•🔴مراسم هفتگی هیات «مکتب القاسم» در مدرسه علمیه عباسقلی خان برگزار گردید.🔴•
🔻در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین واضحی در تشریح روایت «إنما العلم ثلاثة: آیة محکمة، فریضة عادلة، سنة قائمة»؛ بیان داشت:
این روایت به سه علم اصلی اشاره دارد:
⏪اعتقادات، فلسفه و کلام
⏪اخلاق و عرفان
⏪ فقه و حقوق.
🔻ایشان در ادامه به سه وظیفه مهم طلبگی پرداخت و گفت:
● شناخت دقیق دین (جهانی یا شناخت تمدنی)
● عمل به دین
● تبلیغ دین (جهانی)
وظایف مهم طلبگی است.
🔻ایشان با توجه به آیه کریمه «وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» بیان داشت: قبل امر به معروف تبیین است. اول پیشگیری است، بعد درمان. تبیین یکی از شئونات طلبه است یعنی کاری کنید که اصلا خطا پیش نیاید تا کار به امر به معروف و نهی از منکر بکشد.
🔻در پایان مراسم طلبه گرامی آقای عباسی به ذکر مدایح و مراثی اهل بیت(علیهم السلام) پرداخت.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #هیئت_هفتگی
👈 #حجتالاسلام_واضحی
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 چهارشنبه ۳ آذر ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴گزارش جلسه پنجم از سلسله جلسات پنج شنبه های علمی-پژوهشی🔴•
🔸عنوان جلسه: جلسه سوم از « سلسله جلسات مهارت افزایی پژوهش در حوزه کلام امامیه »
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام دکتر حسین شانه چی (مدرس سطوح عالی کلام اسلامی و مدیر موسسه امامت مشهد)
✅موضوع جلسه سوم: بررسی تاریخ علم کلام و بیان اجمالی از مدارس علم کلام
📕چکیده جلسه سوم:
🔻در ابتدای جلسه استاد محترم در بیان روش علم کلام فرمود: علم کلام در روش و موضوع و اهداف و نتایج ریشه قرآنی دارد، زیرا خداوند در قرآن ما را دعوت به تدبر و تفکر کرده است و لذا روش علم کلام عقلی- نقلی می باشد و هر دو در کنار هم و همزمان در علم کلام استفاده می شود.
در تاریخ علم کلام، اولین شخصی که کرسی درس مباحث علمی کلامی را بر پا کرد، امام سجاد علیه السلام بود و اولین هسته علمی رسمی مباحث کلامی توسط ایشان پایه گذاری شد. در تاریخ، ۱۸۴ نفر به عنوان شاگردان علمی مباحث کلامی امام سجاد علیه السلام نقل شده است. همچنین اولین متکلمان شیعه از شاگردان ایشان بوده اند که از جمله آن ها می توان به ابوخالد کابلی و سعید بن جبیر اشاره کرد.
🔻از سال ۹۵-۱۱۴ هجری قمری توسط امام باقر علیه السلام این دانش منتشر شد و از سال ۱۱۴-۱۴۸ هجری قمری در زمان امام صادق علیه السلام مباحث کلامی به اوج خود رسید و به صورت وسیع توسعه یافت و همچنین علم کلام با این نام در بین شیعیان مطرح شد.
🔻اولین کتاب کلامی که در تاریخ ثبت شده است و الان موجود است کتاب رساله فی الامامه جناب سلمان فارسی می باشد. همچنین اولین کتاب کلامی که در زمان امام رضا علیه السلام نوشته شده است و متعلق به جناب فضل بن شاذان می باشد کتاب الایضاح است که از اصحاب خاص حضرت بوده است.
🔻در پایان جلسه استاد اشاره ای اجمالی به مدارس کلامی نیز نمودند.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #سلسله_جلسات_پنجشنبهها
👈 #حجتالاسلام_شانهچی
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 پنجشنبه ۴ آذر ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴به همت مدیریت امور اساتید و مدیریت فرهنگی حوزه علمیه خراسان و با همکاری گروه تفحص سیره شهدای مشهد دوره توانمندسازی اساتید علوم و معارف دفاع مقدس و دوره مقدماتی تربیت روایتگر برگزار گردید.🔴•
🔻در این مراسم که اساتید علوم و معارف دفاع مقدس و معاونین فرهنگی مدارس علمیهی خراسان بزرگ و تعدادی از طلاب سطح دو و سه علاقهمند به روایتگری حضور داشتند، حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری مدیر موسسه تفحص سیرهی شهدا در سخنان ارزشمندی به موضوع «مهندسی روایتگری» پرداخت.
🔻ایشان در ابتدا به چیستی، چرایی و چگونگی روایتگری اشاره نمود و به سه مقدمه مهم پرداخت:
⏪مقدمه نخست: شیاطین بهصورت شبانهروزی در حال تلاش برای گمراهی انسانها هستند؛
⏪مقدمه دوم : فرهنگ جهاد و شهادت، اکسیر اعظم و کبریت احمر است و هیچ فرهنگی بهاندازه این فرهنگ انگیزهساز نیست؛
⏪مقدمه سوم: بار خداوند متعال روی زمین نمیماند و همیشه کسانی هستند که آن را بر دوش بکشند.
🔻ایشان در ادامه، روایتگری را یکی از سنتهای الهی در قرآن برشمرد و گفت: شهیده کاخ فرعون حضرت آسیه سلام الله علیها کارش توسط پروردگار عالم در قرآن روایت شدهاست؛ لذا روایتگری واسطه شدن در هدایت خلق و نصرت دین میباشد.
🔻ایشان در تعریف روایتگری گفت: انتقال حقایق اتفاق افتاده در زندگی مجاهدان فیسبیلالله برای فطرتهای پاک و طالب حق و حقیقت به کمک الهی، همان روایتگری است.
🔻ایشان برای شناسایی حقایق به وصیتنامهی شهدا اشاره کرد و گفت: آنچیزی که بهعنوان یک سند واقعی برای ما وجود دارد و بدون تردید میشود به آن استناد کرد، وصیتنامه شهداست.
🔻ایشان آیات قرآن، خاطرات شهدا و گفتگو با پدران و مادران معزز شهدا را بهعنوان راهکارهای دیگر کشف حقیقت بیان نمود.
🔻حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری در موضوع چرایی روایتگری گفت: اولاً مردم حقیقتطلب هستند و زیباترین الگوها بعد از حضرات معصومین علیهمالسلام همین شهدای ایران میباشند. از طرفی تنها راه نجات این نظام و این نسل و رساندن آن به قیام حضرت بقیت الله سلام الله علیه همین فرهنگ جهاد و شهادت میباشد.
🔻ایشان در چگونگی روایتگری، روایتگری را بهعنوان یک علم معرفی نمود که نیاز به تعلیمات تخصصی چون معارف شناسی دفاع مقدس و مخاطبشناسی و روششناسی دارد.
🔻ایشان برای جذب مخاطب به سه نکته کلیدی در قالب تایید، تبدیل و تخریب اشاره نمود و گفت: ما برای ارتباطگیری با هر مخاطبی ابتدا باید بعضی از رفتارها یا گفتارهای او را که مطابق با دیانت است، تایید کنیم؛ سپس به بعضی از رفتارهای او که امکان تبدیل شدن به شیوههای درست دارد، اشاره کنیم و در پایان بعضی از رفتارهای غلط او را تخریب نماییم.
🔻لازم به ذکر است دوره نیمه تخصصی و تخصصی تربیت روایتگر در آینده نزدیک برای اساتید و طلاب علاقهمند سطح دو و سه حوزهی علمیهی خراسان با همکاری کانون جهاد، ایثار و شهادت معاونت فرهنگی حوزهی علمیهی خراسان(مدرسهی علمیهی عباسقلیخان) و گروه تفحص سیرهی شهدای مشهد، برگزار خواهد شد.
🔻جهت دسترسی به صوت و فیلم کامل این جلسه به آدرس magk.ir مراجعه فرمایید.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #مهندسی_روایتگری
👈 #حجتالاسلام_ماندگاری
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 پنجشنبه ۴ آذر ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴در ادامه سلسله جلسات گام های نخستین اخلاق، گام ششم اخلاق با عنوان «ذکر» در مدرسه علمیه عباسقلی خان برگزار گردید.🔴•
🔻در این جلسه حجتالاسلام بابایی به بیان «آداب ذکر» از بیان امام راحل پرداخت.
🔻ایشان با توجه به بیان امام که فرمودند: «گر چه ذکر حق و تذکر از آن ذات مقدس از صفات قلب است و اگر قلب متذکر شد تمام فوایدی که برای ذکر است بر آن مترتب میشود، ولی بهتر آن است که ذکرقلبی متعقب به تذکر لسانی نیز گردد»، گفت: ذکر لسانی نوعاً نیاز به دستور استاد کاملی دارد که هم درد را بشناسد و هم درمان را؛ اما بسیاری از اذکار وجود دارد که میتوان آنها را درطول روزگفت و از آنها بهره لازم را برد؛ مثل ذکر استغفار و ذکر صلوات.
🔻ایشان در ادامه به کلمات دیگر امام در باب ذکر اشاره کرد و گفت: مرحوم امام اکمل و افضل تمام مراتب ذکر را ذکر ی می دانند که به ظاهر و باطن و سر و علن انسان جاری شود؛ امام فرمودند: «حرکات و سکنات چشم و زبان و دست و پا و اعمال سایر قوا و اعضا با ذکر حق انجام گیرند و برخلاف وظایف انجام امری ندهند.»
🔻حجتالاسلام بابایی در توضیح این فقرات گفت: باید انسان به گونه ای باشد که دیگران با دیدن او به یاد خدا بیافتند و این زمانی محقق میشود که تمام افعال ما برای خداوند باشد و این همان مرحله کمال انسانی است که امام فرمودند: «به هر مرتبه که از این مقام نقصان حاصل شود و نفوذ ذکر کم شود کمال انسانی به همان اندازه ناقص گردد.»
ایشان در پایان بالاترین اذکار را طبق بیان عارف فقیه حضرت آیت الله بهجت، «ذکر عملی» بیان نمود.
🔻آیتالله بهجت: «باسمه تعالی
هیچ ذکری، بالاتر از «ذکر عملی» نیست؛ هیچ ذکرِ عملی، بالاتر از «ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات» نیست. و ظاهر این است که ترک معصیت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائمیه»، صورت نمیگیرد.»
والله الموفق
العبد محمدتقی البهجة
👈 #گزارش_تصویری
👈 #گامهای_نخستین_اخلاق
👈 #حجتالاسلام_بابایی
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 دوشنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←
•🔴 گزارش جلسه توجیهی اردوی علمی بازدید از مراکز علمی پژوهشی شهر مقدس قم 🔴•
🔻 در ابتدای جلسه مدیر محترم مدرسه جناب حجت الاسلام بابایی تذکرات و نکاتی را نسبت به اهمیت اردو و تاثیرات آن در هدایت تحصیلی طلاب سطح یک بیان داشت و نسبت به برگزاری چنین اردوهایی که موجب رشد و آشنایی طلاب با مراکز علمی می شود ابراز خرسندی کرد.
🔻 در ادامه جناب حجت الاسلام حاجی پور مدیر داخلی مدرسه توضیحاتی را در مورد اسکان و هزینه های جاری سفر و هزینه های ایاب و ذهاب ارائه داد.
🔻 در پایان جلسه هم جناب حجت الاسلام دلبریان مسئول پژوهش مدرسه توضیحات تفصیلی نسبت به نوع موسساتی که جهت بازدید هماهنگ شده است ارائه داد و ابراز داشت: در هماهنگی موسسات علمی سعی شده موسساتی که از لحاظ علمی و پژوهشی در سطح بالایی هستند و نگاه تمدنی به علوم اسلامی دارند، برای بازدید طلاب محترم هماهنگ شود.
👈 #گزارش_تصویری
👈 #جلسه_توجیهی
👈 #بازدید_علمی_مراکز_قم
👈 #مدرسه_علمیه_عباسقلیخان
🔸 سهشنبه ۹ آذر ماه ۱۴۰۰🔸
【کانال رسمی مدرسه علمیه عباسقلی خان】:
→@abasgholikhan_ir ←