◼️"رحلت فقيه فرزانه آيت اللَّه "ملا حبيب اللَّه كاشاني" عالم رباني و دانشمند كامل(1340 ق)
✍ ميرزا حبيب اللَّه شريف كاشاني در سال 1262 ق، در كاشان به دنيا آمد. در كودكي پدر را از دست داد و زير نظر آيت اللَّه سيدحسين كاشاني به تحصيل علوم حوزوي همت گماشت. در پرتو تلاش و کوشش، در شانزده سالگي گواهي نقل روايت و در هجده سالگي گواهي اجتهاد دريافت نمود. وی در سالهاي بعد به تهران رفت و در محضر درس شيخ محمد اصفهاني، ملاهادي مدرس تهراني، ملاعبدالهادي تهراني و حاج ميرزا ابوالقاسم تهراني كلانتر استفادهي وافر برد.
🔹 او در سال1281 ق، جهت حضور در درس شيخ مرتضي انصاري راهي عراق شد، اما ورود او به كربلا با رحلت آن استاد يگانه همزمان گرديد. پس از چند سال توقف در عتبات، به زادگاه خود، كاشان، بازگشت و به تاليف، تدوين و تكميل تحقيقات خود پرداخت.
🔸 ميرزاي كاشاني همزمان در مسند عظيم مرجعيت، به انجام وظايف شرعي خويش اشتغال داشت و به ارشاد و هدايت مردم مشغول بود. از ويژگيهاي برجستهي ميرزاي كاشاني، تنوع تاليفات و فزوني آنهاست. آثار وي را تا سيصد جلد كتاب و رساله نوشتهاند، اما تنها حدود دويست جلدِ آنها شناخته شده است.
🔹 مُنْتَقِدُ المَنافِع في شرحِ المُختَصَر النّافع به عنوان دائرةُالمعارف فقه شيعه، منظومةٌ في الفقه و دهها اثر ديگر از اوست. سرانجام اين عالم كبير و محقق دقيق در 78 سالگي در كاشان دارفاني را وداع گفت و در آن شهر به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 بزرگترین حسرت خورندگان در روز قیامت
🌷 امام علی علیه السلام
«سُئِلَ أمیرُالْمُؤْمِنینَ مَنْ أعْظَمُ النّاسُ حَسْرَةً قالَ مَنْ رَأی مالَهُ فی میزانِ غَیرِهِ وَأدْخَلَهُ اللهُ بِهِ النّارَ وَأدْخَلَ وارِثَهُ بِهِ الْجَنَّةَ؛
🌸 از امیرمؤمنان(علیهالسلام) سؤال کردند چه کسی روز قیامت حسرتش از همه بیشتر است؟ فرمود: «کسی که در آن روز اموال خود را در میزان اعمال دیگران ببیند که خدا او را به واسطه [عدم انفاق] آن مال، وارد دوزخ کند و وارث او را به سبب [انفاق] آن مال وارد بهشت سازد».
📗 بحارالانوار، ج 70، ص 142،
باب حب المال و جمع الدينار و الدرهم و كنزهما
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓یوم الحسرة به چه معناست؟
✍ کلمه الحسرة از حٓسْر گرفته شده به معنای کشف و آشکار شدن است و الحَسْرَة به معنای اندوه و پشیمانی به خاطر از دست دادن چیزی است. (۱)
نکته مهم این است که انسان چیزی را که در دنیا از دست می دهد ممکن است بتواند جبران کند ولی در آخرت امکان جبران آن نیست.
🔹 شیخ طبرسی در مجمع البیان میگوید:
حسرت در قیامت مخصوص گناهکاران نیست، نیکوکاران هم حسرت میخورند که ای کاش اعمال نیک بیشتری انجام میدادیم.(۲)
✅ دلیل نامگذاری روز قیامت به روز حسرت این است که در آن روز حکم صادر میشود و جهنمی و بهشتی بودن انسانها مشخص میگردد. از دست دادن سعادت ابدی مایه حسرت گناهکاران خواهد بود. (۳) و زندگی ابدی در جهنم برای جهنمیان حسرتی بزرگ خواهد بود. (۴)
(۱) راغب اصفهانی، مفردات، ص۲۳۵.
(۲) طبرسی، مجمع البيان، ج۶، ص ۷۹۵.
(۳) طباطبایی، المیزان، ج۱۴، ص۵۰.
(۴) کاشانی، منهج الصادقين، كتابفروشى اسلاميه، تهران، ج۵، ص۴۰۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ سالروز شهادت " نواب صفوي"، رهبر جمعيت فداييان اسلام و يارانش (1334ش)
✍ شهيد سيدمجتبي نواب صفوي در سال 1303ش در خاني آباد تهران به دنيا آمد. او براي ادامه تحصيل به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آنجا از محضر اساتید حوزه علميه نجف اشرف بهرهمند گرديد. وي پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آيت اللَّه سيدابوالحسن اصفهاني جهت مبارزه با كجرويهاي كسروي به ايران آمد و با تشكيل "جمعيت فداييان اسلام" به مبارزه با بدخواهان و بدانديشان پرداخت.
✅ ترور وابستگان استعماري مانند احمد كسروي، عبدالحسين هژير، علي رزم آرا و حسين علاء از جمله فعاليتهاي سياسي اين جمعيت مي باشد. او همچنين با حكومت دكتر مصدق به خاطر عدم عمل به احكام اسلامي به مخالفت برخاست.
✅ سرانجام اين مجاهد خستگي ناپذير به همراه سه تن از همرزمانش به نامهاي خليل طهماسبي، مظفر علي ذوالقدر و سيدمحمد واحدي در بيدادگاه رژيم پهلوي محكوم و در صبحگاه 27 دي 1334 شمسي تيرباران شد و به خيل شهدا پيوستند. بدين ترتيب پرونده ده سال فعاليت سياسي و اجتماعي جمعيت فداييان اسلام بسته شد و جنايت ديگري در پرونده سياه خاندان پهلوي ثبت گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷 امام علی علیه السلام آمده است:
به راستى كه صله رحم از واجبات اسلام است و خداى سبحان، امر فرموده كه آن را گرامى بدارند و خداوند متعال با هر كس كه صله رحم كند، رابطه برقرار مى كند و با هر كس كه قطع رحم كند، قطع رابطه مى كند و هر كس كه صله رحم را گرامى بدارد، گرامى اش مى دارد.
🌺 اِنَّ صِلَةَ الاَْرْحامِ لَمِنْ موجِباتِ الاِْسْلامِ وَ اِنَّ اللّهَ سُبْحانَهُ اَمَرَبِاِكْرامِها وَ اِنَّهُ تَعالى يَصِلُ مَنْ وَصَلَها وَ يَقْطَعُ مَنْ قَطَعَها وَ يُكْرِمْ مَنْ اَكْرَمَها؛
📗 غررالحکم، ص406، ح9290.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ارحام در ردیف نام خدا
✍ قرآن مجيد در سوره نساء آیه /1، مراعات حال خويشاوندان را در رديف تقواى الهی قرار داده است و مى فرمايد:
☀️وَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِى تَسائَلُونَ بِهِ وَالاَرْحامَ انَّ اللّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبا.
🌟و از خدایی بپرهیزید که (همگی به عظمت او معترفید و) هنگامی که چیزی از یکدیگر می خواهید نام او را می برید، (و نیز) از خویشاوندان خود (یعنی قطع ارتباط با آنها) پرهیز کنید، زیرا خداوند مراقب شما است.(1)
🔹جميل بن دراج می گويد: از امام صادق عليه السّلام اين قول خداى - جل ذكره - را پرسيدم:«بترسيد از خدائى كه بنام وى از همديگر تقاضا مي كنيد و از بريدن خويشاونديها پروا كنيد كه خدا مراقب شماست،» فرمود:
🌷 آن أرحام مردم است كه خداى عز و جل به صله آن امر فرموده و بزرگش داشته مگر نمی بينى كه آن را در رديف خود قرار داده است.
🌹 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ: «وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ اَلَّذِي تَسٰائَلُونَ بِهِ وَ اَلْأَرْحٰامَ إِنَّ اَللّٰهَ كٰانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً » قَالَ فَقَالَ هِيَ أَرْحَامُ النَّاسِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ بِصِلَتِهَا وَ عَظَّمَهَا أَ لاَ تَرَى أَنَّهُ جَعَلَهَا مِنْهُ.(2)
______
(1) ترجمه تفسیر نمونه، ج 3، ص277.
(2) اصول کافي، ج 2، ص 150.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 توصیهای خاص از امام رضا (علیهالسّلام) درباره نماز
🔻امام رضا عليهالسلام:
لاَ تُؤَخِّرَنَّ صَلاَةً عَنْ أَوَّلِ وَقْتِهَا إِلَى آخِرِ وَقْتِهَا مِنْ غَيْرِ عِلَّةٍ عَلَيْكَ أَبَداً بِأَوَّلِ اَلْوَقْتِ
⏱ هرگز نمازت را بیدليل از اوّل وقت به تأخير مينداز. هميشه رعايت اوّل وقت را بكن.
📚 بحارالأنوار، ج ۸۰، ص ۲۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷ما اهلبیت پیامبر وسیله ارتباط خداوند با خلق او هستیم، ما برگزیدگان پاک و مقدس پروردگار مىباشیم، ما حجت و راهنما خواهیم بود؛ و ما وارثان پیامبران الهى هستیم.
🌹قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء علیهاالسلام: نَحْنُ وَسیلَتُهُ فى خَلْقِهِ، وَ نَحْنُ خاصَّتُهُ وَ مَحَلُّ قُدْسِهِ، وَ نَحْنُ حُجَّتُهُ فى غَیْبِهِ، وَ نَحْنُ وَرَثَةُ أَنْبیائِهِ.
📚 شرح نهجالبلاغه ابن ابىالحدید، ج16، ص211.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مفهوم انتقام الهی
✍ یکی از اوصاف الهی در قرآن کریم "ذوانتقام" یعنی صاحب انتقام است. انتقام خدا به معناى كيفر دادن گناهكاران براساس حق و عدالت است. مطابق با قرآن، انکار و تکذیب آیات خداوند و ظلم، انتقام الهی را در پی دارد و هدف خداوند از انتقام، اصلاح زمین از فساد و یاری مومنان است.
🔹مادهی "نقم" در قرآن سیزده بار در رابطه با انتقام خداوند از گناهکاران آمده است. خدای متعال در قرآن چهار بار خود را با وصف "ذو انتقام" معرفی نموده است.(۱) همراه شدن "ذو" که به معنای مالکیت است، با انتقام (ذوانتقام) به این مطلب اشاره دارد که انتقام گرفتن خداوند از روی اختیار بوده و هدفمند است، نه اینکه غیراختیاری و ناشی از عصبانیت باشد.(۲)
☀️«...وَاللَّهُ عَزيزٌ ذُوانْتِقام»؛(۳) ...و خداوند، توانا و صاحب انتقام است.
🔸"ذوانتقام" از اسمای حسنای خداوند است که در همه ی موارد در کنار اسم "عزیز" آمده است.(۴) علت همراه بودن این دو اسم در قرآن کریم این است که "عزت" به معنای چیره شدن و برتری یافتن است و کسی میتواند انتقام بگیرد که بر دیگران برتری و تسلط داشته باشد.(۵)
...........
📚 ۱) آل عمران/4، مائده/95، ابراهیم/47، زمر/37.
۲) ابن عاشور، محمد بن طاهر، التحریر والتنویر، بیتا، ج3، ص12.
۳) آل عمران/4 و سوره مائده/95.
۴) طباطبایی(علامه)، سید محمدحسین؛ المیزان فی تفسیر القرآن، قم، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، 1417ق، چاپ پنجم، ج12، ص85.
۵) التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج12، ص299.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎عزّتی که تبدیل به ذلّت میشود
🔻امام على عليهالسلام:
مَنْ طَلَبَ عِزّا بِظُلْمٍ وَباطِلٍ أَوْرَثَهُ اللّه ُ ذُلاًّ بِإِنْصافٍ وَ حَقٍّ؛
✳️ هر كس عزّت را با ظلم و باطل طلب كند، خداوند به انصاف و حق، ذلّت نصيبش مىنمايد.
📚 شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، ج۲۰، ص ۳۰۹، ح ۵۳۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani