاموش می کند . بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات و درگیری های لفظی است. کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد! روزی چند تا پرخاش باشد، برکات را از منزل می برد. حتی اگر حق هم با تو بود ، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن ، چون کدورت می آورد.
مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد : در موضوعی که گمان می کردم حق با من است ، داشتم با همسرم مشاجره می کردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه و زشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت : ای کثیف! ساکت شو! همین که متنبه شدم فوراً دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی کردم!
📚برگرفته از سخنان استاد فاطمی نیا.