🔹 سلسله جلسات پنج شنبه های علمی پژوهشی
#جلسه_سوم : سلسله جلسات مهارت افزایی پژوهش در حوزه کلام امامیه
🔰با حضور استاد محترم
✅جناب آقای حجت الاسلام دکتر حسین شانه چی
استاد سطوح عالی کلام اسلامی و مدیر موسسه امامت مشهد
⌛️پنج شنبه ها از 20 آبان ماه 1400، ساعت 10:00 ، به مدت 8 هفته
✳️بصورت حضوری و مجازی
آدرس وبینار: https://abbas.lms2.hozehkh.com/ws/ukrmc2wrnww
📌حضور طلاب تخصصی فلسفه و کلام اسلامی الزامی است و در صورت عدم حضور غیبت پژوهشی ثبت می شود.
با تشکر_ واحد پژوهش مدرسه علمیه عباسقلی خان
ارتباط با ادمین:
@feqhmaqased
آدرس کانال:
https://eitaa.com/joinchat/863043731C8b68e5ae02
•🔴نشست علمی استاد حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد موسوی بایگی عضو و دبیر گروه علمی مدرسه علمیه تخصصی عباسقلی خان با طلاب🔴•
🔻در این نشست که طلاب سطح دو و سه و تعدادی از طلاب مشغول پایاننامه حضور داشتند؛ استاد موسوی بایگی به اهمیت و ضرورت تحصیل در رشته تخصصی فلسفه اسلامی پرداخت و سیر رسیدن این معارف الهی تا کنون و وظیفه ما نسبت به آیندگان را بیان نمود.
🔻استاد موسوی بایگی تدریس کتابهای تخصصی به صورت کامل، شرکت منظم در کلاسها، انجام مباحثه و نوشتن تقریر و آمادگی و تمرین پژوهش را از لوازم این مسیر مهم خوانده و نوشتن منظم تقریر دروس و پیگیری امور پژوهشی مدرسه را مقدمهای برای تدوین پایاننامه اعلام کرد.
🔻دبیر گروه علمی مدرسه، بعد از ترسیم آینده حضور طلاب در این رشته و اهداف آن، نوید راهاندازی سطح چهار تخصصی فلسفه و کلام اسلامی را در حوزه علمیه خراسان داد.
🔻قسمت پایانی جلسه به پرسش و پاسخ در مورد برنامههای علمی مدرسه اختصاص داشت.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #نشست_علمی
👈 #حجتالاسلام_موسویبایگی
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 دوشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴در گرامیداشت اربعین ارتحال علامه آیت الله حسن زاده آملی رحمه الله در جلسه ای که با عنوان " ما و آینده دین داری بشر امروز" در مدرسه علمیه عباسقلی خان برگزار گردید🔴•
🔻استاد اصغر طاهر زاده که از شاگردان علمی و سلوکی ایشان بود به ایراد سخنانی در حول شخصیت مرحوم علامه حسن زاده آملی و همچنین مباحث مهمی در مورد ضرورت و جایگاه فهم فلسفه در آینده دینداری بشر امروز پرداخت.
🔻ایشان در ادامه بیانات خود افزود: در روایت داریم که عالم به زمان خودتان باشید.اگر میخواهید موقعیت خود و وظیفه خود را بشناسید باید گذشته و آینده را بدانید. با این مقدمه میتوان ملاصدرا و کار بزرگ او را فهمید. ملاصدرا موقعیت و وظیفه خود را درک کرد و به سراغ نوشتن حکمت متعالیه رفت.
🔻ایشان بیان داشت که طلاب برای رفع شبهات فلسفی باید نظرات فلاسفه غرب را هم مطالعه کنند تا ارزش و کار فلسفه و فلاسفه اسلامی را درک کنند. در قرون وسطی عمیقا درمورد باورها و عقائد بحث و تفکر میشده است اما برای دکارت مسئله جدیدی مطرح شد و آن هستن و بودن بود.
🔻او فلسفه اش را بر مبنای شک قرار داد تا به هستن و خودش برسد.مسئله او من و بودن بود.
🔻ملاصدرا که با حرف های او و مسائل دنیای غرب مواجه شده بود در پی این جواب بر آمد. او بودن و هستن را تفسیر به وجود ربطی کرد.
مانند نور بالا و پایین که اگر نور بالا قطع شود نور پایین هم از بین خواهد رفت یا اگر چیزی حائل شود نور پایین از بین میرود.
🔻ایشان در ادامه به اهمیت و تاثیر مناظرات علامه طباطبایی و هانری کربن در شناخت فلسفه اسلامی و نظرات اسلام در بین مستشرقین غرب اشاره کردند.
🔻ایشان در آخر به نقل خاطره ای از مرحوم علامه حسن زاده پرداخت و گفت: در جمع دانشجویانی که در محل زندگی مرحوم به محضر ایشان رسیدند، مرحوم علامه بزرگوار در وصف رهبری فرمودند: این رهبرعظیم الشأن رادوست بدارید؛عالمی،رهبری، مؤمنی،موحدی ،سیّاسی، انسانی ربانی،پاک و کسی که دنیا شکارش نکرده است، خدایا سایه این رهبر عزیز را مستدام بدار.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #گرامیداشت_اربعین
👈 #علامه_حسنزاده_آملی
👈 #اصغر_طاهرزاده
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 سهشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴جلسه پرسش و پاسخ با معاونت محترم آموزش حوزه علمیه خراسان و تعدادی از مدیران محترم این معاونت با حضور تعدادی از مدیران و مسئولان آموزش مدارس در مدرسه علمیه عباسقلی خان برگزار گردید.🔴•
🔻در این جلسه که در فضایی صمیمی و صریح برگزار گردید، تعدادی از مدیران و مسئولان آموزش مدارس به بیان دغدغه های ذیل پرداختند:
⏪در خواست برنامه ریزی واقع بینانه آموزشی.
⏪عدم تکرار برنامه های آنی مثل امتحانات گذشته.
⏪تعیین تکلیف طلابی که توان و شرایط لازم طلبگی را ندارند.
⏪توجه به تربیت طلاب.
⏪بازنگری در انتخاب عناوین کتب مربوط به اخلاق و قرآن و فلسفه.
⏪توجه ویژه به وضعیت معیشت اساتید و طلاب.
⏪تعیین تکلیف نهایی حضوری شدن مدارس.
⏪پیگیری اصلاح حق الزحمه مسئولان مدارس که از حقوق کارگری کمتر است.
⏪تربیت طلبه تراز انقلاب اسلامی با محوریت اخلاق و علم و دغدغه مندی و...
🔻در پایان، حجتالاسلام والمسلمین کندری معاون محترم آموزش به سوالات و انتقادات جمع حاضر پاسخ داد و مقرر شد این جلسات به صورت نوبه ای و با حضور مدیران و مسئولان آموزش باقی مدارس برگزار گردد.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #جلسه_پرسشپاسخ
👈 #حجتالاسلام_کندوری
👈 #معاونت_آموزش
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 چهارشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←